0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    S. D.

Ynt: Bağ & Bahçe işleri
« Yanıtla #30 : Kasım 16, 2018, 13:46:51 »
O değil de, Ukrayna' ya ne zaman gidiyoruz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    A. D.

Ynt: Bağ & Bahçe işleri
« Yanıtla #31 : Kasım 16, 2018, 14:22:30 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Uluslararasi platformlarda dahi degustasyona sokmak isteyebilecegim yegane sarap, Kharkov un Komsomolsk (Ukrayna devriminden sonraki ismiyle Slabojansk) kasabasinda mutemekkin Tolik (Anatoly Shmakov) dedemin saraplari..

Tolik dedemin de mahareti vardir ama üzüm cok enteresan bir üzüm.. suyu cok az ve agizda sakiz oluyor.. aromasi sakizmis gibi cignenebiliniyor, yutulmasa da olur.. tabi o kadar ugrasinin uzerine ticari kaygi da olmayinca ortaya tarifi imkansiz bir sarap cikiyor..

sarap cok derya deniz bir konu ama bu kursmus, sarap turuymus gibi organizasyonlarda yakalanmaya ugrasilan tadlar, aslinda lokal ortamlarin amatorce ugrasilarinda sakli bence.. Turkiye de malesef pek kalmadi.. 90 larda Sirince de rastgele kapi calinirdi ve aile mahsenine inip sarap satardi.. meyve saraplari gercek meyvedendi.. simdi ise hep konsantre..

Gurcistan da ticari kaygilar ve para doyumsuzluguna son yenilen ulke oldu.. Kala kala yakin cografyada bizim bu paralleller kaldi.. Moldova - Kherson - Kharkov araliklari.. oyle tur mur yok ama.. pazarda babushkalar satiyor yada es dost akrabalarin bi ufak sise ikramlari oluyor..

Şarap dediğiniz gibi ayrı bir deniz. Üzüm dünyada türü en geniş olan meyve ve her birinin kendine has özellikleri var. Şaraplık üzüm yetiştiriciliğide aynı şekilde zor. Bağdaki sıraların başına diktiğiniz gülün kokusu bile tadı değiştiriyor. Ben çok çok pahalı ve değerli şarapları tadma imkanı bulamadım. Sadece bi tavsiye üzerine Pariste bi şarap evini ziyaret ettim tatlı şarap almak için.  Orada 35cl lik şişeye 80€ ödemiştim 2010 yılında tadına bakmadan tamamen oradaki birinin tavsiyesi üzerine. Onu açtığım zaman şoke olmuştum. Bardağa dökerken ahanda dedim kazık yedik. Bildiğiniz pekmez kıvamında şişeden dökülürken blop blop diye ses çıkartıyordu. İnanılmaz gövdeli bir şaraptı. Tanen oranı gayet yüksekti ama aynı oranda tatlıydı.Bir daha da  gidip alamadım bulamadım da. Normalde tanen yükseldiği zaman içerisindeki aromaları ayırt etmek zorlaşır ama bu çok farklıydı.


*

    B. E.

Ynt: Bağ & Bahçe işleri
« Yanıtla #32 : Kasım 16, 2018, 14:49:54 »
Şarap, bira ve whisky...hadi buna bir de brandy i katalım.
Hammadde, su, imalat ve bekleme sırasında çok değişik tatlar kazanır.

Ama benim vazgeçilmezim Whisky dir."Uisge Beatha", anavatanı İskoçya  olarak bilinse de aslında İrlanda kaynaklıdır.
İrlanda Whiskey'si 3 defa damıtılır.İskoç Whisky'si ise 2 defa....Bu nedenle İrlandalılar"Bizden öğrendiler ama tam yapamıyor" derler.İskoçlar da "Onların 3 defada yaptığını biz 2 defada bitiriyoruz" diye cevap verirler.

Son 3 yıldır ise Londra daki yarışmada birinciliği bir Tayvan whisky si alıyor; Kavalan.

Japonların mükemmeliyetçiliği, Japon Whisky lerini öne çıkarıyor.

Dünyada en çok Whisky tüketilen yer ise Hindistan.Hint Whisky lerini ise hiç tatmadım ama Amrut en bilinen markaları...

Whisky....Derya deniz


*

    A. D.

Ynt: Bağ & Bahçe işleri
« Yanıtla #33 : Kasım 16, 2018, 15:51:17 »
Hint viskileri genelde baharatlı ve bal aromalı. Japonlar evet mükemmelliyetçi ancak bütün hammadde vs iskoçyadan gidiyor.  Japon viskileri çok pahalı  onunda nedeni uygulanan vergiler ve kısıtlamalar.


*

    F. G.

Ynt: Bağ & Bahçe işleri
« Yanıtla #34 : Kasım 17, 2018, 18:08:10 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Hint viskileri genelde baharatlı ve bal aromalı. Japonlar evet mükemmelliyetçi ancak bütün hammadde vs iskoçyadan gidiyor.  Japon viskileri çok pahalı  onunda nedeni uygulanan vergiler ve kısıtlamalar.
Alper hocam sarap konusunda ihtisas yapmissin ne guzel. Biz kopek olduren den oteye gecemedik Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    E. A. A.

Ynt: Bağ & Bahçe işleri
« Yanıtla #35 : Kasım 18, 2018, 12:17:19 »
Bu forumda  tekila ve bira  sevene iyi gözle bakılmıyor galiba? Hep viski hep şarap.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    O. E.

Ynt: Bağ & Bahçe işleri
« Yanıtla #36 : Kasım 18, 2018, 13:05:36 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu forumda  tekila ve bira  sevene iyi gözle bakılmıyor galiba? Hep viski hep şarap.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Bir Viskiden bir Votkadan birde İstanbul Trafiğnden nefret ettiğim kadar başka bir ŞEY den nefret edemem herhalde..
*

    E. A. A.

Ynt: Bağ & Bahçe işleri
« Yanıtla #37 : Kasım 18, 2018, 13:39:33 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu forumda  tekila ve bira  sevene iyi gözle bakılmıyor galiba? Hep viski hep şarap.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Bir Viskiden bir Votkadan birde İstanbul Trafiğnden nefret ettiğim kadar başka bir ŞEY den nefret edemem herhalde..

Aha kavga çıkacak ...merak etme yanındayım...yüzde yüz haklısın.. RBTSD  adına... (rakı bira tekila sevenler derneği )
*

    A. D.

Ynt: Bağ & Bahçe işleri
« Yanıtla #38 : Kasım 18, 2018, 20:17:34 »
tekila ile aram yok ama bira çok severim en sevdiğim bira Franziskaner hastasıyım.
Oktay abi sırf istanbulun trafiği yüzünden gidecem bu şehirden. Allahım kitap fuarına gittim 12 de çıktım 2.5 saatte gelebildim eve. 2.5 saatte Ankaraya varırım yaw.
*

    B. E.

Ynt: Bağ & Bahçe işleri
« Yanıtla #39 : Kasım 19, 2018, 09:59:54 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu forumda  tekila ve bira  sevene iyi gözle bakılmıyor galiba? Hep viski hep şarap.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Bir Viskiden bir Votkadan birde İstanbul Trafiğnden nefret ettiğim kadar başka bir ŞEY den nefret edemem herhalde..



Aha kavga çıkacak ...merak etme yanındayım...yüzde yüz haklısın.. RBTSD  adına... (rakı bira tekila sevenler derneği )

Tat gamı değişken olan şeylerden hoşlanıyorum.Bira da bunlardan biridir.Yaklaşık 3 yıldır da kendi biramı üretiyorum.
Tekila severim ama peşine düşecek kadar değil.
Votka...Bildiğiniz etil alkol.Pure bir içki olduğundan her şeye maydanoz olur.Antifiriz niyetine soğuk havada iyi gider. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    B. E.

Ynt: Bağ & Bahçe işleri
« Yanıtla #40 : Kasım 19, 2018, 10:05:28 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Hint viskileri genelde baharatlı ve bal aromalı. Japonlar evet mükemmelliyetçi ancak bütün hammadde vs iskoçyadan gidiyor.  Japon viskileri çok pahalı  onunda nedeni uygulanan vergiler ve kısıtlamalar.

Alper korsanım, dediğim gibi Hint viskisi hiç tatmadım.Ama sıcak iklimlerde olgunlaşan viskilerde fıçının yapısına göre tat değişebilir.Sherry fıçıları tatlımsı tadını daha çok hissettirebilir.
Londra da son yapılan kör tadımda 3 yıllık hint viskileri, 18 yıllık iskoçlarla aynı puanı alması herkesi şaşırtmıştı.
*

    H. Z.

Ynt: Bağ & Bahçe işleri
« Yanıtla #41 : Kasım 19, 2018, 11:17:38 »
JAL'da pilot olan bir Japon arkadaşım Shinishiro Japon viskisi getirmişti. Hem de ev yapımı. Geleneksel yöntemlerle yapılmış. Acı hardal gibi tat veriyor ilk yudum. Sonrası geliyor ama yarım kadehten fazlası pilot yapar demişti.

Japon viskilerşne hakim olan var mı?
*

    A. D.

Ynt: Bağ & Bahçe işleri
« Yanıtla #42 : Kasım 19, 2018, 12:15:06 »
bir kere hibiki içmiştim. O zaman çok hoşuma gitmişti. O zamana kadar japon viskilerinden fazla haberim yoktu. Pilot bi arkadaşım tattırmıştı. Hibiki  blend bir viski ve meyvemsi tatlar çok hakim çok gövdeli değil. Black Label gibi hergün içilebilinecek bir viski. Fiyat konusuna girmiyorum ona vereceğiniz para ile iskoçya da bütün geko güzel içer. Dediğim gibi japon viskileri mükemmelliyetçi bir zihniyetle üretiliyor üretim az ve vergi yüksek. Ufacık şişe bile çok para.
*

    B. E.

Ynt: Bağ & Bahçe işleri
« Yanıtla #43 : Kasım 19, 2018, 13:36:55 »
Japonları tatmak lazım.
Hibiki 12 yo, Yamazaki 12 yo yu denedim.Alper korsanın dediği gibi floral kokular, meyvemsi tatlar var.Ama maltın yumuşak içimi de ayrı bir keyif katıyor.Bitişleri kısa-orta...Yormayan viskiler diye düşünmüştüm içerken. Fiyat ise yüksek. Ama mutlaka denemek gerek.
*

    O. E.

Ynt: Bağ & Bahçe işleri
« Yanıtla #44 : Kasım 19, 2018, 14:35:43 »
Bu İçkinin içerisindeki tatları kokuları bir ben alamıyorum demekki..
Ben ne içki içersem sadece alkolün o garip tadını alıyorum...
Arkadaşlar ile yemeğe gidiyoruz , bir şarap muhabetidir gidiyor, On dakika O mu olsun Bu mu olsun konuşuluyor
bazen tartışma çıkıyor...
Hepsi meraklı üzümün cinsini , yöresini her b.k biliyorlar...
Bana nasıl şarap diyorlar...

Süpermişş diyorum

Ne sorsalar

süpermişşş

Biliyorlar zaten bi şeyden anladığım yok


Artık Bana soran bile olmuyor geçenlerde sinirlendim...


-Oğlum Bana niye sorulmuyor hesabı ortak ödüyoruz ya
-Sana ne soracağız lan sen ne anlıyorsun ki Ayı  hepsine Süpermişş diyorsun


Ya gerçekten bana hepsi aynı ,

Meyvemsi tat , Dolgun falan hiç bana bir şey ifade etmiyor...