0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    B. B.

Ynt: Haylaz usulü somon fume
« Yanıtla #15 : Ocak 05, 2011, 22:28:38 »
Somon yarın alınacak, itinayla hizmetine başlanacak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    İ. Ö.

Ynt: Haylaz usulü somon fume
« Yanıtla #16 : Ocak 06, 2011, 10:22:45 »
Kesinlikle yapılacak... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    U. U.

Ynt: Haylaz usulü somon fume
« Yanıtla #17 : Ocak 06, 2011, 11:42:53 »
Geçenlerde bir yerlerde ya okudum ya televizyonda izledim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Somonlarda genlerle oynama sonucu 2 yıl yerine 1 yılda olgunluğa ulaşılıyormuş  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Bu konuda uzman korsaniçemiz belki bizi daha fazla aydınlatır  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .


*

    O. D.

Ynt: Haylaz usulü somon fume
« Yanıtla #18 : Ocak 06, 2011, 12:44:42 »
Biz de yaklaşık 1 yıldır uyguluyoruz bu tarifi. GRAVLAKS.Tadı neredeyse fümeninkiyle aynı.Kaleminize sağlık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    B. B.

Ynt: Haylaz usulü somon fume
« Yanıtla #19 : Ocak 06, 2011, 16:15:52 »
Somonlar alındı söz konusu tarifteki gibi tam yapılıyordu  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ki işin içine biraz limon ve portakal kabuğu ile karabiber tanesi de girdi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap . Defne yaprağı da girecekti ama dereotuyla anlaşamayacakları düşünüldü  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap . Netice pazar öğlen 12 gibi kendini belli edecektir sanıyorum. Şimdi Ürgüpten şarap sipariş etmekte iş  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    S. Ç.

Ynt: Haylaz usulü somon fume
« Yanıtla #20 : Ocak 09, 2011, 02:49:15 »
kaleminize saglik Ahmet Alev korsanim.Gercekten leziz oldu.
*

    H. A.

Ynt: Haylaz usulü somon fume
« Yanıtla #21 : Ocak 09, 2011, 14:36:28 »
Teşekkürler Ahmet Alev korsan, en kısa sürede deneyeceğim.
*

    B. B.

Ynt: Haylaz usulü somon fume
« Yanıtla #22 : Ocak 09, 2011, 19:15:24 »
netice süper, fazla yersek motorda bozulma yaratır mı onu merak ediyorum:)
*

    S. Ç.

Ynt: Haylaz usulü somon fume
« Yanıtla #23 : Şubat 15, 2011, 23:17:02 »
Miktar fazla olunca icine dereotu corekotu tuz karabibere bulanmis kuskonmazlari sardik.Hem goruntu hem tat enfes oldu.
*

    M. D.

Ynt: Haylaz usulü somon fume
« Yanıtla #24 : Ocak 26, 2013, 04:02:34 »
İlgimi çekti ilk fırsatta somon alınıp yapılacak  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Teşekkürlerimle Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    M. Ü.

Ynt: Haylaz usulü somon fume
« Yanıtla #25 : Ocak 26, 2013, 21:12:15 »
Evet bu tarif gravlax denilen somon çeşiti. Ben bunu denedim , çok ısınamadım.
Benim favorum somon pastırma ise şöyle
en kalın fileto alınır (kuyruğa en uzak yerden)
cımbızla kılçıklar çıkartılır
oval bir borcamın altına 1 parmak kalınlığında kalın tuz konulup somon üzerine yatırılır
somonun üzeri 1 parmak kalın tuz ile kaplanır.
hafif eğim verip iki gün bekletiyorum.
iki gün sonunda tuzdan çıkarıp bir gün buzdolabında suyun içinde bekletiyorum ki fazla tuz gitsin.
ertesi gün üzerine çemen sıvayıp serin ve esen bir yerde iki gün kurutuyorum.
sonrasında çemenden soyup ve üzerini suyla yıkayıp dolapta üstü açık bişekilde bırakıp kurumasını sağlıyorum. 6 günün sonunda hazır. ince ince pastırma gibi dilip bi tabağa döşüyorum üzerine bol roka ve limon .
biraz zahmetli gibi ama bence değiyor. Bu arada çemen kısmını eldivenle yapmakta fayda var, ve çemen iyi soyulup yıkanmazsa normal olarak terde koku yapıyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    S. S.

Ynt: Haylaz usulü somon fume
« Yanıtla #26 : Ocak 27, 2013, 01:08:21 »
Mmmmm gece gece canım çekti.

Anlaşıldı yarin ilk iş balıkçıya gidip somon almak... Elinize sağlıkk..
*

    M. A.

Ynt: Haylaz usulü somon fume
« Yanıtla #27 : Mart 01, 2013, 22:37:04 »
Ahmet Korsan ve konuyu geliştiren tüm korsanlar, teşekkürler... Ne zamandır aklımdaydı fırsat olmamıştı, dün akşam itibariyle Haylaz usulü somon füme/Gravlax/gravad lax (Swedish)/gravad laks (Danish)/gravlaks (Norwegian, Danish)/graavilohi (Finnish)/graavilõhe (Estonian)/graflax (Icelandic)' ı yemeye başlamış bulunuyoruz (ben yaptım) Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Süresi dolduğunda somonu tuzdan arındırmak için çok fena yıkadığımdan güzelliğine güzellik katan dereotu da aktı gitti, biraz mahsun kaldı ama tadı çok güzel... Tarif için tekrar teşekkürler...

Her saat başı şundan biraz daha yesek dediğimizden daha önce de sorulan bir soruyu tekrar sorsam iyi olur; bu güzel şeyin yarım kilosunu kısa sürede tüketirsek başımıza birşey gelir mi?  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ne gelir? ... Şimdilik kendimizi tutuyoruz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

(wikipedia desteği alınmıştır)
*

    Ö. K.

Ynt: Haylaz usulü somon fume
« Yanıtla #28 : Mart 01, 2013, 23:55:40 »
Buzdolabında dursa dahi küflenebiliyor.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ziyan olmasın diye yenebilir bol miktarda... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    B. B.

Ynt: Haylaz usulü somon fume
« Yanıtla #29 : Mart 02, 2013, 09:33:32 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Her saat başı şundan biraz daha yesek dediğimizden daha önce de sorulan bir soruyu tekrar sorsam iyi olur; bu güzel şeyin yarım kilosunu kısa sürede tüketirsek başımıza birşey gelir mi?  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ne gelir? ... Şimdilik kendimizi tutuyoruz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

(wikipedia desteği alınmıştır)

 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Heeeeçbişey olmuyor Meltem Korsaniçe, deneyimle sabittir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap yiyin doya doya afiyet olsun Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ben genelde balık ne olursa olsun denizden çıktıktan sonra suya yaklaştırılmamasını savunurum. Eklediğiniz rahiyayı azaltmak yerine az kullanmayı tercih ederim. Yine de çalışırkene hafta sonu gelse de cumartesi sabahı pastırmalı yımırrta yesek diye bakanlardandım.

Bir de Murat Korsanımızın tarifini biraz değiştirip üstüne bir te tütsülemeyi eklesek mi diye düşünmüyor değilim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Mart 02, 2013, 09:49:29 Gönderen: Bahadır Batır »