0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    T. A.

sarmısaklı karides
« : Nisan 27, 2009, 21:21:47 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
bu yemeğin özelliği:
Prensip:
-Az malzeme
-çabuk hazırlanma
-az bulaşık
aşırı lezzet Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

1 su bardağı diş sarmısak
yarım kilo taze karides
1 su bardağı zeytinyağı
tuz
toz kırmızı biber

pişme süresi 5-10 dakika

Zeytinyağını teflon tavada kızdırın
sarmısakları atıp çevirin
sarmısaklar sararınca çiğden ayıkladığınız karidesleri atıp devamlı çevirin

kural: karides az pişirilmelidir

karidesler beyazlaştığı anda tuz ve kırmızı biberi ekleyip masaya getirin

bol ekmek banarak yiyin

afiyets

dr tarik altinok

selena F 10 fenerbahce


*

    m. b.

Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2009, 22:21:21 »


     tarifiniz için teşekkürler hocam  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  okurken  bile ağzım sulandı ..hemen yaptım. yedim.  harika bi  lezzet.   tam çızgılı pijamalarımı giyip koltuğa uzanıp kürdanla dişlerimi temizliyodumki yenga elime bi kaç parça eşyamı tutuşturup bişey konuşmadan evden kovdu..nedenki?  delirdi bu gadın. bu yazıyı maallenin internet kafesinden yazıyorum. sanırım burda yatıcam.       
« Son Düzenleme: Nisan 27, 2009, 22:34:35 Gönderen: Mustafa Balta »


*

    A. S.

Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2009, 22:49:45 »
Zeytinyağ , sarımsak ve karides  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap enfes geliyor kulağa en yakın zamanda denemek lazım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Mustafa Korsanım durumunuzdan çıkarımım; "Biri yer biri bakar kıyamet bundan kopar... " Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sabaha Allah kerim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    C. B.

Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2009, 22:51:50 »

Mustafa Balta'nın öyküsü üstüne:


Hikayedeki yanlışları bulun oynayalım mı?

a)O saatte evde taze karides vardı
b)Yenga bu koca adamı nasıl kovabilir
c)Ne mahalleymişki internetkavesi var
d)Anlatanın soyadı gerçek olamayacak kadar komik  
e)Hiçbiri. aslında böyle biri yok.


*

    A. S.

Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2009, 23:17:17 »
Şahsi yorumum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

a) Karides yoktu ama mevcut deneyimler,zihinde kurulan denklemler, lezzeti hissetmeye vesile oldu ve zihin yediği yönünde ikna edildi( diş karıştırma faslı beynin bedenin hükümdarı olduğunu kanıtlar nitelikte)
b)  kadının fendi ve uzun vadede aynı soyadını paylaşmanın (d maddesine ithafen)yenga da yarattığı kudret gözönünde bulundurulmalı
c)  son dönem emeklilerinin ve bilgisayarın b sini bilenlerin en gözde işi... her yerdeler her yerdee..
e) olabilirdee, olmayabilirdeee Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    Y. Ö.

Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2009, 23:31:51 »
Tarık Abi tarifin harika görünüyor, ilk fırsatta yapacağım. Ben taze sarımsak ile benzerini yapıyorum. Ama daha az karışım var. Önce yağ, taze sarımsak ince ince doğranır. Hemen bir karıştırılıp karidesler atılır. Bu kadar. Başka birşey katmadan yerim böyle.Afiyet olsun.Sevgiler, iyi fikirler.
*

    U. U.

Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2009, 23:52:43 »
Yaşar kaptanım senin tarif Tarık korsanın tarifi yanında çok lezzetsiz kalacak gibi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.İşin lezzeti sarımsakta Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.Yarım kilo  karidese bir su bardağı diş sarımsak hesabı ile gidersek senin en az 2 kg. taze sarımsağa ihtiyacın olacak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.Bu arada aman dikkat et yenge senide Balta korsan gibi kapıya koymasın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    m. b.

Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2009, 00:22:08 »
     espriyi utku korsanım çaktı. tvelf pöint  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
yarım kilo karidese bir bardak sarımsak dökerseniz yengalar sizide evden kovar.yanında bir bardak zeytinyağı sarımsağı terbiye edemez.etrafa bayya bi koku yayarsınız. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap taş çatlasa 4 yada 5 diş harika lezzet verir.tarık hocamın ölçülerinde de hinlik var  hani. formumuza teşrif ettiklerinde verdiği bu  tarifi bi kez daha teyit ederlerse seviniriz. tartışmalı bi tarif bence. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    S. B.

Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #8 : Nisan 28, 2009, 01:11:46 »
Hangi yemek olursa olsun,
kullandığınız miktarda, soğan yerine sarmısak(=sarımsak) kullanın.
Fantastico Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Amaaaaa....
Yaparken, yerken ve yedikten 5(yazı ile beş) gün sonra bile kimse yanınıza yaklaşamıyor. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Napıyoruz peki?
Denizden çıkınca tuzumuzu yıkamıyoruz, daha az kokuşuyoruz. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

pakistanayerleşmeyiciddidüşünenkorsan
*

    m. b.

Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #9 : Nisan 28, 2009, 03:21:51 »


Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
....
....
c)Ne mahalleymişki internetkavesi var
d)Anlatanın soyadı gerçek olamayacak kadar komik  
e)Hiçbiri. aslında böyle biri yok.


Sayın cüneyt baygün.

Benimle ilgili yokardaki yazdıklarınızdan ötürü sizi esefle kınıyorum.
.
 Mahallemiz gelişmekte olan bi mahalledir herkesin evinde  interneti yoktur. ama  maalemizde internet kaavesi vardır. aslında İstanbul gelişmekte olan kocaman bir maalledir .sizin orada internet kaavesi yoksa kıskanıpta maalemize lütfen taş atmayınız..sizin maallenin kaavesinin önüne bi direk dikip korsan bayraaa  bile asamadınız. elalemin bozburunlu korsanları çatır çatır asmış. ( ben nerelere kaçıyım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

d şıkkındaki soyadımla alakalı yazdıklarınızda beni derinden yaraladı. komikmiş neresi komik ? ben sizin resimdeki şapkanıza gülüyomuyum?  ne o öyle çamaşır suyuyla yıkanmış gibi? insan bi ütületir onu. tabii yengaya ‘’ gadın gadın  ütüle hemen şu şapkayı, giyecem kaaveye gidecem’’ diye kükreyememişsiniz  belli. burdan bize höt zöt etmesini  biliyosunuz ama. (allahım sana geliyorum koru beni yarappiim!! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   )

e şıkkına da da kırıldım. böyle biri yokmuş  pöhh! şu anda çok üşüyorum.(internet kafeden de atıldım) Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
 üşüyosam demekki varım.



Not1:    şimdi bi telefon geldi.Sabah ilk uçakla  Papua yeni gineye gitmek zorundayım.. Bi süre yokum buralarda. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Not2:    papuşuda yol geçen hanı yaptık. sıkışan oraya kaçıyo. zengin ettik  adamları.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Not3:    tarık hocamdan  topiği kirlettiğim için binlerce özür diliyorum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

not4:   rakı tükenir, geyik biter balta gider. hörmetler Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Nisan 28, 2009, 03:25:21 Gönderen: Mustafa Balta »
*

    Y. Ö.

Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #10 : Nisan 28, 2009, 10:20:27 »
Utku Abi, Sen bakma benim kısa anlatımıma. Lezzetten kuşkun olmasın, ama tabiki yarım kilo karidesle ve çok sarımsakla yapmadım hiç. Yani kısa formül şöyle. Az Karides, Az Sarımsak = Mutlu Adam ve Yenga
*

    T. A.

Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #11 : Nisan 28, 2009, 18:43:17 »
Sevgili korsanlar
Bu kadar cevap gelmesi emin olun beni acayip mutlu etti

1-Bu tarif Nisan 2007 NAVİGA dergisinde yayınlandı.Gelen muhabirlere bizzat tarafımdan  teknemde pişirilmiştir.
Yazının konusu:
Sıfır kilometre deniz aşçıları için rehber idi.

2-Yazıda teknede yemek pişirmekle ilgili prensipler yeralmakta idi.Bunlardan biri de pişirmediğiniz yemeği tarif etmeyiniz idi.

3-Adam berbere gitmiş,''saçımda çok beyaz var mı ''demiş.
Berber de ''Beyim kesicem önünüze düşecek,göreceksiniz''demiş.

Bi deneyin,aslında toprak kapta yaparsanız daha da lezzetli ve de sofraya getirirken havalı olur.

Saygı ile

dr tarik altinok

selena  F 10 fenerbehce
*

    C. B.

Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #12 : Nisan 29, 2009, 09:05:45 »
Sevgili Altınok
O bahsettiğiniz yazıyıda kuzinemize ayrı bir topik olarak kormusunuz lütfen..
*

    C. E.

Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #13 : Nisan 29, 2009, 12:12:34 »
Adı "karidesli sarımsak" mı olsun o topiğin  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    m. b.

Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #14 : Mayıs 04, 2009, 05:30:32 »
   olsun  abi. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 
« Son Düzenleme: Mayıs 04, 2009, 05:32:06 Gönderen: Mustafa Balta »