0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. E.

Ynt: Geko Yarış Manifestosu
« Yanıtla #15 : Haziran 24, 2010, 23:47:51 »
Ay nov...
*

M. G.

« Yanıtla #16 : Haziran 24, 2010, 23:48:42 »
Kayıt olunmayacaksa, tekne bilgilerini nasıl vereceğiz?

*

Ö. K.

« Yanıtla #17 : Haziran 24, 2010, 23:55:51 »
Şimdiiii konumuza dönersek Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Madem bu yaş işi, tekenin ahşabının su çekmesi ile ilgili, geko ile alakalı birşey değil sanki Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap,
 (bi Maşallah var o da restorasyon teknesi yada ponton olarak hizmetli) yinede kural olarak kalmalı mı?

Umut ve MErem' e balon konusunda katılıyorum.
Görsel olarak da şık duruyor ayrıca Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

m. b.

« Yanıtla #18 : Haziran 25, 2010, 00:03:52 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

(bi Maşallah var o da... ponton olarak hizmetli)
üff çok fena laf sokmuşlar..  maşallah benim olsa bu laf üzerine intaar ederidim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2010, 00:05:53 Gönderen: Mustafa Aziz Çınar »
*

Ö. O.

« Yanıtla #19 : Haziran 25, 2010, 00:12:10 »
HakanZ'ın günahını alıyorsunuz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

U. K.

« Yanıtla #20 : Haziran 25, 2010, 00:15:43 »
mi tuu iki u ile yazılır.
ay lav yu...
*

K. K.

« Yanıtla #21 : Haziran 25, 2010, 00:54:25 »
Bu yaş işini pek anlayamıyorum? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
20 yaşında bir tekne ama yelkenleri sıfır, altı temiz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
5 yaşında tekne yelkeneleri haşat, altı sakal Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
5 yaşında tekne gezi/performans
30 yaşında Maşallah  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sahiden, nedir imal tarihinin bir senede sağlandığı avantaj yada dezavantaj ?

Valla Ömercim ben de anlamıyorum bunu...

Teknenin direk boyu,yelken alanı,personelin ağırlığı  falan sözkonusu olsa kafam basacak ama yaş konusu biraz yaş Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. Z.

« Yanıtla #22 : Haziran 25, 2010, 01:47:38 »
Bu yaş işini pek anlayamıyorum? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
20 yaşında bir tekne ama yelkenleri sıfır, altı temiz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
5 yaşında tekne yelkeneleri haşat, altı sakal Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
5 yaşında tekne gezi/performans
30 yaşında Maşallah  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sahiden, nedir imal tarihinin bir senede sağlandığı avantaj yada dezavantaj ?

Altının temizliği sahibinden sorulur, altını temiz tutan kaçırmayan kazanır Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap . İmal tarihi şarap olayıyla ilintilidir. Ne kadar eski o kadar değerli (salladım, işime geldi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )

(bi Maşallah var o da restorasyon teknesi yada ponton olarak hizmetli) yinede kural olarak kalmalı mı?

Kaşınıyon abi, bu konuda mutabık mıyız? Girices işte GeKo yarışına dedik ya  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

HakanZ'ın günahını alıyorsunuz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Özden'im, klavyenin tuşlarını öpim abi, gerekli cevabı vermişsin zaten. Çamur atan arkadaşlar utansın  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu arada Balta kişisinin üzerine nur mu yağdı ne, iyi bişiler demiş hakkımda sanırsam...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ö. K.

« Yanıtla #23 : Haziran 25, 2010, 09:24:26 »
Bak! kaşıcaksan kısa kesmek yok, ben yeter diyene kadar kaşıcaksın ona göre Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. E.

« Yanıtla #24 : Haziran 25, 2010, 09:25:55 »
Hakan'ım adam sana "intaar" dedi, sen kim bilir ne anladın...
Köprüden atla, köprüdennn )))

*

Ö. E.

« Yanıtla #25 : Haziran 25, 2010, 09:47:01 »
Önceki sayfada reyting ve düzeltilmiş zaman hesaplaması konusundan bahsetmiştik.

Bildiğiniz gibi GeKo yarışlarında tüm dünyada standart olan ve kulüplerinde "destek / gezgin" sınıflarında kullandığı;

TCF=(0,2424 x sqrt R)/(1+0,0567 x sqrt R)

R (Rating) = (Teknenin Tam Boyu (LOA-m.) x 2,65) x (1-Yaş İndirimi (%))

formüllerini kullanıyoruz...

2008 yarışında her tekne için tek tek bunu hesaplamakla uğraşmak yerine Hakan E. ile bir exel dosyası yapmıştık. Ben bulamadım ama Hakan E. sağ olsun saklamış. Ben de rapid'e attım dosyayı. İsteyenler buradan indirip kullanabilirler.

Teknenizin tam boyunu, yaşını, balon kullanıp kullanmayacağınızı girdiğinizde teknenizin reytingi TCF değeri olarak,

Yarışa başladığınız ve bitirdiğiniz saati girdiğinizde de; yarışta geçirdiğiniz zaman reytinginize göre hesaplanarak "düzeltilmiş zamanınız" yani CT değeri olarak otomatik bir şekilde hesaplanacaktır.

Dosyanın olduğu link:
*

Ö. E.

« Yanıtla #26 : Haziran 25, 2010, 09:53:45 »
Deluxe. Anarada, Baluna ve Aga tam boylarını (metre cinsinden), bir de yaşlarını bildirirlerse; etkinlikten önce reytinglerini hesaplayıp burada yayınlayalım bence...

Hani kimin kimi geçmesi için, kaç saniye fark atması gerektiğini hesaplamak açısından  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2010, 09:54:14 Gönderen: Özgür Evren »
*

Ö. O.

« Yanıtla #27 : Haziran 25, 2010, 14:03:07 »
Yarıştan,reytingten hiç anlamayan biri olarak sorayım:

Tekne tam boyu yerine su hattı boyu alınsa daha adil olmaz mı?Teknenin gövde hızı açısından yani...
*

Ö. E.

« Yanıtla #28 : Haziran 25, 2010, 14:20:16 »
Yarıştan,reytingten hiç anlamayan biri olarak sorayım:

Tekne tam boyu yerine su hattı boyu alınsa daha adil olmaz mı?Teknenin gövde hızı açısından yani...

Tekne yattığı zaman su hattı boyu değiştiği için...
*

Ö. O.

« Yanıtla #29 : Haziran 25, 2010, 14:34:14 »
   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   Mantıklı.