0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. A.

Ynt: Tekneleri Beraberce Karaya Alma Organizasyonu Yapsak mı?
« Yanıtla #240 : Mayıs 03, 2011, 11:46:54 »
Şimdi resimlerde bidaha baktımda  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Chaika neredeyse amuda kalkmış  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bu işte bir yanlışlık var bence   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
 Benim teknemde Ahşap ama çekek yerinde dümdüz duruyordu  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bence dengesiz oturtmuşlar tekneyi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

İmza : Çok bilmiş Korsan  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. A.

« Yanıtla #241 : Mayıs 03, 2011, 12:06:20 »
Teknik olarak burun yapısı yay olan daha cok gulet tarzı teknelerin payandalanırken yada payandadan alınırken paletlerin kaymasını önlemek için başa trimli olarak karapark işlemleri gerçekleştirilir. Teknelerin başa trimli karalanmasının sebebi budur.

*

A. M.

« Yanıtla #242 : Mayıs 03, 2011, 18:56:34 »
Teşekkürler Tayfun korsan...Resimlerinizle belgelenen 3 gün için..

*

A. M.

« Yanıtla #243 : Mayıs 03, 2011, 19:21:43 »
Aslında  Aydın kaptana ben daha çok teşekkür borçluyum.A-dan Z-ye kadar tüm zımpara, boya, parlatma işleminde  bana fazla iş bırakmadan yardımcı olduğu için..93 den beri kesintisiz tekne sahibiyim ve ilk defa bu işi kendimiz yaptık..Bana bu cesareti  veren Aydın kaptan...Taner,Tayfun ve Merem korsanlar da işimizi cok beğendiler..Zımparalık cok yorucu gerisi cok kolay..Nilüfer korsaniçenin de hakkını yemeyeyim..Salma son kat boyası ona ait..Sana da teşekkürler Nilüfer..
Tekrar cok sagol Aydın kaptanım..Hoş geldin aramıza..
*

T. Ö.

« Yanıtla #244 : Mayıs 03, 2011, 21:19:52 »
Benim salma ve palada da Nilüfer'in emeği var, çok teşekkürler.
Ayrıca Tayfun'a da ben içeride uyurken pervaneye son kat Trilux'u vurduğu için teşekkürler.

TANER

*

N. Ö.

« Yanıtla #245 : Mayıs 03, 2011, 21:55:23 »
benim için teknelerinizin üzerinde seyir yapmak kadar karadayken altında boya yapmak da keyifliydi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
bana çok iş bırakmamışsınız zaten Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
güle güle kirletelim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

İ. Y.

« Yanıtla #246 : Mayıs 03, 2011, 21:57:28 »
Nilüfer korsaniçenin kendindede emeği var  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kim tarif ettiyse zehirli boya yapmayı Nilüfer'e

bir rulo tekneye vurmuş bir rulo kendine  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

N. Ö.

« Yanıtla #247 : Mayıs 03, 2011, 22:19:22 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Nilüfer korsaniçenin kendindede emeği var  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kim tarif ettiyse zehirli boya yapmayı Nilüfer'e

bir rulo tekneye vurmuş bir rulo kendine  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
azıcık oldu Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
başka fotoğraf çekenlerde olmuştu onlar nerde Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

G. B.

« Yanıtla #248 : Mayıs 03, 2011, 22:22:53 »
Fotoğraftaki takozlar bana çok derme çatma göründü. Ama usul bu demek ki.
Bizim inşaat işlerinde böyle bir iskele kuran yüklenicinin sözleşmesi hemen feshediliyor artık!!!
Denizde işler farklı; katlanacağız artık.
Haftaya ben de oradayım; başka kimler olacak acaba?
*

H. E.

« Yanıtla #249 : Mayıs 03, 2011, 22:36:37 »
Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

İ. Y.

« Yanıtla #250 : Mayıs 03, 2011, 22:38:25 »
Cumartesi gecesi Chaika of vah ta uyumuş ve altında çalışmış biri olarak şunu söyleyebilirim. Sağlamlık açısından hiçbir sorun yoktu.

Marina görevlisi arkadaşlar oldukça özverili olarak çalıştılar. Siz ne derseniz anında tatlı dilli olarak yerine getirdiler.

Eğim konusunu bizde dile getirdik. İsterseniz dümdüz yaparız nasıl isterseniz ama biz ahşap larda böyle uyguluyoruz ve sağlamlığını garanti ediyoruz dediler.
*

T. Ö.

« Yanıtla #251 : Mayıs 04, 2011, 09:11:13 »
İrfan'a katiliyorum. Hepsi guleryuzlu ve istekli calisti.
Hele Kalamis ile kiyaslayinca...

TANER
*

Z. D.

« Yanıtla #252 : Mayıs 04, 2011, 20:03:19 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Haftaya ben de oradayım; başka kimler olacak acaba?

Güven Korsanım bende 13 mayıs cuma öğlen yola çıkacağım.
*

A. E.

« Yanıtla #253 : Mayıs 04, 2011, 22:12:17 »
Yahu Korsanlar,

İki gün girmedim foruma ortalığı boş buldunuz bensiz yazışıyorsunuz. Kıskandım.

Önce bu çekek işini düşünen, pişiren ve taşıran korsanlara Merem dahil teşekkür ederim. Yalova iyi bir marina olacak. Elemanlar ve yönetim saygılı ve iyi niyetli, bizi rahat ettirdiler. Keyifle ve tüm korsanlarla fikir alışverişi ve makara yaparak işi bitirdik.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Minicik bir ödeme ile geri döndük. Geçtiğimiz yılın yarısı kadar (TL olarak). Bu da geko farkı oldu.

Sevgili İrfan korsan da süper bir arkadaş olarak yolda ve marinada bizi tam bir kardeş olarak destekledi, işi üzerimizden aldı. Hani bekar olsaydı, ailede bekar bir kız olsaydı verdim gitti ona.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yapİrfan çok sağol kardeşim.

Bu arada rüzgarsızlıktan 26 mil yolu 5 saatte gittik 4.5 saatte geldik. Sanırım zehirli boya ve temiz pervane farkı.

Akşam yemekte de çok tatlı muhabbet vardı. Mors alfabesini öğrendik ve yerlere yattık; hala aklımıza geldikçe gülüyoruz.
OOOOOOOOOOO Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

H.Zorlu korsan gene kızımızı övmüş sağol Hakan Z.   Teknemizi ilk kez böyle başaşağı park ettiler çekekte. Daha önce Bodrum, Ataköy ve Kalamış ta hep düz durdu çekekte. Yere sağlam bastığı için itiraz etmedim bu tespit şekline. Ama çok rahat etmedik. Bir de tekneyi kaldırırken vinç az biraz öne yakın kaıp bir de arkayı önce kaldırınca (bu acemilik işte) tekne baştaraftaki takozların üzerine kendi ağırlığı ve vinç askılarının salıncağı ile bastı. İskele tarafında ne yazık ki 0.5-0.8 cm lik bir çukurcuk oluştu. Çok üzüldüm; ama yapacak bir şey oladığından gürültü yapmadım. Bu da sizlere tekneniz tekrar kaldırılırken en az her takoza yakın bir kişi bulundurmayı ve vinç operatörü ile göz temasını sürdürmeyi hatırlatmama yarayan bir tecrübe oldu. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu arada teknemizin arkasında çift takoz, önünde tek takoz vardı. Gençler öyle uygun gördü. Aslında teknemiz yere düz basar. Baş tarafta deliği olmadığı gibi; Öğünerek söyliyim SİNTİNESİNDE HİÇ BİR DAMLA SU YOKTUR yani boşaltılaması gereken . Maşallah deyin Hakan Z gibi, onun maşallahı gibi. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Mayıs 04, 2011, 22:19:19 Gönderen: Aziz Eryavuz »
*

E. Ş.

« Yanıtla #254 : Mayıs 04, 2011, 22:31:04 »
cık cık olmadı

nerde o kalamış çekek yerindeki tek tekne vede 40 kişilik mangal partileri ??

zayıf,zayıf