0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. B. T.

KİKLA
« : Mayıs 05, 2016, 22:55:05 »
   Kikla... ekonomik değeri olmayan Lapingiller den (lapingiller benim uydurmam) beyaz etli bir balıktır. Ne tavası , ne ızgarası nede haşlaması olmaz.
   Ama elde olan balık buysa gayet güzel bir meze olabilir.
   En az kiloluk bir Kiklayı eti kemiğinden ayrılacak kıvamda haşlayın,
   etini ayıklayıp tiftikleyin,
   dere otu, maydanoz, taze soğan ,taze sarımsak , tüm bunları çok ince doğrayın.
   Derince bir kapta balığın etiyle harman edip üzerine bir çay bardağı zeytin yağı, tuz, yine ince doğranmış taze naneyi ekleyip bol mayonez ile tekrar harmanlayın.
   Afiyet olsun.
*

K. Ö.

Ynt: KİKLA
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2016, 00:57:32 »
Hasan Basri korsanım, bilmiyorum denediniz mi ama,
kiloluk ve üstünde bir tanesini Deep Freeze'de bir gece bekletin, tulum çıkarın, filetosunu alın, bol yağda tava yapın. En azından bir deneyin.
Belki de deneyip beğenmemişinizdir.
Dediğiniz gibi elde bu balık varsa yapılabilir.
Özellikle bayanlar ve çocuklar seviyor. Mezgite benzetiyorlar tadını sanırım ondan.

*

E. A. A.

« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2016, 07:45:17 »
Bir de lambuka  denilen bir balık var, marinada bolca mevcut, ufak balıkları kovalıyor tüm mesai boyunca. Bu balık neyin nesidir yenilir mi güzelmi ?

*

H. B. T.

« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2016, 09:23:37 »
  Kaan korsanım dediğiniz doğrudur, gayette lezzetli olur. Ancak bizim ev halkı eşkinenin (işkine) tavasına alışık olduğundan kiklaya burun kıvırıyorlar. Kara kefal(kaya kefali) 'nin tavasına itirazları yok. Mayonezi çok sevdiklerinden bende böyle bir yöntem geliştirdim, afiyetle götürüyorlar bu sitil ile.
  ALP korsanım Egenin balıklarını pek tanımıyorum, ama Marmaranın balıklarının lezzetini onlarda hiçbir zaman bulamadım.
*

O. O.

« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2016, 09:38:26 »
Zıpkınla avlandığımdan çok yediğim bir balık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ne demişler "denizde hiç balık yoksa bile mutlaka bir kaç kikla vardır" Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Benim 2 tarifim var :

1. Tarif

2 yemek kaşığı yoğurdu bir kaba koyuyorum. Bir avuç ekmeği, biraz sirke, pul biber ve sarımsağı göz kararı koyup sosu hazırlıyorum. Filetosunu çıkardığım kiklayı da parmak parmak kestikten sonra tavada kızartıp bu sosa batırarak yiyorum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

2. Tarif

Kiklayı bir çay bardağı süt, bir çorba kaşığı sirke, kekik, sarımsak ve pul biberden yaptığım sosa yatırıp 1 gece dolapta bekletiyorum. Ertesi gün kiklayı kokoreç gibi ince ince doğruyorum. Doğranmış domates ve biberle birlikte tavada kokoreç gibi kızartıyorum.

Afiyet olsun Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. E.

« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2016, 09:49:58 »
Bu kiklanın bir resmi var mıdır?
*

H. D.

« Yanıtla #6 : Mayıs 06, 2016, 09:55:26 »
İrice ot balığı.Ne yassı, nede yuvarlak gövdelidir. yeşilli sarılı renkli bir balık.Yosunlu kayalıkların etrafında dolanıp durur,insanlardan kaçmaz.Üstü çok sümüksü salğılıdır.Buralarda ağ ile yakalananı doğruca çöpe gider.
Nefesli dalışlarımda ben taş altlarına bakar,kovukları yoklarken kesinlikle en az bir taneside beni takip eder,benden sonra baktığım taş altlarına o da göz atar,kovukları kolaçan eder
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2016, 09:58:48 Gönderen: Hüseyin Durmaz »

*

K. T.

« Yanıtla #7 : Mayıs 06, 2016, 10:01:46 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Abi şöyle ağzı dudaklı böyle uzun beli şişik rengi koyu yeşilimsi aralarda alacalı renkleri var , amatör işi bilmeyenbirine Eşkina diye yutturulan balık... Saman gibi eti var. Anos benzeri bir balık , salaktır zıpkına kafa atar... Yemeyeceğim balığı vurmadığımdan bu balığa zıpkın atmam , pişirdiğine değmez Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Burda anlatılan tarifleri denemedim zaten o derece mutfak becerim yok. Hatuna yap desem aammaaaannn bunu mu yicez der... Eeee çupra , deniz levreği , sargoz 'a alışık bizimkiler... Denizin canım karagözü bile tırt geliyor Ege'de bizim sofra'ya... Biraz havalara girdim kusuruma bakmayın  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Biraz ukalalık da yaptım artık kusuruma bakmayın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu arada geçen pazar avladığım balık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Cenk abi siz oralarda balık yer misiniz diyordu da umarım görür Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. O.

« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2016, 10:04:42 »

bu linkten resme bakabilirsiniz. postimg açmadı.
*

O. O.

« Yanıtla #9 : Mayıs 06, 2016, 10:15:46 »

Abi şöyle ağzı dudaklı böyle uzun beli şişik rengi koyu yeşilimsi aralarda alacalı renkleri var , amatör işi bilmeyenbirine Eşkina diye yutturulan balık... Saman gibi eti var. Anos benzeri bir balık , salaktır zıpkına kafa atar... Yemeyeceğim balığı vurmadığımdan bu balığa zıpkın atmam , pişirdiğine değmez Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Burda anlatılan tarifleri denemedim zaten o derece mutfak becerim yok. Hatuna yap desem aammaaaannn bunu mu yicez der... Eeee çupra , deniz levreği , sargoz 'a alışık bizimkiler... Denizin canım karagözü bile tırt geliyor Ege'de bizim sofra'ya... Biraz havalara girdim kusuruma bakmayın  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Biraz ukalalık da yaptım artık kusuruma bakmayın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu arada geçen pazar avladığım balık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Cenk abi siz oralarda balık yer misiniz diyordu da umarım görür Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Valla karizmayı yedin Kıvanç Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ne yapalım biz dere suyu kıvamında denizde avlanıyoruz. Ancak böyle Şubat ayında girersek su berrak oluyor ve resimdeki 2.5 kiloluk karagözleri alabiliyoruz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap (eksik kalmayalım)

Eline sağlık bu arada Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap zıpkın mı olta mı?
*

H. D.

« Yanıtla #10 : Mayıs 06, 2016, 10:17:53 »
Yöresel adı da LAPİN veya LAPİNA dır.
*

O. O.

« Yanıtla #11 : Mayıs 06, 2016, 10:27:52 »
Lapin farklı bir balık Hüseyin korsanım. O sarı renkli bir balıktır ve yenmez diye biliyorum.
*

K. T.

« Yanıtla #12 : Mayıs 06, 2016, 10:37:51 »
Oğuzhan korsanım dalış'a ne yazık ki uzun zamandır çıkamıyorum. İşte tekne kara bakımı falan vardı bakımdan çıktı fırtınalar eksik olmadı denize açılamadık iki hafta sonra balık avı için söz verdiğim arkadaşlarım vardı onları çıkardım geçen pazar... Bu sene bakımda güzel bir balık bulucu taktık teknemize Lowrance 7 HDMİ elite chirp şimdi daha iyi balık yazdırıyoruz. Bu fotodaki balık ;  ekranda gördüğümüz ilk balık sürüsünde avlanmaya çalışan bir torik. Bu hafta pazar hava güzel gözüküyor. Uzun zamandan sonra dalış yapıcam bakalım. Ama dalacağım yere giderken bildiğim noktalarda dip sırtısı ve su üstü sırtısı yapmaya devam Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. O.

« Yanıtla #13 : Mayıs 06, 2016, 10:56:33 »
Özledim valla ben de dalmayı. 1 sene oldu Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ufaklık katılınca aileye hiç fırsatım olamadı. Kısmetse bu yaz yutarız biraz tuzlu su Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap şimdiden rastgele daha iyilerinin fotoğraflarını görürüz umarım. Konuyu da dağıttık baya bi Hasan korsanın affına sığınarak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. Ç.

« Yanıtla #14 : Mayıs 06, 2016, 11:00:21 »
Lapin yenebilir ve benim zevkime göre kiklaya göre daha balık tadındadır. Dondurup denemedim, kiklayı donduup deneyeceğim. He ne kadar dondurmak besinleri taze saklar deseler de en azından balıkları değiştirdiği kesindir. Örneğin donmuş lüfer neredeyse yenmez.