0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    M. A.

Ynt: Fotoğraf Yarışmasına Yeni Moderatör Aranıyor.
« Yanıtla #15 : Şubat 28, 2014, 06:01:25 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Fotoğraf Yarışmasını daha ilgi çekici kılacak, yarışmaya şevk getirecek, motivasyonu yüksek moderatör aranmaktadır. Talipler Hakan Zorlu korsana özel mesajla bildirebilirler.
Yarışmanın devam etmesi için destek veren herkese çok teşekkürler.

Bence fotoğraf yarışması, forum ortamında yürütülebilecek güzel bir etkinlik. Görebildiğim kadarıyla Nedim Bey de bu işi özveriyle ve başarıyla yürütmüş. O kadar uzun süre böylesi bir düzenli faaliyeti sürdürmek, buna zaman ayırıp emek harcamak gerçekten kolay değil; kendisini tebrik ederim.

Gördüğüm kadarıyla yarışma aylık olarak düzenlenegelmiş ve sene sonlarında aylık birinciler arasından yılın en iyisi seçilmiş. Hatta seçilen fotoğraflardan takvim de oluşturulmuş. Öyle de güzel fotoğraflar var ki; bırakın takvimi, tablo yapılsa yeri var. Böylesi güzel bir etkinliğin sürdürülebilmesi lazım; ama işin emek boyutu da önemli işte. Kimseye haksızlık etmemek lazım. Öbür yandan yarışmanın esprisi rekabettir ve rekabetin itici unsuru da ödüldür. Ödül olmayacaksa, yarışmayı sonlandırıp; serbestçe fotoğraf paylaşımına geçilmesi de mantıklı bence. En azından kimseye yük olunmamış olur. İlla yarışma devam etsin; ama biraz daha ilgi çekici kılalım derseniz, kendi çapımda birkaç küçük öneride bulunabilirim izninizle:

1) Yarışmaya farklı kategoriler getirilsin. Sözgelimi bir günbatımı manzarasını bir sualtı makro çekimiyle kıyaslıyor olmayalım; zira bu her iki fotoğrafa da haksızlık olur. Örneğin bir yelken kulübü (bkz. Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap) kendi düzenledikleri yarışmada; mürettebat, liman, günbatımı ve genel olmak üzere dört ayrı kategori belirlemiş. Bence de mantıklı bir yaklaşım. Biz de şu kategorileri seçebiliriz örneğin:

a) Tekne sahibi ya da sevdalısı olmanın, teknede yaşamanın, tekne ile seyir halinde olmanın yaşattıklarına veya genel itibariyle denizcilik kültürü odağında hayata dair her türlü fotoğraf için "denizci yaşam" kategorisi... (denizci ruhunu anlatan çok güzel fotoğraflar çıkacaktır diye düşünüyorum)
b) Liman ve marinalara dair kompozisyonlar için "liman" kategorisi (bu kategori vesilesiyle reklam yapılacağı için belki marinalardan sponsorluk almak da mümkün olabilir)
c) Her türlü manzara ve doğa fotoğrafı için "doğal miras" kategorisi... (bu güzelliklerin değerini de yansıtan bir isim olur diye düşündüm)
ç) Karşılaştığımız çevre sorunlarını gündeme getiren, çevrenin korunmasına dair bilinçlenmeye katkı sağlayacak, olumlu/olumsuz eleştiri yansıtan her türlü fotoğraf için "mavi-yeşil" onursal kategorisi... (bu kategoride gönderilecek fotoğraflardan seçilen başarılı/etkili fotoğraflar, takvimde değil belki; fakat çevrenin korunması hakkındaki rapor vb. çalışmalarımızda kullanılabilir. Yayında fotoğrafçının adı ile yer verilerek fotoğrafçısı da onurlandırılmış olur)
d) Deniz canlılarının doğal yaşam ortamlarında, bu canlıları konu alan kompozisyonlar için "deniz canlıları" ve "sualtı makro" kategorileri...
e) Deniz ve denizcilik ile uzaktan-yakından ilgili olmakla birlikte, yukarıdaki kategorilere kesin olarak dahil edilemeyecek her türlü serbest çalışma için genel klasman... (photoshop vb. programlar ile yapılmış özel çalışmalar da bu kategoride kabul edilebilir. Bunlar içinden seçilen kimi görseller çeşitli grup etkinliklerinin afiş vb. hazırlanırken kullanılabilir ya da grubumuz adına reklam amaçlı masaüstü resmi vb. olarak sunulabilir)

2) Yarışmaya fotoğraf gönderim sınırı artırılabilir. Örneğin her yarışmacı, her kategori için en fazla 3 fotoğraf gönderebilir ya da bu sınır tamamen kaldırılabilir.

3) Oylamada, her üyenin üç tane fotoğraf seçmesi yerine, yorum mesajıyla seçtiği fotoğraflara puan vermesi sağlanabilir. Söz gelimi 10 fotoğraf katılmışsa, en çok beğendiğine 10, en az beğendiğine 1 gibi... Yarışmada fotoğrafı bulunan üyelerinse, kendi fotoğrafının bulunduğu kategoride oy hakkı olmaz. Bu taz bir puanlama yerine her üyenin belli sayıda işaretlemesi yöntemi kullanılacak ise; bir başka alternatif olarak oylama iki tur halinde yapılabilir.

4) Organizasyonu düzenleyenler, fotoğraflarıyla yarışmaya katılanlar, aylık oylamada her kategoride en çok oyu alan fotoğraflar, GezginKorsan.org ana sayfasında sergilenebilir. Verilecek bir kısayol ile arzu eden ziyaretçinin o ayki diğer fotoğrafları da görebilmesi sağlanır. Böylelikle hem emeği geçenler, hem katılımcılar onurlandırılmış, hem de etkinlik sitenin ziyaretçilerine de gösterilmiş olur. Reklam reklamdır.. Yapılabiliyorsa birinci seçilen fotoğraflar ilgili konu başlıkları için forumda arka plan resmi olarak da kullanılabilir.

5) Yarışmanın teşvik edici bir ödülünün de olması, hem emeği geçenler hem de katılımcılar için önemli bir motivasyon unsuru olur diye düşünüyorum. Bu illa nakit para ödülü şeklinde algılanmamalı ya da öyle olacaksa bile yüksek bir meblağ olması şart değil; fakat yıl sonu itibariyle ilgili kategorilerde fotoğrafı 1. seçilen katılımcıyı onore edecek, bu başarısının bir hatırası olacak, güzel jestler ayarlanabilir bence.

6) Bunca işin bir tek kişi üstüne bu işin görev gibi yıkılması haksızlık olur. Bence bu organizasyon için gönüllü olan/seçilen birkaç kişi, "organizasyon komitesi" gibi, belli bir görev dağılımı yapmak suretiyle aralarında yardımlaşmalılar. Böylelikle en azından işyükü de paylaşılmış olur. Hatta belki birbirlerini önceden tanımayan üyelerin bile, bu komitedeki görevleri vesilesiyle tanışıp kaynaşmaları da sağlanmış olur. Mümkünse her yıl bu komitenin üyeleri de değiştirlir ve kimseyi yıldırmadan, bıktırmadan, etkinlik de sürdürülmüş olur.

Hatta gerekirse yarışma aylık olmaktan çıkarılıp; doğrudan doğruya yıllık olarak da düzenlenebilir. Her ay oylama zahmetinin çekilmesi yerine, tüm yıl boyunca toplanan fotoğraflar, son ay itibariyle, tek seferde topluca oylamaya sunulabilir. Fotoğraf sayısı fazla olursa, Aralık ayının ilk üç haftası süresince her hafta bir eleme yapılır. Yılbaşı telaşına kalmadan, son hafta itibariyle birinci ilan edilmiş olur.

Uykum kaçınca böyle oluyorum bazen; idare ediverin  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    E. B.

Ynt: Fotoğraf Yarışmasına Yeni Moderatör Aranıyor.
« Yanıtla #16 : Mart 01, 2014, 08:37:19 »
Bence de bu sitedeki sürekliliği dikkate alındığında en başarılı etkinlik. Kimse yanlış anlamasın ama iş Nedim korsanımı taktir etmekle bitmiyor. Biraz da çalışmalı.. Nedim korsanım siz supervizörlüğe devam ederseniz ben göreve talibimdir...

Birkaç fikir var aklımda ..


*

    A. Ç.

Ynt: Fotoğraf Yarışmasına Yeni Moderatör Aranıyor.
« Yanıtla #17 : Mart 01, 2014, 09:11:31 »
Son yarışmaya 7 fotoğraf katılmış,oy veren sayısı ise 41. Bu değerlere Nedim Korsan olmasa ulaşılamayabilirdi. Sürdürmenin foruma zararı yok ama çok fazla katkı sağladığı da söylenemez. Gerçek anlamda yeni bir ruh kazandırılabilirse başarı şansı artabilir.


*

    E. B.

Ynt: Fotoğraf Yarışmasına Yeni Moderatör Aranıyor.
« Yanıtla #18 : Mart 01, 2014, 09:34:06 »
Az da olsa güzel fotoğraflar görüyoruz. KAtkı katkıdır. Amaç bunları arttırmak yoksa iptal etmek çok kolay zaten. Dimi Nedim korsanım


*

    G. B.

Ynt: Fotoğraf Yarışmasına Yeni Moderatör Aranıyor.
« Yanıtla #19 : Mart 01, 2014, 10:18:03 »
Tamamen kaldırmak yerine, Murat Aydan korsanın önerdiği gibi, şimdilik en azından yıllık olarak sürdürmek düşünülebilir. Böyle yapıldığında:
1. Katılacak fotoğraf sayısı artacağı için, Murat aydan kardeşimizin önerdiği üzere bir kaç katagori oluşturmak mümkün olur.
2. Nedim korsan'ın yükü azalır.
3. Simgesel de olsa az çok çekici bir ödül sepeti hazırlanabilir.
4. Bir yaz sezonunun bir anlamda resmi geçidi elde edilir.
5. ........

Ne dersiniz?

Bu konuda Nedim korsana elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.

*

    N. Y.

Ynt: Fotoğraf Yarışmasına Yeni Moderatör Aranıyor.
« Yanıtla #20 : Mart 01, 2014, 11:10:40 »
Öncelikle mesajlarınıza çok teşekkür ederim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ersin korsanım, forum yönetimi zaten size bu konuda her türlü desteği verecektir. Ben de size yardımcı olacağım, hiç kuşkunuz olmasın.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bence de bu sitedeki sürekliliği dikkate alındığında en başarılı etkinlik. Kimse yanlış anlamasın ama iş Nedim korsanımı taktir etmekle bitmiyor. Biraz da çalışmalı.. Nedim korsanım siz supervizörlüğe devam ederseniz ben göreve talibimdir...

Birkaç fikir var aklımda ..
*

    E. B.

Ynt: Fotoğraf Yarışmasına Yeni Moderatör Aranıyor.
« Yanıtla #21 : Mart 10, 2014, 07:07:04 »
Sevgili Geko kardeşliği;

Nedim Korsanımın onayı akabinde Hakan Zorlu 'yu maillerimle bunaltıp, zorla yeni moderatör oldum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bundan böyle fotoğraf yarışmasına katılım zorunludur. Katılmayanlara ciddi yaptırımlar uygulanacaktır. İlk yarışmaya katılmayacaklara Redaktör Bülent korsanın gece 12 den sonra yazdığı tüm yazıları zorla okutturulacak ve ne anladığı sorulacaktır Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Şaka bir yana , eskiden beri yapılan önemli bir etkinliği devam ettirmenin önemine inandığımdan moderatör olmak istedim.Daha önceden bu konu başlığında yazan Murat korsan ve Güven korsanımın yazdıklarına paralel düşüncelerim vardır.

Yeni uygulamalar ve farklı segmentler ile fotoğraf yarışması Nisan ayı itibarı ile devam edecektir. Mart ayında sizlerden gelecek önerileri değerlendirmek ve yeni uygulamaları duyurup , hemen Nisan başında fotoğrafları alıyor olacağım..

Katkılarınız için şimdiden teşekkürler...

Ersin Böke

*

    B. B.

Ynt: Fotoğraf Yarışmasına Yeni Moderatör Aranıyor.
« Yanıtla #22 : Mart 10, 2014, 08:18:42 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sevgili Geko kardeşliği;


Bundan böyle fotoğraf yarışmasına katılım zorunludur. Katılmayanlara ciddi yaptırımlar uygulanacaktır. İlk yarışmaya katılmayacaklara Redaktör Bülent korsanın gece 12 den sonra yazdığı tüm yazıları zorla okutturulacak ve ne anladığı sorulacaktır Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap



Sahiden bu yaptırım uygulanabilirse, katılımcı sayısında patlama yaşanacağını düşünüyorum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    H. D.

Ynt: Fotoğraf Yarışmasına Yeni Moderatör Aranıyor.
« Yanıtla #23 : Mart 10, 2014, 08:28:18 »
Avkat bey o bahsedilen insanlık dışı zihinsel vahşet uygulanırsa katılımda çoğalma olmaz bilakis azalma olur çünküm millet kendini üyelikten sildirir,sildiremiyenlerde intihar eder,şahsen bizzat kendim ben böyle düşünüyorum üzerinize afiyet.Siz miz mazo mu zannediyorsunuz tevbe tevbe
*

    H. E.

Ynt: Fotoğraf Yarışmasına Yeni Moderatör Aranıyor.
« Yanıtla #24 : Mart 10, 2014, 10:09:48 »
Takıntılarımı daha önce belirtmiştim.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    N. Y.

Ynt: Fotoğraf Yarışmasına Yeni Moderatör Aranıyor.
« Yanıtla #25 : Mart 10, 2014, 10:42:11 »
Ersin korsanım hayırlı uğurlu olsun. Bu yarışmayı devam ettirmedeki kararlılığını takdir ile karşılıyorum. Benden daha iyi yöneteceğinden hiç kuşkum yok.
Kolay Gelsin.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sevgili Geko kardeşliği;
Nedim Korsanımın onayı akabinde Hakan Zorlu 'yu maillerimle bunaltıp, zorla yeni moderatör oldum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    N. Ö.

Ynt: Fotoğraf Yarışmasına Yeni Moderatör Aranıyor.
« Yanıtla #26 : Mart 10, 2014, 10:45:43 »
Ersin korsanım, bu yarışmaya fazla fotoğraf gönderilememesinin başka sebepleri de olabilir.

bir dost Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Takıntılarımı daha önce belirtmiştim.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    S. Z.

Ynt: Fotoğraf Yarışmasına Yeni Moderatör Aranıyor.
« Yanıtla #27 : Mart 10, 2014, 12:30:29 »
Ersin korsan başarılar dilerim.
*

    M. D.

Ynt: Fotoğraf Yarışmasına Yeni Moderatör Aranıyor.
« Yanıtla #28 : Mart 10, 2014, 15:27:58 »
Ersin korsanım, elini taşın altına sokuyorsun. Tebrikler ve teşkkürler.
*

    M. A.

Ynt: Fotoğraf Yarışmasına Yeni Moderatör Aranıyor.
« Yanıtla #29 : Mart 11, 2014, 01:38:52 »
Yeni görevinizde başarı ve kolaylık dilerim Ersin korsan  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap