Yahu Korsanlar,
İki gün girmedim foruma ortalığı boş buldunuz bensiz yazışıyorsunuz. Kıskandım.
Önce bu çekek işini düşünen, pişiren ve taşıran korsanlara Merem dahil teşekkür ederim. Yalova iyi bir marina olacak. Elemanlar ve yönetim saygılı ve iyi niyetli, bizi rahat ettirdiler. Keyifle ve tüm korsanlarla fikir alışverişi ve makara yaparak işi bitirdik.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap Minicik bir ödeme ile geri döndük. Geçtiğimiz yılın yarısı kadar (TL olarak). Bu da geko farkı oldu.
Sevgili İrfan korsan da süper bir arkadaş olarak yolda ve marinada bizi tam bir kardeş olarak destekledi, işi üzerimizden aldı. Hani bekar olsaydı, ailede bekar bir kız olsaydı verdim gitti ona.
Üye Ol veya Giriş Yapİrfan çok sağol kardeşim.
Bu arada rüzgarsızlıktan 26 mil yolu 5 saatte gittik 4.5 saatte geldik. Sanırım zehirli boya ve temiz pervane farkı.
Akşam yemekte de çok tatlı muhabbet vardı. Mors alfabesini öğrendik ve yerlere yattık; hala aklımıza geldikçe gülüyoruz.
OOOOOOOOOOO
Üye Ol veya Giriş YapH.Zorlu korsan gene kızımızı övmüş sağol Hakan Z. Teknemizi ilk kez böyle başaşağı park ettiler çekekte. Daha önce Bodrum, Ataköy ve Kalamış ta hep düz durdu çekekte. Yere sağlam bastığı için itiraz etmedim bu tespit şekline. Ama çok rahat etmedik. Bir de tekneyi kaldırırken vinç az biraz öne yakın kaıp bir de arkayı önce kaldırınca (bu acemilik işte) tekne baştaraftaki takozların üzerine kendi ağırlığı ve vinç askılarının salıncağı ile bastı. İskele tarafında ne yazık ki 0.5-0.8 cm lik bir çukurcuk oluştu. Çok üzüldüm; ama yapacak bir şey oladığından gürültü yapmadım. Bu da sizlere tekneniz tekrar kaldırılırken en az her takoza yakın bir kişi bulundurmayı ve vinç operatörü ile göz temasını sürdürmeyi hatırlatmama yarayan bir tecrübe oldu.
Üye Ol veya Giriş YapBu arada teknemizin arkasında çift takoz, önünde tek takoz vardı. Gençler öyle uygun gördü. Aslında teknemiz yere düz basar. Baş tarafta deliği olmadığı gibi; Öğünerek söyliyim SİNTİNESİNDE HİÇ BİR DAMLA SU YOKTUR yani boşaltılaması gereken . Maşallah deyin Hakan Z gibi, onun maşallahı gibi.
Üye Ol veya Giriş Yap