0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. O.

Ynt: Charterdan tekne alınır mı?
« Yanıtla #120 : Kasım 22, 2017, 14:49:28 »
Charter tekne kiralama ve getirileri konusundaki tartışmada gözden kaçan bir şey var.

Tekne fiyatları?

Kiralama ücretleri ve yıllık getirileri teknelerin ücretleri göz önüne alınarak hesaplanır.

Örneğin;
Jeanneau 349- 100.000 euro
Jeanneau 449- 220.000 euro
Jeanneau 519- 330.000 euro

Bu fiyatlar neredeyse çıplak fiyatlardır.
« Son Düzenleme: Kasım 22, 2017, 14:50:25 Gönderen: Eyüp Oğan »
*

O. E.

« Yanıtla #121 : Kasım 22, 2017, 15:14:11 »
..
« Son Düzenleme: Kasım 22, 2017, 15:19:58 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

*

E. O.

« Yanıtla #122 : Kasım 22, 2017, 15:32:21 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Charter tekne kiralama ve getirileri konusundaki tartışmada gözden kaçan bir şey var.

Tekne fiyatları?

Kiralama ücretleri ve yıllık getirileri teknelerin ücretleri göz önüne alınarak hesaplanır.

Örneğin;
Jeanneau 349- 100.000 euro
Jeanneau 449- 220.000 euro
Jeanneau 519- 330.000 euro

Bu fiyatlar neredeyse çıplak fiyatlardır.

Bu teknelerin haftalık yaklaşık kiraları ise,

35-36 feet- 2000 euro
45 feet - 3500 euro
50 feet ve üzeri- 5400 euro
Catamaranlar 7000 euro

Bu fiyatlar Temmuz-Ağustos gibi hot season tabir edilen aylar içindir.

Görüleceği gibi tekne fiyatları ile kiralama fiyatları benzer oranlarda..

Bir önceki mesajım eksik çıkmış, dikkatsizliğimden ötürü kusura bakmayın.
Kırmızı renkli yazı ile düzeltmeyi yaptım.

*

O. E.

« Yanıtla #123 : Kasım 22, 2017, 15:38:28 »
Eyüp Korsanım
Fiyatlar kesinlikle doğru
Buradan 220.000 euroya alınan 449 un 5 sene sonrasında 120.000 euroya satılması halinde kar-zarar noktasını bulmaya çalıştım.
30 senedir ticaret yapmaya çalıştığımdan şöyle bir hesap yöntemi oluşturdum ki mutlaka yanlıştır. Her sektörün dinamiği farklıdır dolayısı ile hesap şeklide farklıdır.
Ama deneyimli arkadaşlar düzeltir hep birlikte öğrenmiş oluruz.

Bu teknede Euro bazında %50 kar hedeflesek 5 sene için (çok büyük kar)

220.000 *%50 = 330.000 Euro -120.000 = 210.000 Euro
210.000 /60 =3500 Euro/Ay
%50 doluluk ile 3500*2  7000 Euro ayda
7.000/4 = 1750 Euro Haftalık  Kiralama fiyatı buluruz.Masraf hariç.

449 lar yurt dışında yüksek sezonda 4.000 Euro alçak sezonda 2500-3000 euro civarında haftalık fiyatla kiraya veriliyor.
*

O. E.

« Yanıtla #124 : Kasım 22, 2017, 15:44:35 »
Bu teknenin 5 sene içerisinde ne yapıp ne edip 210.000 Euro satış hasılatı yapması ve beş sene sonunda 120.000 euroya satılması lazım ki peşin para ile alan firma bu tekneden 110.000 Euro kar etsin.
Bu hesap elbette çok kaba bakkal hesabı

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

E. O.

« Yanıtla #125 : Kasım 22, 2017, 16:19:22 »
Türkiye'de çoğu charter firması tekne sahipleri ile bir sözleşme yaparak teknelerini charter filosuna dahil eder ve işletirler.
Yani charter firmalarının kendi tekneleri filoda azdır.

Özgür ve Kurmay Korsanlar, kişisel gözlem ve yaşanmışlıklarından örnekler vererek açıklamaya çalıştılar.
Charter firmaları tekneleri kiralayarak çok kazanç elde etmezler, esas kazançlar her bir teknenin bakım, onarım, eksiklerinin tamamlanıp chartera hazır hale getirilmesi sürecindeki işçilik ve diğer malzemelerden elde edilen gelirlerdir.

2008- 2014 yılları arasında charterda ki teknemin ortalama kiralama gelirleri ve kiralama hafta sayılarına baktığımda - ki o yıllarda charter turizmi çok daha cazipti- kiralama hafta sayısı ortalaması 21.5 hafta/ yıl. Kiralama haftalık ücretinin 36 feet bir tekne için ortalaması 2000 euro olduğunu düşünürseniz. Yıllık 40 bin euro üzeri bir rakam elde edersiniz.
Tüm masraflar çıktığında yaklaşık 12.000 euro bir kazanç elde ediyorduk. Masraflar derken; rutin ve periyodik bakımlar dışında, marina bağlanma ücreti, turizme elverişlilik belgesi, çok geniş kapsamlı sigorta gibi aklınıza gelmeyecek her türlü masrafı da kastediyorum.
İşte 40 bin euro- 12 bin euro arasındaki fark charter şirketine kalır. ( bu rakamın tamamı elbette bir karlılık değil)

Sözleşme gereği 6 hafta tekne sahibi olarak tekneyi kullanma hakkı, teknenin charterda olmasından bağımsız her halükarda yapacağınız genel masraflar vb rakamları da bu süre içinde eklediğimizde 6-7 yıllık bir süre içinde tekne parasını çıkaran bir tablo vardı.

Şimdi bu hesabı yaptığınızda teknenin charter'da kendi parasını çıkarması için gereken süre 10-12 yılı aşmış gibi..

"Charter'dan tekne alınır mı" konusundan "charter sorunlarına, charter'a tekne verilir mi" noktasına gelmişiz.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu soruya kişisel cevabım. Hayır!
« Son Düzenleme: Kasım 22, 2017, 16:22:04 Gönderen: Eyüp Oğan »
*

O. E.

« Yanıtla #126 : Kasım 22, 2017, 16:59:32 »
Eyüp korsanım siz Tekne sahibi Charter ilişkisi yönünden bakmışsınız.
Ben Charter şirketi kendi malını kiraya verir ise hesabını yapmaya çalıştım. O zaman
Tabiki 21,5 hafta /sene *5 sene :107 hafta 3.000 Euro ortalamadan eder 321.000 Euro satış hasılatı .
5 sene sonunda 120.000 Euroya satarsa  440.000 Euro -(masraflar ) -220.000 = Kar
olur.
sound not bad

Tabii bunlar kabaca ticaret hesabı sektörün dinamiklerini bilmeden işkembeyi kübradan hesap bunlar baştan söylediğim gibi ne incelikleri ve trikleri vardır
içinde olmadan asla bilinmemeyen
« Son Düzenleme: Kasım 22, 2017, 17:01:32 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

*

O. E.

« Yanıtla #127 : Kasım 23, 2017, 11:26:09 »
Kendi parasını çıkarmak Gayrimenkul ,Sanayi Makineleri vs. Dışında artık maalesef zor,
Geçtiğimiz senelerde bir seminerde anlatılmıştı çok ilgimi çekmişti.
Teknolojinin ve sanayi üretiminin hızlı gelişmesi bir çok malın kullanım sürelerini kısaltı.
Bu başlangıçta toplu bir bilinçle yapılmadı ise de hemen her sektörde artık üretim modeli oldu.
Hatta bir çok ekonomist bu modeli desteklemek üzere ısmarlama tezler ve kanunlar oluşturdular.
Ekonomik modellemeler bu yeni üretim ve tüketim modeline uyduruldu.
Eski çamaşır makinelerinde buzdolaplarında olan sağlamlık ve göreceli pahalılık ve 15 sene ömür yerine, yeni üretilenler 3-5 sene içerisinde bıktıracak oranda sorunlu ve yine göreceli ucuz olarak üretilmeye başlandı.Bu sayade sanayi üretimi ve ülkelerin büyüme hızları üretilen katma değerler artı ,insanlar kazandıkça tüketme alışkanlıklarından  tükettiklerini ödemek için çalışmaya başladılar bir noktaya gelindi ve şu görüldü İnsanlar üretilenleri tüketmek için yeterli kaynak oluşturamıyorlar o zaman finans sistemleri devreye sokuldu Kredi kartları , Kredi kartları taksitleri ,tüketici kredileri hep  üretilenleri tükettirme çabasından doğdu.
Bir çok mal ve hizmet Lux tüketimden çıkarılarak orta gelir seviyesinin alabileceği düzeye indirildi Araba  , Deniz araçları ,TV  vs.
Orta gelir seviyesinin talebleri de  kısıtlı kalınca üreticiler devamlı model yenileme yolunu seçtiler Örnek olarak BMW ve Mercedes her ikisinde uzun yıllar önce kasa değiştirmeyi 7-8 senelik periyotlarda yapar iken son senelerde modellerini iki senede bir makyaj 5.senede mutlaka kasa değiştirmekteler . Sanayi çok yakın zamanda gire cep telefonu üreticileri her sene mutlaka aynı teknoloji ile isim ve kasa değiştirerek  yeni model gibi sunmakta ardından gelen yazılım güncellemesi ile eski satıklarını yavaşlatmakta  şarjlarını çabuk bitirecek bir takım kodlarla kullanılamaz duruma getirmekteler.
Tekne konusundadır benzer uygulamalar mutlaka vardır bu konuda çok bildiğim olmamasına rağmen eski teknelerin daha sağlam ve daha çok malzeme ile üretilmiş olduklarını kendi teknem ile karşılaştırdığımda görüyorum
Bunu geçen sene ziyarete gittiğim Düsseldorf Boot Show da iki tekne üreticisinin epey yüksek derecedeki yöneticisine sordum.
Cevapları tespit doğru . Ancak biz artık iç mekanlarda pahalı ağır ve kullanışsız masif mobilya yerine
Çok daha dayanıklı hafif ve daha ucuz malzeme kullanıyoruz ,dış kabukta incelme kullandığımız hammaddenin formülündedir ve eski malzemeden çok daha güçlüdür mealindedir.
Doğrudur yanlıştır bilemem

Selamlar

« Son Düzenleme: Kasım 23, 2017, 11:29:49 Gönderen: Oktay Eryılmaz »
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #128 : Kasım 23, 2017, 12:05:12 »
...Orta gelir seviyesinin talebleri de  kısıtlı kalınca üreticiler devamlı model yenileme yolunu seçtiler Örnek olarak BMW ve Mercedes her ikisinde uzun yıllar önce kasa değiştirmeyi 7-8 senelik periyotlarda yapar iken son senelerde modellerini iki senede bir makyaj 5.senede mutlaka kasa değiştirmekteler .

Ayfon'un yeni model çıkartması ve pazar payının karşılaştırıldığı grafik zaten olayı özetliyor;
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Kasım 23, 2017, 12:06:48 Gönderen: Özgür Ökten »
*

O. E.

« Yanıtla #129 : Kasım 23, 2017, 12:36:56 »
Bu modeli en vahşice uygulayan Apple gerçekten
Zaten Amerika’nın dünya kaynaklarını emmek için kullandığı başlıca şirketlerden önde gideni
Apple , Microsoft  Silah sanayi ve  özelikle Pamuk
Ticari havacılık  otomotiv sektörü  kimya ve sanayi makinelerinde bütün kaleleri Almanya 🇩🇪 kaptırdı son 30 senede
Bizde milli otomobil yapacağız benzinli 😀

*

K. E.

« Yanıtla #130 : Kasım 24, 2017, 00:07:02 »
Kendi parasını çıkarmak Gayrimenkul ,Sanayi Makineleri vs. Dışında artık maalesef zor,
Geçtiğimiz senelerde bir seminerde anlatılmıştı çok ilgimi çekmişti.
Teknolojinin ve sanayi üretiminin hızlı gelişmesi bir çok malın kullanım sürelerini kısaltı.
Bu başlangıçta toplu bir bilinçle yapılmadı ise de hemen her sektörde artık üretim modeli oldu.
Hatta bir çok ekonomist bu modeli desteklemek üzere ısmarlama tezler ve kanunlar oluşturdular.
Ekonomik modellemeler bu yeni üretim ve tüketim modeline uyduruldu.
Eski çamaşır makinelerinde buzdolaplarında olan sağlamlık ve göreceli pahalılık ve 15 sene ömür yerine, yeni üretilenler 3-5 sene içerisinde bıktıracak oranda sorunlu ve yine göreceli ucuz olarak üretilmeye başlandı.Bu sayade sanayi üretimi ve ülkelerin büyüme hızları üretilen katma değerler artı ,insanlar kazandıkça tüketme alışkanlıklarından  tükettiklerini ödemek için çalışmaya başladılar bir noktaya gelindi ve şu görüldü İnsanlar üretilenleri tüketmek için yeterli kaynak oluşturamıyorlar o zaman finans sistemleri devreye sokuldu Kredi kartları , Kredi kartları taksitleri ,tüketici kredileri hep  üretilenleri tükettirme çabasından doğdu.
Bir çok mal ve hizmet Lux tüketimden çıkarılarak orta gelir seviyesinin alabileceği düzeye indirildi Araba  , Deniz araçları ,TV  vs.
Orta gelir seviyesinin talebleri de  kısıtlı kalınca üreticiler devamlı model yenileme yolunu seçtiler Örnek olarak BMW ve Mercedes her ikisinde uzun yıllar önce kasa değiştirmeyi 7-8 senelik periyotlarda yapar iken son senelerde modellerini iki senede bir makyaj 5.senede mutlaka kasa değiştirmekteler . Sanayi çok yakın zamanda gire cep telefonu üreticileri her sene mutlaka aynı teknoloji ile isim ve kasa değiştirerek  yeni model gibi sunmakta ardından gelen yazılım güncellemesi ile eski satıklarını yavaşlatmakta  şarjlarını çabuk bitirecek bir takım kodlarla kullanılamaz duruma getirmekteler.
Tekne konusundadır benzer uygulamalar mutlaka vardır bu konuda çok bildiğim olmamasına rağmen eski teknelerin daha sağlam ve daha çok malzeme ile üretilmiş olduklarını kendi teknem ile karşılaştırdığımda görüyorum
Bunu geçen sene ziyarete gittiğim Düsseldorf Boot Show da iki tekne üreticisinin epey yüksek derecedeki yöneticisine sordum.
Cevapları tespit doğru . Ancak biz artık iç mekanlarda pahalı ağır ve kullanışsız masif mobilya yerine
Çok daha dayanıklı hafif ve daha ucuz malzeme kullanıyoruz ,dış kabukta incelme kullandığımız hammaddenin formülündedir ve eski malzemeden çok daha güçlüdür mealindedir.
Doğrudur yanlıştır bilemem

Selamlar

[/quot. Tamamen katılıyorum.Tespitler çok doğru👍
*

E. T.

« Yanıtla #131 : Şubat 05, 2022, 01:15:03 »
Çok uzun zamandır kimse birşey yazmamış
Sanırım Pandemi sayesinde herkes Charterdan aldı alacağını. Artık pahalandı tekneler..
Tekne almak yada almamak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap