0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
...teknemi charter için bırakmıştım. Senede 5-10 hafta kiraya gittiği için hep üzerine para verdim ama gittiğimde hep hazır ve bakımlı bir tekne buldum. Her beş yılda bir yelken ve döşemelere değişti. Her arıza anında müşterinin bulunduğu kotda halledildi (ırgat vs). Tabii ben ödedim sonra vs. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
...Bareboat piyasasında da durum farklı değildir.Her zaman yeni ve büyük tekneler daha fazla talep görür.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap...Bareboat piyasasında da durum farklı değildir.Her zaman yeni ve büyük tekneler daha fazla talep görür.Ufak bir düzeltme;Bareboat yelkenli tekne işinde "büyük" tekneler en çok talebi görmüyor.Çünkü insanlar kendi kullanabileceklerine güvendikleri (abrayabildikleri) boyda tekne kiralıyor.Bu nedenle orta boy ve küçük tekneler en çok kiralanıyor gibi.Küçüklerin ilgi görmesi ise küçük bir ailenin en ekonomik ve kimse ile paylaşmadan denize çıkma isteğidir.Bareboat yelkenli işinde yine "lüks" çok büyük bir kriter değil, çünkü öyle bişey yok! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapNeredeyse tüm tekneler standart donanımlarda sunuluyor.En büyük ve etkileyici kriter "yeni" olması.Bu nedenle ciddi-büyük firmalar filolarının 5-6 yaş ortalamasında tutmaya çalışırlar.Yurtdışı piyasası için sadece geçen yılın rezervasyonlarını görebildiğim ve sürekli takip etmediğim için "tüm dünyada" bir küçülme olup olmadığını bilemiyorum ama Türkiye piyasasını 5 yıldır yakından (içinden!) takip ettiğim için son 2 yıldır çok ciddi kayıplar olduğunu ve 2018'in hiç parlak olmadığını net söyleyebilirim.3-4 yıl önce bu tarihlerde (kasım-aralık) bir sonraki sezonu %15-20 civarında doldurmuş olurlardı, şu an bu oran %1-2 civarında ne yazık ki. TR bayraklı firmalar yurtiçi piyasaya fiyat odaklı yaklaşıp yurtdışındaki kayıplarını dengelemeye çalışıyorlar. Herkes bıçak sırtında.