0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Charter tekne kiralama ve getirileri konusundaki tartışmada gözden kaçan bir şey var.Tekne fiyatları?Kiralama ücretleri ve yıllık getirileri teknelerin ücretleri göz önüne alınarak hesaplanır.Örneğin;Jeanneau 349- 100.000 euroJeanneau 449- 220.000 euroJeanneau 519- 330.000 euroBu fiyatlar neredeyse çıplak fiyatlardır.Bu teknelerin haftalık yaklaşık kiraları ise,35-36 feet- 2000 euro45 feet - 3500 euro50 feet ve üzeri- 5400 euroCatamaranlar 7000 euro Bu fiyatlar Temmuz-Ağustos gibi hot season tabir edilen aylar içindir.Görüleceği gibi tekne fiyatları ile kiralama fiyatları benzer oranlarda..
...Orta gelir seviyesinin talebleri de kısıtlı kalınca üreticiler devamlı model yenileme yolunu seçtiler Örnek olarak BMW ve Mercedes her ikisinde uzun yıllar önce kasa değiştirmeyi 7-8 senelik periyotlarda yapar iken son senelerde modellerini iki senede bir makyaj 5.senede mutlaka kasa değiştirmekteler .
Kendi parasını çıkarmak Gayrimenkul ,Sanayi Makineleri vs. Dışında artık maalesef zor,Geçtiğimiz senelerde bir seminerde anlatılmıştı çok ilgimi çekmişti.Teknolojinin ve sanayi üretiminin hızlı gelişmesi bir çok malın kullanım sürelerini kısaltı.Bu başlangıçta toplu bir bilinçle yapılmadı ise de hemen her sektörde artık üretim modeli oldu.Hatta bir çok ekonomist bu modeli desteklemek üzere ısmarlama tezler ve kanunlar oluşturdular.Ekonomik modellemeler bu yeni üretim ve tüketim modeline uyduruldu.Eski çamaşır makinelerinde buzdolaplarında olan sağlamlık ve göreceli pahalılık ve 15 sene ömür yerine, yeni üretilenler 3-5 sene içerisinde bıktıracak oranda sorunlu ve yine göreceli ucuz olarak üretilmeye başlandı.Bu sayade sanayi üretimi ve ülkelerin büyüme hızları üretilen katma değerler artı ,insanlar kazandıkça tüketme alışkanlıklarından tükettiklerini ödemek için çalışmaya başladılar bir noktaya gelindi ve şu görüldü İnsanlar üretilenleri tüketmek için yeterli kaynak oluşturamıyorlar o zaman finans sistemleri devreye sokuldu Kredi kartları , Kredi kartları taksitleri ,tüketici kredileri hep üretilenleri tükettirme çabasından doğdu.Bir çok mal ve hizmet Lux tüketimden çıkarılarak orta gelir seviyesinin alabileceği düzeye indirildi Araba , Deniz araçları ,TV vs. Orta gelir seviyesinin talebleri de kısıtlı kalınca üreticiler devamlı model yenileme yolunu seçtiler Örnek olarak BMW ve Mercedes her ikisinde uzun yıllar önce kasa değiştirmeyi 7-8 senelik periyotlarda yapar iken son senelerde modellerini iki senede bir makyaj 5.senede mutlaka kasa değiştirmekteler . Sanayi çok yakın zamanda gire cep telefonu üreticileri her sene mutlaka aynı teknoloji ile isim ve kasa değiştirerek yeni model gibi sunmakta ardından gelen yazılım güncellemesi ile eski satıklarını yavaşlatmakta şarjlarını çabuk bitirecek bir takım kodlarla kullanılamaz duruma getirmekteler. Tekne konusundadır benzer uygulamalar mutlaka vardır bu konuda çok bildiğim olmamasına rağmen eski teknelerin daha sağlam ve daha çok malzeme ile üretilmiş olduklarını kendi teknem ile karşılaştırdığımda görüyorum Bunu geçen sene ziyarete gittiğim Düsseldorf Boot Show da iki tekne üreticisinin epey yüksek derecedeki yöneticisine sordum.Cevapları tespit doğru . Ancak biz artık iç mekanlarda pahalı ağır ve kullanışsız masif mobilya yerineÇok daha dayanıklı hafif ve daha ucuz malzeme kullanıyoruz ,dış kabukta incelme kullandığımız hammaddenin formülündedir ve eski malzemeden çok daha güçlüdür mealindedir.Doğrudur yanlıştır bilememSelamlar[/quot. Tamamen katılıyorum.Tespitler çok doğru👍