0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

C. G.

Bana ulaşan önemli bir şikayet
« : Ocak 20, 2009, 20:04:18 »
İzmir'de satın aldığı teknesini tadil eden ve benden de zaman zaman yardım alan Levent Mortan önemli bir şikayetini iletti. Paylaşmanın dğru olacağını düşündüm.
NB. Mesajın orijinal hali ile aşağıya kopyalıyorum:
SAYIN GRUP ARKADASLARI SİZLERE BASIMA GELEN BİR OLAYI  İZNİNİZLE ANLATMAK İSTİYORUM. YENİ YAPTIGIM BİR TEKNEDE VW MARİNE MARKASINA GUVENEREK ALDIGIM MOTOR ,MAALESEF OLU DOGDU.VW MARKASI DUNYAYA MAL OLMASINA RAGMEN DENİZLERDEKİ VARLIGI BASLAMADAN BİTTİ EN AZ-
INDAN DİGER ARKADASLAR KONUYA BENİM GİBİ İYİMSER YAKLASMASINLAR.ALDIGIM MOTORLA DAHA SANDIGINDA CİDDİ PROBLEMLER YASIYORUM.SERVİS
YOK,İLGİLİ KİŞİLERİN MOTORDAN HABERİ YOK VE SUAN CALIŞMAMIŞ BIR MOTORLA GARANTİ DİŞİ KALIR TEHDİDİ İLE KARSIKARSIYIM.

YELKEN TEKNESİNDE MOTOR DOGAL OLARAK SU SEVİYESİ ALTINDA CALISACAGINDAN SİFONLAMA SORUNU DOGACAK OLMASINDAN VW SATISW SONRASI YETKILISININ HABERI YOK.YAPILMASI GEREKEN ANTISIFON VETUS AIRVENT APARATININ VE WATERLOCK EGSOZ SİSTEMININ KURULMASI ANCAK MOTORDA
MALESEF ANTISİFON SISTEMININ YAPILABİLMESİ GARANTI SARTLARINA GORE IMKANSIZ PEKİ MOTORU DEGISTIRMEK MALESEF GERİ ALAMAYIZ NAKARATI
İNTERNET SITESI VE BROSURLERİNDEKİ AKSESUARLARA DİKKAT COGU VERİLMİYOR VEYA OPSİYON OLARAK YAZILANLAR YOK.MESALA TEKNEDE SICAK SU MOTORDAN KARSILAMANIZ İMKANSIZ MIŞ.AMA BUNU SATARKEN SORDUGUNUZDA HERSEY MUMKUN AMAN DİKKAT!

DOGUŞ GRUBUNA DEFALARCA YAZDIGIM E-POSTALARA TIK YOK .BU DEVİRDE BOYLE BIR OLAY TAM ANLAMAMIYLA REZALAT DAHASI DIREKT ALMANYA FABRIKAYLA YAPTIGIM GORUSMELERDE FOS ANLAYACAGINIZ MOTORLA BASBASA KALDIK GİBİ..................SİZLER AMAN DİKKAT EDİN BENİM GİBİ PARANIZ-
LA SORUN SATIN ALMAYIN VE VW MARINE ALMAYIN.
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2009, 21:28:32 Gönderen: Mehmet Çömlekçi »
*

A. Ç.

Ynt: Bana ulaşan önemli bir şkayet
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2009, 20:22:07 »
Motor soğutma suyunun ısıtma amaçlı kullanılması hemen hemen tüm motor firmalarının yasakladığı bir konudur. Sifon'un önlenmesini neden istemediğini tam olarak anlamadım ama yeni yapılan teknelerin çoğunda (plastik olanlarda) motor su kesiminin oldukça üstündedir bu nedenle gereksiz olabilir ama bu genellemeden yola çıkarak sifon önlemleri engellenmemelidir.

Tanınmış markaların ürünlerinin kullanılmasını özellikle öneriyorum. Denizde başarılı olmuş bir kaç tane motor markası var, bunlardan şaşmamak gerekir. VW iyi bir motor firması olabilir ama denizde naslıdır? Bunu öğrenmenin en doğru yolu başkalarının denemesini ve sonuçlarını beklemek olmalıdır. Sanıyorum bu motor piyasadaki benzerlerine göre ucuz bir motor olmalıdır. İki motor arasındaki bedel farkı ise sizin deneyde kullanılmanızla ödenmektedir. Denenmişten şaşmamak gerek.
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2009, 20:23:46 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »

*

H. Z.

Ynt: Bana ulaşan önemli bir şkayet
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2009, 21:23:00 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Motor soğutma suyunun ısıtma amaçlı kullanılması hemen hemen tüm motor firmalarının yasakladığı bir konudur. .

Anlamadığım şu; tüm otomobil, kamyon ve diğer kara taşıtlarında ısıtma motot suyuyla fabrikasyon sağlanırken marin motorlarda neden bu yasakki? Yasaksa neden ısıtma tesisatı konsun diye vana koymuşlar o zaman?

*

A. S.

Ynt: Bana ulaşan önemli bir şikayet
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2009, 21:48:50 »
Neden yasak olsun ki ? Yanmarda bilmemkaç yüz Övroya bu aksesuar olarak var.
Üretici kendi aksesuarını satmak için laga luga yapabilir, bu birinci sebep. İkinci
(teknik olarak daha geçerli ama üreticiye muhtemelen vız gelecek ) neden de ,
motordan aşırı ısı çekecek bi gudubik konstruksiyon yapar ve motora bağlarsan,
motor normal çalışma sıcaklığına ulaşamaz, soğuk çalışır ve uzun vadede zarar
görür...Ama motor satıcısının senin motorunun ömrünü çok kafasına takacağını
hiiiç sanmam...
*

H. E.

« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2009, 22:18:11 »
Benim otomobil forumlarında hep yazdığım bir cümle vardır: "Doğuş Grubundan uzak durun!"

Defalarca kendimin ve eşimin araçlarında ve çalıştığım firmalarda 4 farklı marka, onlarca model ve yüzlerce araçta hep Doğuş Grubu kaynaklı sorun yaşadım. İstisnasız hepsinde de doğrudan Almanya'ya yazarak sorunlarımı çözdüm. Bir dönem bana özür dilemek için dönen Doğuş çalışanlarını psikolojik olarak ezmek hobim haline gelmişti. Aşağılık bir insana dönüşmeme yol açıyorlardı ki firmadan tüm VW, Audi ve diğer grup araçlarını sattırıp rahatladım.

Türkiye'de Doğuş Grubundan hiçbir araç alınmaz.
Porsche almıyorsak adını telaffuz edemediğimizden değil yani...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. G.

« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2009, 22:21:22 »
VW nin deniz motorunda piyasada olduğunu bilmiyordum. çakmalar hariç. Benim oto VW. Servisler ilk başta kötüydüler ama sonra daha efendi oldular. Öte yandan hala VW yi çok iyi süper uzaydan gelen bir teknoloji olarak görüyorlar.

Şaka bir yana Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

dökümanına bakınca VW marine diye birşey varmış meğer ve iddialı. Dökümanda en altta ısıtma için su baglantısı opsiyonel diyor. Aynı seri motor olmayabilir tabi. Ama iddialı duruyor özellikleri.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2009, 22:31:48 Gönderen: Mehmet Göktürk »
*

D. D.

« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2009, 22:31:04 »
Tekne işleri araba işlerinde olduğu gibi (günümüz şartlarındaki ana imalatçılar) olmadı sök eskiyi tak yeniyi olamaz.
Deniz de Bazen emprovize çözümler şart olacaktır.
Günümüzde araba yapmak çok zor bir iş, bizzat tatbik ediyorum. Kullandığınız arabaların ve motorlarının nasıl testlerden gectiğini ve kaç bin kişilik bir mühendis ve teknisyen ordusu ile yapıldığını bir bilseniz.
Ama araba için çok katı standartlar var ve epeyce yasal düzenleme var. Sektör aşırı kontrol altında.
Her şey acayip derecede iyi tanımlanmıştır. İstedikten sonra her tür arıza ve sorun kontrol altına alınabilir.
Peki (küçük)tekne ve motorları öyelemi? Bence hayır. (Büyük gemiler konumuz dışında).
VW firması her ne kadar otomotivde çok başarılı da olsa denize bunu taşıyabileceğini garanti edemez. Kaldıki Doğuş Oto pek doğru bir adres olamaz bence.
Deniz farklı. Seri üretim araba ve servis mantığı denize uymaz. Uydurmak için çok tuzlu su yutmak lazım.

*

A. S.

« Yanıtla #7 : Ocak 20, 2009, 22:45:42 »
Benim otomobil forumlarında hep yazdığım bir cümle vardır: "Doğuş Grubundan uzak durun!"

Defalarca kendimin ve eşimin araçlarında ve çalıştığım firmalarda 4 farklı marka, onlarca model ve yüzlerce araçta hep Doğuş Grubu kaynaklı sorun yaşadım. İstisnasız hepsinde de doğrudan Almanya'ya yazarak sorunlarımı çözdüm. Bir dönem bana özür dilemek için dönen Doğuş çalışanlarını psikolojik olarak ezmek hobim haline gelmişti. Aşağılık bir insana dönüşmeme yol açıyorlardı ki firmadan tüm VW, Audi ve diğer grup araçlarını sattırıp rahatladım.

Türkiye'de Doğuş Grubundan hiçbir araç alınmaz.
Porsche almıyorsak adını telaffuz edemediğimizden değil yani...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ahahahaha...Açık sözlülüğünüzü beğendim kardeş !
    Ben de pek bi premium brand'lerden olan şirket arabalarını bir kenara
    bırakayım, çünkü benim yok, bana ne o zaman diyeyim ; kişisel arabalarımdan
    ötürü Tofaş genelinde ve Alfa Romeo özelinde '' Bunların birbirinden en ufak bi
    farkı varsa ; şerrefsizim ! '' diyeyim...
    Yani benim de Maserati veya Ferrari almamam isimlerini telaffuz edememekten
    değil ( tabii ödeyememekten ötürü de olabilirdi ama...) ana gurup ve anlı şanlı
    koç gibi Türkiye distribütörleri nedeniyle.

Ama şuracığa eskii güzel bi anımı aktarayım müsaadenizle. Gençken ; param az
    iken Doğan SL almaktan nefret etmiş olduğumdan ülkemize yeni getirilmeye başlamış
    çok şeker, tek kapı, gayet hoş görünüşlü bi Mitsubishi almıştım. 1500 km de ilk
    bakımı olacaktı. 8-10 gün sonra 1500 km dolunca, arabayı aldığım Balmumcudaki
    ana firmaya gittim...Bi baktım binanın üzerinde eşek kadar harflerle Mazda yazıyor.
    Önce aklım kısa devre yaptı, yanlış bir yere geldim sandım, üç beş kere etrafıma
    bakındım...Yok yahu, işte Balmumcu Shell yanındaki Mermerler.
    İçeri girdim '' Ehem...bende bi Mitsubishi vardı, geçende sizden almıştım. Bakım
    zamanı geldi de, ondan şeyttiydim...? '' filan dedim.
    '' - Biz onu bıraktık anam, Mazda olduk . Hadi sana uğurlar ola ! '' dediler bana.
    Lakin o cefakar Mitsubishi 8 sene ve 150.000 kmden fazla hizmet ettiydi bize.
    Yani bu ülkede hiç bişi hiç bir zaman düzelmiyor.
    Hani '' herkesi, herzaman, hep aldatamazsınız '' diye bi meşhur laf var ya ; onu
    edeni bi elime geçirsem...
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2009, 23:15:15 Gönderen: Aali San »
*

M. G.

« Yanıtla #8 : Ocak 20, 2009, 23:28:29 »
Mermerler geçende Mazda'yı da bıraktı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

D. D.

« Yanıtla #9 : Ocak 20, 2009, 23:43:07 »
Biraz tersi. Mazda mermerleri bıraktı gibi birşey oldu. Mermerler Şimdi ise çin markalarından birisi ile flört halindeler.
Mazda Motor Türkiye gibi bir şey kurulmuş. Sanıyorum Avrupa organizasyonu içine dahil oldular.
*

c.

« Yanıtla #10 : Ocak 21, 2009, 09:14:52 »
Biraz tersi. Mazda mermerleri bıraktı gibi birşey oldu. Mermerler Şimdi ise çin markalarından birisi ile flört halindeler.
Mazda Motor Türkiye gibi bir şey kurulmuş. Sanıyorum Avrupa organizasyonu içine dahil oldular.

Flört bitti, evlendiler.. Chery ile anlaştılar.
*

A. Ç.

« Yanıtla #11 : Ocak 21, 2009, 09:26:31 »
Fransız teknelerinden birine servise gelen motorcu söylemişti. Su ısıtıcısına giden hortumu gösterip:

"Bunu fabrikada takıyorlar ama Yanmar garantisi bu tür bağlantılarda geçerliliğini yitiriyor."

Firmaların garantilerinde de belirtildiği gibi imalatçı sadece tekneyi garanti eder, motor vinç vs gibi diğer aksesuarlar için onların garantilerinin geçerli olduğundan bahseder. Yani yeni teknede motora birşey olursa tekne imalatçısı sorumluluğu motor firmasına atar.

Yani motora birşey olursa ciddi şekilde uğraşacaksınız demektir.
*

V. P.

« Yanıtla #12 : Nisan 02, 2013, 23:11:22 »
Sorun çözüldümü merak ettim.. Şu an bir firma bu motorları yaygın olarak kullnamaya başladı
*

C. G.

« Yanıtla #13 : Nisan 03, 2013, 00:26:37 »
Levent'in motor ile sorunu çözümlenemedi.
Gordion'un düğümünü çözercesine WV yi çıkartıp yerine bilindik yeni bir motor taktı.
Şimdi içi rahat.
*

S. A.

« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2013, 13:32:53 »
Valla sorun motor üreticisi v.s. değil genel olarak burasının yaşanılası ama bir o kadar da strese sokası Türkiye oluşu.
Siz VW de yaşamışsınız , bende Lombardini de yaşadım.
Aman dedim teknemin motoru orjinal marin motor olsun dedim. Araştırdım inceledim bütçe hesabıda yaptım ve lombardini hem teknik özellik hemde fiyat anlamında iyi geldi.
Ama nerden bilebilirdim ki Lombardini yi satan Anadolu Motorun bu motor hakkında hiç bir şey bilmediğini.
Motoru aldık  daha sandıktan çıkarken eksik çıktı.  Kuyruklu sistem bir motorun üzerinden kuyruk tahrik motoru ve yağ haznesi v.s. içinden çıkmadığı gibi , firma one dedi. Üzerine İtalya ya soralım dediler. Bekle ki sorsunlar. Ne oldu diyoruz İtalya da ki arkedeş tatilde diyolar. Ulan bir tanemi adam var koca lombardini motor da. Neyse Anadolu motor daki bilgili arkadaşlara İtalya da ki adamın cep telini buluverdim otomatik mail cevabın altındaki imzadan. yoksa ulaşamayacaktı gariplerim. Neyse görüştüler karşı taraf hemen yollayalım diyor.  her şey tamam ürünler eksik ürün diye geleceğine faturalı ürün olarak hemde adıma yollattırılıyor . neyse bir şekilde gümrük v.s. uğraşıyorum bir şekilde alıyorum. aaaa o da ne yine eksik . İtalya ya anlatan eksik anlatmış. Yine bekleme faslı v.s. tabii biz motoru alalı oluyor 4 ay. Daha montaj olacak. Montaj için servis soruyoruz başta bize montaj müşteriye ait siz ödeyeceksiniz diyorlar. tamam diyoruz da kime taktıralım da garantiden çıkmasın. X servise taktırın diyorlar servise gidiyoruz yok be kardeşim biz bu motoru takamıyoruz diyor servisi 200 beygir motor hiç takmamış ki adam. Sonra anadolu motor yetkili servislerini buluyoruz ama yok yok. Bir servis diyor bunu mercury servisi Y servis takar. ok anlaşıyoruz adamla takıyor , . Ama adam anadolu motorun verdiği şemada ki kuyruk tahrik bağlantısına göre yapıyor ve sonuç biz tekneyi denize atıyoruz , ve süpriz dümen gaz verince motora sancak yada iskele alabanda . Bizim tekne altı nerdeyse düz offshore tekne yelkenliden fazla yatıyor. Teknenin havuzluğu su dolu. Allahtan ben 110 kiloyumda iskeleye yatıp uzun ada arkasında batma tehlikesi yaşarken sancak bordaya sıçrayabiliyorum. Ve tekne hop düzeliyor. Foça - mordoğan arası bu tekne ile 25-30 dakka iken 9 saat te varamıyoruz. Ve uzun adanın ilerisinde bit koya sığınıp geceyi orda geçiriyioruz.
Bayramın 1.ci günüde karayı öperek tekneyi neta ediyoruz.
Bayram sonrası servis gelip hallediyor ve tekne düzeliyor. Sonra anadolu motoru arayıp sevesimiz geliyor ama yine beyefendi olduk biz. Dedik arkadaş bizim bu durumumuzun bedelini yaptığımız ekstra masrafları ve eksik yollanan malzemelerin bedelini ödeyin. Bu arada eksik malzemeler gelmemişti o an bzide piayasadan satın aldık.
7 ay sonra eksik malzemeler geldi. Ama hala eksik malzemelerin servisi için gelen servise ödediğimiz paralar firma tarafından bize ödenmedi.

Yalnız değilsiniz yani. Yanınızda sağolsun Türk firmaları var. Yürüyün be koçum. kim tutar sizi. siz sadece satın sonrada bilmiyoruz deyin.
Hadi hayırlı işler......

İşte böyle arkadaşlar bu macera çok daha pis ve teferruatlı aslında da ben temiz biriyim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap