Evet bu tarif gravlax denilen somon çeşiti. Ben bunu denedim , çok ısınamadım.
Benim favorum somon pastırma ise şöyle
en kalın fileto alınır (kuyruğa en uzak yerden)
cımbızla kılçıklar çıkartılır
oval bir borcamın altına 1 parmak kalınlığında kalın tuz konulup somon üzerine yatırılır
somonun üzeri 1 parmak kalın tuz ile kaplanır.
hafif eğim verip iki gün bekletiyorum.
iki gün sonunda tuzdan çıkarıp bir gün buzdolabında suyun içinde bekletiyorum ki fazla tuz gitsin.
ertesi gün üzerine çemen sıvayıp serin ve esen bir yerde iki gün kurutuyorum.
sonrasında çemenden soyup ve üzerini suyla yıkayıp dolapta üstü açık bişekilde bırakıp kurumasını sağlıyorum. 6 günün sonunda hazır. ince ince pastırma gibi dilip bi tabağa döşüyorum üzerine bol roka ve limon .
biraz zahmetli gibi ama bence değiyor. Bu arada çemen kısmını eldivenle yapmakta fayda var, ve çemen iyi soyulup yıkanmazsa normal olarak terde koku yapıyor
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap