0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Çevrimdışı Cüneyt Baygün

  • * Gezgin Korsan
  • 6.889
    • Yaşadığı Şehir
  • Gümbet belediye iskele - Bodrum
Ynt: Kalamar yapıyoruz
« Yanıtla #30 : Mart 28, 2009, 08:44:31 »
Evladım, benim orada balık almaktan başka ne işim olur?
Ne konuşuyoz biz burada?
Ahtapot döven çamaşır makinaları orada..
Twitter@Benim Teknem
Face/Benim Teknem
*

    Çevrimdışı Aylin Örs

  • * Gezgin Korsan
  • 35
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
Ynt: Kalamar yapıyoruz
« Yanıtla #31 : Mart 28, 2009, 08:58:20 »
Bir dahaki gidişimde bakayım valla, hiç dikkatimi çekmedi!
Ben de duyduğumda bayılmıştım bu fikre; demek ki o kadar da "değişik" değilmiş! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    Çevrimdışı Emre Özgen

  • * Gezgin Korsan
  • 1.695
    • Yaşadığı Şehir
  • Bursa
Ynt: Kalamar yapıyoruz
« Yanıtla #32 : Mart 28, 2009, 12:54:44 »
ıı şey tamam Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap anladım sayın pis bey ay pardon Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap cüneyt bey yok olmadı Cüneyt korsan  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
S/Y  Alesta ( herşey hayal etmekle başlar... )

*

    Çevrimdışı Anil Yılmaz

  • * Gezgin Korsan
  • 163
    • Yaşadığı Şehir
  • Ukrayna
Ynt: Kalamar yapıyoruz
« Yanıtla #33 : Aralık 17, 2018, 12:09:29 »
Kalamar muazzam bir protein, fosfor ve cinko kaynagi olup, yagsiz oldugundan diyet beslenme icin de uygun bir besin.. Tabii ki kizartma yapilmadikca.. Ben de kizartma harici tuketim sekilleriyle ilgili kendi yaptiklarimdan nacizane ornekler verecegim..

1- Rus salatasi tarzi ; Haslayip kucuk parcalara kesilir ve mayonez ile cimentolanir..  asagida mayonez konmadan evvelki hali (Slavlar ici hazirlar ve bozulmayi geciktirmek icin hep yenilecek kadarini mayonezler) kalamarin yumurtayla, mayonezle, misir taneleri, maydanoz ve salatalikla guzel uyumu vardir.. Rus (Yada Amerikan) diye bilinen, ancak esasen Olivie salatasi olan salataya alternatif olarak guzel bir salatadir.. Ickiyle uyumu guzeldir..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

2- Yunan salatasi tarzi ; Kalamarlarin haslanarak degil de tavada iki cevirerek yapilip, arzu edilen salataya konmasiyla olur.. goze de hos gelmesi icin baby kalamar tercih ettim.. pisirmeyi soya sos ile yapiyorum..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

3- Dolma ; Aslinda mangalda olsa iyi olur ama kis sartlarinda tavada yaptim.. icine ne arzu edilirse konabilir, ben biber ve feta ile yapiyorum.. icerisinde cig kalmasin diye biberleri onceden bi cevirmek lazim.. biraz yaniklik da verince tamamdir..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

4- Sade ; tavada arzu edilen yesillikle iki cevrilip de olur.. Soya sosuyunu tekrar yineliyorum burada..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

5- Karisik ; Diger deniz mahsulleriyle cesitlenebilir de.. bol zeytinyagi + tereyaginda sarmisak iki cevrildikten sonra bu arkadaslarla girebilir tavaya mesela..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bir de kalamar konusunda cok olmazsa olmazlar var bence.. kendi kirmizi cizgilerim var yani Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
tazesi bulunamayan cografyalarda katiyen o temizlenerek bal mumuyla dondurulanlardan almam mesela.. ne yaparsaniz yapin, ne uygularsaniz uygulayin, ne kadar ugrasirsaniz ugrasin yumusamiyor cunku.. tutuldugu haliyle dondurulan, onlara nazaran cok daha yumusak..
yumusatmada, marinede, hazirlamada daha cok detaylar ama bir kirmizi cizgi de ince cekilmis misir unu.. tavasinda eger misir unu kullanilmamissa 10 puani katiyen alamaz benden Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Izdırap, geniş akıllı ve derin duygulu insanlar için mecburiyettir..

*

    Çevrimdışı Alper Dora

  • * Gezgin Korsan
  • 822
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • HAYHAY, Sokakağzı
Ynt: Kalamar yapıyoruz
« Yanıtla #34 : Aralık 17, 2018, 12:50:42 »
Benden de tavsiye. Biraz birada beklettikten sonra direk sıcak ızgaraya atıyorum.  ızgaradan alıp direk soya sos, zeytinyağı ve çok az balzamikli sosa yatırıyorum ve 5 dakika üstünü streç filmle kapatıyorum. İsterseniz sosun içerisine sarımsakta sıkabilirsiniz.
IN BOOST WE TRUST
*

    Çevrimiçi Mahir Günşiray

  • * Gezgin Korsan
  • 1.155
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • Baluna
    • Tiyatro
Ynt: Kalamar yapıyoruz
« Yanıtla #35 : Aralık 17, 2018, 13:04:43 »
Kalamarın ızgara yapıldığında sertleşmemesi için sadece bir kere altüst edilmesini ve çok fazla pişirilmemesini öneririm. Yoksa, ne marine etseniz kayış gibi olur.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
S/Y Baluna - Stylida
Beneteau 461
*

    Çevrimdışı Anil Yılmaz

  • * Gezgin Korsan
  • 163
    • Yaşadığı Şehir
  • Ukrayna
Ynt: Kalamar yapıyoruz
« Yanıtla #36 : Şubat 02, 2019, 16:40:01 »
Yukarıda karides ile yapmıştık ya, midyeler çok alınmış  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap gönüllerini aldık..

Bugün Heineken var diye bi parti de tava yaptım.. Anladım ki midye ve kalamar bi gece soya soslu limon suyunda bekleyince ne yapılsa olur artık   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Heineken in esas ismi Hayri Eken dir.. Keşan da tarlaları satıp Hollanda ya yerleşmiştir.. Esasen Türk ve müslümandır.. (bir ara böyle buna benzer bir geyik vardı.. dışardan bakınca Türkiye çok eğlenceli ülke aslında ah hahaha haa  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Izdırap, geniş akıllı ve derin duygulu insanlar için mecburiyettir..
*

    Çevrimdışı Cenk Gürsel

  • * Gezgin Korsan
  • 3.744
    • Yaşadığı Şehir
  • İstanbul -Tuzla
    • Tekne Adı
  • S/Y Kara S/Y.Kuzeyyıldızı Tuzla ⛵
Ynt: Kalamar yapıyoruz
« Yanıtla #37 : Şubat 02, 2019, 20:20:37 »
Anıl korsan,

Fotoğraflar çok iştah açıcı görünüyor.
"Geldikleri Gibi Giderler"  Gazi Mustafa Kemal Ataturk
*

    Çevrimdışı Anil Yılmaz

  • * Gezgin Korsan
  • 163
    • Yaşadığı Şehir
  • Ukrayna
Ynt: Kalamar yapıyoruz
« Yanıtla #38 : Şubat 23, 2019, 12:57:16 »
Bu bira Türkiye de olması lazım.. kalamar marinelerken şeker, limon, soda konuluyor ya hani, bu biranın içeriğinde karamel ve citrus var.. bir taşla kuş katliamı bu bira.. bu bira ve tuz yeterli..

 en az iki saat bekledikten sonra iyi çırpılmış yumurta sarısı  --> ince çekilmiş mısır unu --> kuvvetli ateş = altın sarısı muhteşem halka kalamarlar..


Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Izdırap, geniş akıllı ve derin duygulu insanlar için mecburiyettir..
*

    Çevrimiçi Nevzat Doğru

  • * Gezgin Korsan
  • 719
    • Yaşadığı Şehir
  • Trabzon
    • Sosyal Ağ Hesapları
    • Tekne Adı
  • Dost
Ynt: Kalamar yapıyoruz
« Yanıtla #39 : Şubat 23, 2019, 17:28:26 »
Sizde tarif var bende anı , 1986 yazı , Rumeli Kavağı Altınkumda kamp komutanının şöförüyüm . Rumeli Kavağında midye tavayı keşfettikten sonra , her öğle Kavağa iniyorum , Beşiktaşlı Bora'nın kardeşi Şimşekle dost olduk ,muhabetimiz iyi ... Çeyrek ekmek midye tava , Şimşekten de 2 efes açtım mı karnı doyurduk , istisnasız nerdeyse her gün ...
Tabii gece 23 den sonra da komutan mezeleri ile Boğaz manzaralı rakı faslı ...
« Son Düzenleme: Şubat 23, 2019, 17:30:14 Gönderen: Nevzat Doğru »