0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. Ç.

Bodrum'da midye dolma
« : Haziran 07, 2019, 11:21:44 »
Bodrum'da midye dolma yiyenlerin bir kısmı zehirlenmiş. Öneriler arasında tazesini seçmek için midyenin kabuğu parlak olmalı gibi bir iddia var Midye dolması, zeytinyağlı gibi pişirilir, zeytinyağlı gibi diyorum çünkü zeytinyağı kullanıldığını hiç sanmıyorum. Midye kabuğunu yağ ile sıvarsanız pırıl pırıl parlar. Bu nedenle bu görüş yanlıştır. Tek çaresi kokudur. Midye dolması, kabuk açıldığında burnunuza çok hafif bir deniz kokusu dışında koku geliyorsa bayattır.

 


*

    N. D.

Ynt: Bodrum'da midye dolma
« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2019, 11:34:29 »
1986 yazı , Rumeli Kavağı her öğle Altınkum Kampından iner Kavakta seyyar midyeciden çeyrek ekmek içi midye tava alır , bakkal Şimşeğin (Beşiktaşlı santrafor Bora'nın ağbisi) dükkanda bir bira açar öğle yemeğimi bu şekilde yerdim. Evvelsi gün burda (Trabzon) bir resteurantta midyeleri görünce damağımdaki o eski lezzet aklıma geldi ama sadece bakıp yutkundum ! Trabzonda deniz leş gibi , kıyı şeridi bir mil olduğu gibi çöp denizi , aslında buradan çıkan balık da yenmez ,midye hiç yenmez .
Eski enerjim olsa atlayıp arabaya Pazar , Sarp kapı tarafına gidip midye çıkarırdım. Eskiden Mavroşa dalmaya giderdik oraya deniz çok temizdi , Allah bilir belki de orası da ...


*

    A. K.

Ynt: Bodrum'da midye dolma
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2019, 21:37:06 »
Bütün uzmanlar  bu hayvan in denizlerde filtre görevi yaptıgını ve nekadar pislik bakteri varsa içinde barındırdıgını söylüyor bırakında hayvan görevini yapsın.


*

    A. D.

Ynt: Bodrum'da midye dolma
« Yanıtla #3 : Haziran 07, 2019, 21:53:57 »
Midye bütün dünyada tüketilen bir gıda. Evet temiz  olmayan ve karadeniz gibi ağır metallerin bol olduğu sularda çıkarılanlardan uzak durmakta fayda var ancak benim gibi bir oturuşta 80 tane gömmezseniz bir zararı yok. Ben genelde ünlü bir internet fenomeni midyeciden başka yerde tüketmemeye dikkat ediyorum çünkü adamın bigada midye yetiştirme çiftliği var.
Midye zehirlenmesi ise felaket. Bir kere bir arkadaşın doğum günü için Cihangirde Ermeni restoranına gitmiştik. Adamlar midye dolma getirdi masaya meze olarak. Açmamla ağır bir koku amanın. Garsonu çağırdım bu bozuk 4 tane midyeye dünyanın parasını alıyorsunuz dedim. Baktı kokladı yok abi bozuk değil biz değişik pişiriyoruz ondandır dedi. Ye dedim götürdü. Bişey yok dedi. Bizde burun tutarak yedik madem öyle söyledik yiyecez die. Sonraki 4 günü anlatmiim. 3 kişi yedik 3 ümüz den 2 si hastanelik oldu ben hastaneye gitmeden kurtardım rezene çayı vs ile.


*

    T. D.

Ynt: Bodrum'da midye dolma
« Yanıtla #4 : Haziran 09, 2019, 14:32:35 »
Ne zaman sivriadaya gitsem hemen mendirek girişinde sağ taraftaki kayalıklara dalarım.
Çok iri ve etli midyeler vardır. Su boğaza nazaran temizdir ve güçlü bir akıntı olduğu için iyi beslenirler. Midyenin hertürünü severek yerim ama ömrüm boyunca kendim çıkartıp kendim pişirdim. ( kavaklardaki midye tavacılar hariç )  midye dolma konusuna gelince şimdilerde hazır satılanlar dolma değil zaten. Midyenin harcı farklıdır ,şimdikiler sırf pirinç. Üstelik midye dolma iri olmak durumundadır küçüklerin pek tadı olmaz.

*

    D. U.

Ynt: Bodrum'da midye dolma
« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2019, 15:47:38 »
Istanbul Boğazı'nda çıkartıp bir teneke üzerinde pişirip yediğimiz midyeleri unutamam.
2000 lerin başında Çeşme'de Pamuk lakaplı mesşhur bir midyeciden dolmasını aldık. Dört kişiydik kızım ve ben zehirlendik.
Özellikle sokakta açıkta satılandan uzak durmak lazım.
*

    M. A. Z.

Ynt: Bodrum'da midye dolma
« Yanıtla #6 : Haziran 10, 2019, 09:19:36 »
Bayram tatili nedeniyle stok yapan midyeciler tarafından yaşanılan bu olaydan ders aldık mı? Hayır. Bu tür yiyeceklerin  üretimi denetleniyor mu? Hayır. Ben mi denetleyeceğim?Hayır. Kim denetleyecek?Aynı midyeler gibi koltuklara yapışıp kalan bürokratlar tabii. İnsan hayatının üç kuruş etmediği bir ülke oluyoruz!!!
*

    Z. G.

Ynt: Bodrum'da midye dolma
« Yanıtla #7 : Haziran 10, 2019, 09:35:46 »
Aaaa politikacılara laf yok bu forumda .

Oturup beklemeliyiz birileri bizim yerimize konuşsun , tepki göstersin .

O birileri otoriteye baş kaldırsın , hesap sorsun ceza ve zarar görecekse o birileri görsün .

Biz gelene ağam gidene paşam geçinir gideriz .

Ben laf ettim ve demokratik bir şekilde uyarıldım tekrarında demokratik bir uzaklaştırma olacak .

Demokrasi nedir onun anlamı da karıştı .

Eski lidere söversin demokratik hak olur yenisini eleştirmek yasak .

Bana ceza göründü yine hadi iyi forumlar .
« Son Düzenleme: Haziran 10, 2019, 09:44:39 Gönderen: Zerin Güney »
*

    N. D.

Ynt: Bodrum'da midye dolma
« Yanıtla #8 : Haziran 10, 2019, 10:15:31 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Aaaa politikacılara laf yok bu forumda .

Oturup beklemeliyiz birileri bizim yerimize konuşsun , tepki göstersin .

O birileri otoriteye baş kaldırsın , hesap sorsun ceza ve zarar görecekse o birileri görsün .

Biz gelene ağam gidene paşam geçinir gideriz .

Ben laf ettim ve demokratik bir şekilde uyarıldım tekrarında demokratik bir uzaklaştırma olacak .

Demokrasi nedir onun anlamı da karıştı .

Eski lidere söversin demokratik hak olur yenisini eleştirmek yasak .

Bana ceza göründü yine hadi iyi forumlar .
Artık konular "siyasi polemik potansiyeli" taşıdığı için siliniyor ! Yani polemik başlatma ihtimali ! Temel fıkrasındaki gibi ... Temel kahvede oturmuş arkadaşı ile sohbet ediyor . Ula Hasan demiş , geçen yolda yürürken bir adam omuzu çarptı bana , sonra da pardon dedi , habu pardon neyin nesidur ? Hasan soruya soruyla karşılık vermiş. Ula Temel sen ne yaptun ? Temel demiş ki " her ihtimale karşı furdum oni"  ...
Şaka bir yana bazen ben de dayanamayıp yazıyorum birşeyler sonra pişman oluyorum , gereksiz çünki ... Ya moderasyondan rica ediyorum "silin bunu" diye ya da moderasyon "her istimale karşı furiyi oni"   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    Z. G.

Ynt: Bodrum'da midye dolma
« Yanıtla #9 : Haziran 10, 2019, 10:55:40 »
Son genel seçimler öncesinde Hürriyet 'Bigpara ' da  hisse senetlerinin sayfalarında yorum yazılabiliyordu .

İnsanları uyarmaya çalıştık demokratik bir şekilde kaldırdılar o özelliği .

İçimiz dışımız arkamız önümüz buram buram demokrasi , hukuk devleti kokuyor .

Nazım Hikmet  ne demişti "sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa"

Biz susup oturacağız  bekleyeceğiz neyi ve kimi bekleyeceğiz onu bilmiyorum .

Midyeden nereye geldik .

Neyse nasılsa silinecek .
« Son Düzenleme: Haziran 10, 2019, 11:03:25 Gönderen: Zerin Güney »
*

    E. A.

Ynt: Bodrum'da midye dolma
« Yanıtla #10 : Haziran 10, 2019, 11:43:10 »
Konu midye dolma olunca dayanamadım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Çiçek pasajında Golden kokoreç vardı eskiden,onların midye dolması damak tadıma çok uyuyordu.Tencereden sıcak sıcak yemeğe bayılırdım.Benim çocukta midye hastası oldu.Bursa'da düzgün yapan yok.Bir gece 10 kadar midye dolmacıyı gezip hepsinden 10 ar tane yedik ve test ettik,yok tat vermiyor malesef.Bursa'da da midye yenmez zaten,hepsi limanlardan ve Gemlik körfezinin pis sularından çıkıyor.
Bu hafta İzmir,hafta sonuda istanbul'da olacağım.Hem izmir'de hemde istanbul'da artık Allah ne verdiyse,şimdiden iple cekmeye başladım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Çanakkle Eceabat'ta bir abimiz var çok iyi midye dolma yaptığı konusunda duyum almıştım.Geçen yaz beraber gittik ama öyle bir poyraz esiyordu ki malesef dalıp toplayamadık.Bu yıl kısmetse midyeyi Çanakkale boğazından toplayıp midye bira partisi yapacagız.Mekanımız Kabatepe balıkçısı.Gitmeyenler ve bilmeyenler için bilgi olsun.Çanakkale boğazını çıkınca 11mil kuzeyde,Gokceada feribotlarının kalktıgı yer.Temmuz ortasından Agustos ortasına kadar oralarda olacağım.Yolu düşen olursa beklerim.