Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Bağlı kalma süresi:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Giriş Yap
Kayıt Ol
Configuration
Boxed Container
Hide Carousel
Gezgin Korsan
Hobiler ve Eğlence
Gastronomi
Kalamar yapıyoruz
« önceki
sonraki »
Arkadaşına gönder
Yazdır
Sayfa:
1
[
2
]
3
Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ç. K.
Ynt: Kalamar yapıyoruz
«
Yanıtla #15 :
Mart 03, 2009, 19:29:35 »
Kamuoyunu yanıltmayalım Utku Bey! Ağustos ortasında kilom 79, şu anda 94. Görüldüğü gibi tam tersi durum söz konusu
Kayıtlı
U. U.
Ynt: Kalamar yapıyoruz
«
Yanıtla #16 :
Mart 03, 2009, 19:39:59 »
Yanıltma yok çeto sen kışın ben yazın yiyoruz kalamarı,aynı şeyleri söylüyoruz.Bu arada hanım''şu kolestrolünü bir kontrol ettir''diyor.Literatürde ahtapot düğmesi ile yenirse kolestrolü düşürüyor diye bir bulguya rastladınmı.Gogola bir sorsana.
Kayıtlı
H. Ö.
Ynt: Kalamar yapıyoruz
«
Yanıtla #17 :
Mart 03, 2009, 23:43:44 »
Dostlar tarif vermeyi ne çok isterdim ama kahretsin ki bilmiyorum. Bi ara anneme anlattıracağım. Anemmin kuzinasında Kalamar da, ahtopot da, supşa (sübye) da eksik olmaz dı bir zamanlar. Şimdilerde görmediğim bilenine de rastlamadığım bir yığın çeşit yemek yapardı bu çok kolu deniz mahlukatından. Sadece adlarını vermekle yetineceğim. Maksat bir bileniniz varsa hatırlatmak.
1-Vırasti (Türkçesini bilmiyorum. Her türlü et kullanılabilir Özellikle kuzu eti, tavuk, tavşan, av hayvanı, balık yada mürekkepli çok kollular) Etin gerçek lezzeti ancak bu yemekte ortaya çıkıyor. Yemeğe et, su ve yağ konuluyor. Ve suyu tamamen çektiriliyor. etler yağıyla kalıyor.
Kalamar, sübye ve ahtopot un vrastisi yapıldığında en iyi sonuç bebe kalamar ve sübyelerde alınıyor. Malzeme yaşını başını almış cüsseli ise, son demde terbiye katılıyor.
2- kalamar, ahtapot yada sübye farketmez hepsi için tarif aynıdır. Yemeğin adını bilmiyorum. Bizimkiler mürekkebiyle pişti derler. Yemeğin rengi katran karası gibi kapkara olur. ekmek bansanız kömür gibi simsiyah olur. Ama lezzetini anlatmaya derman yetmez.
3- Kavurması (son demde kekik ekin kafayı yiyin)
4- Yahnisi pek makbul olur
Dolmasıydı güveciydi ızgarası tavasıydı saymıyorum. Zaten bunlar bilinen şeyler.
Kayıtlı
E. O.
Ynt: Kalamar yapıyoruz
«
Yanıtla #18 :
Mart 04, 2009, 07:36:51 »
Hüsamettin Korsan, 2.sırada yazdığın zift gibi simsiyah görüntülü yemek Rodosta yemek yediğimiz restoran da zorla masaya getirldiydi... Ben önce bu ne biçim bişi ya hayatta yemem derken arkadaşım önce çatal ucuyla tadına bakıp sonra büyük bir keyifle bir tabağı bize bırakmadan mideye indirmişti... Arkasından bi daha istedik, hepimizin ağızların kenarı sanki mürekkep yemiş gibi simsiyah ama lezzetten dolayı çok mutlu onu da bitirmiştik...
Açıkçası adını vs öğrenememiştik...Söylemişlerdi ama Rumcaydı sanırım hatırımızda kalmadı...
Şimdi ilk kez senden duydum, sevgili anacığına sor da öğrensene...
Kayıtlı
H. Ö.
Ynt: Kalamar yapıyoruz
«
Yanıtla #19 :
Mart 04, 2009, 08:59:53 »
Eyüp ağabeyim hani bu yaz gitçez ya adaya yanımızda taze sübye kalamar neyin de bulunduralım. Anam beş dakkada pişiriverir. Afiyetle yeriz. Anamda mutlu olur. Bilesin...
Kayıtlı
U. Ç.
Ynt: Kalamar yapıyoruz
«
Yanıtla #20 :
Mart 04, 2009, 21:46:54 »
Kulakları çınlasın, bir İrlandalı gemiciden öğrenmiştim;
Kalamar veya sübye tutarken mangalı yakmıştı.
Tuttuklarımızı yıkamadan, temizlemeden, marinize etmeden mangalda pişirdik.
Denizden çıkarken de mürekkep attıklarından, renkleri zaten karaydı biraz mangala yattıklarında.
Çevirerek pişirirken de keseleri yırtıldığından mıdır nedir bu 'sos' a bulanmışlardı iyice.
Ağzımız ,dilimiz simsiyah olmuştu.
Yediğim en lezzetli sübyelerdi.
Kayıtlı
C. T.
Ynt: Kalamar yapıyoruz
«
Yanıtla #21 :
Mart 07, 2009, 10:46:21 »
kalamar : 1 bardak ılık şekerli sütte bekletildikten sonra pişirilirse çok daha iyi sonuç alırsınız.
Ahtapot: sudan çıktıktan sonra mutlaka dövülmeli ve kendi suyunda 30-45 dk arası haşlandıktan sonra pişirilmelidir.
Kayıtlı
E. G.
Ynt: Kalamar yapıyoruz
«
Yanıtla #22 :
Mart 27, 2009, 17:10:56 »
Ahtopot u dovmek epey zor bir is. Kibrıs ta ahtopotu kısik ateste suyunu salarak pisiriyorlar.Kolayca soyuluyor.İsterseniz salata da kullaniyorsunuz ,isterseniz zeytinyaginda kizartabilirsiniz,tevuk eti gibi yumusacık oluyor
zahter korsan
Kayıtlı
A. Ö.
Ynt: Kalamar yapıyoruz
«
Yanıtla #23 :
Mart 27, 2009, 18:42:03 »
Cem Korsan'ın da dediği gibi kalamarı (şeker kısmını ben bilmiyordum) sütte en az bir saat bekletmek iyi yumuşatıyor.
Ahtapot dövmekle ilgili komik bir anlatı: Ablam Yunanistan'da yaşarken, tembel -bu yüzden de pratik çözümler üretmiş olan!- Yunan'lı bir balıkçının bu iş için bir çamaşır makinesi feda ettiğini ve kalamarları makinede çevirmek suretiyle "dövdüğünü" anlatmıştı!
Bilmem denemek isteyen olur mu?
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Kayıtlı
C. B.
Ynt: Kalamar yapıyoruz
«
Yanıtla #24 :
Mart 27, 2009, 19:47:11 »
Aylin korsan
Bodrum Merkez çarşıdaki manavların arkasındaki balıkçılara bir uğrayıverin hepsinde bir çırpmalı çamaşır makinesi göreceksiniz.
Onlar çamaşır ya da balık yıkamak için değillerdir sanırsam.
Kayıtlı
E. Ö.
Ynt: Kalamar yapıyoruz
«
Yanıtla #25 :
Mart 27, 2009, 21:20:39 »
sayın cüneyt korsan sanırım ciddi değilsin
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
şimdi bana ulen kefal gibi atladın hee diyebilirsiniz
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Aylin korsan kalamara süt banyosumu yaptırıcaz yani vay be ne süslü hayvan
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Kayıtlı
C. B.
Ynt: Kalamar yapıyoruz
«
Yanıtla #26 :
Mart 27, 2009, 21:52:20 »
Çok ciddiyim Selimiyeye giderken uğra göstereyim.
Ayrıca tarif ettiğin kuru makarnayı denedik olmadı..Sana çok kızgınım..
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Suyu bol tarif etmişsin.Su ölçüsünden emin misin?
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Bayağı makarna gibi oldu.
Bana bir torba yüksük makarnası borçlusun.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Kayıtlı
E. Ö.
Ynt: Kalamar yapıyoruz
«
Yanıtla #27 :
Mart 27, 2009, 22:03:20 »
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
hadi yaa
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
çok üzgünüm , Sanırım parmak ölçüsünü M.Kemal Atatürk gibi yaptım sanırım
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
rahmetlide rakıyı maşallah 2 parmak koyarmış ya. söz size şahsen bizzat kendim yapıcam makarnayı. önümüzdeki pazartesi günü günübirlik bodruma gelicem sanırım, malum hala bazı eşyalarım orada 4 sene çalışınca Bodrumda
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
yeni hedef yeni adım Selimiye
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Kayıtlı
C. B.
Ynt: Kalamar yapıyoruz
«
Yanıtla #28 :
Mart 27, 2009, 22:24:26 »
E o zaman manavların arkasındaki balıkçıları biliyorsundur..
Kayıtlı
E. Ö.
Ynt: Kalamar yapıyoruz
«
Yanıtla #29 :
Mart 27, 2009, 22:40:41 »
evet biliyorum. garajdan aşağıya inerken postahaneye gelmeden sağda demi
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
ordamısınız siz umarım görüşme imkanımız olur çünkü günübirlik uğrayabilicem
Kayıtlı
Arkadaşına gönder
Yazdır
Sayfa:
1
[
2
]
3
Yukarı git
« önceki
sonraki »