0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    İ. S.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #15 : Ağustos 11, 2018, 12:51:09 »
Serdar ağabey sen konu başlığını yanlış açmışsın zannımca  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ama merak etme kız çocuğun varsa asla yalnız ölmezsin. Kız evlat öz evlat derler.


*

    S. Ç.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #16 : Ağustos 11, 2018, 14:37:40 »
Esasında çekirdek aileden yana olduğum için,gençken aileden ayrılan bu yavruların durumu için açmıştım..

Genç yaşta aileden ayrılan çocuk çevre arkadaş ve etkileriyle kendine has bir birey oluyor ve başlıyor aileyi sorgulamaya..

Neden siz böylesiniz,neden böyle yaptınız..

Bu sefer kendi yaşamı ve hayatı devam eden anne baba sorguluyor..biz nerde yanlış yaptık diye..

Batı ülkelerinde normal karşılanan 18 yaş sonrası evden ayrılma..daha sonra kendini artık çocuk yapmama durumuna getirmiş..genç nüfus gitgide azalmış..çünkü yaptığı bir çocuk yaşamına maddi manevi bir katkı sağlamadığı gibi birde eleştirilmeye başlanmış..

ABD de bu tersine dönmüş biraz..
İlkokul çağında büyük bir kesim çocuklarını okula göndermeyip,oradaki öğretmenin psikolojisine bırakmayıp kendisi eğitmeye başlamış..bunun için kendileri eğitim almış..

Ve yavaş yavaş 21 yaşına kadar ayrılmama durumuna ulaşmaya başlamışlar,çekirdek aileye dönüş..

Digi H2 kanalın yalancısıyım..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    M. M. K.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #17 : Ağustos 11, 2018, 14:45:32 »
  Yaşı 50' nin üzerinde bir aile sahibi olarak,  evlenmek ve çocuk sahibi olmak, geleneksel Türk  toplumunda sanki bir zorunluluktu bir zamanlar!   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ben 30 yaşıma kadar mücadele ederek  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap gençliğimi yaşadım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Aile sonunda baskın geldi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .Aslında kendinde zamanla bazı şeylerin eksikliğini hissediyorsun. Sakin bir ortam, bir kadının ilgisi ve sevgisi, aileye sahip olma duygusu. Önceleri cocuk pek ön planda değil ama zihninin arka köşelerinde pusuda bekliyor. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bir müdet sonra ( bende 5 yıldı) birbirine çok alışınca (biraz sıkılınca)   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Aklına geliyor veya bilinçli kaza oluyor. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ve müjde  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap . İşte o çocuk çok seviliyor, kıymetli oluyor, özenle büyüyor, ve 22 yaşına geliyor. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap İşte benim özetim. Ve malesef yuvadan uçma vakti yaklaşıyor. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Kızım yakında iş , evlilik derken kendi hayatını kuracak, herkez gibi. Ama o hep benim kızım olacak, o benim kucağıma , ben onun sevgisine sahip olacağım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap İnsan niyemi çocuk ister?  Ömür boyu kendi canından , kendi kanından bir dost, bir arkadaş, bir yoldaş ister de ondan. Bu arada hep kız babaları konuşuyor(ben dahil). Neden acaba. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    H. Z.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #18 : Ağustos 11, 2018, 16:23:47 »
İki erkek çocuk (20 ve 12 yaş) babası olarak ikincisinde daha çok babacan baba olmayı öğrendim sanırım. Daha rahat bıraktım ve bu yüzden büyük oğluma karşı zamanında haksızlık ettiğimi düşündüm. Ama hayat yaş ve tecrübelerle insanı değiştirebiliyor işte. İkisi de çok iyi arkadaşım. Tanrı tüm evlatlarımızın bahtını açıl etsin.


*

    M. İ.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #19 : Ağustos 13, 2018, 22:42:13 »
Bana göre çocuk sahip olma isteği;
İnsan ırkının devamını sağlamak amacı ile Allahın insanoğluna verdiği bir içgüdüdür. İşi güvence altına almak için de cinsellik son derece zevkli hale getirilmiştir. Eğer böle olmasaydı muhtemelen şu an biz yoktuk.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

(bu içgüdü sadece bizde değil tüm canlılarda var tabii ki.)


*

    C. D. (. Ü. S.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #20 : Eylül 21, 2018, 09:24:53 »
Paylaşım için teşekkürler hocam...
*

    H. D.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #21 : Eylül 21, 2018, 10:57:46 »
İnsan üretmek gibi bir isteğim hiç olmadı.İki evlilik yaptım.İlk evliliğimde ne kadar direnirsem direneyim dünyaya bir insan daha ilave ettim.İkinci evliliğim halen devam ediyor ve sadece kocakarı yani koca ve karı yaşıyoruz işte.
Toplamda iki evlilik, tek çocuk; evlilik başına yarım çocuk üretimim var.Amin.
*

    R. E.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #22 : Eylül 21, 2018, 11:25:28 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
İki erkek çocuk (20 ve 12 yaş) babası olarak ikincisinde daha çok babacan baba olmayı öğrendim sanırım. Daha rahat bıraktım ve bu yüzden büyük oğluma karşı zamanında haksızlık ettiğimi düşündüm.

Birden fazla çocuk büyüten ebeveynlerde bu duygu var sanırım. Rahmetli annem de benzer duyguları "en çok seni severim" şeklinde dile getirmişti. Bunu "zor şartlarda büyütmek" ve kendisinin de çocuk büyütmeyi bilmemesi kaynaklı sıkıntıları benim çekmiş olmamla açıklamıştı. Bunun yüksek bir adalet duygusu olduğunu, yoksa ebeveynlerin, evlatları arasında ayrım yapmadığının farkında olduğum bir yaşa geldiğimde söylemişti.

Duygulandırdınız beni...

Offffffff

*

    S. D.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #23 : Eylül 21, 2018, 14:19:27 »
Ben, sevmek için doğurdum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    M. C.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #24 : Eylül 26, 2018, 12:28:49 »
Sadece sana bir sorum var kardeşim: Şişman bir kedi gibi bu soruyu ruhuna yönlendiriyorum ve ruhunun ne kadar derin olduğunu öğrenmek istiyorum.
Sen gençsin, evlenmek ve kendi çocuğuna sahip olmak istiyorsun. Ama sorarım sana: Sen çocuk sahibi olmayı isteme hakkına sahip bir insan mısın?
Sen galip misin, kendinin fatihi misin, kendi duygularının efendisi misin, erdemlerinin yöneticisi misin? Sana bunu da soruyorum.
Yoksa dileğin içindeki hayvan ve ihtiyaçların üzerine mi kurulmuş? Yoksa yalnızlık üzerine mi kurulu? Yoksa kendinle alakalı dertlerin üzerine mi kurulu?

Böyle buyurdu zerdüşt Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bana gelince, öyle felsefi bir yanı yok eşim istedi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    S. Ç.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #25 : Eylül 26, 2018, 14:04:53 »
Şöyle birşey de var..

“ Eşim beni seviyor,ben de bunu karşılıksız bırakmıcam,ona güvendiğimi göstermek için çocuk doğurucam”

Eşler arasında karşılıklı güven göstergesi olarak..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ya da işi sağlama almak..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

da olabilir mi?
*

    M. E.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #26 : Eylül 26, 2018, 14:10:56 »
Çocukluk dönemimden itibaren beni yaratan beni bu kadar seviyorsa onun istediklerini yapmazsam beni neden yaksın ki,Ben köftemiyim neden ateşlerde pişirsin,illa ceza verecekse daha az sevsin beni,sevgisinden mahrum bıraksın öyleyse diye düşünmeye başladım ki bu sefer de peki beni ne kadar seviyor acaba diye meraklandım.Evet çocuk yaparak,bana ait olmayan sadece doyurmam,büyütmem ve kendisini korumayı,hayatta kalmak için gereken beceriyi kazanana kadar bana emanet edilen canlıyı ne kadar sevecektim.Bana ait olmayan yavrumu ne kadar sevdiğimi öğrendiğimde,ait olduğum Yüce yaratan beni ne kadar seviyor bir orantı kuracaktım.İlk oğlum Haktan doğduğunda kucağıma aldım ve heyecandan titreyerek ağlama krizine girmiştim.Bir canlının dünyada başka bir canlıyı bu denli sevebileceğini hayal edemezdim.Annem,eşim ve iki oğlum ile birlikte yaşıyorum.Evimizde ben eşimle ve annem ile, oğullarım anneleri,babaları ve babaanneleri ile,babaanne ise hepimiz ile aşk yaşıyor.Aile olmak bu dünyada en büyük saadet.Ben oğullarım ile kısa bir süre birlikte yaşayacağımı bir gün kendi yuvalarını kuracaklarını ve ayrılacağımızı çoktan kabullendim. Kim bilir belki torunlarımı görebileceğim ve bambaşka bir sevgi deneyimleyeceğim.Kim bilir?
*

    M. C.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #27 : Eylül 27, 2018, 08:06:59 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Şöyle birşey de var..

“ Eşim beni seviyor,ben de bunu karşılıksız bırakmıcam,ona güvendiğimi göstermek için çocuk doğurucam”

Eşler arasında karşılıklı güven göstergesi olarak..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ya da işi sağlama almak..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

da olabilir mi?

Bunlar tabiki olabilir zaten bence vardır da hatta bunlara başka bir şey daha eklemek isterdim ama o zaman kadın üzere konuşmuş oluruz konu değişir.
*

    Ç. Ş.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #28 : Şubat 20, 2019, 12:08:22 »
Ben de 15 yaşında bir oğul sahibi olarak farklı bir bakış açısı paylaşayım.
İnsan doğada bulunup ta üremeyi seçmeyebilen tek canlı. Bir çok aile/birey de bunu seçiyor. Dolayısı ile bence çocuk sahibi olan ve kendini doğanın akışına bırakan bizler mesajlarda da görüldüğü üzer daha kolay anlaşılabilir ve basit sebeplere sahibiz.

Asıl merak ettiğim çocuk sahibi olmak istemeyenler, nasıl bir şey olduğunu bilmeden bile nasıl bu kadar net ve kararlı olabiliyor, yani onlar neden istemiyor tam olarak ??
*

    M. B. A.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #29 : Şubat 21, 2019, 11:43:50 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
...
Asıl merak ettiğim çocuk sahibi olmak istemeyenler, nasıl bir şey olduğunu bilmeden bile nasıl bu kadar net ve kararlı olabiliyor, yani onlar neden istemiyor tam olarak ??

Korku...