0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lapin farklı bir balık Hüseyin korsanım. O sarı renkli bir balıktır ve yenmez diye biliyorum.
Bir de lambuka denilen bir balık var, marinada bolca mevcut, ufak balıkları kovalıyor tüm mesai boyunca. Bu balık neyin nesidir yenilir mi güzelmi ?
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBir de lambuka denilen bir balık var, marinada bolca mevcut, ufak balıkları kovalıyor tüm mesai boyunca. Bu balık neyin nesidir yenilir mi güzelmi ?Abi, senin soru arada kaynamış,Ülkemizde sevmeyeni, seveninden çoktur. Muhtemelen satılmadığı için bilmediklerindendir.Temizlemesi,ayıklaması biraz uğraştırır, derisini mutlaka iyi bir şekilde çıkartmak lazım.Çiğ'de yenilebilir;Tuz, limon,zeytinyağı içinde bekletip yiyebilirsiniz, yada çiğ balık yapılan tüm yöntemler uygun olabilir.Ya daBence en güzeli;Güzelce temizleyip, derisini aldıktan sonra iki parmak kalınlığında kesin, bir kabın içerisine Tuz, Soğan suyu ve limon ile bir gün bekletin,Sonra borcam'ın içine dizin az miktarda defne yaprağı(çok olunca tadını alıyor), maydonoz, domates,biberiye, sarmısak, biraz soğan ve kabuğu soyulmuş limon dilimleri ile fırında üstü folyo ile kaplı olarak 30-40 dk kadar pişirin, folyoyo açıp bir 10 dk daha tutun. Sıcak yemek olarak da yiyebileceğiniz gibi, soğuk meze olarak atıştırmalık yapabilirsiniz.
Çok sağolasın. Bu işleri öğrensem iyi olacak gibi. Bu balık dediğin gibi gerçekten devre dışı kalmış, bana iyi temizlemezsen zehirlenirsin iyisi mi boş ver yeme bile denildi.
Alp abi lambuka uzak denizlerde mahi mahi yada dorado da denilen bir balıktır. Okyanus geçişlerini vazgeçilmezidir. Hafif marine ettikten sonra gayet güzel tüketilir. Sürü halinde takılırlar. Suyun altında sarı lacivert renklidir. Görmeye doyamazsın. Çıkardıktan bir kaç dakika sonra rengini kaybeder. Beni en çok şaşırtan marinada görüyor olman. Zira göreceğin en son yer marinadır. Kiklayı yunanlılar severek tüketiyor ve kilosunu boyuna göre 5 ila 10 euro ya satıyorlar. Vedat Milor bir programında Söğüt'te bir restoranda yiyip çok beğenmişti. Biz de seyrederken cok şaşırmıştık.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapÇok sağolasın. Bu işleri öğrensem iyi olacak gibi. Bu balık dediğin gibi gerçekten devre dışı kalmış, bana iyi temizlemezsen zehirlenirsin iyisi mi boş ver yeme bile denildi.Alp korsan:Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBiraz küçüktü ama oldukça lezzetliydi.TANER
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapÇok sağolasın. Bu işleri öğrensem iyi olacak gibi. Bu balık dediğin gibi gerçekten devre dışı kalmış, bana iyi temizlemezsen zehirlenirsin iyisi mi boş ver yeme bile denildi.Alp korsan:Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBiraz küçüktü ama oldukça lezzetliydi.TANERBu şekilde pişirmek belki biz akdenizli takımına daha uygun. Ben de bu balık tutma pişirme işine çok yanlış zamanda merak sardım galiba. 4 gündür gut artriti nedeniyle bir ayak elevasyonda yatıyorum, protein kısıtlamasına gireceğim hayat boyu , neyse toparlıyoruz yavaş yavaş ifrata kaçmadan yemekte bir zarar yok. Bu arada ilgilenenlere not, sardalye ve hamsi gut krizlerini tetikliyor, diğer balıklar muhtemelen kikla ve lambuka sınıfı geçer az da olsa yenebilir. Levrek ve Çipura liste başı tabii.
Geçmiş olsun Alp Korsanım.. Hastalığın bile zengin işi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap