0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. Ç.

Sütte somon
« : Ağustos 05, 2010, 19:49:07 »
1/2 su bardağı keçi sütü (inek sütü de olabilir)
300 - 350 gr Somon fileto
3 -4 tane karabiber
2 defne yaprağı
125 -150 gr kestane mantarı (kültür mantarı da olur)
125 -150 gr  çiğ ayıklanmış karides (donmuştan da kullanabilirsiniz.)

Ölçüler bir kişi içindir, istediğniz kişi sayısı ile çarpınız.

Sütü münkün olduğu kadar geniş bir tavaya veya tepsiye dökün. Somon filetoları tepsiye yerleştirin. Mantarları büyüklüklerine göre ikiye veya üçe bölün ve üstüne serpiştrin. Karidesleri de üstüne serpin. Defne yapraklarını ve karabiber tanelerini mümkün olduğu kadar yaygın duracak şekilde sütün içine atın. Hafif ateşte 20 dakika kadar pişmeye bırakın.

Afiyet olsun.
« Son Düzenleme: Ağustos 05, 2010, 19:49:48 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »
*

    M. B.

Ynt: Sütte somon
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2010, 22:38:10 »
Hafif ateşte dediğinize göre ocakta pişecek değil mi ? Fırında değil yani..


yemek yapma konusunda çok acemiyim de... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap     Ama bu sanki hem kolay hem lezzetli gibi...
« Son Düzenleme: Ağustos 05, 2010, 22:38:56 Gönderen: Mustafa Berk »


*

    H. Z.

Ynt: Sütte somon
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2010, 00:56:54 »
Süt ve balık aynı anda yenirse zehirler, mide bozar derler oysa. Tarifteki mantarı görünce sonrasında önlem için sandım ama kültür mantarıymış Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu konuyu şu linkte sordum. Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Ağustos 06, 2010, 00:59:26 Gönderen: Hakan Zorlu »

*

    A. Ç.

Ynt: Sütte somon
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2010, 09:01:58 »
Ocakta tencere kapağı kapalı halde pişecek. Fırında da deneyeceğim.
*

    K. Ö.

Ynt: Sütte somon
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2010, 10:42:50 »
fırında hem yanmayı önlemek hemde sütün hızlıca buharlaşıp kaçmasını önlemek adına tepsinin üzerine kenarlarınıda kapatacak büyüklükte aluminyum folyo koymak gerekir.

*

    M. B.

Ynt: Sütte somon
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2010, 10:44:28 »
Teşekkürler..  Deneyeceğim...