0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. Ç.

Ynt: Amatör Denizciğin Sorunları Hakkında Tespit ve Çözüm Önerileri
« Yanıtla #105 : Şubat 10, 2014, 14:22:04 »
Kişisel olmasa da kişisel gibi görünüyor. Diyelim ki ben  10 metreden büyük bir tekneye sahibim. Düşüncem: Bana ne İsmail Oruç'tan, rampa istiyormuş, bana barıncak ucuz yer göstersinler. Olurdu, böylece ikimizin sorunu da çözülmeden kalırdı.
*

İ. N.

« Yanıtla #106 : Şubat 10, 2014, 15:24:51 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Fikirlere saygı duyuyorum ancak kendimizi kısıtladıkça gücümüz azalır. Konuyu 9 metrenin altında ve sadece karaya alma yeri diye düşünürsek tüm amatör denizcileri değil sadece bir kısmını kapsarız, desteği az olacağı için çözümü de zor olur.  Tekrarlıyorum: Büyük düşünmek zorundayız.

Ben küçük düşünme taraftarıyım. Küçüğü abramak da, küçüğe bakmak da, tutmak da, erişmek de büyüğe nazaran daha kolay. Daha fazla insanın denize çıkmasını, denizci bir millet olmayı arzu ediyorsak küçükten başlamak lazım. Denize ulaşmayı başaran yavruların bir kısmı büyümeyi illa ki başarır.

Büyük düşünmek zorunda değiliz. Resim yapmaya önce basit çizgilerle başlanır. Çizgiler birleşir, renkler eklenir ortaya bir tablo ortaya çıkar. Geniş ufku olan büyük tekne sahiplerinden bana yaramıyor bu, ne uğraşıcam gibi bir zihniyet ile destek gelmeyecekse gelmesin...

Teknik olarak aslında çok daha ucuza barınma olanağı olan ama pratik imkansızlıklar nedeniyle mahkum olduğu marinaya talebi arttıran küçük teknelerin arasında, marina bu sene ne kadar zam yapar acaba diye söylenmeye devam etme hakkı her daim baki kalacaktır.

*

İ. O.

« Yanıtla #107 : Şubat 11, 2014, 11:39:03 »
Piri Reis denizcilik derneğinin Amatör denizcilerin temel sorununu ele alan kampanyasına şu ana kadar sadece 1080 kişi katılmış. neden bu ellibin lere ulaşmasın ki? sadece adımızı yazacağız. lütfen destek Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. Ç.

« Yanıtla #108 : Şubat 11, 2014, 13:03:40 »
Piri Reis Denizcilik Derneğinin kampanyasını incelemedim. Neden bu kadar az kişi katılmış? Bakacağım. Sizin düşünceleriniz gibi kısıtlı bir hedefe yönelik bir kampanya ise katılmayacağım.

Siteye baktım, imza kampanyası var ama konu için yazılı bir metin bulmadım, eposta ile linki sordum. Ne olduğunu bilmediğimiz bir şeye neden destek verelim?
« Son Düzenleme: Şubat 11, 2014, 13:12:22 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »
*

İ. N.

« Yanıtla #109 : Şubat 11, 2014, 14:15:30 »
PRDD'nin kampanyasını bir mantık süzgecinden geçirdiğimizde başlığından amatör denizcilerin faydalanacağı bir rıhtım yapılmasını istedikleri sonucunu çıkartıyoruz.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

PRDD İzmir'de konuşlanan bir dernek olduğuna göre bu rıhtım Foçada da olabilir, Çeşmealtında da, Karşıyakada da hatta Pasaportta kendi binalarının önüne rıhtım yapmak için dahi imza topluyor olabilirler.

Bu rıhtımdan bir grup amatör denizci faydalanacak mıdır? Şüphesiz evet... O halde desteklenmelidir. (<- Noktanın bold olmasına dikkat çekerim)

ÖTV'yi, Mavi Kartı, Marinaların ücret politikalarını, sahil güvenliği, terkedilmiş tanker - bağlama kütüğü sorunsalını hep bir arada ele almaya kalkarsak dünya barışı isteyen güzellik kraliçesinden farkımız kalmaz.

Dünya barışı şüphesiz denizcilik dahil pek çok sorunun çözümünü otomatikman getirecektir. Tüm insanlığı kapsar. Kimse hayır bu bana hitap etmiyor diyemez... Aşağıda katılmak isteyeceğiniz türde bir kampanyanın linkini veriyorum. Hem arkadaşlarınıza filan barış şiirleri gönderme imkanı veriyorlar, kesinlikle çok etkili ve tez zamanda sonuç alınabilecek bir çalışma. Gerçi 1988'de kurulmuşlar ama dünya barışını tesis etmeleri yakındır.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

A. Ç.

« Yanıtla #110 : Şubat 11, 2014, 14:26:48 »
Demek ki metni bulamayan tek ben değilim. Varsayımlarla hareket etmek de bir yöntem ama ne olduğunu bilmek isterim.
*

B. B.

« Yanıtla #111 : Şubat 11, 2014, 22:40:31 »
PRDD'nin kampanyasını bir mantık süzgecinden geçirdiğimizde başlığından amatör denizcilerin faydalanacağı bir rıhtım yapılmasını istedikleri sonucunu çıkartıyoruz.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

PRDD İzmir'de konuşlanan bir dernek olduğuna göre bu rıhtım Foçada da olabilir, Çeşmealtında da, Karşıyakada da hatta Pasaportta kendi binalarının önüne rıhtım yapmak için dahi imza topluyor olabilirler.

Bu rıhtımdan bir grup amatör denizci faydalanacak mıdır? Şüphesiz evet... O halde desteklenmelidir. (<- Noktanın bold olmasına dikkat çekerim)

ÖTV'yi, Mavi Kartı, Marinaların ücret politikalarını, sahil güvenliği, terkedilmiş tanker - bağlama kütüğü sorunsalını hep bir arada ele almaya kalkarsak dünya barışı isteyen güzellik kraliçesinden farkımız kalmaz.

Dünya barışı şüphesiz denizcilik dahil pek çok sorunun çözümünü otomatikman getirecektir. Tüm insanlığı kapsar. Kimse hayır bu bana hitap etmiyor diyemez... Aşağıda katılmak isteyeceğiniz türde bir kampanyanın linkini veriyorum. Hem arkadaşlarınıza filan barış şiirleri gönderme imkanı veriyorlar, kesinlikle çok etkili ve tez zamanda sonuç alınabilecek bir çalışma. Gerçi 1988'de kurulmuşlar ama dünya barışını tesis etmeleri yakındır.

Yaşasın Barış dedim ve imzayı bastım.

*

T. S.

« Yanıtla #112 : Şubat 12, 2014, 01:14:09 »
Ben de İsmail korsandan linki alır almaz destekledim hemen ve kaydımı yaptım. GeKo dışı arkadaşlarımdan da rica ettim desteklemelerini. Onlardan da katılanlar oldu.
*

D. E.

« Yanıtla #113 : Şubat 12, 2014, 08:41:26 »
Piri Reis denizcilik derneğinin Amatör denizcilerin temel sorununu ele alan kampanyasına şu ana kadar sadece 1080 kişi katılmış. neden bu ellibin lere ulaşmasın ki? sadece adımızı yazacağız. lütfen destek Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Şu an itibariyle kampanyaya katılan sayısı :  1132 kişi oldu  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kendisine ; Amatör Denizci diyen herkezin desteklemesi gerekir   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Amaaa ;  Ben Amatör Denizci değilim kardeşim, bana ne sizin probleminizden diyen PROFESYONEL' lere söyleyecek sözüm yok...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

T. S.

« Yanıtla #114 : Şubat 12, 2014, 10:13:37 »
Moderatörlerimizden rica etsek yaparlarmı acaba bilmiyorum ama tüm GeKo üyelerine bildiri e-postası gönderilse ve PRDD sayfasındaki listeye eklese kendini.
*

H. E.

« Yanıtla #115 : Şubat 12, 2014, 11:41:44 »
Yalnız PRDD sayfasına gidince sizde de şöyle bir virüs uyarısı geliyor mu?

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

G. A.

« Yanıtla #116 : Şubat 12, 2014, 11:50:29 »
evet ya ben dün bir ara göz atayım dedim...
tırstım sonra ...
ulen zaten makine yavaş...
*

R. E.

« Yanıtla #117 : Şubat 12, 2014, 12:07:02 »
Ben az önce girdim, herhangi bir şey yoktu, sadece virüs başarı ile HakanE'ye bulaştırılmıştır yazıyordu.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. Y.

« Yanıtla #118 : Şubat 12, 2014, 14:18:05 »
Selam Korsan dostlar,
Öncelikle detaya bakmadan imzaladım, çünkü bu alanda her çaba desteklenmelidir.

Denizle bütün bağları "GEMİCİK"lerden ibaret olanların sorunlarımıza doğallığında çözüm üret(e)meyecekleri çok açık...

Biz Marintürk D pantonda bulunan bir kısım arkadaşla uzun zamandır bu konuyu tartışıyoruz. Son olarak da ADF başkan ve yönetimiyle de soruna ilişkin bir görüşme gerçekleştirdik.

Anlaşılıyor ki bir çok yerde benzer arkadaş grupları yada çevreler benzer şeyleri tartışıp konuşuyorlar.

Bence önümüzde senkronize edilmesi gereken 3 süreç var.
 1. si dernekleşip ADF içerisinde yer almak ve ortak mücadele hattı çizmek,
 2.si bulunduğumuz her alanda; Marinaların haksız ücret artışları, elektrik-su parası talepleri v.s. konularda  yasal ve meşru haklarımızı kullanarak mücadele etmek. (örneklersek hiç bir marina elektrik-su satmaya yetkili olmadıkları halde, fahiş fiyatlarla bize elektrik-su satıyorlar.)
 3. sü balıkçı barınakları ve su ürünleri kooperatifleri ile bir arada yaşamı sağlayacak ortak çalışmalar yapmak.

Bu süreçleri ortaklaştırmak ve birbirimizden haberdar olmamız için ya bu site içerisinde özel bir link yada farklı bir siteye ihtiyaç var. Ancak sanal ortam yalnız başına yeterli değil, pratik süreçleri de gündemimize almalıyız. Bir kaç önerimi de sıralamak isterim;
       Sivriadanın birilerine peşkeş çekilmesini engellemek için teknelerimizle bir eylem yapalım.
       Boğaziçi yelken yarışına pankartlarımızla katılalım ve yarış sonrasında merkezi bir yerde toplanıp (örnek Dolmabahçe önü yada Kadıköy rıhtımı gibi) basın açıklaması yapalım ve bu etkinlikler mücadelenin de başlangıcı olsun.

Selamlar,

Selami Yılmaz
SY ÇECE

*

S. Z.

« Yanıtla #119 : Şubat 12, 2014, 14:41:10 »

Şu an itibariyle kampanyaya katılan sayısı :  1132 kişi oldu  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kendisine ; Amatör Denizci diyen herkezin desteklemesi gerekir   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Amaaa ;  Ben Amatör Denizci değilim kardeşim, bana ne sizin probleminizden diyen PROFESYONEL' lere söyleyecek sözüm yok...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Demir korsanım Profesyonelce para kazanıyorum bu sektörden ama ben yine de kendimi amatör olarak görmekteyim.
Veeee; imzaladım. 1144 ben dahil Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap