0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cumhur Gökova'nın uygun şekilde özür dilediğini öğrendikten sonra, konu elbette kapanmıştır. Yalnız ben konunun içeriğine ilişkin değil, ama usul hakkında kimi noktalara vurgu yapmak istiyorum: Vaktiyle, kendisini kamuoyunun; milyonların beğenisine veya eleştirisine sunmuş meşhur bir şarkıcı için, burada ettiğim iki ironik cümle dolayısıyla, forumdaki bazı korsanlardan, kişinin kendini burada savunma imkânı olmadığı, klavye başına gelemeyeceği, vb. gerekçelerle deyim yerindeyse bir hayli azar işitmiştim. Şimdi burada bulunmayan ve olup biten hakkında kendi savunmasını yapacak durumda olmayan bir şahıs hakkında, bir kaç istisna hariç, dört sayfa verip veriştirildiğini görüyorum. Üstelik bu kişi kendisin kamunun beğenisine açmış bir sanatçı, politikacı, vb. değil. Yadırgıyorum. Ve kendisini burada savunma imkanı olmayan gerçek kişiler hakkında yergi ifade ederken, insaflı olmanın gereğine inanmak istiyorum. Tüm korsanlara sağlık ve esenlikle.
Onur Korsan, basın yoluyla kişilik haklarının zedelenmesi söz konusu olduğunda, kanımca bu konuda yasalarımızda yeterince yaptırım söz konusudur. Aynı yayın organının aynı sütununda tekzip hakkınızı kullanabilirsiniz veya belirttiğiniz gibi mahkemeye başvurabilirsiniz. Ama artık öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, alaksız biri üstelik "nick" kullanarak sizin hakkınızda aslı astarı olmayan şeyleri bir internet sözlüğüne yazabiliyor. Ve mahkeme, içinde doğrudan bir hakaret sözcüğü geçmiyorsa sizi geri çevirebiliyor. Hakkınızdaki saptırılmış ve yanlış iddialar da o ortamda yıllarca kalabiliyor. Ne diyelim allah herkesin yardımcısı olsun.