0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    S. Ç.

Bir aile neden çocuk ister.
« : Ağustos 08, 2018, 12:39:29 »
Güzel bir konu var sitede,13 yaşında dünya turu isteyen bir kızımız..adalar turu değil,en az iki-üç yıl sürecek,tek başına okyanuslar geçecek..

Vaki bu 13 yaş eğitimlerle,hazırlanmalarla anladığım kadarıyla 15-16 yı bulacak ama olsun..

Onun için bu konu aklıma geldi danışayım sizlere dedim..

Helal osun..vay be..süper,destekleyelim diyenlerimizi saygıyla karşılıyorum..

Bunu yazanların çocukları varmı,kaç yaşında,daha küçükmü,evlenip gitmiş mi bilmiyorum..

(Tuzu kuru demek istemedim..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )

Çünkü ailemizde 17-18 yaşlarında kıpırdanmaya başlamış çocukları olanlar olabilir..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Neden çocuk doğuruyoruz..

Burada sahiden samimi olmak gerekiyor..

Bilindik şeyler var..insanlığa yararlı birey olsun diye,soy devam etsin diye,ilerde aileye hiç değilse evlenene kadar yada daha sonrada maddi yararları olsun diye,kedi gibi sevmek için,kendi mutluluğumuz ve çekirdek aile olup dış etkenlerden bir nebze korunmak için,son yazacağım şey moral bozucu olabilir ama gerekebilir diğer kardeşin sağlık sorunu için..

Bir çocuk 17-18 yaşına gelip keyfi olarak evini (muhakkak neden gerekmiyor tanıdıklarım var ve aile bunu normal karşılayabiliyor) ayırıyorsa,işini gücünü senden alakasız bir ortamda yürütüyorsa ayda bir zoraki sizle görüşüyorsa..neden bu çocuk yapıldı..serzenişte bulunmuyorum merak ediyorum..

Yabancı aile düşünceleri aklımıza yatıyor olabilir,ama bizimde yaşadığımız bir ortam var..kurduğumuz ailemiz var..siyasi olayların verdiği umutsuzluğu unutarak saf halimizle istediğimiz şey ne..

Herşey çocuklar için mi..çocuğumuz dışında daha bizimde yaşamımız devam ediyor,din kitaplarında bile önce sen sonra yanındaki sonra çocukların der..uçakta düşen gaz maskesi gibi..

Bunları merak ettimde..düşünceler uçuyor,yazılar kalıyor..bakalım aile düşünceleri olarak toplumun neresindeyiz.
« Son Düzenleme: Ağustos 08, 2018, 12:42:59 Gönderen: Serdar Çırak »


*

    M. A.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2018, 13:40:58 »
Güzel konu bulmuşsunuz. Tebrikler...

Bir kaç ay önce arkadaş grubunda tartıştık biz bu konuyu ama bir yere varamadık amacımız da bir yerede varmak değildi.
Çocuksuz bir yazar ile yapılan röportaj okumuştum yakın bir zaman da çok ilgimi çekti.
Kadın yazara soruyorlar niye çocuk düşünmediniz diye cevap çok ters köşe gelmişti. " bu hayat benim ve özgürce yaşamak istiyorum. Bir yetişkinin çocukluk döneminden sorumlu olmak istemiyorum" şeklindeydi.

Neden çocuk doğuruyoruz...

Nikah için karı koca olduğunuz şimdi bir çocuk yapın da aile olursunuz gibi bir şeyler söylerler. Aslında atalarımızdan, genlerimizden gelen bir üreme, neslini devam ettirme güdüsü diyebiliriz çocuk sahibi olmaya. Sonuçda bizler de düşünen hayvanlarız.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Her şeyin bir evresi olduğu gibi çocuk büyütmenin evreleride var. Aslında en güzel dönemi 0 - 7 yaş arası bir anne ve baba için aynı zaman da en önemli evresi bence. 18 yaşında bir oğlum var benimde. Yuvadan uçup gitmesine az kaldı.
Ama boşa sıkılmış kurşun gibi bir şey zırvalarsam , bir daha dünya ya gelsem saçmalığında çocuk sahibi olup olmamayı düşünürdüm.
Kadın yazara katılmak işin mantıklı tarafı.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap




*

    B. B.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2018, 14:14:55 »
Hayattaki hersey sebep sonuç ilişkilidir ve tercihlere dayanır. Niye çocuk yapıyoruz sorusuna 100 farklı cevap gelebilir ancak çocuğu siz tecih ettiniz ve çocuğunuz oldu. Kazayla bile olsa ortada bir tercih var.
Yine çocuğu kendi tercihlerinize göre büyütürsünüz. Çok korumacı davranıp kendisine hiçbir iş yaptırmazsanız sizinle bir ömür geçirmesini sağlayabilirsiniz, çocuğunuzun çoğu davranış şekli aslında zamanında yaptığınız tercihlerin sonucudur.
Ancak unutmamak lazim, çocuklarımızında kendi kişilikleri ve tercihleri olacaktır.  Bunlara mudahale ediyorsanız zamanında bazı  yanlış tercihler yaptınız demektir.



*

    F. G.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2018, 05:10:10 »
 Toplum bizden onu bekliyor. Is bul, evlen, cocuk yap vs. vs. 7 yasinda bir kizim var. Bircok evli ciftte gordugum sey sudur ki 5 yildan sonra artik evlilik kabak tadi vermeye basliyor:) Sudur budur derken bir cocuk yapinca bez degistir, mama yedir falan derken bir bakiyorsun 5 yil daha gecmis. Cocuk sahibi olmak cok guzel birsey, acikcasi kendimi cok sansli hissediyorum ve  kizim olmasaydi hayat bu kadar guzel olurmuydu diye dusundugum olmuyor degil. Lakin tek cocukta kalmayida arzu ediyorum. Ha bir ha iki gorduk iste tamam cok guzelmis. Tekrar uykusuz geceler, maksimum doldurulmus bezler, kusmalar, gazini almalar. Aman aman. Kizimdan kendim icin  hicbir beklentim yok. Sevdigi bir iste calismasini isterim elbette. Akademik acidan simdilik pek parlak degil ama bu yaz buyuk bisiklete binmeyi ve yuzmeyi ogrendi. yaz kampina diyor hergun onu kampa birakirken ustunu basini kirletmeden donme diyorum. Cunku ben cocukken dizlerim cimen lekesi olunca evdekiler cok kizarlardi.
 Cocuk sahibi olmak zor is elbette. Insan kendini tekrar taniyor. Bazende taniyamiyorum. Bir gun macdan donerken dayanamayip aniden yolun ortasinda frene basip arka koltuga donup ---WHY??
          ---WHY??
 diye cigerlerimi yirtarcasina bagirdim. Sonderece aptalca bir hareket.
 Milletin cocugu sahada ayak basmadik yer birakmiyor, bizimki resmen geziniyor. Kisa bir gezintinin ardindan da hocasina yaklasip yoruldum, susadim, cisim geldi vs.
  Ogreniyoruz bakalim.
 


*

    S. Ç.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #4 : Ağustos 09, 2018, 09:37:59 »
İki kız çocuğum var ve aralarında dört yaş fark var..Hayatımızda yaptığımız en akıllıca şey buydu..
Hem birbirlerine arkadaş oldular,hem kardeş hem abla..evde yalnız kalabildiler,
Yani iki çocuk bence aileyide rahatlatıyor..
Bu durum ikisininde kız olmasındanmı yaş farkının büyük yada küçük olmamasındanmı bilmiyorum..

*

    S. S.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #5 : Ağustos 09, 2018, 13:24:11 »
Merhabalar,
İlginç bir başlık ama güzel bir soru. 2.5 kız babası olarak yazmadan edemedim. Kızlarımı iyi ki tanımışım diyorum, onlar sayesinde insanı ve kendimi öğrendim. Çocuk sahibi olmayanlara çok büyük saygım var tabi ki ama bir yandan da kendim için büyük bir lütuf onları büyütmek, birey haline dönüşmelerini gözlemlemek. İlk ağlaması ve gülücüğü ile başlayan etkileşimin şu anda karşılıklı felsefe tartışmasına dönüşmesini deneyimlemek eşsiz. Ve hayatımda ilk defa kendimden başka bir bireyi bu kadar iyi tanıyorum. Evet kendimi de tanıyorum ama objektif olamıyorum, eşimi de tanıyorum ama onda karakterinin oluşmasına sebep olan benden önceki senelerini bilmiyorum. Çocuklarımla ilk defa bütün hikayeyi sebebiyle sonucuyla biliyorum ve acayip keyif alıyorum. Çocuklarımı çok seviyorum ama bir yandan da onların o eşiği geçip hayata tek başlarına atılacakları sevdikleriyle beraber ayrı hayatlar kuracakları anları da iple çekiyorum.
Özetle neden istiyorum, bana kattıkları, ve aldığım tarifsiz keyif için. Aynı deniz gibi, yelken gibi hatta çok daha fazla şekilde hayatın özüne yakın kalmama yardımcı oluyor. Buçuk nedir diye sorarsanız, o da aramıza en son katılan dişi bir Beagle. O da hepimize çok şey katıyor, onun sayesinde tanıyoruz öğreniyoruz ve seviyoruz kendimizi ve birbirimizi.
Sevgiler,
*

    S. Ç.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #6 : Ağustos 09, 2018, 15:54:01 »
Kızlarım 27 ve 31 yaşında,iyice büyüdük diyorlar ama onlarla aramdaki yaş farkı hiç kapanmadıki..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap yani hala benim için onlar çocuk..ve çocukca kaprisleri ise hiç değişmiyor..
Serbest yaptığım mesleğimden dolayı şanslıydım çünkü onlarla çok fazla vakit geçirebildim,eğitim olsun,sosyal yaşantı olsun,tatil olsun pek ayrı kalmadık..
Bu hem iyi hem kötü..
Küçük olanını geçen günlerde güzelce evlendirdik ve aramıza resmen bir ortak girdi..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Benim için inanılmaz zor bir durum,damadı çok sevsemde içimde tarifsiz bir boşluk var..ne yazıkki yıllarımız beraber geçen kızım şimdi benim yerime onun sözünü dinliyor..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Paylaşmak çok zor..
*

    C. Ö.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #7 : Ağustos 09, 2018, 18:05:20 »
Bu konu başlığı altında "çocuk" ile ilgili yazılanlar çok yeni bir bakış açısı..

Daha eski dönemlerde çocuk;

1- İşgücü oluşturmak...(Tarlada çalışmak ve hayvancılık yapmak.)

2- Güvenlik için güç oluşturmak..( Kırsal bölgelerde kalabalık aile olmak)

3- Gelecek sigortası olmak.. ( Yaşlanınca anne babaya bakmak)  gibi nedenlere dayanıyordu..

Şimdi bu nedenlerin hemen hemen hepsi ortadan kalktı... Sosyal devlet yapıları güçlendi..

O zaman şimdi bir aile neden çocuk sahibi olmak ister?

Bilmiyorum...
*

    D. E.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #8 : Ağustos 09, 2018, 21:00:17 »
Buz gibi bir realizm (ve biraz haddini aşan kötücül bir indirgemecilik) için kusura bakmayın ama bundan birkaç milyar yıl önce tabiat yasalarının bu gezegende bazı moleküllerin kendini kopyalamasına olanak vermesinin doğrudan matematiksel bir sonucu olarak insanlar da diğer canlılar gibi çocuk yapmak ister. (Esasında onlar istediğini zanneder ama bu işten karlı çıkacak kopyalayıcı birimler onları istetir...)

Ne bu şimdi diyebilirsiniz? Şunu vurgulamak istiyorum ki HAKİKAT ve OLGU bağlamında olay bu kadar basittir, onu karmaşık hale getiren biziz. Evet benim de küçük bir kızım var ve hayatımdaki en değerli varlık, şu anda yaşama en birinci tutunma sebebim ama ben biliyorum ki bunlar benim duygularım ve duygular da bu namussuz genler tarafından kodlanmış birer algoritmadan başka birşey değiller. Dolayısı ile burada önceki yorumlarda çok güzel ifade edilen "bu muydu ya" hissi ve nispi hayal kırıklıklarını hedef alıyorum bu yazdığımla...

Evet, tam olarak "bu" maalesef, buna ne kadar erken inandırır isem kendimi en azından benim için başa çıkması daha kolay oluyor bütün bunlar ile...

Bu aynı zamanda kendi yarattığımız anlam dünyamızın başkasını bağlamayacağını da gösteriyor...
*

    E. D.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #9 : Ağustos 09, 2018, 21:34:41 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Buz gibi bir realizm (ve biraz haddini aşan kötücül bir indirgemecilik) için kusura bakmayın ama bundan birkaç milyar yıl önce tabiat yasalarının bu gezegende bazı moleküllerin kendini kopyalamasına olanak vermesinin doğrudan matematiksel bir sonucu olarak insanlar da diğer canlılar gibi çocuk yapmak ister. (Esasında onlar istediğini zanneder ama bu işten karlı çıkacak kopyalayıcı birimler onları istetir...)

Ne bu şimdi diyebilirsiniz? Şunu vurgulamak istiyorum ki HAKİKAT ve OLGU bağlamında olay bu kadar basittir, onu karmaşık hale getiren biziz. Evet benim de küçük bir kızım var ve hayatımdaki en değerli varlık, şu anda yaşama en birinci tutunma sebebim ama ben biliyorum ki bunlar benim duygularım ve duygular da bu namussuz genler tarafından kodlanmış birer algoritmadan başka birşey değiller. Dolayısı ile burada önceki yorumlarda çok güzel ifade edilen "bu muydu ya" hissi ve nispi hayal kırıklıklarını hedef alıyorum bu yazdığımla...

Evet, tam olarak "bu" maalesef, buna ne kadar erken inandırır isem kendimi en azından benim için başa çıkması daha kolay oluyor bütün bunlar ile...

Bu aynı zamanda kendi yarattığımız anlam dünyamızın başkasını bağlamayacağını da gösteriyor...
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
    Doğan hocamın affına sığınarak bir ilave yapayım; En azından bizim bilebildiğimiz evrenimizde, canlı cansız tüm "şey"ler bulundukları durumları sonsuz devam ettirme eğilimindedir. Ancak hiç bir durum sonsuz olamaz ve zaman içerisinde değişir. Canlılarda ilk dönemlerde bölünerek, daha sonra bir nedenle cinsler ayrımından sonra karşı cinsle birlikte, kendisini kopyalayarak sonsuz var oluşu sağlamaya çalışması, bu bilinçaltı bilginin yeryüzündeki uygulamasıdır. Yani çocuk sahibi olmak dürtüsü kendini sonsuz var etmek isteğinin bencilce bir tezahürüdür. Yani o çocuk aslında bizi sonsuz var edecek kopyamızın bize göre ilkidir.
*

    D. E.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #10 : Ağustos 09, 2018, 22:46:32 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Buz gibi bir realizm (ve biraz haddini aşan kötücül bir indirgemecilik) için kusura bakmayın ama bundan birkaç milyar yıl önce tabiat yasalarının bu gezegende bazı moleküllerin kendini kopyalamasına olanak vermesinin doğrudan matematiksel bir sonucu olarak insanlar da diğer canlılar gibi çocuk yapmak ister. (Esasında onlar istediğini zanneder ama bu işten karlı çıkacak kopyalayıcı birimler onları istetir...)

Ne bu şimdi diyebilirsiniz? Şunu vurgulamak istiyorum ki HAKİKAT ve OLGU bağlamında olay bu kadar basittir, onu karmaşık hale getiren biziz. Evet benim de küçük bir kızım var ve hayatımdaki en değerli varlık, şu anda yaşama en birinci tutunma sebebim ama ben biliyorum ki bunlar benim duygularım ve duygular da bu namussuz genler tarafından kodlanmış birer algoritmadan başka birşey değiller. Dolayısı ile burada önceki yorumlarda çok güzel ifade edilen "bu muydu ya" hissi ve nispi hayal kırıklıklarını hedef alıyorum bu yazdığımla...

Evet, tam olarak "bu" maalesef, buna ne kadar erken inandırır isem kendimi en azından benim için başa çıkması daha kolay oluyor bütün bunlar ile...

Bu aynı zamanda kendi yarattığımız anlam dünyamızın başkasını bağlamayacağını da gösteriyor...
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
    Doğan hocamın affına sığınarak bir ilave yapayım; En azından bizim bilebildiğimiz evrenimizde, canlı cansız tüm "şey"ler bulundukları durumları sonsuz devam ettirme eğilimindedir. Ancak hiç bir durum sonsuz olamaz ve zaman içerisinde değişir. Canlılarda ilk dönemlerde bölünerek, daha sonra bir nedenle cinsler ayrımından sonra karşı cinsle birlikte, kendisini kopyalayarak sonsuz var oluşu sağlamaya çalışması, bu bilinçaltı bilginin yeryüzündeki uygulamasıdır. Yani çocuk sahibi olmak dürtüsü kendini sonsuz var etmek isteğinin bencilce bir tezahürüdür. Yani o çocuk aslında bizi sonsuz var edecek kopyamızın bize göre ilkidir.

Bencil olan canlı değil bu arada Erdal kaptanım, gen... Bu da sadece bir metafor, şuurlu bir bencillik değil, kopyalama işini yapıyor sadece... Genin "bencilliği" canlıda hiç de bencil olmayan hatta tam tersi "diğergam" davranışlara yol açabiliyor... duygularımız işte... başta dedim ya bu biraz haddini aşan bir indirgemecilik, çok katmanı var arada...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bir de eşeyli üremenin ortaya çıkmasının sebebi de alabildiğine "anlamsız"... çünkü tek hücreliler kopyalamada büyük avantaj sahibi idiler ve çok hücrelilerin kodunu çözüp canına okuyorlardı, bu handikaptan kurtulmanın (matematiksel olarak) tek yolu yeni bireyin genetik kodunun ana babaya bile süpriz olacak şekilde gizlendiği eşeyli üreme... bedeli ne? Bedeli büyük: genlerin yarısının sadece barajı geçebilmesi, diğer yarısı çöp, ama tek yol bu idi çok hücreliler için...  bir sonraki katman ee madem ikiye ayrıldık simetrik mi olacak yavru ile ilişki? Olmak zorunda değil, bazı canlılarda simetrik, hatta tam tersi, ancak insanda aşırı dercede asimetrik, buyrun size kadın erkek ilişkisinin tüm komplikasyonlarının temeli...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ne kadar basit ve aptalca ve zekice...
*

    E. D.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #11 : Ağustos 09, 2018, 22:59:18 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bencil olan canlı değil bu arada Erdal kaptanım, gen... Bu da sadece bir metafor, şuurlu bir bencillik değil, kopyalama işini yapıyor sadece... Genin "bencilliği" canlıda hiç de bencil olmayan hatta tam tersi "diğergam" davranışlara yol açabiliyor... duygularımız işte... başta dedim ya bu biraz haddini aşan bir indirgemecilik, çok katmanı var arada...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
  Sizinle aynı fikirdeyim Doğan hocam. Konu başlığından dolayı öyle yazmıştım. Aslında canlı ve cansız aynı şeyin farklı kombinasyonlarıdır ve görelidir. Bu arada, bir determinist olarak bencillikten bahsetmekte işin içine biraz mizah sokmak içindi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
*

    D. E.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #12 : Ağustos 09, 2018, 23:05:08 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bencil olan canlı değil bu arada Erdal kaptanım, gen... Bu da sadece bir metafor, şuurlu bir bencillik değil, kopyalama işini yapıyor sadece... Genin "bencilliği" canlıda hiç de bencil olmayan hatta tam tersi "diğergam" davranışlara yol açabiliyor... duygularımız işte... başta dedim ya bu biraz haddini aşan bir indirgemecilik, çok katmanı var arada...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
  Sizinle aynı fikirdeyim Doğan hocam. Konu başlığından dolayı öyle yazmıştım. Aslında canlı ve cansız aynı şeyin farklı kombinasyonlarıdır ve görelidir. Bu arada, bir determinist olarak bencillikten bahsetmekte işin içine biraz mizah sokmak içindi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.

Bu bakış açısını 76'da yayınladı bir biyolog kitabın adı da "Bencil gen"... tam gözünden vurmuşsunuz yani...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    M. B. A.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2018, 11:51:21 »
Eski apartmanımızın giriş katında Vedat amca otururdu. 70'li yaşlarında, emekli, hiç evlenmemiş, çocuk sahibi olmamış...

Penceresinin kenarında gün boyu oturur sokaktan geçenleri, apartmana girip çıkanları seyrederdi...

Bir gün eşim ve oğlumla eve girerken her zamanki gibi kendisine selam verdik, bize gülümsedi ve ardından gözleri yaşardı...

"Ah" dedi... "Keşke benim de böyle güleryüzlü bir hanımım, tatlı bir çocuğum olsaydı..."

Zamanında güzel para kazanmış, gezmiş tozmuş evlenmeye, çoluk çocuk sahibi olmaya fırsat bulamamış...

Biz oradan taşındıktan sonra bir gün Vedat amcanın vefat ettiğini duyduk. Aynı apartmanda yaşayan kızkardeşleri cenazesiyle bile ilgilenmemiş, tüm defin işlerini benimle aynı katta oturan eski komşum, arkadaşım halletmiş.

------------

Halam ve eniştem 99 Gölcük depreminde tamamıyla yerle bir olan 6 katlı binalarının 5. katında mahsur kaldılar.

İki evlatları var. Onlar dışarıdaymış. Depremin ardından evlerine koşuyorlar, anne babalarını kurtarmak için canla başla gayret ediyorlar.

Ertesi sabah durumu öğrenip ben ve benden habersiz diğer kuzenler de olay yerine gidiyoruz istanbul'dan.

Evin yerini bile bulamıyoruz, ararken kuzenlere rastlıyoruz, halamlar toprağın altında kalan evlerinde sağ.

Uzatmayayım sağ salim çıkartılıyorlar kuzenimle birlikte dil konusunda çevredekilerle anlaşamada yardımcı olduğumuz rus yardım ekibi tarafından.

Özetle; evlatlar güzeldir, çocuk candır, bende üç tane var dört olsa hayır demem...
*

    S. Ç.

Ynt: Bir aile neden çocuk ister.
« Yanıtla #14 : Ağustos 10, 2018, 15:09:56 »
Çocuklar etrafındaysa tabiki dünyanın en güzel şeyi..bencillik olsada bizim istediğimiz..Hep beraber birbirine destek olarak çoğalmak,güçlü bir aile olmak..Kazanç ve güçleri birleştirerek yıkılmaz olmak..
Ama biri birgün çıkıyor diyorki..ben ayrılıyorum,gidiyorum,kendi hayatımı kurucam..eee,sende peki diyorsun,yapacak birşey yok..
Çocukları olupta tekbaşına ölen o kadar çok kişi varki..