0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. Ç.

Eskişehir'de Korsan gemisi
« : Ekim 12, 2009, 07:47:07 »
Her ne kadar Kınalıada'dakine katılamamış olsam da, Anadolu'nun bağrında bir korsan gemisindeydim ben yine! Buyurun, Eskişehir'de plaj var, korsan gemisi de var!..

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. D.

« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2009, 07:56:34 »
Mehmet Korsan,
Bir kaç fotoğraf ve de biraz ayrıntı rica etsek ?

*

K. D.

« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2009, 08:02:20 »
Porsuk kumsalı mı Mehmet'im Çömlekçim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. Ç.

« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2009, 08:14:49 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Mehmet Korsan,
Bir kaç fotoğraf ve de biraz ayrıntı rica etsek ?

Bu fotoğraflar benim cep telefonumla çekildi. Asıl fotoları kardeşim çekti, göndermesini bekliyorum. Yine de aşağıda çektiğim iki foto daha var:

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Porsuk kumsalı mı Mehmet'im Çömlekçim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kütahya yolu üzerinde "Bilim-Külştür-Sanat Parkı" açılmış, gemi oradaki havuzda (ama karaya oturtulmuş). Beklenmeyecek kadar ayrıntılı tasarlanmış, özellikle subay kamarası müze kıvamında. Tek gariplik alt güvertede kıçta duran büyük akvaryum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. Ç.

« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2009, 09:56:13 »
Bu da biraderin objektifinden subay kamarası:

*

D. H.

Ynt: Eskişehir'de Korsan gemisi
« Yanıtla #5 : Ekim 12, 2009, 10:40:49 »
Breh, breh, breh!

Yılmaz hocayı pek sever ve takdir ederdim Eskişehir'i 'yeni bir şehir' haline getirdiği için ama bu kadarı da parmak ısırtıyor doğrusu  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2009, 23:08:36 Gönderen: Dilek Hepgüler »
*

S. D.

« Yanıtla #6 : Ekim 12, 2009, 11:46:13 »
Bilim Sanat ve Kültür Parkıyla ilgili biraz bilgi;

Kütahya Yolu Sazova Mevkii'ne yapılıyor. Yaklaşık 400 bin metre karelik alanı ile Eskişehir'in en büyük parkı olma özelliğini taşıyor. Park alanı içinde çeşitli su sporları ve aktiviteleri de yapılacak olan büyük bir gölet, restoranlar, 2000 kişilik açık hava konser alanı anfi tiyatro, bire bir ölçülerde korsan gemisi, masal kahramanlarından oluşan oyun grupları, çocukların su ile ilgili çeşitli aktiviteleri yapabilecekleri oyun alanı, engelli çocuklar için oyun alanı, içinde büyük bir planetaryum (gözlemevi) de olan bilim deney merkezi, masal şatosu bulunuyor.

Park alanı içinde ulaşım özel trenler ile sağlanacak.

İnşaat çalışmaları aralıksız devam eden ve çok yakında hizmete girmesi planlanan Bilim Sanat ve Kültür Parkı tamamlandığında Eskişehir örneklerine yurt dışındaki büyük kentlerde rastlayabildiğimiz ölçeklerde ve imkanlara sahip önemli bir sosyal yaşam alanına kavuşmuş olacak.

Bilim Sanat ve Kültür Parkı'ndaki İlkler

Korsan Gemisi

Park alanındaki gölet içinde Kristof Kolomb'un Amerika'yı keşfettiği Santa Maria Gemisi'nin birebir kopyası inşaa edildi. Toplarından yatakhanelerine, kaptan köşkünden güvertesine her şeyi ile gerçek boyutlarında inşaa edilen gemi özellikle çocukların büyük ilgisini çekecek.

Bilim Deney Merkezi

Eskişehir'de bir ilk olan Bilim Deney Merkezi Projesi Bilim Sanat ve Kültür Parkı'nın en önemli yapılarından birini oluşturuyor. Merkez, Eskişehir'deki ilköğretim ve lise çağındaki çocukların çeşitli bilimsel deneyleri gerçek ortamlarında yapabilmelerine olanak sağlayacak. Merkez bünyesinde inşaa edilen ve kaba inşaatı biten planetaryum (gözlemevi), Eskişehirli çocuklar kadar yetişkinlerin de uğrak yerlerinden biri olacak. Planetaryum ile gökyüzü ve uzayın büyülü atmosferi izlenebilecek.

Masal Şatosu

Park alanı içinde inşaa edilmekte olan Masal Şatosu, çocuklarımızın hayal dünyalarını geliştirmelerine büyük katık sağlayacak. Masal kahramanlarının ve masal dünyasının objeleri ile donatılacak olan masal şatosu Türkiye'de bir ilk olma özelliğini de taşıyor.

Oyun Grupları

Park alanı içinde birçok bölgede çeşitli sevimli karakterler ve masal kahramanları ile bezenmiş oyun alanları yapıldı. Engelli çocukların da kullanabileceği oyun alanları da oluşturulan Bilim Sanat ve Kültür Parkı'nda ayrıca çocuklara yönelik suyun kaldırma kuvveti ve döngüsel hareketleri ile ilgili deneyler yapmalarına olanak tanıyan özel düzeneklerde oluşturuldu.

*

m.

« Yanıtla #7 : Ekim 12, 2009, 12:13:32 »
Belediyelerin o koca koca harflerle yazıp duvarlara astıkları, web sitelerinde yayınladıkları "vizyon ve misyon" gibi yazıların ne kadar boş olduğunu gösteren resimler...

"Vizyon da misyon da" budur işte...   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Eskişehir e deniz getirmiş adam...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Denizi ve sahilleri olup da, şehir içinde "sanal su kayağı merkezi" açan Bursa gibi belediyelere de kapak olsun...
*

M. Ç.

« Yanıtla #8 : Ekim 12, 2009, 12:25:39 »
Zeynep'le dümendeyiz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

K. N. D.

« Yanıtla #9 : Ekim 12, 2009, 12:32:41 »
Eweet ,  en kısa zamanda görülecek yerler listesine ekledim bile... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
saolasınız. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

D. H.

« Yanıtla #10 : Ekim 12, 2009, 13:00:22 »
Yılmaz hocanın bir konuşmasından öğrenmiştim. Porsuk için yaptırdığı gezi motorları o kadar beğenilmiş ki dünyadan bir sürü sipariş almışlar. Bakar mısınız Anadolu'nun ortasında yapılan üretime ve oradan yapılan ihracat ürününe?

Hocayı da GeKo mu yapsak acep?  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

K. D.

« Yanıtla #11 : Ekim 12, 2009, 22:45:27 »
vay beeee,
muhteşem....
emeği ve fikri geçen herkese teşekkürler.....
*

V. Ç.

« Yanıtla #12 : Ekim 13, 2009, 01:20:33 »
Bir Eskişehir'li olarak çok gurur duyduğum bu gelişmeleri gündeme getirmek istedim bende, siz benden önce davrandınız Çömlekçi korsanım. Çok Teşekkürler.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Birkaç ekleme yapmak isterim müsadenizle.
Bu gölette yelken sporuna imkan tanındığı gibi telesiyej ile su kayağı imkanı da sağlanmış. Bu sistemi Almanya'daki bazı göletlerde çalışırken görüp hayran kalmıştım, her zamanki gibi "niye bizde yok" diye hayıflanmıştım... Artık bizde var, fakat çalışırken göremedim maalesef. Eminim ki birileri bu işe el atacaktır.
Yolu düşenler için biraz daha detay verirsek, resimlerde görünen Bilim Parkı, Kütahya yolu (yani şehrin batı çıkışı) üzerinde bulunan bir park. Yine Eskişehir'in ikinci su parkı şehrin doğusunda, yeni otogarın tam karşınıdaki araziye kurulmuş. Bu parkta ise su sporları yok şimdilik. Onun yerine gerçek plaj kumundan oluşturulan plaj ve yüzme havuzu bulunuyor. Göletlerden ve köprülerden oluşan bu ikinci parktaki elit kafelerde özellikle tatil günleri deniz kıyısında gibi nefis kahvaltılar yapılabilir. (denedim, çok keyifliydi)
Bu iki park haricinde bir üçüncü ve diğerlerinden daha spor amaçlı bir su tesisi de tamamlandı. Yanlış bilmiyorsam Türkiy'nin en fazla parkurlu kano yarış sahası bu tesiste bulunuyor. Eylül ayında Balkan Kano Şampiyonası'na ev sahipliği yapacaktı. (Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap) Diğer iki park günlük geziye daha uygun olduğu için bu üçüncü parkı yerli halk bile pek bilmiyor. Fakar bildiğim kadarıyla Yılmaz hocam bu üçüncü parka çok daha düşkün.
Bu arada benim çılgın eniştem hemen sörfünü alıp denemesini yapmış bile  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu küçük sörfçü yeğenim Melis.

Kusura bakmayın ama, memleket hasreti ile daha çoook şey yazarım Eskişehir hakkında. Kısacası, sadece parklar ile değil, eski döküntü fabrikaları kısmen kaldırıp kısmen revize edip yaratılan nostaljik ve modern yaşam alanları, ulaşımda yarattığı mucizeler, Porsuk çayı ve çevresinin düzenlenmesi ile tam avrupalı bir şehir oldu ve hissedilir bir şekilde hayat kalitesi müthiş arttı. Daha neler neler... Ben yurtdışına çıkmış gibi oluyorum artık oraya gidince. Gerçek şu ki, sevgili rektörüm, üniversiteye yaptığı gibi şimdi de şehir için sihirli deyneğini kullanıyor. Allah uzun ömür ve çalışma gücü versin. Şimdiye kadar bu ülke için yaptıklarına ulaşılması çok güç ama bence yapacağı çok şey daha vardır. 

*

S. E.

« Yanıtla #13 : Ekim 13, 2009, 10:54:14 »
Bir esk'li olarak bunlarin cogunu duymamistim. "Bunları nasil olur da bilmem" diye dusunerek utandim.
Haftaya esk'e yerinde incelemeye kesin gidiyorum..

*

U. K.

« Yanıtla #14 : Ekim 13, 2009, 11:00:45 »
Evet,
ben de eski firmamdayken Alışveriş Merkezi (ESPARK) inşaatını yaparken pek çok kez gitmiştim.  Gerçekten hayran olunacak kadar güzel bir şehir.  Özellikle ne iken ne olmuş diye baktığında daha fazla anlaşılıyor.