Giriş Yap
Kayıt Ol
Önceki
Sonraki
Giriş Yap
Bağlı kalma süresi:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Giriş Yap
Kayıt Ol
Configuration
Boxed Container
Hide Carousel
Gezgin Korsan
Korsan Kıraathanesi
Güverte Sohbetleri
Bursa'da Survey
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
E. I.
Bursa'da Survey
«
:
Aralık 24, 2021, 12:24:39 »
Merhabalar, pazar günü aşağıdaki tekneyi görmeye gideceğim. İlk teknem olacağı için ben pek anlamam. Beğenirsem survey yaptıracağım. Bursa'da survey yapabilecek güvenilir kişiler/firmalar konusunda tavsiyelere açığım.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Bir sorum da süreç hakkında. Tekneyi görmeye eşimle ben gideceğiz. Survey yaptırabilmek için önce fiyatta anlaşıp kapora yatırmam gerekiyor sanırım. Ama ben tekneden pek anlamadığım için biraz riskli geliyor bu bana. Benim aklıma gelen çözüm kaporayı hemen yatırmayıp, ertesi gün surveyle gelip seyir survey'i yaptırdıktan sonra kapora yatırmak. Bu konuda da tavsiyelerinize açığım.
Ayrıca, bu tekneyi tanıyan varsa özel mesajla fikirlerini iletebilirse çok sevinirim.
Teşekkürler.
S. K.
Ynt: Bursa'da Survey
«
Yanıtla #1 :
Aralık 24, 2021, 14:52:30 »
O tekne Bursa'da mıymış?
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Süreç içerisinde geldi herhalde.. İlk başta sahibinden'de yüz tane teknesi (teknesi değil de ilanı olan diyelim, teknelerin hiçbiri kendisinin ve/veya satışı kendi yetkisinde değil) olan genelde CRO teknelerini satan şirketteydi, GRE teslim olarak... Sonra ilan veren değişti ama yine GRE teslimdi...
Bursa'da tatmin edici hizmet alacağınız bir surveyor bulamazsınız. Zaten bulsanız da bu kayığı kaldıracak lift, karaya alacak çekek yeri falan yok... Karşıda Narlı taraflarında (kabaca 1 saat yol) balıkçı teknelerinin çekilip atıldığı bir yer var ama orada da salmalı bir tekneyi usulünce karaya alacak donanım olduğunu sanmıyorum... Seyyar vinç çağırıp tekne havadayken altına bakmak falan gibi palyatif işlemlerle yalap-şap bir survey yapılabilir ama ne kadar amaca hizmet eder, bilemiyorum...
Gerçek bir survey için Setur Yalova'da (çıkış noktasına göre 3-4 saat seyir diyelim) karaya alıp sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen yetkin kişilere kontrol ettirmek gerekir. Biri de forumdaki Ahmet Çelenoğlu korsan...
H. T.
«
Yanıtla #2 :
Aralık 25, 2021, 21:50:39 »
Bursa'da resmî sörvey yapacak bir firma yok, başka bir limandaki teknenin alınıp alınmaması ile ilgili ön sörvey yapacak Kişiler var, fakat tanıdık olabileceğini düşündüğüm bu tekne için uygun olmayacağını düşünüyorum.
Sörvey için Tekneyi karaya alıp kaldıracak tecrübeli 50'fit ve üzeri guleti karaya alan vinç firması Bursa'da mevcut.
Benim Önerim önce siz tecrübeli bir kaptanla gidip tekneyi görün içinize sinerse ondan sonra sörvey yaptırmaya karar verin.
H. A.
«
Yanıtla #3 :
Aralık 27, 2021, 12:29:04 »
Aşağıda bilgilerini paylaşacağım arkadaş istediğiniz yere gelip sörvey yapıyor. Bu konuda İngiltere'deki bir üniversiteden sörveyor diploması almış. İlgilenenler kendisinden detay bilgi alabilir.
Fırat Gürelli tel:0-553-5802126
A. K.
«
Yanıtla #4 :
Aralık 27, 2021, 16:08:59 »
Ben eğitime çok inanan birisi olmama rağmen sörvey işinin 60-80 % tecrübe ve görmüş geçirmişlik olduğuna inanıyorum .
Okumuşluk gemi işlerinde idealdir çünkü sistem bellidir , ama bizim tip teknelerde ansiklopedi yerine tamirciyi tercih ederim .
Aynı görüşüm otomobiller ile de ilgilidir. Gencliğimizde elektronik falan yoktu. Giderdik Vecdi Turana marşa bastığında adam size arızasını söylerdi. şimdi bilgisayara bakıp söylüyor . Esas sörvey bilgisayar çıktısı değil alt taraftaki detaylardır. O detaylara da hala ustalar bakıyor. Maalesef
«
Son Düzenleme: Aralık 27, 2021, 16:15:54 Gönderen: Atilla Kaplan
»
S. D.
«
Yanıtla #5 :
Aralık 27, 2021, 16:34:07 »
Emre korsan, Turkiye’de satilik teknelerin hemen hepsi bilinir, tekneyi taniyan bilen illa ki vardir.
Tabii ki kimse halka acik bir forumda yorum yapmayacaktir, yakisik da almaz ancak ozel gorusmelerle fikir alma ihtimaliniz var.
Ben de kendi teknemi aldigim donemde baktigim pek cok tekne icin biraz sorusturarak referanslar almis ve bu sayede bazilarini gormekten vazgecmis, bazilarina da daha cok ilgi gostermistim.
Tekneyi gormeye karar verirseniz mutlaka yaninizda bu konulardan anlayan biri ile gidin ve ona gore karar verin survey yapip yapmamaya.
Surveyor zaten istediginiz yere ucreti mukabilinde gelir.
Ama tekne sahibiyle survey yapilacak cekek yerini, teknenin oraya gidisinin lojistik ve maliyetlerini de konusun.
Tekne sahibi kendisi tekneyi goturmeyi kabul edebilir.
«
Son Düzenleme: Aralık 27, 2021, 16:35:11 Gönderen: Serkan Durusoy
»
E. M.
«
Yanıtla #6 :
Aralık 28, 2021, 17:59:53 »
Merhaba Emre Bey. Ben de yakın tarihlerde biraz daha ufak bir tekne aldım. İlk teknem. Survey yaptırmadım. Açıkçası bu boyda (Benimki 33 feet idi) bir tekne için karaya çıkartıp survey yaptırmak alım fiyatına oranla yüksek geldi. Bu nedenle biraz soruşturdum (yukarıda da yazılmış, tekneler genelde bilinir, birileri tanıyordur), biraz da kendjim baktım. Farş tahtalarının altına baktım kuru mu, vanaları kontrol ettim, motoru çalıştırdık, sesine baktım, açıp yağ kaçırıyor mu diye kokladım, elektronik ekipmanları çalıştırdık, armaya bir göz attım vb. Risk var mı, tabii ki bir survey değil ve uzman görüşüne denk değil. Ama fayda/maliyet olarak bu daha doğru geldi Bana.
Survey için soruşturmuştum biraz, genellikle İstanbul'da ve birkaç tane de güneyde isim vermişlerdi. Bursa için hiç duymadum. Ama dediğim gibi bana pahallı geldi.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »