0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    S. E.

Ynt: EN KOLAY MEZE
« Yanıtla #60 : Mart 14, 2020, 16:58:57 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
yalancı lakerda da kolay ve lezzetlidir


Tarif rica etsem.

Yalancı lekardamıdır yoksa çiğ balıkmıdır bilmiyorum ama ben akdeniz ve ege de yakaladığım tombik, yazılı cinsi balıkları meze eksiğim varsa şu şekilde yapıyorum.

İnce filato ve tüm kılçıklar temizleniyor,  gömülecek kadar gerçek limon suyuna basıyorum, güneşte 15-20 dakika bekletiyorum.  Et iyicene beyazlıyacak. Sonra ne niyetle yerseniz.
(Alternatif olarak 2 saat kapalı bir kapta dolaptada deniyebilirsiniz. )

Limon sonrası yağlayıp denedik çok iyi olmadı, mayonez ile karıştırdık bazıları beğendi bazıları beğenmedi.



*

    T. A.

Ynt: EN KOLAY MEZE
« Yanıtla #61 : Mart 16, 2020, 14:57:43 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
yalancı lakerda da kolay ve lezzetlidir


Tarif rica etsem.
yumuşak etli balık
ben palamutu ve veya uskumruyu ince ince (5 mm kadar ) dilimleyip  tuz yastığının üstüne yatırıyorum .
üstüne de dilimleri örtecek kadar limon suyu ve ezilmiş sarımsak karışımını ilave ediyorum. limon suyunun üstüne tüm dilimleri örtecek kadar ince bir tabaka tuz ilave ediyorum. 30 dak ile 1 saat içinde (mümkünse fazla da bekleyebilir ) lakerdanız hazır
isteğe bağlı kişniş ,dereotu maydanoz kekik ekleyebilirsiniz


*

    T. A.

Ynt: EN KOLAY MEZE
« Yanıtla #62 : Mart 16, 2020, 15:00:27 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
yalancı lakerda da kolay ve lezzetlidir


Tarif rica etsem.

Yalancı lekardamıdır yoksa çiğ balıkmıdır bilmiyorum ama ben akdeniz ve ege de yakaladığım tombik, yazılı cinsi balıkları meze eksiğim varsa şu şekilde yapıyorum.

İnce filato ve tüm kılçıklar temizleniyor,  gömülecek kadar gerçek limon suyuna basıyorum, güneşte 15-20 dakika bekletiyorum.  Et iyicene beyazlıyacak. Sonra ne niyetle yerseniz.
(Alternatif olarak 2 saat kapalı bir kapta dolaptada deniyebilirsiniz. )

Limon sonrası yağlayıp denedik çok iyi olmadı, mayonez ile karıştırdık bazıları beğendi bazıları beğenmedi.



yağ ve mayonez bozuyor , bu sebeple çok sevdiğim taze kişniş veya kekik ile aromalandırıyorum. biberiye de yakışıyor .


*

    A. D.

Ynt: EN KOLAY MEZE
« Yanıtla #63 : Mart 17, 2020, 16:05:07 »
Ben genelde tuz karabiber limon zeytinyağı ve sarımsakla bekletir daha sonra servis ederken üzerine kıyılarak toz haline gelmiş taze soğan ve dereotu maydanoz kırmızı chili biber serperdim. Acı gerçekten balığa ayrı bir tat veriyor bence.
Levrek iskorpit trakonya fener gibi beyaz etli balıklar çok güzel oluyor bu şekilde.


*

    M. M.

Ynt: EN KOLAY MEZE
« Yanıtla #64 : Mart 30, 2020, 22:42:55 »
Kırmızı etli orta su balıkları için ( tombik yazılı yelken balığı ) yakaladığınızda eti olmayan kafasını solungaçlarından burnuna doğru kesip sadece alnı kalacak şekilde ve karnınıda yarıp omur iliğindeki kanıda temizledikten sonra kuytuk dibine ettindekikanı boşaltmak amacı ile üstten va alttan birer kesik atıp.1cm kalınlığında bir siğil çıkarmak sureti ile.
Bir ince ile bağlayıp an az yaklaşık 1 saat kadar seyirde gezdirin...
Daha sonra iki yanından filota çıkarıp kılçığından  derisinide ayırdınız mı. Kesme şeker iriliğinde doğrayın kağıt havlu ile suyunu alıp derin bir kaba z. Yağı koyun ve yağ soğuk iken koyun bir kez karıştırın altını harlı yakın etlerin önce beyazlaştığını uöreceksiniz sonrada kızarmaya başladığını...
Beyazlaştıktan bir süre sonra damak tadınıza göre kızartın beyazlaşıncada yenir iyice kızarıncada  afiyet olsun..
Not: hiçbir şekilde un sos baharat ilavesi yapmayın tadını ağırlaştırır.
Okyanus seyirlerinde çokca tutup yaptığımız bir tariftir tavsiye ederim denemenizi...

*

    B. K.

Ynt: EN KOLAY MEZE
« Yanıtla #65 : Mart 31, 2020, 13:43:32 »
Selamlar herkese.. Bunca yıldır balık pişiririm ama geçenlerde deniz ürünleri konusunda uzman bir şeften çok pratik bir balık pişirme öğrendim ve tadına doyamıyoruz bu aralar:

- tek tarafı derili fileto balık (biz levrekten yapıyoruz, dil, çipura da olabilir)
- pişirmede kullanacağınız tava fırına da konabilecek uygunlukta olmalı
- tava ateşe konmadan fırın max. ızgara derecesinde ısıtılmalı
- filetonun her iki tarafı kağıt havlu ile iyice kurulanıyor
- derili taraf tuzlanıyor
- orta kızgın tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı konarak ısıtılıyor
- derili taraf tava yüzeyine gelecek şekilde konuyor
- balık tavaya konunca kenarlardan biraz büzüşüyor
- daha sonra en ince bölüm olan alt yaka (karın bölgesi) ve sırtın en uç kenarı beyazlayınca (yaklaşık 2 dakika) tava ocaktan alınıyor (balığın ortası pembe, derisi hafif kıtır durumda)
- balık hiç çevrilmeden üstü ızgara bakacak şekilde fırına konuyor
- yine fırınının pişirme gücüne bağlı olarak 2 dakika civarında üstü pembeden beyaza döndüğü anda alınıyor
- üstüne karabiberi, tuz.. isteye göre hafif limon
- eğer dil balığı yapılacaksa, fırına koyarken bir tatlı kaşığı tereyağ ilave, daha sonra eriyen yağ balığın üzerine dökülüyor
- balığın tüm yağı, suyu içinde kalmış olarak, sırtı tavaya yapışmadan kolayca servis ediliyor

afiyet olsun..
*

    T. A.

Ynt: EN KOLAY MEZE
« Yanıtla #66 : Nisan 09, 2020, 14:42:43 »
çerkez tavuğu da dehşetli mezedir