0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Y. Ö.

Ynt: "Pis bey"in medya takip merkezi
« Yanıtla #30 : Kasım 04, 2008, 15:13:23 »
Cüneyt Abi, bu " TÜH YİNE HANIMIN BIRAKTIĞI YERDEN FORUMA GİRMİŞİM" dizesi, aşağılardan bir " KIVIRMA PAYIMIDIR" ..hani merak ettim de..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çekirdekçi geldi hanım..! ( Bunu ben yazdım )


*

    C. B.

Ynt: "Pis bey"in medya takip merkezi
« Yanıtla #31 : Kasım 04, 2008, 16:00:46 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Cüneyt Abi, bu " TÜH YİNE HANIMIN BIRAKTIĞI YERDEN FORUMA GİRMİŞİM" dizesi, aşağılardan bir " KIVIRMA PAYIMIDIR" ..hani merak ettim de..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çekirdekçi geldi hanım..! ( Bunu ben yazdım )

Yok be yaşarım valla değil niye kıvırıyım..Bu bizim evde çok bilgisayar var ama   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap     hanım da ben de bu portable bilgisayarı kullanıyoruz..
O kendi accauntunu bende benimkini kullanıyoruz..O çıkış yapmadan bilgisayarı bırakıyor bende hars diye oradan giriveriyorum sonrada uyanıyorumki bu benim hesap değil..Valla budur..Yoksa kıvırsam erkekçe kıvırırım yani..


*

    C. B.

Ynt: "Pis bey"in medya takip merkezi
« Yanıtla #32 : Kasım 04, 2008, 20:35:16 »
Pis bey diyorki:

Bak bu reklam veren Naviga dersi varya..
Söyleyin onlara yukardaki banner i değiştirsinler...Hala ekim sayısından bahsediyorlar..Yahu kasım sayısı çıktı..
Bu yukarda anlattığım itirafçı kişilik Kasım sayısında pabuçlanmış...Allah allah...
Her şeyi ben mi görmek zorundayım canım ?


*

    C. B.

Ynt: "Pis bey"in medya takip merkezi
« Yanıtla #33 : Kasım 06, 2008, 12:13:28 »
"Pis bey" derki:


1. Önerme :Sayın yılmaz ve dürüst Anadolu basını temsilcisi Pis Bey Beyefendi;
2. Önerme :yazdıklarınızdan büyük keyif aldım , hatta bi dönem yine Bodrum'dan bize
haber geçen Cüneyt Bey'in kalemindeki keskinliği , uslubundaki güzelliği
sizde de gördüm diyebilirim...
3. Önerme : İşte böyle anlarda mütevazi ama çok gayretli, meslek aşki ile dolu bir muhabir
çıkıveriyor ;her nasılsa atlanmış bir haberi manşete çekiveriyor.
Öyle ki, kırk yıllık basın kurtları utansın !
4. Önerme : İşte bu genç ama araştırmacı cesur gazeteci



Bu ilk 4 önerme ismi lazım değil bir medya baronunun (Ona kısaca Ali San diyelim )kendinden yana gördüğü bir onurlu genç gazeteci için (Bu ben oluyorum) yazdıklarıdır...

5. Önerme : Öykünülmüş taklitçi isim ÖzMedyaPiratica'nın birinci, ikinci, üçüncü...ama hep aynı tek baş yazarı !


5. önerme ise, genç, onurlu, kişilikli gazetecinin (Hatırladığınız üzere bu benim )gerçekleri yazmasından sonra, foyasının ortaya çıkmasına sinirlenen aynı medya baronunun, buraya kopyalamaktan hicap duyacağım tehdit ve şantaj kokan rezillikler risalesinin ilk cümlesidir..

Önermeler arasındaki çıkarlara bağlı değişen değer yargıları çelişmelerini, değerli GeKo mütefekkirlerinin dikkatlerine sunuyorum..
İsmi lazım olmayan medya baronunun ( Ali San diyelim) reel politik dediği şey işte budur..Zati bu reel politik denen şey neo makyevelizm den başka bir şey de değildir..

Pis beyler, ne bitez korsanlarına ne Guantanamo teröristlerine ne de (Buşh beyden Obama ağbilerine dönüş yapmaya hazırlandığı anlaşılan) makyavelist medya baronlarına (Yani Ali San) pabuç bırakmayacaklardır..
Buda böyle biline ..
Bilmem anlatabildim mi ?
 


*

    E. Ö.

Sade vatandaş korsan
« Yanıtla #34 : Kasım 06, 2008, 13:29:49 »
Hıııımmmmm,Çok şey öğreniyorum çekirdeklerimi çıtlatırken ''neler dönüyormuş beee ''nidası ağzımdan fırlayıverdi.
Nolcek bu ülkenin hali yaavww Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    C. B.

Ynt: "Pis bey"in medya takip merkezi
« Yanıtla #35 : Kasım 08, 2008, 21:57:31 »
PİS BEY YAZIYOR:

Kasım dergilerini okurken I

Bak yine sinirleniyorum..Sinirlenme diyorum kendime dinletemiyorum..

Yahu Kasım dergilerini okuyorum, bakıyorum ne okuyayım diye; şimdi kızacaklar ama valla çok okunacak bişi yok gibi geliyor bana..

Sezon mu bitti? Ne oldu ? Yazar mı bulamıyorlar ? Yoruldular mı ne ?

Bu Cüneyt gittiği yere beni de götürdüğünden, yollarda sefil oluyoruz; olurken de okuyoruz..Uzun uzun okumak istiyoruz ama nerede  hep Light yüzeysel şeyler..Moda dergisi Ya da dekorasyon dergisi yazıları gibi..Yüzlerce sayfa..

Denizciden denizciye derin bişeyler yok..Çoğu sanki dergi değil, katalog.. Arka arkaya tekne broşürlerinden alınma yüzlerce not, üstüne bir resim..Budur.. Al sana dergi.. Sorsan dopdolu diyecekler..Örneğin çok umutlu olduğum Motorboat and yatching dergisi bu ay tam tekne kataloğu modunda . Eğer “tekne tanıtıyoruz” zannediyorlarsa, hiç boşa zahmet etmesinler..Tekne tanıtımı yine bu dergideki “Spirit 76” yazısı gibi olur.. Yine bu dergideki Zeus motorlar yazısı da saygıyla karşılandı tarafımızdan yani..Tanıtım böyle olur diyeceğim ama ağzımıza bir tadımlık  bal çalmak tan öte bir şey değil..Bu arada bu “Spirit 76” nam tekne tam bizim “tahta kayık fetişistleri”ne göre..Üstüne çıkan okşuyormuş; hakikatende “sarıl bana, yat benle” diyor yani..

Bu dergide şahane tekne tanıtım  çevirileri  vardı. Adamlar harbiden reklam derdine düşmeden  eğrisi ile doğrusu ile yazıyorlardı..N'oldu onlar ? Oryantal editörler tırstı herhalde yerli tekne sahipleri ,ya da o teknelerin temsilcilerinin  homurtularından;  döndüler bizim tekne tanıtıcılarına.. Her yazı çiçek böcek kelebek modunda..Eleştirimi arıyorsun o da çok çok  “Bordanın yanındaki kahverengi çizgi bizce yeşil olmalıydı” falan gibi..

Bak Yelken Dünyasının yeri ayrı..O ilk göz ağrımız.. Ona pozitif ayrımcılık yapıyorum..Ayrıca özürü de var..Liderlerini kaybettiler ama yinede işi iyi idare ediyorlar..Başları sağ olsun.. Boş ta çıksalar alırım yani.. Sevdamızı onlar ateşledi ne de olsa..

Alışkanlık mıdır nedir, daha kalender bir havası var ya, bana daha “denizci” imiş gibi geliyor..
Öbürleri biraz sosyetik mi kaçıyor ne ?

Hele o YACHT yok mu ? Tam kukiriku  bir durumu var..Verilen reklamlara bak,kakıça sarıl zaten..Bu sayısında kellik merhemi reklamı bile vardı yani...Ulan denizci adamda  saç bakımı da neymiş anlamadım yaww..Homursuya havale bir durum ...   Bekir Coşkun babayı koymuşlar en başa.. Tamam baba  ağır top..Bayılıyoruz da yazılarına..İyide o mizanpaj ne allah aşkına çocuk dergisi gibi..Koca koca yazı karakterleri , karikatür mü ilitürasyon mu neyse çizimler, şeker renkler, sayfada boşluklar..Görmemişin Bekir Coşkun'u olmuş diyesim var..

Neyse biz Yelken Dünyasına dönelim..Onlarda renksizlikten gidici.. Hala 1930'ların tasarımı..Renk olsun diye getirip “Kasım aktüel” diye bir sayfa yapmışlar bir  oraya şeker renkler koymuşlar..Ben  “Dam üstünde saksağan” diyeyim, siz “at kulağında çiçek” anlayın.. Tövbe tövbe..

Bide bu arkadaşların  bitmek bilmeyen ölmez “Denizcilik terminolojisi” sayfaları var ki evlere şenlik..Biz geldik vardı, torunlar gidecek bu hala devam edecek..Bu sayıda D harfine gelmişlerdi. Sen Z ye kadar düşün artık ..100 yıl falan 5 sayfayı kafadan kurtaracaklar anladığınız.. Hani bitince bir sözlüğümüz olacak desek ömür yetmez yaw.. Bu da homursuluk anlayacağınız..

Aaaa sıkıldım yaz yaz ..Bu sektörü ben mi kurtaracağım kaaardiişiimm ?

Neyse sonra devam ederim bu ay çok şey var söylemek istediğim daha..Tek parça kalın keyifli olun  korsanlarım benim..

*

    C. B.

Ynt: "Pis bey"in medya takip merkezi
« Yanıtla #36 : Kasım 09, 2008, 14:00:16 »
PİS BEY EKLİYOR:

Şu yukarda bahsettiğim sipirit 76 ADLI tekneyi meraklıları  BOAT İNTERNATİONAL kasım sayısında okusunlar bizim dergideki onun replikası sanırsam..Hem çok daha fazla resim ve çizim  var hem yazı daha fazla..Dergiyi almayın tabii, bizi bozar. 24 YTL fiatı var.. Gerçi 1000 sayfa falan, savuna silahı gibi bişi..

Bizimkilere katalog gibi diyordum ya, bide bunu görün..Her sayfasından 10 milyon eurolar falan fırlıyor .. Delikanlıyı bozacak bir durum yani..

Neyse yukardaki Kasım dergilerini okurken yazısını yazmaya  devam ediyoruz..İyi şeylerde var kuşkusuz dergilerimizde.. Onları yazağım bir yerlerde durabilirsem..

Tüm korsan milletine Adana'dan sevgilerle..Ben bey..Pis bey...



*

    H. E.

Ynt: "Pis bey"in medya takip merkezi
« Yanıtla #37 : Kasım 09, 2008, 15:21:39 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Tüm korsan milletine Adana'dan sevgilerle..Ben bey..Pis bey...


Vayyy. Memleketime gitmişsin Pis Bey. Aman diyim oralarda pislik yapma hemşerilerim "ne bakıyon lan!" diye dalar ve öyle yumruk falan atmaz direk kafayı oturtur ona göre. Brnim için de kebap yemeyi unutma.
*

    C. B.

Ynt: "Pis bey"in medya takip merkezi
« Yanıtla #38 : Kasım 09, 2008, 21:13:49 »
Hakanım editörüm; bağladım otel odasına bu pis bey'i maraza çıkarmasın diye..Korkma sen.. Bu Adana'ya ilk gelişim değil..Tanıyoruz ne de olsa alemi..Umarım tek parça döneriz..

Kebab kürüne başladık doğallıkla..Marazalar mühim değil de bu et tüketiminden nasıl kurtaracağız bakalım paçayı.. Beş yıldızlı otelin içinde ocakbaşı var yani..Anla sen gerisini..
*

    s.

Ynt: "Pis bey"in medya takip merkezi
« Yanıtla #39 : Kasım 09, 2008, 21:29:55 »
Yaw kebab Urfada diilmiydi... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    C. B.

Ynt: "Pis bey"in medya takip merkezi
« Yanıtla #40 : Kasım 13, 2008, 17:34:45 »
PİS BEY YAZIYOR:

Kasım dergilerini okurken II



Aaaa oh be! Nihayet popomuz yer gördü..Klavyemin başına oturabildim..

Yelken Dünyasına verip veriştiriyorduk en son..Başını merak eden bir zahmet yukarı bakıversin..Şimdi biz bunları seviyoruz demiştim..Seviyoz sevmesine de, sevdiğimiz deri misali, vurup duruyoruz yerden yere.. Bakma sen yine de en çok yazı bu “gariban” dergisinde.. Gariban diyosam, öbürleri “sosyetik” ya o bakımdan yani..

Denizci adamlar var.. Denizci denizci konuşup yazıyorlar.. Biz de okuyoruz. Kimi yazılardan bayağı keyif alıyoruz doğrusu..Mesela bir Mustafa Pultar var..Ciğerimi yesin.. Adam harbiden denizci..Bi de güzel yazıyo..Yazdıkları da hem hayal dünyamızı hemde bilgi dağarcığımızı zenginleştiriyor..Bu adam neden GK değil ? Bu bizim patronu uyandırayım dedim “Bak” dedim “Cücü Şeker arasana Mustafa beyi davet et foruma.. Olmadı adamcağıza bir yazı yaz..” Kem diyo küm diyo..Aramıyo..Adam derya ama..Siteside var; pek bi yararlı..Yine maceralı bir potbori döktürmüş YD de (Bu yelken dünyasının kısaltılmışı habire uzun uzun yazamam)..

Noyan Eralp var,Ersin Nuzumlalı var..İyi yazılar çıkıyor bu denizci kişiliklerden de ..Onları da GK yapmalı..Noyan nam yazar demirleme hatalarını yazmış bu ay. Bu son diyor.. Neden son olsun ? Sıkılmadık ki..Hem öğrendik mi bakalım hepimiz..

Ersin kaptan da yeni tekne almış onu getirmiş memlekete anlatıyor..Güzel tekneymiş..Allah nazardan saklasın.. Gerçi Cem Gür korsanı bozar ama bizim patron sever..Güzel maceraydı bitti.. Bu tekne transfer hikayeleri de YD'nin ölmez kaynaklarından..Şimdiye kadar 360 tane falan tekneyi transfer ettik hep beraber allahın izniyle..Herhalde sırada  bir 250 tane daha vardır..Öğrenmediğimiz bişiler kalmadı yollar hakkında..Bu bizim patrona tekne transfer işine başlayalım diyorum dinlemiyor, korkuyor..Ne var korkacak al yelken dünyasının son 50 sayısını yanına; düş yollara..Adamlar her bişeyi anlatıyorlar..Ben okurum valla kaç tane olursa olsun..Yalnız bazıları çok kuru.. Geldik, baktık, durduk, döndük falan durumu.. Yaw birazda insanlardan  falan bahsetsenize, o tekneyi nasıl aldınız? Aldınız da n'oldu mutlumusunuz??..Heyecan endişe keyif gibi  neler var yaşadıklarınızda..Mali portre nedir ? Ben okurum yani n'olursa olsun yazsınlar..Katalog gibi dergi yapmaktan iyidir..Dergide bi zahmet seçici olsun yani...Biraz editörlük desteğine ihtiyaç var gibi geliyor..

Bir ölmez kaynak ta Mavi yolculuk hatıratı..İyidir;  okumaktan mutluyuz ..Bu sayıda da bişiler var ama diyorum ki yine seçici olalım; birazda editörlük yapalım.. Renk istiyoz renk.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Adamlara sayfa verin, uzun uzun anlatsınlar..Kısa yazalım diye hık mık pık şeklinde yazıyorlar.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Nilgün abla ile Yeşim abla var..Nilgün ablamın ellerinden öperim; kendisini tek geçerim..Tüm yazılarını okurum,Web sitelerini hatmederim..Film yapmışlar ellerine sağlık nasılda kıskanmışım..Hepsini seyretmişim..Saygıder eşleri Ali Gündüz beyefendi denizcilik idollerimdendirler yani..Büyüyünce o olacağımdır..Tam bir gezgin korsan çift..Bu benim patron her gün yengemi dövüyor “ulan sen ne zaman Nilgün Gündüz gibi olacan” diye..Neyse teknelerine kavuşmuşlar onu anlatıyor..Üzülüyorduk n'olucak bu tekne amarikalarda tek başına diye..Bide sağlık sorunları mı vardı neydi bizi bayağı dertlendirmişlerdi..

Hatırlıyonuz mu ?Bir de Anouk vardı..Ekrem İnözü ve saygıdeğer eşleri..Uff Ne maceraydı okuma da yanında yat yani..Bak şimdide Kelebek keldi aklıma Tanıl Tuncer hocam ve kıymetli eşleri..Yani bunlar GK ki GK lar..

Nerede bu üstadların keyifli anıları yani..Bi daha yayınla gençlerde okusunlar.. Ne zararı var..Bak bu eş meselesi mühim. Son iki babanın eşleri yabancı yani işleri daha kolay.. Yabancı hanımlar daha bir meyyal deniz gezginliği işine..O yüzden Nilgün ablamın yeri başka..Bide Kamuran ablam var..Saygın ağbimin eşi..Ya tanımıyonuz değil mi ? O da büyük maceraydı.. TAY teknesi ile (Hunter 34) Okyanus geçip memlekete gelmişlerdi.. YD de yayınlanmıştı. Vay babalar demiştim..Müthiş bir maceraydı..Bizim patron gitti buldu   marinada Tay'cıları.. Bayağı bir dost oldular ..ne muhabbetlerin belini kırdılar bilemezsiniz..Bizim patron bu Tay'cılar hakkında bir yazı hazırlıyor..Bitirebilirse yayınlayacak..Pek tenbeldir kendisi..Daha çok ağbiler ablalar var ama bu yukardakiler  farkındaysanız Gezgin karı koca takımı.. Ondan  andık yani..

Bir de YD' nin Derya ablası var. En sonlarda bir sayfa  da yazıyor  kendisi..Karı koca Adları Derya bir çift.. Teknelerinin adları da pek güzel oturmuş “Deryalar”..Çoluk, çocuk, kedi, köpek denizlerde yaşayacağız diye epey bir uğraştılar tekneyle geçen sene.. Hoş maceraydı ama şimdilerde karaya vurmuş görünüyorlar. Teknelerini mi satıyorlarmış ne ? Zayıfladı yani hikaye..Bu çift te GK olmalı bence..

GK'ların çok işi var çok..Bütün bu ağbileri ablaları toplamak lazım..Toplayacan hepsini fenerbahçeye, bi Kınalı gezisi patlatacan peh peh peh... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yeşim abla da delikanlı kızdır ..Güzel de anlatıyor ama anlattıkları zaten sitelerinde var ..Dergi için başka bişiler yazmalı. Ben dergici olsam, anılarını sitelerinde yayınlayan gezginlerin hikayelerini, aynıysa  dergiye koymam .. Ucuz kaçıyor ..Al oradan, koy buraya durumu..Erden Eruç, Özkan Gülkaynak ta aynı durumda ..Tamam bunlarda ağır ağbilerdir..Müthiş hikayeleri var..Hepside okunası şeyler ama sitelerinde var zaten bütün hikaye (Gülkaynak farklı, sitesine yazmıyo)..Bir koyundan çok post çıkmaz ağbiler.. ..Oturun yazın.. Aynı hikayeyi dergi için uyarlayın, bir başka şekil verin, üç beş dergisel ambians ekleyin canımızı yiyin.. Okuruz yani şahanede olur.. Büyük işler yapıyonuz çünkü..Hayranınızız yani..

Büyük işler deyince aklıma geldi bak: Bu amcalar Kınalı'ya gidebilirler miydi acaba ?? Keh.. keh.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Sonra birde bütün dergilerde bu kardeşler var..Ha babam de babam aynı şeyler.Hangi dergiyi alsan pişti durumu..Şimdi birde Osman  Atasoy ve eşlik eden hanımefendi var devrede..Açın kasım sayılarını  Hep aynı yazılar hep aynı haberler..Sıkılıyoz yani..Tamam haberdir yazın da; bide  size özgün yanı olsun işin canım..Standart basın bülteni mübarekler..Accık emek verin diyom..  Ne demek istediğimi anlamayanlara bizim Atilla ağbinin (Algon'dur)yeni teknesinin haberini örnek verebilirim..Algomar, bir mini trawler yapmış..Birde basın bülteni yayınlamış tüm dergiler alıp, haber diye koymuşlar noktasına kadar aynı..Yaw bir editör tutsanıza kaeerdiişimm..Hadi kriz mriz var, yollayın bana güzel türkçemle bedava yapıverem sise beleşten...

Neyse yine pislik yaptık; dayak yiyeceğiz patrondan..

Bak yine sıkıldım.. Yaz yaz nereye varcek yani bu işin sonu?

Oğlum diyom kendime “kim okur seni de, bu kadar uzun yazıyı da..Kendin yaz kendin oku”..Çok umurundaydı dergilerin de, okurlarında.. “fare dağa küsmüş dağın haberi yok”..

Bak kesecem ama, Tayfun Timuçin ağbinin  yazısı da bilgilendirici.. Iskalamamak lazım; bayağı şeyler öğrendim pastırma yazı hakkında.. 

Hasan Kaçmaz hocam EMYR rallylerine kaçmış..Anlatır durur YD'de..Peh peh bu konuyu sonra konuşalım anam, uzundur..Yüz akı bişi bu rally ..Bi çift lafım var hakkında .. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Volkan Varıcı var ya bu kardeşten tırstım ben..Müşterileri ile gır geçen bir yazı yazmış..Güldük tabikide..Bu kardeşin teknesi D-Marin de, bizim patronun teknesine komşu idi.. Soran olursa bizde biraz güldürürüz milleti yani.. Maksat dedikodu ise bizde de var, pisiz ya..Neyse adam tek tabanca o alemde küstürmeyelim işimiz mişimiz düşer raymarine'e..Öperim Volkan bey saygılar efemm.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ahada unutuyodum..BCC var ya "İngiliz kanal kesici teknesi" yani.. Bu dergideymiş yaw..Biz yukarda başka bişi yazmışız.. Düzeltir ellerinizden öperim..Siz yine de bunun hakkındaki yazıları GK forum'da Cem Gür liderliğindeki topikten okuyun..Bayağı bi bilgi var yani..Benden duymuş olmayın; bu bizim konformist, tembel keyifçi, yoğurt kabı kullanıcısı patron bana “şunun 40 fitliği olsa yaptırıcam yani” dedi..O dedi de ben demedim hani... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Özetle, okunacak yazı bakımından, YD önde diyeceğim korsanlar bu ay..Bide Üstad Ali San bişiler yazsaydı tam süper olacakmış..Bizim patron kendisinin “sosyete” olduğunu söylüyor..Buş senin elızebet benim dolaşıyomuş..”Artık bize uymaz” diyo..Yazık eyi bir adamdı kendileri..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Öbür dergileri de sonra itip kakarız korsanlarım..

Hadi kalın öpücüklerle..

*

    A. S.

Ynt: "Pis bey"in medya takip merkezi
« Yanıtla #41 : Kasım 13, 2008, 17:54:50 »
Muhterem Pis Bey Beyefendi ;

bazen az bazen çok aleyhimde atıp tutmanıza rağmen ; ben bunlara alınmam,
yazılarınızın içindeki ''doğru''larla ilgilenirim.
Eh, çoğunlukla keçi boynuzu gibi ; bi kilo odun yiyip içindeki bal'a ancak
ulaşabilsek de, zahmete değer.
Değer, zira kritik etme alışkanlığı bizim buralarda, ne karada, ne suda, ne de
karasularında pek gelişmemiştir.
İki tip insanımız vardır genelde, biri tipik amigo tipidir , kessen bunları taraftarı
oldukları abilerinin yada kankalarının vs aleyhine tek argüman kabul ettiremezsin.
Sinirleniverirler birden....
İkinci tip de mülayim-kabullenici tiptir, ne versen kabuludür.

Vaziyet böyle olunca arz da aha bu kadar olur halkımıza...

Onun için derim ki ; siz sizin patronu araya koysanız ; onun ilişkileri vardır, eli uzanır
filan...Şu kritikleriniz salt bu gurupta kalmasa, efendim gerekli yerlere de ama mektupla,
ama maille, ama okuyucu mektubuyla, hatta patronun kendi yazacağı bir yazının
editörlere dergide yayınlanma isteğiyle  ulaştırılabilse...

Zira dergi tirajlarına bakınca, hepi-topu 10.000 sayısını bi türlü aşmayan okur-denizci
taifesi içinde benzeri eleştirileri yapan bir kişi vardır, - kendisini de yakinen tanırım -,
o da bıktı herhalde, artık uğraşmıyor.





*

    C. B.

Ynt: "Pis bey"in medya takip merkezi
« Yanıtla #42 : Kasım 13, 2008, 20:49:45 »
Ali üstadım;
Acanım Pis Bey hakkında söylediklerinizi not ettim..Keçi boynuzu ha..
Kalanına kesinlikle katılıyorum..Zaten bendeniz bu herifi ondan işe almış bulunuyorum..
Ancak bu tür eleştiriler için sanırım en güzel medya internet..
Sizce bu türden bir yazıları herhangi bir dergi yayınlar mı ?
İnternet Özgür ve  rahat bir platform..
Bu sözüm ona keyif sektörü..Ama uzaktan öyle görülüyorki bir avuç insan bir sirk çadırında biribirini yiyip duruyor..Komik geliyor..İnanılmaz bir saflaşma görüyorum..Emin olun anlamakta zorluk çekiyorum..Uzakta olduğum için anlamıyorum zaten..
Bizler ise sadece keyif almak istiyoruz..
Kimin ne ilişkiler içinde olduğu bizi ilgilendirmiyor..Ay başında tüm yerli dergileri büyük bir hevesle bekliyor ve alıyoruz..
Ay sonuna kadar mıyıl mıyıl okuyor tad almaya çalışıyoruz..
Doğallıkla bu dostlardan zekamızla dalga geçmeyen bişeyler ortaya koymalarını bekliyoruz..Başka bir dergilerimiz yok.. Olan biten bunlar..Mecbur bunları okuyacağız.
Katkımız olmaz mı ? Belki olumlu ve gerçekçi eleştiriler en büyük katkı olur..
Açıkçası biz bu dostlarımızın müşterileriyiz ve ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını istemek hakkımız..Onların da az emek vermediklerini tahmin ediyorum..Bu güne kadar sayelerinde hoş zamanlar geçirdik ve bilgilendik..Sağolsunlar..
Bizim platformumuz da bizim gibi insanların sesini duyuruyor olsun..
Bizde bu tür müşteriler olarak etkin bir baskı gurubu oluşturuyoruz..Ya da oluşturmanın bir yolunu bulmalıyız..
İlgili arkadaşlar da bir zahmet bu tür platformları takip etsinler..Ciddiye alırlar mı bilmem ama alsalar kendileri için iyi olur..Buradan kendileri için birinci elden geri besleme almış olacaklardır..Bu da onlara en büyük yardım olur..
Yazı, araştırma, röportaj, muhabirlik birşeylere ihtiyaçları varsa elimizden geleni de yaparız tabii..Ama etkili bir GK platformu da sektöre en az bunlar kadar yardımcı olacaktır.. Amaç ta zaten sektörün kalkınması değil mi ?

Sevgili Ali;
Böyle devam ettiğim içinde bağışla ama artık dost olduğumuzu düşünerek bir ekleme yapmak istedim..
Sevgili dostum son zamanlarda yazılarında bir yorgunluk hissediyorum..
Eğer bu yorgunluk yılgınlığa dönüşürse bir hayranın olarak çok üzülürüm..
Bence sen Bodrum'a bir gel..Bir İngiliz limanı yapalım..Seni bir charge edip yollayalım meydanlara yeniden..
*

    C. G.

Ynt: "Pis bey"in medya takip merkezi
« Yanıtla #43 : Kasım 13, 2008, 21:00:36 »
"Denizci adamlar var.. Denizci denizci konuşup yazıyorlar.. Biz de okuyoruz. Kimi yazılardan bayağı keyif alıyoruz doğrusu..Mesela bir Mustafa Pultar var..Ciğerimi yesin.. Adam harbiden denizci..Bi de güzel yazıyo..Yazdıkları da hem hayal dünyamızı hemde bilgi dağarcığımızı zenginleştiriyor..Bu adam neden GK değil ? Bu bizim patronu uyandırayım dedim “Bak” dedim “Cücü Şeker arasana Mustafa beyi davet et foruma.. Olmadı adamcağıza bir yazı yaz..” Kem diyo küm diyo..Aramıyo..Adam derya ama..Siteside var; pek bi yararlı..Yine maceralı bir potbori döktürmüş YD de (Bu yelken dünyasının kısaltılmışı habire uzun uzun yazamam).."
Cünety Korsan ben defalarca davet ettim Mustafa Pultar'ı. Bir türlü yüz verip geri dönmedi. Sadece 2 mail gönderip başarılarımızın devamını diledi.

Bakınız : Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Kasım 13, 2008, 21:07:16 Gönderen: Cem Gür »
*

    C. B.

Ynt: "Pis bey"in medya takip merkezi
« Yanıtla #44 : Kasım 13, 2008, 21:06:23 »
Cem korsanım;
Kutlarım girişiminizi..N'apalım buda onun problemi olsun..Biz yinede onu seviyoruz..