0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

S. D.

Ynt: Eskişehir Gezimiz (03-05.02.2011)
« Yanıtla #60 : Mart 01, 2011, 15:07:51 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Haberim olsaydı bir faydamız olurdu herhalde Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hoş gezilecek yerler konusunda Seval Korsanın bana faydası oldu ya neyse Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Herzaman herkesi bekleriz efenim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sağolun Osman Korsanım.
İnşallah yaza tekrar gelmek istiyorum.
Oranın keyfi yazın çıkıyormuş Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Y. Ö.

« Yanıtla #61 : Mart 01, 2011, 18:56:39 »
Seval ellerine,ayaklarına sağlık.Gezmiş kadar olmasam da,umduğumdan daha güzel şehirmiş öğrendim sayende.
Geçen gün Erdem ile konuşurken,sana ani bir baskın yaparız belki baharda demiştim. Yazın sıcağındansa,bahar yada sonbahar
bir gezi düzenlersen ( trenle olsun ama ) ben varım..

*

S. D.

« Yanıtla #62 : Mart 01, 2011, 20:47:16 »
Seval ellerine,ayaklarına sağlık.Gezmiş kadar olmasam da,umduğumdan daha güzel şehirmiş öğrendim sayende.
Geçen gün Erdem ile konuşurken,sana ani bir baskın yaparız belki baharda demiştim. Yazın sıcağındansa,bahar yada sonbahar
bir gezi düzenlersen ( trenle olsun ama ) ben varım..

Teşekkür ederim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Valla düzenleyelim, çok keyifli olur.
Öyleyse Mayıs gibi yapalım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

S. D.

« Yanıtla #63 : Mart 01, 2011, 20:47:57 »
Sıra gelmişti beni en çok heyecanlandıran geziye. Devrim otomobili. Ortaokuldaydım sanırım, yan komşumuzun kızı benden 6 yaş büyüktü, Taksim meydanından Beyoğluna doğru yürüyoruz. İşte ilk oarad görmüştüm bu otomobili. Na tarih hatırlıyorum ne de gününü ama bir tek bu otomobili hatırlıyorum. Gurur duymuştum Türk mühendislerinle. Sonra aradan yıllar geçti otomobil filme konu oldu. İki kez sinemada izledim heyecan duyarak. Cemal Paşa ikinci arabaya davet edilirken ünlü “Garp kafasıyla araba yaptınız; ama şark kafasıyla benzin ikmal etmeyi unuttunuz” sözünü çok tutmuştum.

Neyse lafı fazla uzatmayalım. Yine atladık taksiye, taksici amcaya biz Tülomsaş’ a gitmek istiyoruz dedik. 5 dakika sonra garip bir fabrika önünde durduk. Film Beykoz Eski Kundura Fabrikasında çekilmiş. Fabrikayı kısa sürede cer atölyesine dönüştürmüşler film için. Tülomsaş’ ın önünde dikilirken bir garip hissettim kendimi. Fabrika bekçisi şaşırmış bir ifadeyle yanıma geldi nasıl yardımcı olabilirim dedi. Devrim otomobilini görmek istiyorum deyince kimliğimi aldı ve yanımıza bir görevli verip bizi içeri yolladı. Sanırım pek talep görmüyor ki yadırgadılar bizi. Ben etrafı inceleyerek dolanıyorum fabrikanın bahçesinde. Görevli abiye de habire sorular soruyorum. Siz burada ne yapıyorsunuz, şu bina ne, gece vardiyası da var mı vs. Fabrikada vagon üretiyorlarmış. Gece de çalışıyorlar ve bildiğimiz şu yeni trenlere vagon yapıyorlar. Ama beni çok ısrar etmeme rağmen fabrikanın içine sokmadılar.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

S. D.

« Yanıtla #64 : Mart 01, 2011, 20:48:36 »
Devrim otomobilinin yanına varınca ben etrafını tavaf etmeye başladım. O sırada da Serhan’ a otomobilden bahsediyorum. Serhan bile sinir oldu otomobilin seri üretimine taş koyan aşağılık mühendislere. Korkmayın size tarihçesini anlatmayacağım. Ama merak edenler için

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

S. D.

« Yanıtla #65 : Mart 01, 2011, 20:49:26 »
Fabrikadan çıkarken abi bize 10 sayfalık bir kitapçık verdi. Sanırım orjinali yok o yüzden fotokopisini verdi. Gösterdiğimiz ilgiden hayli memnun oldular ve bizi güler yüzleriyle uğurladılar.

Artık muradıma ermiştim. Geriye bir tek Haller Gençlik merkezi kalmıştı. Ama ondan yapılacak başka bir şey daha vardı. Gezi kısmı tamamlanmak üzere ama bir de yemek kısmı var tabii. İlk gün çiğböreğin tadına baktık. Geriye Balaban kebabı kalmıştı ve bir de haşhaşlı çörek. Kaldığımız otelin alt katı kebapçıydı, dedik orada yiyelim.

*

S. D.

« Yanıtla #66 : Mart 01, 2011, 20:49:56 »

Balaban biraz İskender kebabını andırıyor. Alta pide diziliyor, bu pideler kemik ve domates suyu ile ıslatılıyor. Sonra az yoğurt konuyor. Üzerine de et veya köfte. Nasıl yapıldığını sormadım sadece gördüklerimi anlatıyorum. Tabii tadı nefis bu şeyin. Üzerine de künefe, oooohhh mis. Haşhaşlı çöreğe yer kalmadı tabii. O yemeğin üzerine restoranın sıcak havası da eklenince dışarıdaki soğuğa nispet yapar gibi ağırlık çöktü tabii. Yukarı çıkıp bir güzel şekerleme yaptık. Şimdi şeker deyince aklıma tatlı kısmı geldi. Eskişehir’ e has iki tane de tatlı lezzet var. Biri met helva biri de cevizli nuga helvası. Ama ben bunların fotoğrafını çekemeden yedim hepsini. Velhasıl Eskişehir insanın hem gözünü hem de karnını doyuruyor.

*

S. D.

« Yanıtla #67 : Mart 01, 2011, 20:50:34 »
Akşam haller gençlik merkezini gezdik. Ben oraya da hayran kaldım. Oturup yemek yiyip şarap içip sohbet etmek için harika bir yer. İlerleyen saatlerde canlı müzik de var. Akşamı da burada geçirdik tabii. Sonra da bi güzel uyuduk.

Cumartesi, Eskişehir’ deki son günümüz. 11:45 treni ile döneceğiz. Fakat aşkam Haller Gençlik Merkezinde hiç fotoğraf çekmediğimiz için önce o işi hallediyorum. Gündüz pek kimse yok ve çoğu mekan kapalı.

*

S. D.

« Yanıtla #68 : Mart 01, 2011, 20:51:10 »

Fotoğraf işini hallettikten sonra gara gidiyoruz ama öğreniyoruz ki bizim tren 3 saat gecikmeli gelecek. O da en az 3 saat daha belli değil. Eğer trene ilk duraktan biniyorsanız şanslısınız çünkü vaktinde kalkıyor. Ama sonrası şansınıza kalmış. Biz biletlerimizi iade edip otobüsle gitmeye karar verdik. Saat 12:00 otobüsüne bilet alıp otogara gittik. Son derece teknolojik otobüsümüze binip İstanbul’ a doğru yola çıktık. Bu keyifli gezi de burada sona erdi.
*

C. D.

« Yanıtla #69 : Mart 01, 2011, 23:49:35 »

İşte bi yastıkta kocamaya yemin ettirildiğim yer......
*

C. P.

« Yanıtla #70 : Mart 02, 2011, 10:09:27 »
Seval korsaniçe
Ellerinize sağlık.Sizi tanımadığım için bir hanımın bu kadar çabuk hazırlanmasını vede yazı dizisi gibi gezi yazısını okurken şaşırmıştım. Ama sizin profösyonel bir gezgin olduğunuzu öğrenince normalmiş dedim. Tekrar ellerinize sağlık.
*

Y. Ö.

« Yanıtla #71 : Mart 02, 2011, 10:49:52 »
Seval paylaşımın gerçekten harika,teşekkürler.
Cihan kardeş, yemin ettirildiğin yer ilginç,Odun kullanılmadı değilmi yeminde  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

N. B.

« Yanıtla #72 : Mart 02, 2011, 11:08:20 »
Teşekkürler, zevkle okudum.

Bu arada ben Eskişehir'e defalarca gittim ve bu yazıdan sonra anladım ki bazı yerlerden hiç haberim yokmuş Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ö. B.

« Yanıtla #73 : Mart 02, 2011, 11:51:52 »
Müthiş bir yazı olmuş, biz de kayınbiraderimin[1] yanına gideceğiz Mart sonu gibi, bizim oğlan izin verirse inşallah dolaşacağız sizin dolaştığınız yerleri Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

[1] hiçte sevmem bu lafı, o da kardeşim sonuçta.
*

S. D.

« Yanıtla #74 : Mart 02, 2011, 13:38:11 »
Seval korsaniçe
Ellerinize sağlık.Sizi tanımadığım için bir hanımın bu kadar çabuk hazırlanmasını vede yazı dizisi gibi gezi yazısını okurken şaşırmıştım. Ama sizin profösyonel bir gezgin olduğunuzu öğrenince normalmiş dedim. Tekrar ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim Cevat Korsanım,
Söz konusu gezme olunca 10 dakikada hazırlanabiliyorum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap