0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Çevrimdışı Murat Ayduk

  • * Gezgin Korsan
  • 1.761
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • Mi Nina
Ynt: Lotus Grill Görüşler & Öneriler ?
« Yanıtla #30 : Mayıs 14, 2020, 21:43:14 »
Araştırırken güzel bir karşılaştırma videosuna denk geldim. LPG ve Kömürlü mangalları karşılaştırmışlar..
Pişirdikleri de ayrı güzel hani  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

[/youtube]
S/Y Mi Nina
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    Çevrimdışı Çelik Atagün

  • * Gezgin Korsan
  • 52
    • Yaşadığı Şehir
  • İzmir
    • Tekne Adı
  • Alevim, Çeşme / Mr. Steel, Karacasöğüt
Ynt: Lotus Grill Görüşler & Öneriler ?
« Yanıtla #31 : Mayıs 26, 2020, 00:51:19 »
Yaklaşık 2 yıldır et ve mangal konusuna ciddi kafa patlatıyorum. İndirek pişirme teknikleri vs derken ciddi bilgi sahibi oldum.
Kışlık evimde döküm tavanın yaydığı dumandan zaman zaman rahatsız olabiliyorum. Özellikle kalabalık bir gruba yağlı bir et yaptıysam. Balkonda kullanmalık bir ızgara düşünüyordum ne zamandır ancak gazlıların performansını beğenmediğimden(yeterli tecrübem de yok gazlı mangalda, bu nedenle beğenmemiş olabilirim) ve kaliteli markaların fiyatları 3 5 bin liraya dayandığından almıyordum.
Teknede ocakta ızgara yapmanın ne kadar berbat olduğunu herkes bilir, teknede de sahilde gerekirse tek kullanımlık mangal kullanırım diye düşünüyordum. Sayenizde ürünü inceledim ve oldukça etkilendim. Ancak özellikle kullanıcılarına sormak istediklerim var.
Ürünün ortasındaki metal plaka direk teknik ile pişirmeye uygun duruyor. Sanırım orası da oldukça küçük bir alan. Onun dışındaki bölgeler indirek teknik ile ateşi alıyor. Ciddi bir pişirme etkinliği olması beklenmez normal şartlarda o bölgelerde. Ürünün üzeri uygun bir kapak ile kapatıldığında o alanlarda fırın etkisi oluşacaktır.
Bu öngörüm doğru mudur? Yoksa ürünün tasarımı ve fanı sayesinde bu alanlarda da yüksek bir pişirme gücü mevcut mudur?
Kullanıcıları eğer kapaksız kullanıyor ise rosto veya kalın steakler için kapak kullanmayı hiç düşündü mü acaba?
*

    Çevrimdışı Özkan Yavaşal

  • * Gezgin Korsan
  • 588
    • Yaşadığı Şehir
  • Urla / İzmir
    • Tekne Adı
  • Eferk
Ynt: Lotus Grill Görüşler & Öneriler ?
« Yanıtla #32 : Mayıs 26, 2020, 03:14:09 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben de sipariş vereyim hemen
Hiç uğraşma, yeterki gel ben pişireceğim sana teknede... Hem de test edersin almadan önce [emoji4]

Hepsi iyi güzel de; sonra temizlemesi biraz dert; özellikle teknede [emoji20]


Sent from my iPhone using Tapatalk
Siz planlar yaparken olup bitene "Hayat" denir... "Carpe Diem"

⛵⛵⛵
*

    Çevrimdışı Çelik Atagün

  • * Gezgin Korsan
  • 52
    • Yaşadığı Şehir
  • İzmir
    • Tekne Adı
  • Alevim, Çeşme / Mr. Steel, Karacasöğüt
Ynt: Lotus Grill Görüşler & Öneriler ?
« Yanıtla #33 : Haziran 05, 2020, 00:14:41 »
Değerli korsanlarım,
Bir mangal aşığı olarak dayanamadım aldım bu ürünü. Asla weber tipi bir mangal ile pişirme performansını ve lezzetini kıyaslamamalı.
Ürünün malzeme kalitesi çok yüksek. Fanı pil veya usbden güç alabiliyor. Hatta otg kablosu ile telefondan bile güç verdim fanına.Çok saçma bir görüntü oldu ama gayet güzel çalıştı. Ürün hazırlandığında ters dönse bile etrafa bir şeyler saçılmıyor.
En basit ucuz jel ve kömür ile gayet güzel yakılabiliyor. Gerçekten 5 dkde hazır oluyor. Normalde de çok rahat yakarım mangalı ama bu neredeyse ocağı yakmak kadar kolay ve temiz. Yanarken duman neredeyse hiç çıkmıyor. Doğal olarak hafif bir is kokusu geliyor buruna. Marinada bile rahatlıkla yakılabilir. Kullanılan kömüre bağlı olarak pişirme süresi değişebiliyor. Basit bir kömür ile 45 dk 1 saat performans aldım. Sonra kendi kullandığım briketler ile denedim ve 2 saat sonunda bile kuvvetli bir ateşim vardı. 
Mangalın en başarısız olduğu konu ise ateşinin gücü. Yukarıdaki yazdığım yorumdaki öngörüm doğru çıktı. Mangalın sadece merkezindeki kısım direkt pişirmeye uygun. Ki orası bile yeterince kuvvetli değil. Iyi bir kömürle bile bir steak'in dış kısmını mühürleyene kadar 3 mm civarı bir kısmı çok iyi pişmiş hale getiriyor. Iyi pişmiş sevenler için bu bir problem olmayabilir ancak orta/orta az pişme derecesinde et tüketmeyi seven insanlar için pişirme etkinliği yeterli değil. Eti gereksiz yere fazla pişirmiş oluyorsunuz. Döküm bir tava/yüzey kullanarak tekrar denemeyi düşünüyorum bunu. Süre anlamında da normal mangala göre biraz daha uzun sürüyor doğal olarak ama lotusu masanın tepesine koyup ocakbaşı gibi yeme şansınız olduğu için tabaklar pek boş kalmıyor, çok keyifli bu açıdan. Lezzet ise elektrikli bir ızgarada yapılmış gibi diyebilirim. Kapak kullanılırsa kalın steakler için biraz kömür tadı geçecektir eminim ki. Izgaranın merkezinden uzaklaştıkça indirekt pişirme tekniği ile pişirmeye başlıyorsunuz. Yani bir nevi fırınlamış gibi oluyorsunuz koyduğunuz ürünleri.
Mangalın dış kısmı ve ızgaranın çevresinden geçen tel pek ısınmıyor. Ayrıca eski versiyonlarda tek tel geçerken şu anda 2 tel mevcut orada. Bu sayede ızgaradaki ürünler mangalın dışına düşmüyor yanlışlıkla çevirirken vs. (eski versiyonlarda tek tel olduğu ve mesafe fazla olduğu için ürünlerin düşme riski daha yüksekmiş)
Mangal işi bittikten sonra ateş geçene kadar beklemek en güvenlisi. Sonra külünü boşaltıp temizlemek gerekiyor. Izgara aynı bir mangal teli gibi, metal plakanın olduğu merkezin altını temizlemek zor, ancak bence çok temiz olmasına gerek de yok. Yağların damladığı çanağı temizlemek ise şaşırtıcı derecede kolay. Deterjan ve sünger ile 2 dk sürüyor. Temizlik beklediğimden kolaymış. Ki ben normal mangalını telle fırçalamak dışında neredeyse hiç temizlemeyen biriyim. Bana bile zor gelmedi. Çantası da oldukça güzel.
Özetle mangalın iki kötü yanı var.
1) kömür tadı yok.
2) pişirme gücü düşük. Iyi pişmiş sevenler için kötü değil ancak orta/orta az sevenler için yetersiz.
Ben üründen çok etkilendim. Yazlık evime asla asla almam. Çünkü aynı fiyata alınacak bir Weber/Guruss veya 50 liraya alınacak bir mangal bile bu mangaldan daha iyi etler yapabilir. Weber/Guruss zaten çok daha mükemmel şeyler yapabilir.
Apartman dairesi için, tekne için çok güzel bir ızgara alternatifi. Yakıtı kömür ama kömürün derdi de lezzeti de yok.
Çok meraklı ve ilgili biriyim bu konularda. Ne Türkiye'de ne yurtdışı sitelerde bu yazdığım ve merak ettiğim konulara net cevap bulamamıştım. Bu nedenle burada paylaştım. Belki birçoğu için gereksiz detaylar ancak yararlanmak isteyenler için tek kaynak olacak diye tahmin ediyorum.
*

    Çevrimdışı Hakan Erim

  • * Gezgin Korsan
  • 15.155
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Tekne Adı
  • S/Y Ekip, İstanbul
Ynt: Lotus Grill Görüşler & Öneriler ?
« Yanıtla #34 : Haziran 05, 2020, 08:41:47 »
Çok güzel bir inceleme olmuş. Kapak aksesuar olarak alınabiliyor sanırım bu mangala.
S/Y Ekip
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    Çevrimdışı Murat Ayduk

  • * Gezgin Korsan
  • 1.761
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • Mi Nina
Ynt: Lotus Grill Görüşler & Öneriler ?
« Yanıtla #35 : Haziran 05, 2020, 09:45:00 »
Çelik korsanım,
Çok detaylı ve bilgi verici bir inceleme olmuş.. Elinize sağlık...
S/Y Mi Nina
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    Çevrimdışı Murat Yaşar

  • * Gezgin Korsan
  • 25
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • Mavim-1, Tuzla Marina
Ynt: Lotus Grill Görüşler & Öneriler ?
« Yanıtla #36 : Haziran 05, 2020, 15:55:40 »
Çelik Korsanım, güzel ve bilgilendirici bir inceleme olmuş. Tekne mangalsız olmuyor lotus grill de uzun zamandır gündemimde ama hala klasik mangal projemden de vazgeçemiyorum. Ahşap teknemin arkasındaki yarım metrelik dinlenceme krom yuva yapıp hem deniz merdiveni için hem de portatif krom mangal yaptırıp kullanmayı düşünüyorum. Forum da bir arkadaş yapmıştı sanki böyle bir şey.
*

    Çevrimdışı Çelik Atagün

  • * Gezgin Korsan
  • 52
    • Yaşadığı Şehir
  • İzmir
    • Tekne Adı
  • Alevim, Çeşme / Mr. Steel, Karacasöğüt
Ynt: Lotus Grill Görüşler & Öneriler ?
« Yanıtla #37 : Haziran 12, 2020, 00:41:13 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çok güzel bir inceleme olmuş. Kapak aksesuar olarak alınabiliyor sanırım bu mangala.

Teşekkürler. Evet aksesuar olarak mevcut ancak ben bu işi halihazırda elimde olan paslanmaz Ikea servis kaselerini üzerine kapatarak çözdüm. Evde döküm tavada kalın bir steak yaparken de benzer teknikleri kullanırdım zaten.
Kapak 1 kg ve üzeri etleri fırınlama benzeri şekilde indirekt ateşte daha etkili pişirmek için gerekli olabilir. Bu durumda da en az 2 saat yeterli bir ateşe ihtiyacınız var. Ya kömür ekleyeceksiniz veya briket tipi bir kömür kullanacaksınız. Bunun dışında kapak etin içinin daha da hızlı pişmesini sağlar. Ki bunu ben bu mangalda tercih etmem. Zaten bu mangalın en büyük problemi etin dış kısmını mühürleyene kadar içini bana göre (orta-az pişme derecesi) fazla pişirmesi. İlerleyen günlerde apartman balkonumda uzun süreli pişirme denemeleri düşünüyorum, öncelikle kuzu sırt gibi sonrasında dana kaburga gibi. Bunlar için kapak olmazsa olmaz.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çelik korsanım,
Çok detaylı ve bilgi verici bir inceleme olmuş.. Elinize sağlık...


Teşekkür ederim. Merak ettiğiniz konular olur ise tecrübe ettikçe zevkle paylaşırım deneyimlerimi. Bu arada sizin açtığınız bu konu sayesinde duydum öğrendim bu güzel ürünü.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çelik Korsanım, güzel ve bilgilendirici bir inceleme olmuş. Tekne mangalsız olmuyor lotus grill de uzun zamandır gündemimde ama hala klasik mangal projemden de vazgeçemiyorum. Ahşap teknemin arkasındaki yarım metrelik dinlenceme krom yuva yapıp hem deniz merdiveni için hem de portatif krom mangal yaptırıp kullanmayı düşünüyorum. Forum da bir arkadaş yapmıştı sanki böyle bir şey.

Eğer mangalda kapağı kapatıp uzun süreli pişirmeler yapmıyorsanız klasik tipte kömür konulan bir hazne ve üzerine koyulacak bir ızgara teli bu mangaldan daha yüksek bir lezzet sunacaktır size. Çünkü etin yağlarının kömüre damlaması ve ortaya çıkan o zararlı gazların ete kattığı tat bambaşka. Lotus daha sağlıklı ama daha lezzetsiz aynı zamanda.
Ben açıkçası hep fiber tekne üstünde olduğum için asla teknede mangal yakma fikrini aklıma getirememiştim. Hala teknede klasik tipte bir mangal yakmak bana çok korkutucu geliyor.
Öncelikle yangın riski, sonrasında kıvılcımlar ve bimininin yelkenin vs yanma riski, uçuşan küllerin temizlenme işi ve tüm bunların rüzgar ile birlikte çok daha riskli hale gelebilme ihtimali beni hep korkuttu.
Bu riskler bende olmasa öncelikle sizinki gibi bir alternatif sonrasında ise Weber tipi bir mangal alırdım tekneme.
Lotus ile bu bahsettiğim riskler cidden minimuma iniyor. Hazır köfte gibi aşırı yağlı etlerde hafif alevlenmeler olabiliyor. O tip etlerde merkezden uzakta tutmalı etleri. Fan hızının da minimumda olması işe yarayabilir.
Bu arada tekneme eğer klasik tip bir mangal alabilecek olsam krom vs hiç uğraşmazdım. Bugün canlısına da denk geldim, Guruss go&grill alirdim direk. Beklediğimden daha büyük. İstediğinizde sahilde veya eve götürüp piknikte vs de kullanılır cinste portatif. Çok kaliteli bir yerli malı. (Ben kullanmadım ama bu markayı çok duydum ve iyi duydum) Kapaklı yapısı ise bence hem pişirme etkinliği ve daha da önemlisi teknede güvenlik açısından olmazsa olmaz. Kapağı kapadığınız anda havalandırmaları kısın ve ateşiniz yavaşça sönsün. Alevlenmeler ise kapak kapalıyken neredeyse hiç oluşmaz üzerinde et varken.  Fiyat olarak da krom bir mangal yaptırmaktan çok daha pahalı olduğunu sanmam. Yine de yaptıracak olursanız Guruss veya Weber markasının ürünlerini kendinize rehber olarak alın. Örneğin ızgara kenarlarında etin düşmesini engelleyecek bir yükselti olması çok büyük bir kolaylık.
Bu bahsettiğim mangalı merak ederseniz mesajımı alıntılayarak veya özelden yazabilirsiniz bana.
*

    Çevrimdışı Ali Aygın

  • * Gezgin Korsan
  • 672
    • Yaşadığı Şehir
  • Antalya
    • Tekne Adı
  • ATLAS, Antalya
Ynt: Lotus Grill Görüşler & Öneriler ?
« Yanıtla #38 : Haziran 12, 2020, 00:54:43 »
Teknede, mangal barbekü standartlarını karşılamak imkansız
GeKo
*

    Çevrimdışı Ali Aygın

  • * Gezgin Korsan
  • 672
    • Yaşadığı Şehir
  • Antalya
    • Tekne Adı
  • ATLAS, Antalya
Ynt: Lotus Grill Görüşler & Öneriler ?
« Yanıtla #39 : Haziran 12, 2020, 00:55:26 »
Temizlik açısından, gazlı mangal candır
GeKo
*

    Çevrimdışı Ali Aygın

  • * Gezgin Korsan
  • 672
    • Yaşadığı Şehir
  • Antalya
    • Tekne Adı
  • ATLAS, Antalya
Ynt: Lotus Grill Görüşler & Öneriler ?
« Yanıtla #40 : Haziran 12, 2020, 01:01:57 »
Gruss türk barbeküsü , bende 75 cm i var acayip, indirekt pişirme vs.... ama bahçede. Weber tebi, .....
Ama tekne.....
GeKo
*

    Çevrimdışı Barış Harmankaya

  • * Gezgin Korsan
  • 63
    • Yaşadığı Şehir
  • Istanbul / Fenerbahçe
    • Tekne Adı
  • Roadrunner, Bodrum
Ynt: Lotus Grill Görüşler & Öneriler ?
« Yanıtla #41 : Haziran 12, 2020, 07:47:36 »
Lotus grill, tekne kullanımı için gerçekten çok ideal. 6 dakikada yakıyorsun, temizliği Ve muhafazasıda çok kolay. Bu konu başlığı sonrası sipariş ettim, teknede kullandım. Çok başarılı.
*

    Çevrimdışı Özkan Yavaşal

  • * Gezgin Korsan
  • 588
    • Yaşadığı Şehir
  • Urla / İzmir
    • Tekne Adı
  • Eferk
Ynt: Lotus Grill Görüşler & Öneriler ?
« Yanıtla #42 : Haziran 14, 2020, 16:49:17 »
Çok memnunum, kullanıyorum. Bugün bir kez daha denedim [emoji4]


Sent from my iPhone using Tapatalk
Siz planlar yaparken olup bitene "Hayat" denir... "Carpe Diem"

⛵⛵⛵
*

    Çevrimdışı Murat Yaşar

  • * Gezgin Korsan
  • 25
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • Mavim-1, Tuzla Marina
Ynt: Lotus Grill Görüşler & Öneriler ?
« Yanıtla #43 : Haziran 15, 2020, 12:06:46 »


Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çelik Korsanım, güzel ve bilgilendirici bir inceleme olmuş. Tekne mangalsız olmuyor lotus grill de uzun zamandır gündemimde ama hala klasik mangal projemden de vazgeçemiyorum. Ahşap teknemin arkasındaki yarım metrelik dinlenceme krom yuva yapıp hem deniz merdiveni için hem de portatif krom mangal yaptırıp kullanmayı düşünüyorum. Forum da bir arkadaş yapmıştı sanki böyle bir şey.

Eğer mangalda kapağı kapatıp uzun süreli pişirmeler yapmıyorsanız klasik tipte kömür konulan bir hazne ve üzerine koyulacak bir ızgara teli bu mangaldan daha yüksek bir lezzet sunacaktır size. Çünkü etin yağlarının kömüre damlaması ve ortaya çıkan o zararlı gazların ete kattığı tat bambaşka. Lotus daha sağlıklı ama daha lezzetsiz aynı zamanda.
Ben açıkçası hep fiber tekne üstünde olduğum için asla teknede mangal yakma fikrini aklıma getirememiştim. Hala teknede klasik tipte bir mangal yakmak bana çok korkutucu geliyor.
Öncelikle yangın riski, sonrasında kıvılcımlar ve bimininin yelkenin vs yanma riski, uçuşan küllerin temizlenme işi ve tüm bunların rüzgar ile birlikte çok daha riskli hale gelebilme ihtimali beni hep korkuttu.
Bu riskler bende olmasa öncelikle sizinki gibi bir alternatif sonrasında ise Weber tipi bir mangal alırdım tekneme.
Lotus ile bu bahsettiğim riskler cidden minimuma iniyor. Hazır köfte gibi aşırı yağlı etlerde hafif alevlenmeler olabiliyor. O tip etlerde merkezden uzakta tutmalı etleri. Fan hızının da minimumda olması işe yarayabilir.
Bu arada tekneme eğer klasik tip bir mangal alabilecek olsam krom vs hiç uğraşmazdım. Bugün canlısına da denk geldim, Guruss go&grill alirdim direk. Beklediğimden daha büyük. İstediğinizde sahilde veya eve götürüp piknikte vs de kullanılır cinste portatif. Çok kaliteli bir yerli malı. (Ben kullanmadım ama bu markayı çok duydum ve iyi duydum) Kapaklı yapısı ise bence hem pişirme etkinliği ve daha da önemlisi teknede güvenlik açısından olmazsa olmaz. Kapağı kapadığınız anda havalandırmaları kısın ve ateşiniz yavaşça sönsün. Alevlenmeler ise kapak kapalıyken neredeyse hiç oluşmaz üzerinde et varken.  Fiyat olarak da krom bir mangal yaptırmaktan çok daha pahalı olduğunu sanmam. Yine de yaptıracak olursanız Guruss veya Weber markasının ürünlerini kendinize rehber olarak alın. Örneğin ızgara kenarlarında etin düşmesini engelleyecek bir yükselti olması çok büyük bir kolaylık.
Bu bahsettiğim mangalı merak ederseniz mesajımı alıntılayarak veya özelden yazabilirsiniz bana.
[/quote]

Çelik Korsanım, Guruss go&grill i inceledim gayet başarılı ve yorumları iyi bir ürün, fiyat olarak da makul. Tekne dışında da kullanıma uygun takibe aldım teşekkür ederim. Teknem ahşap motoryat olduğu ve arka dinlencede kullanmayı düşündüğüm için yangın riski fiber yelkenlilere göre çok daha düşük tabi yine de dikkatli kullanmak gerek. Arka kısımda çömelmeden rahat bir kullanım için altına portatif bir ayak yapılıp dediğim gibi merdiven yuvalarına monte edilebilir.
*

    Çevrimdışı Mahir B. Aşut

  • * Gezgin Korsan
  • 3.630
    • Yaşadığı Şehir
  • Altınoluk
    • Tekne Adı
  • S/Y MELTEMİM Küçükkuyu
    • EkoPC
Ynt: Lotus Grill Görüşler & Öneriler ?
« Yanıtla #44 : Haziran 15, 2020, 22:41:32 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
...Guruss go&grill i inceledim gayet başarılı ve yorumları iyi bir ürün, fiyat olarak da makul.
...

Terasa nasıl bir mangal alsam diye düşünürken, sokağa çıkma yasaklarında daha fazla mağduriyet yaşamamak için karantina döneminde piyasa fiyatından da 100 TL ucuza düşürüp (geçen senenin fiyatı kalmış) bir tane Gurus Go&Grill mangal aldım geçici olarak.

Mangal hakikaten büyük. Bayağı sağlam gibi. Kapaklı olması güzel. Farklı pişirme opsiyonları sunuyor. Ayrıca işiniz bitince havalandırmalarını ve kapağını kapatıp tam yanmamış kömürleri tekrar kullanılmak üzere saklayabilirsiniz.

Ayaklarını sevmedim. İtilip kakılırsa kolayca kapanabiliyor. Fakat tutamak gibi şeyler var ayaklarında, yanarken bile taşımayı kolaylaştırıyor.

Ama teknede asla mangal kullanmam... Lotus da kullanmam... sanırım...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
"Sana hiçbir dilek verilmemiştir ki, onu gerçekleştirecek olan güç de birlikte verilmemiş olsun...
Ancak, bunu elde etmek için çalışman gerekebilir." Richard Bach