15 Aralık 2019 Pazar, Gezgin Korsan Sohbet Toplantı İlanı


0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*
Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #15 : Haziran 03, 2009, 14:19:57 »
Bunca muhabbetin üstüne yapacağım yorumdan pek hoşlanmayanlar olabilir ama...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Tarık Korsanımın tarifi verirken sarımsaklar kızgın yağda iyice sarartıldıktan sonra karidesler eklenecek demiş olduğuna dikkatinizi çeker,sarımsağın piştikten sonra kokmayacağını belirtmek isterim...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


 Afiyetle:)
*
Ynt: sarmısaklı karides ek komik bir çin pilavı
« Yanıtla #16 : Haziran 05, 2009, 17:57:21 »
değişik tatları ve misafirlerini şaşırtmayı seven korsanlar için:

Çin Pilavı

En yakın muhallebiciden kişi başına 1 porsiyon pilav alınır.

Ahpap manavdan renkli ve aromalı meyvalardan(çilek,kayısı-kuruda olabilir,papaz eriği ,nektarin vs.)  5- 6 tane alınır tavla zarı büyüklüğünde  ufaklanır.

Teflon tencerede 2 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı kızdırılır, 2 yumurta kırılıp beklenir beyazlar katılaşınca tahta kaşıkla karıştırılıp sarı beyaz renkler elde edilir,pilav eklenerek karıştırmaya devam edlilir,tuz eklenir,karışım ısınınca tüm meyvalar katılıp iyice karıştırılıp sofraya getirilip servis yapılır.

Afiyets

dr tarik altinok

selena f -10 fenerbahçe
S/Y Selena F.Bahçe Marina F10
*

    Çevrimdışı Cansu Diker

  • * Gezgin Korsan
  • 88
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #17 : Temmuz 02, 2009, 17:02:42 »
cüneyt korsanım süpersin:)) bn bu yanlışları bulma oyununa koptum:))
S/Y Bora 34 L.İzmir - Pendik Marina F10
*
Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #18 : Temmuz 03, 2009, 16:16:19 »
sevgili korsan abilerim ve ablalarım

sarımsaklı karides veya çin modifiye çin pilavını deneyen var mı?

Pilavın yakın muhallebiciden alınma nedeni bir sürü

1. ucuz 2. dibi yandı yok diri olmuş yok lapa gibi olmuş komplikasyonları sıfır

3.vakitten  kazanıyorsunuz  yaaaaaaaaaaa

sevgiler ve afiyets

dr tarık altınok
selena  f 10
fenerbahçe
S/Y Selena F.Bahçe Marina F10

*

    Çevrimiçi Anil Yılmaz

  • * Gezgin Korsan
  • 208
    • Yaşadığı Şehir
  • Ukrayna
Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #19 : Mayıs 17, 2018, 15:56:49 »
Bu bizim Azov Denizi karidesi, olgun halde.. bakiniz yumurtalari bile var.. fistik tanesinden biraz hallice.. cekirdek niyetine yiyoruz bunu ;

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

cim cim karidesin yanindaki hali

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

o tarife hemen hemen her karides uyar.. zaten karides deyince bizim aklimiza marmara cimcim yada Karabiga & Iskenderun jumbo filan gelir.. zira zeytinyagi - limon - sarmisak filan hep deniz mahsulunun pezevengi olan seyler... ancak yine de karides var karides var..

benim son kesfim Arjantin vahsi karidesi var(cok da pahali degil bu arada).. belki bazi abiler Arjantin de gidip yemistir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ben ambalaj ustunde goruyorum Argentina Wild Shrimps yaziyor.. o karides baya bi aromali oldugundan sarmisak katiyen kaldirmaz mesela..

Argentinos Juniors bunlar.. kafalari kirli boyle gergin duruyorlar ;

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

karidesler de en ufagindan koca oglanlara, Norvec inden - Vietnam ina, Adriyatik inden - Tayvan ina, Azov undan Arjantin ine, Portekiz sularindakilerden (varsa artik) Afrikadakilerine ne degisik tadlar aromalar ve yapilis sekilleri vardir kim bilebilir.. gocup gitmeden bir cogunu deneyebilsek keske..
« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2018, 16:07:04 Gönderen: Anil Yılmaz »
Izdırap, geniş akıllı ve derin duygulu insanlar için mecburiyettir..
*

    Çevrimiçi Anil Yılmaz

  • * Gezgin Korsan
  • 208
    • Yaşadığı Şehir
  • Ukrayna
Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #20 : Ekim 14, 2018, 15:26:25 »
Guvec yaptim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
kac zamandir cok istiyordum,o yuzden bi tepsi yaptim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
sebzeyi onden bir tavada cevirerek riskleri sifirladim..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Izdırap, geniş akıllı ve derin duygulu insanlar için mecburiyettir..
*

    Çevrimdışı Alper Dora

  • * Gezgin Korsan
  • 1.017
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • HAYHAY, Sokakağzı
Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #21 : Ekim 15, 2018, 15:25:01 »
zeytinyağı ve sarımsak ok ama işlem sırası ilk olarak tava kızdırılır zeytinyağı sonra eklenir sonrasında da sarımsaklar eklenir ama bir iki çevirdikten sonra sarımsaklar yağdan alınmalıdır yoksa acı tad bırakır. Karidesler eklendikten sonra 1 bardak kırmızı şarap eklenip alevlendirilir alkolu uçup suyunu çekerken tuz karabiber ve istenirse kırmızı pul biber varsa çekirdekleri temizlenmiş taze kırmızı biber ve tereyağı eklenir. Egzotik tad istiyorsanız hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz. Biraz çevirdikten sonra afiyet olsun.
IN BOOST WE TRUST
*

    Çevrimdışı Hakan Erim

  • * Gezgin Korsan
  • 14.883
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Tekne Adı
  • S/Y Ekip, İstanbul
Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #22 : Ekim 15, 2018, 15:44:09 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
zeytinyağı ve sarımsak ok ama işlem sırası ilk olarak tava kızdırılır zeytinyağı sonra eklenir sonrasında da sarımsaklar eklenir ama bir iki çevirdikten sonra sarımsaklar yağdan alınmalıdır yoksa acı tad bırakır. Karidesler eklendikten sonra 1 bardak kırmızı şarap eklenip alevlendirilir alkolu uçup suyunu çekerken tuz karabiber ve istenirse kırmızı pul biber varsa çekirdekleri temizlenmiş taze kırmızı biber ve tereyağı eklenir. Egzotik tad istiyorsanız hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz. Biraz çevirdikten sonra afiyet olsun.

Hocam sen başka şey okudum diyorsun ama bal gibi Turizm ve Otelcilik okuyup, Ahçılık yüksek lisans yapmışsın!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
S/Y Ekip
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    Çevrimdışı Alper Dora

  • * Gezgin Korsan
  • 1.017
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • HAYHAY, Sokakağzı
Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #23 : Ekim 16, 2018, 13:53:43 »
Hehehehe hakan abi bendeki eski göbeği biliyorsun. Kaç paralık yatırım vardı sen tahmin et. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Yavaş yavaş eritiyorum o yatırımı. Dietisyene başladım sırf karkas 102kg gelio. Normalde senin boyunda senin kilondaki adama 70kg falan verdirmem gerek ama sende 30kg da çözücez işi dedi. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
IN BOOST WE TRUST
*
Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #24 : Ekim 16, 2018, 14:13:47 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Hehehehe hakan abi bendeki eski göbeği biliyorsun. Kaç paralık yatırım vardı sen tahmin et. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Yavaş yavaş eritiyorum o yatırımı. Dietisyene başladım sırf karkas 102kg gelio. Normalde senin boyunda senin kilondaki adama 70kg falan verdirmem gerek ama sende 30kg da çözücez işi dedi. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

102 -70=32 yapmıyor mu ?
Seni 32 kg bırakmasınlar Alper
Daisy Daisy / İstanbul
*

    Çevrimdışı Alper Dora

  • * Gezgin Korsan
  • 1.017
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • HAYHAY, Sokakağzı
Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #25 : Ekim 17, 2018, 09:43:53 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Hehehehe hakan abi bendeki eski göbeği biliyorsun. Kaç paralık yatırım vardı sen tahmin et. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Yavaş yavaş eritiyorum o yatırımı. Dietisyene başladım sırf karkas 102kg gelio. Normalde senin boyunda senin kilondaki adama 70kg falan verdirmem gerek ama sende 30kg da çözücez işi dedi. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

102 -70=32 yapmıyor mu ?
Seni 32 kg bırakmasınlar Alper

Abi karkas dediğim kas ve kemik. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Yağ 50kg dı. 25 günde 7kg verdim idmanlara da başlayamadım yoğunluktan. 0,6kg kas 4kg su 3kg da yağ vermişim. İdmanlara başlayabilirsem işi kotarıcam kısa sürede. Doktorun hedefi 120-130 aralığı. Daha önce body yaparken podyum ağırlığım 134kg civarına gelecekti %9 yağ ile ama sakatlanıp bıraktım. Bi de o disipline girmek saçmalık. Su içmeden karbonhidrat yemeden vucüdu öldürmek. Allahtan sakatlanmışım.
IN BOOST WE TRUST
*

    Çevrimiçi Anil Yılmaz

  • * Gezgin Korsan
  • 208
    • Yaşadığı Şehir
  • Ukrayna
Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #26 : Ekim 17, 2018, 10:59:05 »
Alper abi, siz girtlakli bir agabey e benziyorsunuz abi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sadece "deniz canlilarina sarap dokmeme" disiplinine girseniz olacak galiba sizin is abi..
Lezzet tamam ama o sarap proteini öldürüyor diye biliyorum ben, protein yok olunca da tabi iste maglum yaglar at kosturur vucutta degil mi abi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Izdırap, geniş akıllı ve derin duygulu insanlar için mecburiyettir..
*

    Çevrimdışı Alper Dora

  • * Gezgin Korsan
  • 1.017
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • HAYHAY, Sokakağzı
Ynt: sarmısaklı karides
« Yanıtla #27 : Ekim 18, 2018, 10:14:01 »
deniz mahsulündeki protein zaten çok yüksek. Protein ihyacı için değil lezzet için ye bence. Yoksa evet dediğiniz doğru alkol proteini öldürür. Yanında tüketsenizde öldürür. O nedenle balığı öldürmek için rakı arkasından da tatlı gerekli derler.
IN BOOST WE TRUST