0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBen şok:) yelkenli kiralama yazıp googleda aratıyorum ilk 7 sayfada çıkan bütün sitelere bakıyorum bir Allahın kuluda açıklama kısmına KMT yazmamış ya:( ADB yazıyorda KMT yok şimdi iki ara bi derede nerden alcam KMT yi? Abi peki böyle bişey var merak ettiğim Alman'ı Rus'u geldiğinde KMT olayını napıyolar ? IYT RYA felan KMT yi kapsıyormuki? Tarkan'ın dediği gibi, limandan limana uygulamalarda değişiklik olabiliyor.Kiralama yapmayı düşündüğünüz bölgedeki liman başkanlığını (veya bir gemi acentasını) arayıp sorun.Fethiye ve Göcek limanlarında KMT (veya dengi belge) olmadan YASAL bareboat kiralama mümkün değil.
Ben şok:) yelkenli kiralama yazıp googleda aratıyorum ilk 7 sayfada çıkan bütün sitelere bakıyorum bir Allahın kuluda açıklama kısmına KMT yazmamış ya:( ADB yazıyorda KMT yok şimdi iki ara bi derede nerden alcam KMT yi? Abi peki böyle bişey var merak ettiğim Alman'ı Rus'u geldiğinde KMT olayını napıyolar ? IYT RYA felan KMT yi kapsıyormuki?
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap...kendi teknemin masrafları çıksın diye kiralamayı düşünmek neden organize suç olsun ya da çakallık olsun, bunu hiç anlamış değilim. Arabanızın masrafı çıksın diye korsan taksicilik yapmayı düşünür müsünüz?veya evinizin boş odasını sözleşmesiz kontratsız kiraya veriyor musunuz?ya da şirketinize aldığınız kahve makinesinin masrafı çıksın diye kahve satmayı?çocuğun bisikleti boşta durmasın, konu komşuya kiralayım da masrafı çıksın?hepsi aynı şey..bir kere yasal değil, ikincisi bu işi kendine iş edinmiş, yatırım yapmış, emek veren insanların hakkını yemiş olursunuz.Her kurala işimize geldiği için değil kural olduğu için uyarız. İşimize geldiği gibi yorumlamadan, istisnasız, adaletle.
...kendi teknemin masrafları çıksın diye kiralamayı düşünmek neden organize suç olsun ya da çakallık olsun, bunu hiç anlamış değilim.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap...kendi teknemin masrafları çıksın diye kiralamayı düşünmek neden organize suç olsun ya da çakallık olsun, bunu hiç anlamış değilim. Arabanızın masrafı çıksın diye korsan taksicilik yapmayı düşünür müsünüz?veya evinizin boş odasını sözleşmesiz kontratsız kiraya veriyor musunuz?ya da şirketinize aldığınız kahve makinesinin masrafı çıksın diye kahve satmayı?çocuğun bisikleti boşta durmasın, konu komşuya kiralayım da masrafı çıksın?hepsi aynı şey..bir kere yasal değil, ikincisi bu işi kendine iş edinmiş, yatırım yapmış, emek veren insanların hakkını yemiş olursunuz.Her kurala işimize geldiği için değil kural olduğu için uyarız. İşimize geldiği gibi yorumlamadan, istisnasız, adaletle.Özgür Korsanım, aracımla taksicilik yapma örneği külliyen yanlış örnek oldu ama doğrusu arabanızı kiraya vermek olabilir sanırım ki, ona göre yanıtlayayım, arabamla ticaret yapmak değil ama fahiş fiyatlı otopark parasını ödemekte güçlük çektiğim bir dönemde kiraya verebilsem hiç fena olmazdı. Çocuğumun bisikletini kiraya versem ya da yandaki şirkete kahve satsam eminim ne starbucks bozulurdu ne de kahve dünyası. Hiç kimsenin de bu eylemleri yapsam da organize suç ya da çakallık olarak tanımlayacağını düşünmem açıkçası. Bunun yanında evet kurallara, onlar kural olduğu için uyarız doğrudur, bu onları sorgulamayacağımız ve buna olan bağlılığın da nedenlerine dair görüşümüzü paylaşamayacağımız anlamına gelmez. Bugün saat 22.00 den sonra alkol satın alamazsınız örneğin, ama saçmadır mesela. Kurallara uymayalım demiyoruz zaten, ama ticari kurumların kaygılarından çok denizdeki insanların kaygılarının ön planda olması gerektiğini düşünüyorum forumumuzda.
Özgür bey merhaba,Kaptanlı kiralama opsiyonunuz da var mı acaba? Profesyonel bir kaptan yanında hem tecrübelenmek hem de ailece daha rahat tatil yapmak için iyi bir fırsat olabilir. Özellikle 46 feet için.Çok teşekkürler.
Gözünüzü seveyim yok korsan taksi değilde kiralama filan diye kelime oyunu yapmayın..Ben açık açık yazıyorum, özel teknesini korsan şekilde kiraya verip kolay yoldan para kazanmaya çalışmak çakallıktır, namusuyla bu sektörde ticaret yapan insanların emeğini hakkını çalmaktır, hırsızlıktır!..Bunu öyle senede bir kere arkadaşlarına değil de organize şekilde (instagramdan, facebooktan, özel mesajlarla, bir tur teknesi gibi) teknesini pazarlıyorsa, evet organize suçtur!fikrinizi söyleyin elbet de bu kanunsuzluğu teşvik edecek, olumlayacak şeyler olmasa keşke..Ben salak mıyım?Şirket kurdum, vergi veriyorum, fatura kesiyorum, teknemi ticariye geçiriyorum, daha yüksek sigorta poliçesi ödüyorum, hem gemi siciline hem liman başkanlığına kaydoluyorum, turizm bakanlığından yat işletme belgesi çıkartıyorum, her yıl denize elverişlilik almak için hiçbir özel teknede olmayan adet ve özellikte malzemeler ile donatıyorum, her limandan çıkışta transitlog düzenliyorum, her dönüşte istisnasız atıklarımı tesise verip mavi kart işletip parasını ödüyorum, temizliğe gelen kızların günlük sigortasını ödüyorum!sonra bir uyanık gelecek, bunların hiçbirini yapmadan özel teknesini kiraya verip kolay yolda para kazanacak?yok öyle! bunu normal, olabilir birşey, pahalılık nedeni ile bir hak gibi göstermeyin lütfen.. yanlış..teknelerin pahalı olması, marina kiralarının yüksek olması, tekne malzemelerinin euro ile satılması bu sektörde iş yapan firmaların suçu değil, cezasını da onlara kesemezsiniz..hem forumlarda, hem sosyal medyada hem de kendi marinamda bu çakallığı yapan pek çok kişi tanıyorum, hiçbirini şikayet etmedim, hiçbir laf bile etmedim, elbet yanlışlarını görürler, onlar da yasal çizgiye gelirler diye iyi örnek olmaya çalıştım, soru soranlara yol yordam bile gösterdim..ama bunu burada bir hak gibi göstermenizi, olumlamanızı kabul etmem mümkün değil..Özel tekne sahibi olmanın zorluklarını çok iyi biliyorum, ve emin olun ki ticari tekne sahibi olmanın zorlukları onun 3 katı fazladır ülkemizde.. Masraflarınızı çıkartma, bu pahalı hobiyi kolaylaştırma isteğinizi de çok iyi anlıyorum, ama bunu yasadışı yöntemlerle yapmamanızı öneririm.İstiyorsanız yapacağınız 2 şey var; Şirket kurup teknenizi ticariye çevirip kendiniz işletmek (kaptanlık da yapacaksanız gemi adamı olmak) veya teknenizi bir yat işletmecisi firmaya kiralamaktır.Bu sonuncusu hiç zor değil, bir sözleşme imzalıyorsunuz, gerisini firma hallediyor..
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapÖzgür bey merhaba,Kaptanlı kiralama opsiyonunuz da var mı acaba? Profesyonel bir kaptan yanında hem tecrübelenmek hem de ailece daha rahat tatil yapmak için iyi bir fırsat olabilir. Özellikle 46 feet için.Çok teşekkürler.Elbette, zaten bizim mavi yolculuklar da (eğer misafirler de istiyorlarsa) uygulama eğitimi gibi geçiyor! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapDetayları Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap görebilirsiniz.
Çok özür dileyerek ve bu konuda hiç fikrim olmadığını belirterek birşey sormak istiyorum..Bende, eşim ve kızım ile temmuz ayında bir haftalık bir tekne gezisi düşündük. Yaklaşık iki aydır araştıryoruz.Şimdi siz haftalık 30.000TL demişsiniz. Ama aynı şekilde aynı ay 15.000 TL bize fiat veren var. 50 feet tekne ile.Acaba hangisi doğru. Sanırım biz 15.000TL lik teklifi tercih edeceğiz. İçinde eğitim olmak şartı ile.Acaba yanlış mı yapıyoruz anlayamadım. Ama 15.000TL büyük bir fark bizim için.Siz o rakamlara düşebilirmisiniz acaba
Bizi şu an için ilgilendiren cebimizden çıkan paradır..