0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    M. B. A.

Ynt: Tekirdağ Rakısı Ne İş...
« Yanıtla #15 : Mayıs 06, 2018, 22:07:08 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
...Tekel zamanındaki Kulüp rakısı asıl rakıdır. ...

Ahmet korsanım şu an satılmakta olan Kulüp rakısı aynı şekilde üretilmiyor mu acaba?


*

    Z. G.

Ynt: Tekirdağ Rakısı Ne İş...
« Yanıtla #16 : Temmuz 12, 2018, 12:25:32 »
En iyi rakı % 100 yaş üzümden yapılanıdır ,
maalesef fabrikasyon olarak bunu yaptıklarını düşünmüyorum .
Artık işin kolayına ve ucuzuna kaçılıyor
tarımsal kökenli alkol , yapay anason yağı (anetol) , üzüm aroması .


*

    A. Ç.

Ynt: Tekirdağ Rakısı Ne İş...
« Yanıtla #17 : Temmuz 12, 2018, 12:42:33 »
Zevkler ve renkler tartışılmaz ama kabul gören kuru üzüm alkolünden ve anasondan rakı imalidir. Yaş üzüm alkolü veya incirden alkol damıtılarak da rakı yapılır. Tarımsal kökenli alkolden rakı Türkiye'de bidiğim kadarı ile kurallara uygun değil, belirli bir oranda üzüm alkolü mutlaka olması gerekiyor. Miktarını bilmiyorum ama oldukça yüksek olduğunu hatırlıyorum.

Bu arada kaynak suyu diye içtiklerimizin kaynağa artezyen vurularak, dipten çekilen su olduğu, topraktan süzülerek gelmediği dikkate alınırsa yukarıdaki kuralın da uygulanıp uygulanmadığı tartışılabilir.


*

    S. S.

Ynt: Tekirdağ Rakısı Ne İş...
« Yanıtla #18 : Temmuz 12, 2018, 13:38:02 »
Kendi rakısını kendi yapan biri olarak şunu söyleyebilirim. Önemli olan şey damıtma miktarı+filtreleme+anason oranı ve en önemlisi dinlendirme.  Rakı içilmeden önce en az 3 ay dinlenmiş olması şarttır.