0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
süper miş yaaaaa, keşke bir balıkcı köyünde doğup bu lezzetleri tadabilseydim.Geç mi kaldık hüso korsan.Meremin haziran ayı için yaptığı ada programına katılırsam yukarıda yazılanların bir bölümünü aynen uygulamak isterim ..çok şey mi istemiş olurum ?? zahmet vermiş olurmuyum? söz sıcak ekmekleri fırından almaya ben gideceğim.
Eski zaman balıkçı evlerinde, sabah ezanında kalkan evin hanımı, mevsim yaz yada bahar ise ateşi korlamış manglada, kış ise maşıngada tütsülediği liligalarıın orta kılçığını alır, sonrada bol zeytinyağı ve elma sirkesi ile sofraya getiridi. Çıtır ekmeğin, sirkeli yağına bandırıldığı is kokmuş liligalar, taze demlenmiş çayın yanında pek leziz olurdu. Çocuklar için ise, sıcak köşe ekmeği yarılır arasına tereyağ sürülür, kılçığı ayıklanmış liligalar dizilir eline tutuşturulurdu.