0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. S.

Belgesiz Melgesiz Tekne Kullanımı
« : Temmuz 13, 2010, 08:58:38 »
Sevgili Korsanlar,

Sırf meraktan sizlere bir sorum olacak;  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Marmara'da adaların her yerinde tekne etrafında fır dönen sürat teknelerini kullanan gençlerimizin; arkasında bir hanımla teknelere 3-5 metre mesafeden geçen kelli felli beylerin veya magazin sayfalarında koca koca tekneleri kullanırken resimleri boy boy çıkmış sosyetik Recip İvedik'lerin kaçında ADB veya gemici yeterlik belgesi vardır? Bunun kontrolünü kim yapar? Bir koyda tam dinlenirken etrafınızda dönen 225beygirlik motoruyla denizdeki arkadaşlarına hava attığını sanan arkadaşların "sağolsun babam" mesajlı teknelerini kim kontrol eder? Bunları telsizle sahil güvenliğe bildirseniz sizinle dalga mı geçerler? Yoksa gelip kontrol yaparlar mı?

Valla sadece meraktan soruyorum... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Kesinlikle gıcık kaptığım için değil... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sevgiler,
*

A. Ç.

Ynt: Belgesiz Melgesiz Tekne Kullanımı
« Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2010, 09:15:52 »
Belgesiz tekne kullanımı karada ehliyetsiz otomobil kullananlara oranla çok daha fazladır diye düşünüyorum. Ancak denizcilik ADB almakla olmaz. Bana göre adam olmakla başlar. Adam olan da zaten ADB belgesi alır. Sahil Güvenlik bu konuda yetkili olmakla birlikte ne kadar ilgilenir tam olarak emin değilim. Maltepe sığlığında birden çok telsizle gece hiç ışıksız kum çeken tekneleri ihbar ettiğimi, Büyükada'da deli gibi gden tekneleri duyurduğmu hatırlıyorum. Ama ben bir sonuç alamadım. Belki Telsiz yerine telefon ile ihbar daha güçlü bür yöntem olabilir.

Denizde de ADB'li veya ADB'siz maganda çok. Mevsimin henüz başında bir adanın kuytusuna tek tekne olarak demirleyip keyif çatarken bir tekne gelip tam bordamıza demirlemişti. O kadar yer varken neden bizi seçti diye önce düşündük. Ama magandalar teknenin bizim tarafından denize atlayıp bizi ıslatmaya başlayınca anladık. Onları rahatsız etmemek için sessiz sedasız demirimiz alıp daha misait bir yere demirledik. Bence mecbur kalmadıkça uğraşmak yerine uzak durmak daha doğru.
« Son Düzenleme: Temmuz 13, 2010, 09:16:03 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »

*

A. S.

« Yanıtla #2 : Temmuz 13, 2010, 13:53:53 »
Ahmet korsan, çok haklısın. Uğraşmaya değmez. Güzelliklerin, denizin, tadını çıkarırken stress olmaya ve gerilmeye hiiç değmez. Keşke dediğiniz gibi herkes birbirine saygılı olsa, herkes adam olsa. Ve keşke kontroller sıkça olsa, olsa da bu tipler çoğalmasa... Sevgiler.

*

H. I.

« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2010, 14:03:25 »
İnsanın içindeki nezaket ve görgü kuralları biraz ince düşünme yetisi, ADB ile elde edilemez.   Arkasındaki motorla açıkta gazlamak yerinde demir atıp dinlenen insanların huzurunu kaçıran ve bunu bazen bilerek bazen bilmeyerek yapan homoeraktuslara (kuyruğun düşüp, kılların dökülüp, insanlığa geçiş aşaması) ADB'de verseniz bu adama görgü kurallarını veremessiniz. Şikayet ve denetim konusunda ise sahil güv. bu işlerler nekadar ilgili olduğunu bilimiyorum, ama bence bu işi önemsiyen bir sahil güv. varsa marina ve balıkçı barınaklarının girişlerine bildirleri asar genel kuralları hatırlatır, şikayet durumunda lütfen .........şu telefondan  bize ulaşın derlerdi..diye düşünüyorum..
« Son Düzenleme: Temmuz 13, 2010, 14:04:08 Gönderen: Hakan Irıklı »
*

M.

« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2010, 18:35:44 »
Bence tekne ismi vermeye gerek yok ama Sahil Güvenlik'e şikayet ederdim ben olsam. Muhtemelen birden fazla şikayet alırlarsa belli noktalarda devriye geziyorlar.

Şahit olduğum bir olayı anlatayım...
3-4 sene kadar önce Kaşık Adası'nın doğusunda demirdeyiz ve çok kalabalık. Tekne araları dar; demir yeri bile zor var. Epey geride Heybeliada sahiline yakın bir SG botu da duruyor uzakta.
İçinde bir kaç gencin bulunduğu, dıştan takma motorlu bir sürat teknesi geldi ve çok hızlı değil ama olması gereken seyir süratinin üzerinde teknelerin arasında dolaşmaya başladı. Biz "ulan ne hıyarlar var" derken, bir anda bir anons çınlattı ortalığı "yeşil tekne, yeşil tekne,  teknelerin arasında hızla dolaşıp hem tehlike yaratıyorsunuz, hem de insanları rahatsız ediyorsunuz. Üstelik o tekneye 8 kişi binmişsiniz. Çıkın oradan yanıma gelin". Bir baktık SG botu bitmiş hemen demirli teknelerin dibinde bu zibidileri çağırıyor. İlk başta bu tekne üstüne alınmadı, ya da sıyırırım diye düşündü. SG'nin bu defaki ananonsu " yeşil tekne, ya gel yanıma ya da ben gelip alayım" oldu. Tabii tıpış tıpış gittiler...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

K. A.

« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2010, 23:41:07 »
en uygunu magandadan uzak olmak ama olmuyorsa telefonla bilgi vermek  gelip gelmemek onlara kalmış biz üzerimize düşeni yaplım
*

M. M.

« Yanıtla #6 : Temmuz 14, 2010, 00:09:40 »

Bu gibi durumlarda şikayetlerinizi telsizle yapmayalım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap genel görüşmeleri herkez dinleyebilir  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

bu tür düşüncesizlerin durduk yere hasmı olmayalım ... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

En iyisi SG ye 158 den ulaşmak...

*

M. G.

« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2010, 06:54:22 »
SG nin patron degil halkin hizmetinde bir gorevli oldugunu hatirladigi durumda isler iyi gidecektir. devlet kurmusuz sahil guvenlik diye bir kurum olusturmusuz. iste biz ilgileniyoruz ya bu adamlarla? daha ne yapalim? Sahil guvenligi denetleyelim.
158 lerin vukuat raporlari yayinlansin.
*

A. S.

« Yanıtla #8 : Temmuz 14, 2010, 09:30:02 »
Valla daha geçen Pazar günü, adalardan Pendik marina'ya dönüyoruz. Mendireğe 0.3 mil; yelkenler toplandı. Motor 1500 devir, dümen autoda, usturmacalar toka ediliyor. Benim oğlan bağırdı "Baba dikkat" diye. Sancak pruvada bir tekne, 4-5metre, kıçında 20beygir motor, bodoslama üzerimize geliyor. 10-20 metre kalmış. İçinde 5 Recep İvedik, tekne neredeyse su alacak. Ellerde bira ve uzun kamış oltalar. Dümene koşup, auto pilottan aldım, yol kesip Receplere yol verdim. Tam önümüzden geçtiler. Yol kesmesek çarpacak. Bizim tekne daha büyük, dolayısıyla Recebin yol vermesi gerekirdi diye düşününerek arkalarından pispis bakıyorum. Göstere göstere bira kutusu deniz atılıyor. Kahkalarla gülüyorlar. Yol verdik ya. Recepler sevindi. Istanbul'da Pazar günü kaçacak, kafa dinleyecek bir denizimiz vardı, o da elden gidiyor mu diye kendime soruyorum... 
*

C. T.

« Yanıtla #9 : Temmuz 14, 2010, 10:03:48 »
Alpay Korsan geçiş önceliği tekne büyüklüklerine göre olmuyor...
*

U. P.

« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2010, 09:05:12 »
Hatta gecis onceligi kucuk teknenindir ama o adamlarda dikkatli olsalar iyi olurmus
*

U. K.

« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2010, 09:17:23 »
Denizde çatışmayı önleme kurallarına göre tekne sancak pruvanızda size doğru geliyor ve her iki tekne de motor seyri yapıyor ise yok hakkı onundur. 
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Hatta gecis onceligi kucuk teknenindir ama o adamlarda dikkatli olsalar iyi olurmus
Umutcum, teknenin büyüklüğü ile yol hakkı arasında bir ilişki yok.  Ama gerektiğinde yol hakkı bizde olmasına rağmen tanker, vapur, deniz otobozuna veya optimist, laser, pirat, surf'e yol veriyoruz, o ayrı.
*

O. A.

« Yanıtla #12 : Temmuz 15, 2010, 09:28:58 »
Sancak pruvada bir tekne,

Denizde çatışmayı önleme kurallarına göre tekne sancak pruvanızda size doğru geliyor ve her iki tekne de motor seyri yapıyor ise yok hakkı onundur. 

Meğerse Recep'ler denizde çatışmayı önleme kuralları dersi sınavını başarıyla geçtikleri için kutlama yapıyorlarmış Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

U. K.

« Yanıtla #13 : Temmuz 15, 2010, 09:37:26 »
Hepimiz zaman zaman Recep değil miyiz?  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Neyse, malum kuralların en önemlisi çatışmadan kaçınmaktır.  Yol hakkı istediğin kadar sende olsun karşıdaki yol vermiyor ise çatışmadan kaçınmak gerekir.
Recepler de aluminyum sularını içmeyi bırakıp bir zahmet kendi ve karşı teknelerindeki denizcileri korumakla yükümlüler.
ama malum Recep Bey'ler bu kadar bilinçli ve duyarlı olamıyorlar.
Alpay Korsan'a da geçmiş olsun bu arada.
*

A. S.

« Yanıtla #14 : Temmuz 21, 2010, 16:41:45 »
Haklısınız ben de şimdi bilgileri tazeledim...

Kural aynen şuymuş: İki tekne çatışma tehlikesi doğuracak şekilde kesişen rotalarda karşılaştığında diğerini sancağında gören onun yolundan çıkacaktır.

Aklımda nedense kıçtan takma küçük tekneler diğerlerine yol verir gibi kalmış... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap İğneyi kendime batırdım.. Yol vermek gerekirmiş.

Biralarla yapılan şov için tüzükte bir şey bulamadım..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap