0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakan, Yaşadıklarını yakınen takip ettiğimden ve benzerini ilk karaya aldığımda yaşadığımdan seni en çok ben anlarım herhalde. Şu zımparayı aşağı düşürdüğünde , almak için birisini beklemen bu işin zahmetini anlatıyor zaten. ancak acilen bu vernik işini bırakmalısın. Geçen yıl son zımparayı yaptım. Ben artık dış mekan ahşaplarını korumak için üretilmiş yağları kullanıyorum. Birincisi ahşabın doğal rengini ortaya çıkarıyor. Öncesinde kimyasal emprenyeler var. Bunları kullanıyorsun. Ki senin kesinlikle kullanman gerekli. Sonrasında yağ sürüyorsun bir bezle . Daha dün bütün küpeşteyi, üst güverteyi yağladım . yarım saat sürdü. Sende de bilemedin bir buçuk saat sürer. Hem ahşabı besliyor. İçine tatlı su girmesini , mantarlaşmasını önlüyor. Bu kış başı tüm direği bu emprenye ile yıkadım resmen. Geçe sene de yapmıştım. Özellike bağlantı yerlerini. Baktım , bir sene önce bıraktığım gibi. Mazoşistmisin be adam. ! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap bırak artık şu verniği. Üstelik zımpara yaparken malum dert , eski verniği kazımak. Vernik olmayınca çok ince bir zımpara ile üstünü hemen temizleyip , yağı sürüveriyorsun. Tüm yağı sürdükten sonra , temiz bir üstübü ile silip fazlasını alıyorsun. Bu kadar. Bir de metal zımparalar çıkmış. Ben bunları kullanıyorum. ÇOk uzun ömürlü ve çok iyi temizliyor. Oralarda yoksa alıp sana yollayabilirim. Az bir yağ dene .. emin ol çok memnun kalacaksın. Aceleye de gerek yok. Vernik attıkça , temizle yağla . altı ay içinde tüm verniği sökmüş olursun. Hem de bu kadar yorulmazsın. Ban civadradaki verniği hala sökmedim. Ancak yine de yağlıyorum. Verniğin de ömrünü uzattı. Bilgine.. O kadar masraf ettin , sıfır direk yaptın , hala ana yelken basmadın. Yahu bari bağlıyken bir bas. ,Cenovayı da İstanbul 'da açtın, takıldı bıraktın. Ana yelkeni bastığında patlatacağımız şampanyayı senden umut kesince geçenlerde içtik artık. Bas şu ana yelkeni .. Şunu bir de yelken basılmış görelim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Eh, sırada yağ var şimdi. Sorun ahşaba kadar tekrar verniği silmek Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapS/Y Yengeç Tırhandili