0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Önce tekne alın; sonra kitapları okursunuz....
Teknik bilgiler ve bununla ilgili kitaplar tabiki önemli ama dünya turları belki seyahatleri mi demeliyiz bir gün gerçekten tanışmak istediğim felsefeci ve denizci ve İnsan Özkan Gülkaynak özgürlük hattının batısına adlı kitabını hem teorik bilgilerle hem pratik bilgilerle ve sevgi dolu bitirmiş. Ben tavsiye ederim. yine bundan sonra sıraya girebilecek kitaplar olarak tanıl tuncel dünya gerçekten yuvarlakmış kitapları ile hakan öğe beyin Macellan'ın izinde mardek'in seyir defteri kitaplarını tavsiye ederim Sn. Cem gürdeniz'in umarım bir gün tanışırız ve kendisinden dersler alırım amatör denizcilikte acil durum seyri kitabı benim bugüne kadar okuduğum konu içeriği açısından en anlaşılır yer tespit kılavuz kitabı. Baş yapıt olarak tavsiye ederim. Dag pike'nin hava tahmini geliştirmek için 50 öneri denizciler için meteoroloji ve hava tahmini kitabı ile Sn Ali Cemal Töz, Burak Köseoğlu ve Sn Cenk Şakar 'ın birlikte hazırladığı Denizciler için meteoroloji ve hava tahmini kitabı ile ÜMİT ÇEVİK'İN DENİZCİLİK METEROLOJİSİ ders çalışma kılavuzu adlı kitabını hayati görüyorum. İyi birer Türkçe kaynak hepsi de. Yine Eğer ingilizceye vakıfsanız Peter Bruce Adlard coles' Heavy weather sailing kitabını tavsiye ederim ancak Ingilizceye vakıf değilseniz ben önemli olduğunu düşündüğüm yerlerin altını çizmiştim en azından o sayfaları çevirtmenizi özellikle tavsiye ederim. Birsen yayınevinin Nurset Belirdi hocanın Gemi seyri kitabını çok önemli görüyorum. muhakkak okuyunuz. bir bunlara başlayın dahada isterseniz sürüsüne bereket tavsiye verebilirim. ama bence denizcilikte önemli konular teknenin yapısısal gücü, teknenin donanımının nasıl hazırlandığı, meteoroloji bilginiz, arma ve donanım. çok uzatabilirim (belki sonradan uzatırım ama kısacası bunlar. ) Tabi bu arada muhakkak YouTube kanalları ile sizlere ulaşan amatör denizcilerin sayfalarınıda takip etmeniz önemlidir. Kendi abone olduğum sayfaları da isterseniz size yazabilirim. Mesela Avustralya kıyılarını jet hızıyla dolaşan birçok dünya seyahati yapmış Türk gezginlerimizin aksine, daha tadına vararak ve biraz daha cesaretle bu kıyıları kısmen de o kıyıları bilmenin verdiği avantajlarla dolaşan yabancı gezginlerin YouTube kanallarını tavsiye edebilirim. Yine benim çok önemli gördüğüm elektrik ile ilgil temel seviyede bilgi sahibi olmalısınız. Bu konuyla ilgili de isterseniz farklı kitap tavsiyelerinde bulunabilirim. Ama bu sitede yani GEZGİN KORSAN' DA önemli İSİMLER VAR. Mesela Orhan Barut önemlidir. takip edin. Özgür Ökten önemlidir takip edin Cem bey olsaydı halen burada çok iyi olurdu en azından eski yazılarını takip edin önemlidir. Recep Ertürk, Ümit Özdoğan, Tabiki Hüseyin Durmaz'ın, Tabiki Ali Ünalın'ın, Sevgili Ahmet Çelenoğlu'nun,ağzında sigaralı fotoğrafı ile erol Şar Bey'in (benim ilk içtiği sigara dikkatimi çekmişti sonrada bilgisi tabiki ) ve tabiki Can Deniz Bey'in yaptıkları katkıları muhakkak okuyun. ama tabi benim burada ismini unuttuğum çok değerli isimler var ve bilgi talebiyle çok çeşitli konuların açılmasına katkıda bulunmuş tüm gezgin korsanların açtıkları konu başlıklarını yeri geldikçe okuyun. İçinde damıtılacak bilgiler bulacaksınız. Ama pratik bilginin yerini hiçbirşey ama hiçbirşey tutamaz. Ben size bir gün yüzyüze gelirsek bir anımı anlatırım. Bir gün İstanbul'da çok önemli Marina teknik servislerden birine gittim ve tamirci olarak çalışmak istiyorum dedim. Ama adamlar yutmadılar. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Mühendis olmayınca ,teknisyen olmayınca ve hayatınız boyunca başka işlerle uğraşınca hayat daha zor ve pahalı hale geliyor. Hayatım boyunca eline çekici sayılı defalar almış biri olarak bence pratik yapmak, hızlı çözüm bulmak vb konular daha da önemli. sevgi ve saygılarımla.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapÖnce tekne alın; sonra kitapları okursunuz....Uzun yıllardır deniz kıyısında yaşamadığımı yazmıştım giriş mesajımda. Ayrıca hayal kelimesini de kullandım yani şu anda halihazırdaki şartlarımla hemen istesem de bir tekne alamayabilirim.