0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Ü. Ö.

Ynt: Alkolizm
« Yanıtla #15 : Ocak 30, 2019, 20:48:33 »
Birkaç kez Ukrayna 'Lviv' e gittim iş için. (Valla iş ya, gülme Oktay korsan!)

İşimiz de muhatap olduğumuz özellikle de devlet memuru arkadaşların öğle tatili sonrası TAMAMI alkollü oluyordu. Az buz değil. Çakırkeyf'i alkollü saymıyorum.


*

    O. E.

Ynt: Alkolizm
« Yanıtla #16 : Ocak 30, 2019, 20:55:11 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Birkaç kez Ukrayna 'Lviv' e gittim iş için. (Valla iş ya, gülme Oktay korsan!)

İşimiz de muhatap olduğumuz özellikle de devlet memuru arkadaşların öğle tatili sonrası TAMAMI alkollü oluyordu. Az buz değil. Çakırkeyf'i alkollü saymıyorum.

 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap tabiki de iş başka ne olabilir
Aklıma bile gelmedi desem  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    E. Y.

Ynt: Alkolizm
« Yanıtla #17 : Ocak 30, 2019, 23:52:26 »
Alkolizm ile ilgili okuduğum bir yazıda sınıflandırma-isimlendirme yapılmıştı. O yazıya göre ve aklımda kaldığıyla, bir türü "akşamcılık"tı. Akşamcılar, iki eli kanda olsa saati geldiğinde yani akşam yemeğinde bir tek ya da bir duble içerler ve bırakırlarmış.
Bir diğer türü ki adlandırmasını hatırlamıyorum, sabah gözünü açar açmaz içmeye başlayıp gece uyuyana kadar içenlermiş.
Bir de ilginç bir alkolizm tanımlaması vardı ki bunun da adını hatırlamadığım gibi başka hiç bir kaynakta da rastlamadım.
Bu alkolikler diyelim ki 365 günün 364 günü içmezlermiş. Akıllarına gelmezse 365. gün de içmezlermiş. Amaa, bir kez akıllarına düştümü de öleceklerini bilseler içerlermiş. Sonra, tekrar akıllarına düşene kadar yine içmezlermiş.
"Merak kediyi öldürürmüş" derler. Bu konuda bilgisi olan var mı?
(Kendimi 3. gruba yakın gördüm. Çünkü bir kaç kez, aklıma geldiğinde "içmeyeceğim ulan" diye direndikten sonra 23:45'de 24:15'de giyinip bira almaya gittiğim olmuştu  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )


*

    R. E.

Ynt: Alkolizm
« Yanıtla #18 : Ocak 31, 2019, 00:44:19 »

 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Başlık ve yazılar neler çağrıştırıyor bir bilseniz..

"Biz her türlü "izm"e karşıyız aklıma geliyor mesela..

İçine alkol karışınca muhabbetin, gülümseyerek hatırlanan o kadar çok şey varki..

Bir de kuzeyde (Kiev, Moskova, Petrograd vs) alkol olunca ben hep Serdar Turgut'un bir yazısını hatırlarım.
Hürriyet'teydi o zamanlar..

Rusya'da bir resmi buluşmada iki tarafta yetkililer ve gazetecilerin buluştuğu bir akşam yemeği..

Her ayağa kalkan, kısa bir konuşma yapmakta ve bir duble votka dip yapılmakta..

Masanın başındaki yetkiliden başlayan seromoni devam etmektedir. 30-40 kişilik bir masa.. Sırası gelen ayağa kalkmakta, işbirliğinin önemine, komşuluk ilişkilerine değinen kısa bir konuşma ve tekrar "haydi şerefe" türü bir dip yapma..

Bardaklar tekrar doldurulmakta ve bir sonraki ile devam etmektedir bu seromoni.. "İki ülkenin işbirliği, iyi komşuluk, halklarımızın kardeşliği.....  Na zdarovye!"

Tabii sıra ona geldiğinde ne konuştuğunu ve sonrasını hatırlamamaktadır..

Okuduğumda kahkahalarla gülmüştüm ve bunun çok güzel bir film sahnesi olacağını düşünmüştüm..

Bir de Putin, Sarkozy'yi sarhoş etmişti..  O görüntüleri gülümseyerek hatırlıyorum..

Alkol akdeniz kuşağında kuzeydeki gibi değil..




Bu


*

    H. H. A.

Ynt: Alkolizm
« Yanıtla #19 : Ocak 31, 2019, 12:35:22 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Başlık ve yazılar neler çağrıştırıyor bir bilseniz..

"Biz her türlü "izm"e karşıyız aklıma geliyor mesela..

İçine alkol karışınca muhabbetin, gülümseyerek hatırlanan o kadar çok şey varki..

Bir de kuzeyde (Kiev, Moskova, Petrograd vs) alkol olunca ben hep Serdar Turgut'un bir yazısını hatırlarım.
Hürriyet'teydi o zamanlar..

Rusya'da bir resmi buluşmada iki tarafta yetkililer ve gazetecilerin buluştuğu bir akşam yemeği..

Her ayağa kalkan, kısa bir konuşma yapmakta ve bir duble votka dip yapılmakta..

Masanın başındaki yetkiliden başlayan seromoni devam etmektedir. 30-40 kişilik bir masa.. Sırası gelen ayağa kalkmakta, işbirliğinin önemine, komşuluk ilişkilerine değinen kısa bir konuşma ve tekrar "haydi şerefe" türü bir dip yapma..

Bardaklar tekrar doldurulmakta ve bir sonraki ile devam etmektedir bu seromoni.. "İki ülkenin işbirliği, iyi komşuluk, halklarımızın kardeşliği.....  Na zdarovye!"

Tabii sıra ona geldiğinde ne konuştuğunu ve sonrasını hatırlamamaktadır..

Okuduğumda kahkahalarla gülmüştüm ve bunun çok güzel bir film sahnesi olacağını düşünmüştüm..

Bir de Putin, Sarkozy'yi sarhoş etmişti..  O görüntüleri gülümseyerek hatırlıyorum..

Alkol akdeniz kuşağında kuzeydeki gibi değil..




Bu

Recep Korsan küçük bir ilave yapmak istiyorum; Her konuşma yapandan sonra Nazdarovya diye votkayı fondip yapıp oturnca,ağılar diğer bardakta duran şampanya ile yumuşatılıyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    R. E.

Ynt: Alkolizm
« Yanıtla #20 : Ocak 31, 2019, 12:51:30 »

 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ağzı şampanya ile yumuşatmak iyiymiş..
Yahu insan ölür o kadar votka içerse..
Ben ikinci dubleyi zor tamamlayan biriyim. O da uzun zamana yayılırsa..

Votka sadece kiraz mevsiminde...

Tarifini de vereyim..

1 iri limonun suyu, aynı miktarda veya biraz daha fazlaca votka, 3-5 adet çekirdeği çıkarılmış kiraz ve buz parçaları..

Votka ile limon suyunu karıştırdıktan sonra buzları bardağa atın.
Üstüne kirazları dizin.. 

Kirazların kırmızı suyunun aşağı inmesini seyredin. Dibe yaklaşmaya başladıklarında içmeye başlayın..
Buzların erimesinden az sonra votka bitecektir. Kirazları yiyin. Çok lezzetlidirler..

Eylemi tekrar edin  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Buz ve limon yoksa duble votkanın içine çekirdeği çıkarılmış kirazları doldurun. İsterseniz az biraz su ilave edin. Ama 2. dublede su gerekmeyecektir.. Gayet de lezzetli gelecektir. Üçüncü duble benim için fazla..

İsteyen eylemi tekrar edebilir  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Nazdarovya  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    E. S.

Ynt: Alkolizm
« Yanıtla #21 : Ocak 31, 2019, 12:59:32 »
Bir sosyal içici olarak yeni denediğim tüm farklı marka ve ürünlerin fotolarını paylaştığım bir instagram hesabım var. Konu alkol olunca paylaşmak istedim.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    Ü. Ö.

Ynt: Alkolizm
« Yanıtla #22 : Ocak 31, 2019, 15:35:30 »
Çin'de büyük restoranlar otel gibi. En alt girişte birkaç masa oluyor bizimkilere benzer, ancak asıl yemek yenecek özel odalar yukarı katlarda, odanın içinde büyükçe bir masa etrafına diziliyoruz, ortada döner merkez var, genelde cam. Her odanın içinde tuvaleti bile ayrı.

Gittiğimiz her fabrikadan yemeğe götürüyorlar genelde öğlen yemeği, diziliyoruz 10-12 kişi bir masa etrafına. Aynı adet orada da var. Tıfıl tercümanlar hariç herkes tek tek sizin şerefinize kadeh kaldırıyor, dip yapıyor, sizden de bekliyor. Onlar genelde prinç rakısı mı desem, ondan içiyorlar (rakı değil de işte Türkçe ne denir bilemedim. Çok kötü kokulu).

Ben de yolunu buldum. Bira istiyorum sadece ve bardak. Benim bardağa her daim bir-iki parmak bira koyuyorum. Kadeh kaldıranla fondip sorun olmuyor.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap . Bu sistemde bile 2 bira bitiyor.

Çin geleneğinde, birbirlerini ağırlarken misafirin kusup fena olacak kadar içirilmesini "iyi ağırlama" olarak algılandığı söyleniyordu. Bir de yemek yerken geğirmek çok hoşuma gitti anlamında pozitif bir durum.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    O. E.

Ynt: Alkolizm
« Yanıtla #23 : Ocak 31, 2019, 15:59:16 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ağzı şampanya ile yumuşatmak iyiymiş..
Yahu insan ölür o kadar votka içerse..
Ben ikinci dubleyi zor tamamlayan biriyim. O da uzun zamana yayılırsa..

Votka sadece kiraz mevsiminde...

Tarifini de vereyim..

1 iri limonun suyu, aynı miktarda veya biraz daha fazlaca votka, 3-5 adet çekirdeği çıkarılmış kiraz ve buz parçaları..

Votka ile limon suyunu karıştırdıktan sonra buzları bardağa atın.
Üstüne kirazları dizin.. 

Kirazların kırmızı suyunun aşağı inmesini seyredin. Dibe yaklaşmaya başladıklarında içmeye başlayın..
Buzların erimesinden az sonra votka bitecektir. Kirazları yiyin. Çok lezzetlidirler..

Eylemi tekrar edin  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Buz ve limon yoksa duble votkanın içine çekirdeği çıkarılmış kirazları doldurun. İsterseniz az biraz su ilave edin. Ama 2. dublede su gerekmeyecektir.. Gayet de lezzetli gelecektir. Üçüncü duble benim için fazla..

İsteyen eylemi tekrar edebilir  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Nazdarovya  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hayatım boyunca Şu Votkayı İnsanlığın başına (Dolayısı ile bana ) bela edene Beddua ve Küfür etmişimdir...
Kazakistanda geçirdiğim günleri kabusa çevirmiştir...
Bu kadar kötü tadı olan bir içecek nasıl olurda bu kadar içilir çözemedim...
*

    E. S.

Ynt: Alkolizm
« Yanıtla #24 : Ocak 31, 2019, 16:04:11 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ağzı şampanya ile yumuşatmak iyiymiş..
Yahu insan ölür o kadar votka içerse..
Ben ikinci dubleyi zor tamamlayan biriyim. O da uzun zamana yayılırsa..

Votka sadece kiraz mevsiminde...

Tarifini de vereyim..

1 iri limonun suyu, aynı miktarda veya biraz daha fazlaca votka, 3-5 adet çekirdeği çıkarılmış kiraz ve buz parçaları..

Votka ile limon suyunu karıştırdıktan sonra buzları bardağa atın.
Üstüne kirazları dizin.. 

Kirazların kırmızı suyunun aşağı inmesini seyredin. Dibe yaklaşmaya başladıklarında içmeye başlayın..
Buzların erimesinden az sonra votka bitecektir. Kirazları yiyin. Çok lezzetlidirler..

Eylemi tekrar edin  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Buz ve limon yoksa duble votkanın içine çekirdeği çıkarılmış kirazları doldurun. İsterseniz az biraz su ilave edin. Ama 2. dublede su gerekmeyecektir.. Gayet de lezzetli gelecektir. Üçüncü duble benim için fazla..

İsteyen eylemi tekrar edebilir  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Nazdarovya  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hayatım boyunca Şu Votkayı İnsanlığın başına (Dolayısı ile bana ) bela edene Beddua ve Küfür etmişimdir...
Kazakistanda geçirdiğim günleri kabusa çevirmiştir...
Bu kadar kötü tadı olan bir içecek nasıl olurda bu kadar içilir çözemedim...

OKtay korsanım Doğru votkayı, doğru sıcaklıkta ve kesinlikle sek olarak içmenizi tavsiye ederim. Yine de sevmezseniz içki ile aranız yok demektir. Tuborg Gold' a devam:)
*

    Ü. Ö.

Ynt: Alkolizm
« Yanıtla #25 : Ocak 31, 2019, 16:17:43 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu kadar kötü tadı olan bir içecek nasıl olurda bu kadar içilir çözemedim...

Bol şekerli bir kaç likörü bir kenara koyarsak hangi içkinin tadı güzel ki? Bilemedim.
*

    E. S.

Ynt: Alkolizm
« Yanıtla #26 : Ocak 31, 2019, 16:27:41 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu kadar kötü tadı olan bir içecek nasıl olurda bu kadar içilir çözemedim...

Bol şekerli bir kaç likörü bir kenara koyarsak hangi içkinin tadı güzel ki? Bilemedim.

Sadece şekerli içkilerin tadının güzel olduğunu düşünmüyorum. Mesela uzun bir günün ardından yemeğin yanındaki rakıdan alınan ilk yudumun tadının (kokusunun, aromasının) kötü olduğunu kimse iddaa edemez yada tekila limon tuz karışımın ağızda bıraktığı tadın. Tabiki kişiden kişiye değişen kavramlar bunlar. Alışkanlıklar ve farklı kültürlerin damak tadında çok önemli yeri var. Pirinç rakısının bizlere gelen o rezalet kokusu mesela. Çinlilerde rakı içtiklerinde benzer şeyler düşünüyor olabilir.
*

    O. E.

Ynt: Alkolizm
« Yanıtla #27 : Ocak 31, 2019, 16:39:08 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu kadar kötü tadı olan bir içecek nasıl olurda bu kadar içilir çözemedim...

Bol şekerli bir kaç likörü bir kenara koyarsak hangi içkinin tadı güzel ki? Bilemedim.

Sadece şekerli içkilerin tadının güzel olduğunu düşünmüyorum. Mesela uzun bir günün ardından yemeğin yanındaki rakıdan alınan ilk yudumun tadının (kokusunun, aromasının) kötü olduğunu kimse iddaa edemez yada tekila limon tuz karışımın ağızda bıraktığı tadın. Tabiki kişiden kişiye değişen kavramlar bunlar. Alışkanlıklar ve farklı kültürlerin damak tadında çok önemli yeri var. Pirinç rakısının bizlere gelen o rezalet kokusu mesela. Çinlilerde rakı içtiklerinde benzer şeyler düşünüyor olabilir.

Ben Tuborga devam edeyim ...
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Çünkü Ümit gibi düşünüyorum ,tadı güzel olan içki yok...
Bence diyeyim kızmasınlar bana

Ben topluma uayayım diye içenlerdenim...
Toplaşmışız Balık yiyoruz ortamı bozmayayım diyorum Rakıya ortak oluyorum eski arkadaşlarım bilirler....

- Sen zayi etme lan


Derler bana ....


Hesabı ortak verecez diye içerim ... :----)hak geçmesin  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Burada iş yaptığımız Amerikalı ağbimiz gerçekten bu işlerin gurusu....
Vizki ,Şarap vs konusunda hem Guru hem ukala....

Bunlar iş yerinde de içtikleri için...,
Hafif zurna gezmeleri beklenir...
Biz Onbeş senedir tanışıyoruz ....
Bizde nasıl çay içiliyorsa bunlarda akşam üzeri vizki içiyorlar, akşam devam ediyor, yemekte şarap içiyor...

Daha bir kere ağzı kaymadı,saçma sapan konuşmadı
Ben buna inat 10 sene evvel çok içtim adama
-  Ulan bu kızılderilere neler yaptınız Allahsızlar...

- Sizde tarih yok ağbi ,

Diye başlamışım  nereden biliyorum...
Ertesi gün

İşe gittim başımda korkunç ağrı ve masanın üzerinde iki üç tane kızılderili tarihi buldum...


Kıza sordum nereden çıktı bunlar diye...

Patron sabah Barnes & Nobelden aldırdı ...

« Son Düzenleme: Ocak 31, 2019, 16:50:06 Gönderen: Oktay Eryılmaz »
*

    Ü. Ö.

Ynt: Alkolizm
« Yanıtla #28 : Ocak 31, 2019, 16:49:16 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çinlilerde rakı içtiklerinde benzer şeyler düşünüyor olabilir.

Dünyanın dört bir yanını gezmiş, hatta kendi memleketi de balıkçı olan Norveç'li dostumuz, dünyada en lezzetli balığın İzmir'de olduğunu söylüyor, ama yanında hep şarap içiyordu. Bir kere bile rakı içiremedim.

Ne zaman biraz zorlasam, "Denedim ben rakıyı, benim doktorun öksürük için verdiği gargara var, aynı onu içmek gibi" derdi.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    N. D.

Ynt: Alkolizm
« Yanıtla #29 : Ocak 31, 2019, 16:59:21 »
Marmaradan asagi indikce baligin cesidi artar tadi azalir. En lezzetli balik en yukaridaki Karadenizdekidir.

SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi