Bayatlamış ekmek ince ince dilimlenir, fırında ya da teflon tavada iyice çıtır halde kurutulur.
125 gr yani yarım paket tereyağına 3 çorba kaşığı un yarım çay kaşığı tuz ilave edilip pembeleşince 2 su bardağı süt ilavesiyle beşamel sos hazırlanır.
2 büyük soğan içine 1 çay kaşığı şeker konup yarım çay bardağı zeytinyağında karamelize edilir, 2 kaşık salça ilave edilir, salçanın kokusu geçince içine iki diş dövülmüş sarmısak ve yarım kilo kıyma ilave edilp kavrulur.
Borcam tereyağı ile yağlanır.
Önce bir kat ince dilimler döşenir. Üstüne beşamel sosun 3 te biri yayılır.
Kavrulmuş kıymanın yarısı üzerine serilir. Tekrar 1 sıra bayat ekmek döşenir üzerine beşamel sos sonra tekrar kıyma serilir. Son kat ekmek döşenip beşamel sosla kaplandıktan sonra varsa kaşar peynir rendelenip 15 dakika fırında kaşar peynirler eriyip pembeleşene kadar pişirilir.
Maydonoz, kırmızı pul biber ile süslenip servis edilir.