0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    S. Ç.

Bayat Ekmek Değerlendirme
« : Mart 11, 2018, 02:42:52 »
Bayatlamış ekmek ince ince dilimlenir, fırında ya da teflon tavada iyice çıtır halde kurutulur.
125 gr yani yarım paket tereyağına 3 çorba kaşığı un yarım çay kaşığı tuz ilave edilip pembeleşince 2 su bardağı süt ilavesiyle beşamel sos hazırlanır.
2 büyük soğan içine 1 çay kaşığı şeker konup yarım çay bardağı zeytinyağında karamelize edilir, 2 kaşık salça ilave edilir, salçanın kokusu geçince içine iki diş dövülmüş sarmısak ve yarım kilo kıyma ilave edilp kavrulur.
Borcam tereyağı ile yağlanır.
Önce bir kat ince dilimler döşenir. Üstüne beşamel sosun 3 te biri yayılır.
Kavrulmuş kıymanın yarısı üzerine serilir. Tekrar 1 sıra bayat ekmek döşenir üzerine beşamel sos sonra tekrar kıyma serilir. Son kat ekmek döşenip beşamel sosla kaplandıktan sonra varsa kaşar peynir rendelenip 15 dakika fırında kaşar peynirler eriyip pembeleşene kadar pişirilir.
Maydonoz, kırmızı pul biber ile süslenip servis edilir.
« Son Düzenleme: Mart 11, 2018, 02:44:00 Gönderen: Sanem Çırak »


*

    A. Ç.

Ynt: Bayat Ekmek Değerlendirme
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2018, 08:19:33 »
Yemek değil ama:

Bayat ekmekleri dilimleyin ve açıkta bırakın, kurusun. Robota atıp çekin. Galeta ununuz oldu. Bir kavanıza koyup saklayın.


*

    A. Y.

Ynt: Bayat Ekmek Değerlendirme
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2018, 16:39:37 »
Turkiye de tost yapar geceriz de, Ukrayna da Triski diye bir baligin havyari var..

balik bu ;

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

havyari da bu ;

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

vodkanin da memleketi olunca saniyorum herkes tarama yapiyor oldugumuzu coktan anladi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
ekmek icini islatip slktlktan sonra, zeytinyagi yedire yedire havyar ile pacal ediyoruz.. yarim limon illaki ve gerisi keyfekeder sarmisak, mayonez gibi katkilarla son haline getiriyoruz..

Arkadaslar vodka iciyor.. vodka konusunda boy ölçüşemeyecegim şürekâlara denk gelirsem, Ukrayna da 20 TL ye denk gelen bir fiyatla yakalamisken "bu meze esasen rakiyla iyi gider" bahanesiyle Bulgar Mastikasi iciyorum.. Mastikada favorim bu baklava desenli mavi sise ;

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Nisan 27, 2018, 16:40:43 Gönderen: Anil Yılmaz »