0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Birkaç kez Ukrayna 'Lviv' e gittim iş için. (Valla iş ya, gülme Oktay korsan!) İşimiz de muhatap olduğumuz özellikle de devlet memuru arkadaşların öğle tatili sonrası TAMAMI alkollü oluyordu. Az buz değil. Çakırkeyf'i alkollü saymıyorum.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBaşlık ve yazılar neler çağrıştırıyor bir bilseniz.."Biz her türlü "izm"e karşıyız aklıma geliyor mesela..İçine alkol karışınca muhabbetin, gülümseyerek hatırlanan o kadar çok şey varki..Bir de kuzeyde (Kiev, Moskova, Petrograd vs) alkol olunca ben hep Serdar Turgut'un bir yazısını hatırlarım.Hürriyet'teydi o zamanlar.. Rusya'da bir resmi buluşmada iki tarafta yetkililer ve gazetecilerin buluştuğu bir akşam yemeği..Her ayağa kalkan, kısa bir konuşma yapmakta ve bir duble votka dip yapılmakta.. Masanın başındaki yetkiliden başlayan seromoni devam etmektedir. 30-40 kişilik bir masa.. Sırası gelen ayağa kalkmakta, işbirliğinin önemine, komşuluk ilişkilerine değinen kısa bir konuşma ve tekrar "haydi şerefe" türü bir dip yapma.. Bardaklar tekrar doldurulmakta ve bir sonraki ile devam etmektedir bu seromoni.. "İki ülkenin işbirliği, iyi komşuluk, halklarımızın kardeşliği..... Na zdarovye!"Tabii sıra ona geldiğinde ne konuştuğunu ve sonrasını hatırlamamaktadır..Okuduğumda kahkahalarla gülmüştüm ve bunun çok güzel bir film sahnesi olacağını düşünmüştüm..Bir de Putin, Sarkozy'yi sarhoş etmişti.. O görüntüleri gülümseyerek hatırlıyorum.. Alkol akdeniz kuşağında kuzeydeki gibi değil.. Bu
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapAğzı şampanya ile yumuşatmak iyiymiş.. Yahu insan ölür o kadar votka içerse.. Ben ikinci dubleyi zor tamamlayan biriyim. O da uzun zamana yayılırsa.. Votka sadece kiraz mevsiminde... Tarifini de vereyim.. 1 iri limonun suyu, aynı miktarda veya biraz daha fazlaca votka, 3-5 adet çekirdeği çıkarılmış kiraz ve buz parçaları..Votka ile limon suyunu karıştırdıktan sonra buzları bardağa atın. Üstüne kirazları dizin.. Kirazların kırmızı suyunun aşağı inmesini seyredin. Dibe yaklaşmaya başladıklarında içmeye başlayın.. Buzların erimesinden az sonra votka bitecektir. Kirazları yiyin. Çok lezzetlidirler..Eylemi tekrar edin Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBuz ve limon yoksa duble votkanın içine çekirdeği çıkarılmış kirazları doldurun. İsterseniz az biraz su ilave edin. Ama 2. dublede su gerekmeyecektir.. Gayet de lezzetli gelecektir. Üçüncü duble benim için fazla.. İsteyen eylemi tekrar edebilir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapNazdarovya Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapAğzı şampanya ile yumuşatmak iyiymiş.. Yahu insan ölür o kadar votka içerse.. Ben ikinci dubleyi zor tamamlayan biriyim. O da uzun zamana yayılırsa.. Votka sadece kiraz mevsiminde... Tarifini de vereyim.. 1 iri limonun suyu, aynı miktarda veya biraz daha fazlaca votka, 3-5 adet çekirdeği çıkarılmış kiraz ve buz parçaları..Votka ile limon suyunu karıştırdıktan sonra buzları bardağa atın. Üstüne kirazları dizin.. Kirazların kırmızı suyunun aşağı inmesini seyredin. Dibe yaklaşmaya başladıklarında içmeye başlayın.. Buzların erimesinden az sonra votka bitecektir. Kirazları yiyin. Çok lezzetlidirler..Eylemi tekrar edin Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBuz ve limon yoksa duble votkanın içine çekirdeği çıkarılmış kirazları doldurun. İsterseniz az biraz su ilave edin. Ama 2. dublede su gerekmeyecektir.. Gayet de lezzetli gelecektir. Üçüncü duble benim için fazla.. İsteyen eylemi tekrar edebilir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapNazdarovya Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapHayatım boyunca Şu Votkayı İnsanlığın başına (Dolayısı ile bana ) bela edene Beddua ve Küfür etmişimdir...Kazakistanda geçirdiğim günleri kabusa çevirmiştir...Bu kadar kötü tadı olan bir içecek nasıl olurda bu kadar içilir çözemedim...
Bu kadar kötü tadı olan bir içecek nasıl olurda bu kadar içilir çözemedim...
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBu kadar kötü tadı olan bir içecek nasıl olurda bu kadar içilir çözemedim...Bol şekerli bir kaç likörü bir kenara koyarsak hangi içkinin tadı güzel ki? Bilemedim.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBu kadar kötü tadı olan bir içecek nasıl olurda bu kadar içilir çözemedim...Bol şekerli bir kaç likörü bir kenara koyarsak hangi içkinin tadı güzel ki? Bilemedim.Sadece şekerli içkilerin tadının güzel olduğunu düşünmüyorum. Mesela uzun bir günün ardından yemeğin yanındaki rakıdan alınan ilk yudumun tadının (kokusunun, aromasının) kötü olduğunu kimse iddaa edemez yada tekila limon tuz karışımın ağızda bıraktığı tadın. Tabiki kişiden kişiye değişen kavramlar bunlar. Alışkanlıklar ve farklı kültürlerin damak tadında çok önemli yeri var. Pirinç rakısının bizlere gelen o rezalet kokusu mesela. Çinlilerde rakı içtiklerinde benzer şeyler düşünüyor olabilir.
Çinlilerde rakı içtiklerinde benzer şeyler düşünüyor olabilir.