0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Y. G.

Bir Öneri
« : Ocak 17, 2010, 22:33:09 »
Merhaba korsanlar;

Aylardan beri aklımda olan bir konu var; biliyorsunuz forumumuzda resimleri mesajlarımıza ekleyemiyoruz. Imageshack sitesine yüklüyor, oranın kısayolunu mesajımıza yapıştırıyoruz. Bunun sebebi sunucumuza fazladan yük bindirmemek.
Bu yük sunucumuzun iki özelliğine yük bindiriyor:
  • Sunucunun hard diskinde resimler yer kaplıyor,
  • Resimler açılırken sunucumuzun internet hattından çalıyor.

Şimdi buraya kadar mantığımız doğru. Yapanlar da bence çok doğru düşünmüşler. Resimleri sunucu dışında tutarak bu yüklerden kurtuluyoruz. Ancak artık çok fazla mesajımız, değerli bilgilerimiz var.
-Ya yarın, öbürgün imageshack sunucusu hizmetini durdurursa/değiştirirse?Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Forumun tüm görsel birikimi bir anda uçup gitmiş olacak ve biz öylece bakakalacağız.

Neyse bu durum beni çok endişelendirdi. Ben de küçük bir hesap yaptım.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Vallahi yaptığım hesap ne ölçüde doğru tam bilemiyorum, uzmanlar daha iyi anlayacaktır ama hesap yaparken fazla fazla bonkör olduğumu düşünüyorum.

Bandwidth hesabında ise browser önbelleğinin olmadığını farzetmiş oluyoruz. Yani abartılmış resim sayısına ek olarak browser'ın her seferinde yükleme yaptığını farzediyoruz. İşin içinde olan korsanlar bileceklerdir ki böyle durumlarda genellikle browser önbelleğinden açılıyor.

Her neyse, ardından bu ölçekte bir yükü TÜRKİYE DIŞINDA barındırmanın maliyetini araştırdım.(daha hesaplı)
10 GB alan, 300 GB transfer yılda 80 lira gibi bir paraya maloluyor. Ki bu durum bizim ihtiyaçlarımızın çok üzerinde.
İleride bu miktarın artması durumu için, bir üst pakete de baktım.
150 GB alan, 1500 GB transfer, yılda 120 lira gibi bir para tutuyor.

Yurt dışında durmasının belli sakıncaları var, mesela biraz yavaş yüklenebiliyor mesafe uzadığı için. Ama mesela sadece resimleri o tarafa koyamaz mıyız? Birçok board sanırım bu özelliği destekliyor. Hem üstelik imageshack sunucusundan yine de daha hızlı olacaktır. Üstelik resimlerin sahibi biz olacağız.

Adminler tabii ki benden daha hakimlerdir konuya ama, bu imageshack konusu benim içimi burktu, hani mali bir destek gerekiyorsa da arşivimizin güvenliği için adam başı yılda 1-2 lira verebiliriz diye düşünüyorum.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Görüşmek üzere
*

M. G.

Ynt: Bir Öneri
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2010, 22:42:37 »
Vaktiyle freeyellow.com sitesinde 3 güzel site yapmıştım. 12 sene önce felan. 2000 krizinde kapandı gitti.
Halen yine bazılarının yaptığı geocities siteleri çalışmıyor. Telekomdan yasaklı olduklarından.
Bakarsınız bir dava da imageshack sitesine açılır, o da yasaklanır.
Benim yurtdışında kendi sunucum var 15 senedir. İlk başlarda 400 dolar aylık gibi verirken şimdi 80 dolar veriyorum. 1500GB limitim var 60GB diskim var. İçerdeki fiyatlar da çok kötü sayılmaz, forum bu yükü kaldırabilir ama resimlerin kalitesi konusunda düşürme yapmayı zorunlu kılmak lazım. yoksa 5MB resim yüklenirse olmaz.

Bu saatten sonra imageshack kapanmaz muhtemelen ama yasak gelebilir.
Telif hakkı sorunu çıkabilir.

Bir program var siteyi komple indiren. winhttrack diye. Bununla bizim forumu indirirsek, mevcut herşeyin (fotolar dahil seçilince) kopyasını indirir. Bir arkadaşın diskinde durur.
Göçtüğümüzde ise elle ya ca ufak bir program yazarak içerik yeni sunucuya atılabilir. Yani resimlerin organize yedegi alınırsa sorun kalmaz. En kolayı budur.

*

Y. G.

« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2010, 23:03:44 »
Resimleri php sistemler otomatik olarak küçültüyor zaten. Ben de 70 kb olarak hesapladım her bir fotoğrafı. Üstelik hangi kalite ile saklanacağı da ayarlanabiliyor.

Bu arada ben bu TR'den engellenme konusunu hüç düşünmemiştim... Çok doğru...

*

N. B.

« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2010, 23:08:47 »
Ben bu işlerden fazla anlamam ama sağlamcıyımdır.

Böyle bir tehlike varsa Mehmet Göktürk Korsanın önerisini gerçekleştirelim.
*

A. Ö. B.

« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2010, 00:54:41 »
Ben de gereken desteği vermeye her daim hazırım.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

Ö. E.

« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2010, 01:20:13 »
Bir program var siteyi komple indiren. winhttrack diye. Bununla bizim forumu indirirsek, mevcut herşeyin (fotolar dahil seçilince) kopyasını indirir. Bir arkadaşın diskinde durur.

Forumun düzenli olarak bir kaç günde bir yedeği alınıyor... Bazen ekranınızda çıkan "bakım çalışması v.s." mesajlarının nedeni bu... Yani herhangi bir şey olursa en kötü ihtimalle bir iki gün öncesinin backup'ı ile forumu her hangi bir yerde kurabiliriz...

Fotoğraflar konusunda ise haklısınız. Her hangi bir şey olursa yani imageshack kaynaklı, kaybımız fotoğraflar olur... Ama ben de imageshack'ın kapanacağını ya da başına bir şey geleceğini sanmıyorum...

Maliyet konusuna gelince; öyle bir sıkıntımız yok. Forumun başında ki Naviga banner'ı server maliyetini (şimdilik) aşağı yukarı karşılıyor diye biliyorum. Zaten orada bir banner olmasının nedeni de o...

« Son Düzenleme: Ocak 18, 2010, 01:36:50 Gönderen: Özgür Evren »
*

N. Y.

« Yanıtla #6 : Ocak 18, 2010, 01:23:14 »

Geçende ben flash ile fotoğraf eklemeyi anlattığım bir dosyayı Rapidshareye yüklemiştim.Fakat dosya indirilmeyince silmişler.Forumun bir deposu olsa dosyaları oraya yüklesek,bir süre orada dursa daha güzel olur... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. Z.

« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2010, 01:55:25 »
Dünyada ve ülkemizde hemen hemen bir çok forum hatta büyük ticari kaygısı olmayanların tamamı imaj ve dosya konusunda dışarıdan imageshack gibi yerlerden hizmet alıyor. Resimleri kendi sunuzumuzda barındırmamızda da yedek alırken inanılmaz bir yer kaplama sorunu çıkacak ortaya. Mevcut Database yedeği alması şu an itibarı ile zaman olarak 20-30 dakika kadar sürerken bir de o resim ve dosyaların yedeklendiğini düşünün ne kadar zaman alacak.

Sayfanın solunda çıkan kendi resminizi direkt foruma yükleyebilirsiniz. Bunun için imageshacke gerek yok. Tek yapacağınız 150x150 veya 200x200 pixelden büyük dosya yüklememek.

*

M. G.

« Yanıtla #8 : Ocak 18, 2010, 07:51:51 »
sitenin yedeğini alaım derken resimleri de alalım ve bun kişisel makinamızda 3 ayda bir felan yapalım demiştim. Veritabanı yedeği ayrı.
*

H. E.

« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2010, 08:59:14 »
winhttrack yöntemi mantıklı. Uygun yeri olan birisi bunu yapabilir mi?
*

Y. G.

« Yanıtla #10 : Ocak 18, 2010, 11:17:09 »
Ben yapabilirim ama sisteme bir şey olur ise nasıl resim url lerini değiştireceğiz anlamadım? Tek tek bitmez, SQL le mi değişiklik yaparız diyorsunuz Memet Korsan?
*

H. E.

« Yanıtla #11 : Ocak 18, 2010, 12:21:55 »
Resimler de iniyor sizin harddiske.
*

A. B.

« Yanıtla #12 : Ocak 18, 2010, 13:52:08 »
Bu işlerin içerisinde olan biri olarak ve bu işle meşkul olan biri olarak görüşlerimi bildireyim ;

Yurt dışı host hizmeti tercihini düşünebilirsiniz, artık yurtdışı hatlar eskisi kadar yavaş değil, sizin için bir sıkıntı yaratmaz.

Yurt dışında bir video sitesi barındırıyorum, aylık ortama 1 Tb bandwith kullanıyor günlük ziyaretçisi 1000-1500 arasında , bir sıkıntı yaşadığımı söyleyemem.20 gb disk alanı kullanıyorç Backupı ise host hizmeti veren firma zaten kendisi alıyor ben ise exstra güvenliği sevdiğimden dolayı haftada 2-3 kere kendi sunucularıma backup backup alıyorum.

Size en fazla aylık 11 usd ye mal olur.

Türkiye içinde düşünülebilir, ucuza hizmet veren kaliteli firmalar var.

Foruma eklenebilecek bir upload modülü ile sunucuya resimleri upload ettirebilirsiniz.

Eskiye dönük mesajlardaki resimleri ise yavaş yavaş kendi sunucunuza upload edip onlarında güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Yada yurt dışından disk alanı alıp kendinize özel yapacağınız upload sitesi ile resimlerinizi o siteden yükleyip foruma link verebilirsiniz.

Vereceğiniz karara göre yardımcı olabilirim .
*

Y. G.

« Yanıtla #13 : Ocak 18, 2010, 19:19:34 »
Resimler de iniyor sizin harddiske.
Hakan E korsan resimler iniyor inmesine de, çökme sonrasında nasıl geri gelecekler oradan oraya Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)) Tek tek kod değişimi imkansıza yakın... SQL query'si hazırlamak gerekecek gehalde... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

Ya bu arada bir taş attım kuyuya, Hakan korsan olsun, alper korsan olsun, mehmet korsan olsun, hatta birçok korsan olsun Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap, yanıt veriyor kafa patlatıyor. Amacım rahatsızlık yapmak değil, birçok yer imageshack kullanıyor ama burada gerçekten değerli paylaşımlar var ve kaybolur mu acaba diye bir korku geldi içime Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. Z.

« Yanıtla #14 : Ocak 18, 2010, 19:26:39 »
Şu an itibarı ile 4.000 küsür tane jpg var. Her bir mesajı tek tek editleyip resimleri yüklemesi, hangi resim nerede ne kadar zaman alır bilinmez. Aralık ayı 23 gb trafik basılmış sırf text olarak. Resimleri eklersek server ve forum akışı yavaşlayacak ve resimlerden dolayı en az30 -40 kat trafik binecek. Imageshack yasaklanırsa kolayı mevcut youtube videoları izlediğimiz metod.