0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. E.

Dünyayı Gezen En Genç Kaptan Olabilir
« : Ekim 20, 2009, 06:54:12 »
- Radikal Gazetesinden bir haber-

Jessica Watson, 'yalnız başına dünyayı gezen en genç kaptan' olmak için yola çıktı

SYDNEY/LONDRA - 16 yaşındaki lise öğrencisi yelkenliyle tek başına dünya turunda. ‘Yalnız başına dünyayı gezen en genç kaptan’ rekorunu kırmayı hedefleyen Avustralyalı Jessica Watson, ‘Ella’s Pink Lady’ adlı pembe-beyaz yelkenlisiyle Sydney Limanı’ndan demir alarak doğduğu kentten uzak okyanuslara doğru yol alıyor. Gemicilik, elektronik cihazlar ve deniz güvenliği üzerine eğitim alan kızlarının yetenekli ve deneyimli bir denizci olduğuna inanan ailesi de Watson’a destek veriyor. 20’şer dakikalık şekerlemeler yaparak dinlenmeyi düşündüğü yolculuğu eğer planladığı gibi ilerlerse sekiz ayda tamamlanacak. Bu yolculuğun rotasında genç denizci, ilk etapta Sydney’den Yeni Zelanda, Fiji ve Samoa adalarına uzanacak. Dönüş yolundaysa Amerika kıtasının güneyi ve Ümit Burnu üzerinden evine dönecek. Watson’ın serüveni deniz miliyle 23 bin mil, yani 41 bin 400 kilometre sürecek. Denizci her ne kadar bu yolculuğu yalnız başına gerçekleştirecek olsa da destek ekibiyle radyo, blog ve e-posta üzerinden temasta olacak. İngiliz Mike Perham, ağustos ayında aynı yolculuğa heveslenmiş, ama teknik sorunlar yüzünden üç kere kıyıya yanaşmak zorunda kalmıştı. (The Daily Mail, aa)

Ben ne kızımı ne oğlumu tek başına, bu yaşta yollamaya cesaret edemezdim sanırım.

Bu da web sitesi bu küçük kızın:
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. D.

Ynt: Dünyayı Gezen En Genç Kaptan Olabilir
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2009, 08:15:16 »
Jessica Watson ise 10 gün sürmesi planlanan deneme seyri sırasında bir kargo gemisine çarparak hayallerini ertelemek zorunda kalmıştı. Watson, kazada yara almazken, teknesi ciddi olarak hasar görmüştü. Yardım almadan karaya dönmeyi başaran genç denizci, teknesi onarılır onarılmaz tekrar yola çıkacağını açıklamıştı. Kazadan sonra bir çok kişinin bu kararından vazgeçmesi için ısrar etmiş olmasına rağmen genç bayanın tekrar denizlere açılıyor olması ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor. Gönlüm başarmasından yana.

*

F. F. M.

« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2009, 08:56:52 »
Jessica'nın web sitesine baktığımda denizleri aşmak isteyen genç bir insandan çok pazarlama stratejistleri, kızın ailesi ve markalar tarafından hazırlanmış bir concept görüyorum.

Umarım başına bir iş gelmeden bu serüveni tamamlar.

*

U. K.

« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2009, 09:45:07 »
Bu yelken sporunun popüler olmasından dolayı artık aileler arasında da bir yarışa dönüşmüş durumda.  bunun eleştirildiği bir makaleyi hatırlıyorum.  ailelerin güzellik yarışmaları veya yetenek yarışmaları için çocuklarını oradan oraya sürüklemeleri gibi çocuğunu "dünya turu yapan en genç kişi" ünvanını alması gibi bir trend oluşmuş. 
ben çocuğumu kesinlikle böyle bir işe sokmazdım zira nasıl olsa benden daha manyak biri çıkıp daha küçük bir çocuğu bu işi yapmaya zorlayacak.  ben de çocuğumu bir hiç uğruna inanılmaz bir tehlikenin içine atmış olacağım.

yok illa dünya turu yapmak istiyorum derse varsın kendi kendine, medyaya haber olmadan, rekor kıracağım diye tırmalamadan yapsın, yaşı falan önemli değil.
*

A. Y.

« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2009, 10:46:08 »

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

U. K.

« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2009, 11:07:56 »
16 yaşında ve güney okyanusu...
vah vah vah...
*

E. Ç.

« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2009, 11:18:13 »
Ünlü bir jean firmasının katalog resimlerine bakar gibiyim.Hani nerde güvenlik ekipmanları. ?

Umarım kazasız belasız bitirir..

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Ö. K.

« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2009, 11:33:24 »
Yaş o kadar da önemli değil bence.
Unutmayın ki bu kızcağız bir kargo gemisiyle çarpışıp  direğini kırdıktan sonra tamamen kendi becerisi ile (onküsür metrelik direği tek başına içeri almış) tekrar geri dönmüş.
Yetenek, beceri, güven, güç v.s. bunlarla bir çok yaşca büyüklerinden oldukça başarılı olmalı...
Tania Aebi' yi de unutmamak gerek, bir iki yaş büyüktü sanırım. Kitabında çıkmadan önce ve sonrasındaki o kısa sürede hayatınını pozitif yöndeki gelişimini anlatır...
Bazı insanlar özeldir. Bu kızda onlardan biri olabilir. Benim olmadığım kesin Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Korumacı bir yaklaşımla nereye kadar çocuk büyütülebilinir ki... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. Ö.

« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2009, 13:01:37 »
ne sponsor bulmuş be maşallah.
*

C. G.

« Yanıtla #9 : Ekim 20, 2009, 13:42:42 »
Konu ile ilgili bir kaç hızlı not:
Yukarıdaki resimler ister bir jean firması kataloğu havasında olsun Jessica'nın giriştiği iş çok önemli. 8 aylık yolculuğu sonunda edineceği deneyimler paha biçilmez olacak. Web sitesinde bloguna ulaşabilirsiniz.

Kolay bir iş yapmadığının göstergesi bir kaç resim aşağıda. Henüz yola çıkmadan önce Sydney'e gelirken..... Henüz yola çıkmadan(!)

Tekne  ise 1968 yılında Sparkman&Stephen firmasının 1959 NO.lu tasarımı. Hepi topu 10 metre (!) - Bazılarının şimdiden burun kıvırdığını görür gibiyim- Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap İlki Sir Edward Heat için inşa edilmiş "Sabah Bulutu" Tasarım o kadar tutmuş ki hem Avusturalya hem de İngiltere'de imalatı yapılmış.İlk yıl 48 adet üretilmiş. Halen filo düzenli olarak yarışıyor. RORC yarış kuralları içinde değerlendirilmiş ve kesintisiz 1969-1974 yılları arasında Sidney-Hobart yarışı birincisi olmuş. Fastnet-Kuzey Denizi ve İrlanda turu yarışlarındaki başarılı performansı kayıtlara geçmiş.

Yakın geçmişte S&S34 Avusturalya çıkışlı  single handed  tam bir savaş atı olarak kullanılmış
İlki John Sander'in 1981 yılında 420 günde 5.000 mil yaptığı "Perie Banou". Sanders yaptığı işten tatmin olmayınca  hiç durmadan single handed bir tur daha atmış. 1996 da David Dick 17 yaşında 264 günde Seaflight ile turu tamamlıyor. 1999 yılındaysa 19 yaşında Jess Martin hiç durmadan tek başına turunu tamamlıyor.

Şimdi soruyu sormak gerek: Acaba neden Jessica bu iddialı ve zor yolculuğa 1968 tasarımı S&S 34 ile çıkmaya karar vermiş de neden günümüzde seri olarak imal edilen markalı teknelerden birini seçmemiş?

Cevabı aşağıdaki resimde: Teknenin suya oturuşuna, denizi kavrayışına bakar mısınız!
Resimdeki tekne satılık . Ederi 95.000 AU$

Bunlar da teknik detayları:

Yakın zamanda Avusturalya'lı Cottesloe Yatch firması kalıpları satın almış. Sipariş üzerine muhtelif iç tasarım ve yine değişken salma opsiyonları ile tekneyi üretiyor.
« Son Düzenleme: Ekim 20, 2009, 13:52:52 Gönderen: Cem Gür »
*

E. Ç.

« Yanıtla #10 : Ekim 20, 2009, 14:02:57 »
Dünya turu sırasında kazanacağı tecrübeye yada yaptığı circumnavigasyonun zorluğuna sözüm yok.Çoğumuz hayalini bile zor kuruyoruz.

Aşağıdaki profesyonel fotoğrafları garipsediğimi belirttim o kadar.Bu fotoğraflar dünya turu yapacağını açıkladıktan hemen sonra çekilmişti.

Bir pop yıldızı gibi AU daki tüm müzik marketlerde,yaşıtlarının ilgi gösterdiği tüm mecralarda reklamı yapıldı.Emre korsanın dediği gibi bu kadar fazla sponsor bulmasının kaynağıda bu kampanya işte.

Jessica'nın cesaretinden nemalanan birilerimi var diye soruyordum kendime sadece.

Az öncede yazdıgım gibi umarım sağsalim dönebilir evine!!

Sevgiler..
*

N. Ö.

« Yanıtla #11 : Ekim 20, 2009, 15:50:54 »
Kondisyon bana zayıf geldi, Var bu işte bir numara:)) Bu kollarla, vinç neyim kavrayamaz, halat bile tutamaz deyyom gaari. Otomat mı gidecek neyin? Ah o tekne bende olseydi, kuzeyden neyin alırdım rotayı emmee?
*

M.

« Yanıtla #12 : Ekim 20, 2009, 18:25:11 »
Tania Eabi, 17 yaşında, babasının aldığı tekne ile bu geziyi tek başına yapmıştı.Gezi notlarını bir dergiye satarak geliri ile maddi destek sağladı ve babasına da teknenin parasını ödedi.

Böyle gençler için sponsorsuz olmuyor. Sponsorun yolu da medyatik olmadan geçiyor. Yadırgasak da bence doğru.
*

U. P.

« Yanıtla #13 : Ekim 20, 2009, 18:44:06 »
Tekne ayrıca yeke dümen yeke dümenle dünyayı dolaşmak zor olmaz mı ?
*

Ö. O.

« Yanıtla #14 : Ekim 20, 2009, 20:04:43 »
Ünlü bir jean firmasının katalog resimlerine bakar gibiyim.Hani nerde güvenlik ekipmanları. ?

Umarım kazasız belasız bitirir..

Umut,tekne yeke dümen değil.