0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

K. A.

İstanbul'da sahil güvenlik kontrol durumu
« : Temmuz 08, 2010, 09:23:01 »
Arkadaşlar,

Başlık açılıldımı diye baktım ama göremedim.Açıldıysa kusuruma bakmayın.
Malum yeni olduğumuzdan üzerimize geçecek olan ÖTB,sahil güvenliğin istediği emniyet ekipmanları ve ADB'lerimizi yeni yeni tamamlıyoruz.
Bu süreç biraz vakit alırken haliyle bizde ufak ufak adalara gidip geliyoruz.

Fenerbahçe-Adalar arası motoryat ve yelkenliden geçilmiyor haftasonları.Denetim oluyor mu ? İlk baktıkları kriterler neler oluyor ?
Başına gelen,bize ilk önce şunları yap diyen olur mu diye sormak istedim.Gezicez derken ceza yiyip canımızı sıkmayalım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kontrol ne sıklıkla oluyor.İlk baktıkları neler oluyor ? Bilen varsa yardımını bekliyorum.

« Son Düzenleme: Temmuz 08, 2010, 09:23:26 Gönderen: Kıvanç Aslan »
*

Ö. E.

Ynt: İstanbul'da sahil güvenlik kontrol durumu
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2010, 09:30:35 »
Çok sık olduğunu söylenemez ama...

Özellikle güvenlik ekipmanlarınızı ve ADB'lerinizi denize çıkmadan tamamlamanızı öneririm. Allah korusun bir çatışma ya da yaralanma durumunda; güvenlik ekipmanlarında ki eksiklikler ya da ADB'nizin olmaması çok farklı değerlendirilir, çok çok ciddi davalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Muhtemelen biliyorsunuzdur da ben yine de hatırlatayım; teknede ki herkesin ADB'si olması gerekmez. Teknede bir tane geçerli ADB'si olan kişi varsa bu o teknenin seyri için yeterlidir.

Ayrıca bir kaza durumunda ADB'niz yoksa, sigortanız da geçersiz olacak, sigorta zararınızı karşılamayacaktır.
« Son Düzenleme: Temmuz 08, 2010, 09:33:37 Gönderen: Özgür Evren »

*

K. A.

« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2010, 09:46:33 »
İlk sınavda ADB ve kısa mesafe telsiz belgelerimizi alıyoruz.
Bunun dışında bayrak,can simidi,yangın tüpü,ilk yardım çantası,can yelekleri gibi en temel ekipmanlar tamam gerisini de hızlıca tamamlıyoruz.

*

Ö. E.

« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2010, 09:49:06 »
Tekneniz Türk Bayraklı ise, SG can simidi ve yangın tüplerinin sertifikasını da isteyecektir. Bu sertifikaları da su geçirmeyen bir dosyada teknenin belgeleri ile beraber saklamanızı öneririm. İyi seyirler...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ö. Y.

« Yanıtla #4 : Temmuz 08, 2010, 10:04:19 »
Sevgili Kıvanç,

"Tekne bağlama kütüğü ruhsatnamesi" yanında bir kişide ADB olması yanında, gerekli teçhizat ve onların belgeleri ( örneğin yangın söndürme tüpü sertifikası ) da sorulabilir. Tekne'de VHF telsiz varsa, onun kullanımına yönelik belgenin de alınmış olması gerekiyor.

Sen en iyisi şunlara bir bak:

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap yada Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap sitelerinde teknede bulunması gerekli teçhizat ile ilgili bilgiler var, özel kayıtlı tekneler için "EK-4" denilen liste geçerlidir. Teknenin boyu, hızı gibi özelliklerine göre, kendine uyan mecburi ve önerilen malzemeleri seçiyorsun.

Yada, bir kolaylık yapayım; işte Ek-4 bu:

ÖZEL TEKNEDE
 BULUNDURULMASI ZORUNLU ASGARİ EMNİYET TEÇHİZATI
1.   Can Yeleği, her teknede seyirde teknede bulunan kişi sayısı kadar (balıkadam elbisesi giymiş kişiler için gerekmez) bulunacaktır.

2.   Çocuk Can Yeleği, her teknede seyirde teknede bulunan çocuk sayısı kadar bulunacaktır.

3.   Can simidi, tekne boyu 10 metreden ve sürati saatte 7 deniz milinden az teknelerde aranmaz. Tekne boyu 10 metreden az ancak sürati saatte 7 deniz milinden yüksek olan tekneler ile boyu 10–15 metre arasında olan her teknede bir adet can simidi (at nalı şeklinde de olabilir) bulunacaktır. Boyu 15–24 metre arasında olan her teknede birisi ışıklı ve 20 metre savlolu olmak üzere SOLAS tipi 2 adet can simidi bulunacaktır.

4.   Uluslararası Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü’nün öngördüğü şekilde Seyir Fenerleri, Siyah Küre, Kampana, Düdük ve benzeri teçhizat ile Manyetik Pusula her teknede bulunacaktır.

5.   Yangın Söndürme Tüpü; bir ve daha fazla motoru ve sabit yakıt tankı bulunan teknelerde, motor dairesinde veya motor kutusu dışında motor başına 1 adet 6 kg’lık; kapalı güvertesi olmayan, takma motorlu ve taşınabilir yakıt tanklı teknelerde 1 Adet 2 Kg’lık ; kamaralı teknelerde her kamarada 1 adet 2 kg’lık, Kuzinesi olan teknelerde kuzine yakınında 1 adet 2 kg’lık bulunacak, sertifikalı olacaktır.

6.   Radar Reflektörü, Tehlike bayrağı ve El Feneri her teknede bulunacaktır.

7.   Pis Su Tankı; tuvaleti olan teknelerde bulunacak, kişi başına günde en az 2 litre x 2 günlük birikime uygun hacimde olacaktır.

8.   Pis Su Güverte Boşaltma Flanşı; pis su tankı olan bütün teknelerde bulunacaktır.

9.   Denize Çöp Atılmasının Yasak Olduğunu Belirten Levha; MARPOL uyarınca boyu 12 metreyi aşan bütün teknelerde bulunacak, herkesin göreceği bir yere asılacaktır.
10.   Uluslararası Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü Kitabı ve Can Kurtarma İşaretleri Tablosu her teknede bulunacaktır.

ÖZEL TEKNEDE BULUNDURULMASI ÖNERİLEN EMNİYET TEÇHİZATI

Denizde can ve mal güvenliğinin sağlanması düşünülerek; tekne boyu, teknede bulunan kişi adedi, seyir bölgesi ve süresi değerlendirilerek, daha fazla teçhizat ile seyre çıkılması; teknede, el maytabı, duman kandili, hizmet botu, can salı, balta, ayna, termometre, barometre, dürbün, seyir haritaları, pergel, paralel cetvel, kalem, silgi, yangın battaniyesi, Amatör Denizci Elkitabı, VHF ve/veya SSB telsiz telefon, GPS, RADAR, EPIRB, SART cihazları ve GSM telefonu bulundurulması önerilir.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

U. K.

« Yanıtla #5 : Temmuz 08, 2010, 10:08:26 »
Ayrıca tekne sahibi teknede yok ise kendisinden alınmış ve size teknesini kullanma izni veren bir yetki belgesinin de teknede bulunması gerekir.
*

Ö. B.

« Yanıtla #6 : Temmuz 08, 2010, 10:15:29 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ayrıca tekne sahibi teknede yok ise kendisinden alınmış ve size teknesini kullanma izni veren bir yetki belgesinin de teknede bulunması gerekir.

Bu çok önemli, özellikle yabancı bayraklı teknelerde mutlaka bulunması gerekiyor.

*

K. A.

« Yanıtla #7 : Temmuz 08, 2010, 10:27:35 »

Bilgiler için teşekkürler.
Biz 4 arkadaş ortak olduk.Ancak tekne bir arkadaşımızın adına olacak.Bireysel seyirlerimiz için her birimizin adına bu tür bir evrak düzenliyelim o zaman.
Bunun bir şablonu var mı ? Yoksa imzalı bir kağıt yeterli mi ?
*

Ö. Y.

« Yanıtla #8 : Temmuz 08, 2010, 10:34:25 »

434. konu'daki EK-3 ....  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

U. P.

« Yanıtla #9 : Temmuz 08, 2010, 11:11:58 »
Türk Bayrağı'nın bakımlı olmasına ve havuzlukta 1 adet can simidi gösterilmesi ilk bakışta aradıkları
*

K. K.

« Yanıtla #10 : Temmuz 09, 2010, 05:32:02 »
2001 yılından beri istanbul açıklarında geziyorum...

Bir Allah ın kuluda bana -nereye gidiyon len? diye sormadı....

Hatta marmaranın tamamında ya da egenin gökovaya kadar olan yerlerinde de sormadı...

Fakat ağrıma giden bir durumu paylaşayım; Yunan bayraklı bir çıkarma gemisi eski pendik limanına yanaştığında üzerinde hiç türk bayrağı olmadığını görüp sahil güvenliği aramıştım.Verdikleri cevap; montröal sözleşmesine göre onlar ve yabancı bayraklı hiçbir tekne türk bayrağı takmak zorunda değil....olmuştu....Ben -e ben eski bayrakla gezersem ceza basıyorsunuz dediğimde...Türk teknesiysen ceza basarız! demişlerdi...Türk sularında yabancı gemiler tenezzülen ve denizcilik kibarlığı ile Türk bayrağı basıyorlarmış...Türk bayrağı basma zorunluluğu yokmuş.....Çünkü bu sular uluslararası sular sayılıyormuş....

Halbuki biz yunan sularına girme ihtimaline karşı bile gurcataya yunan bayrağını toka ediyoruz...Adamlar istiyor...

Hep anlatırım...9 eylülde İzmirde kutlamalar yapılırken tam sınırda yunan botları alesta gezer ve sınırı biraz ihlal eden türk teknelerini taciz ederler,bizi etmişlerdi.....Onlar hala  unutmamışlar denize döküldükleri zamanı...

*

Ö. Y.

« Yanıtla #11 : Temmuz 09, 2010, 10:31:02 »
Bir Allah ın kuluda bana -nereye gidiyon len? diye sormadı....

Bende yaklaşık 10 yıldır, Batı Akdeniz, Orta ve Güney Ege'de geziniyorum, bana ne bir Türk, ne bir Yunan SG botu soru/evrak sormadı, geçen Pazar'a kadar... Geçtiğimiz Pazar, Kuşadası Marina'dan çıktım, hoop SG botu halatını uzattı, "evrak kontrol" ... neyse, atlattık. Sonra baktım herkesi çeviriyorlar, yani resmen "çevirme" var, hatta Parasailing yapan bir tekneyi bile çevirdiler, tepedeki adam indikten sonra tabiki  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap