0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Y. T.

Ynt: Ultra çapa galvaniz zincir sorunsalı
« Yanıtla #105 : Temmuz 03, 2018, 17:52:04 »
Merhaba herkese Beneteau First 24 teknem için kumluk + yosun zeminde iyi performans verecek zincir + çıpa takım yapacağım. Şu an üzerinde pastan bitmiş halde 15m zincir ve katlanır admiralty 6 kg çıpa mevcut. Irgat yok . Demirlediğim derinlik genelde 8-9 metre hafta sonları kullandığım için değişmiyor. 8mm 10metre galvaniz zincir ve 8-10kg Danforth düşünüyorum ne dersiniz? Tekne Çeşmede olduğundan demirlediğim koy genelde kalabalık oluyor. Bu nedenle kumda iyi tutacak danforth düşündüm. Ultra fiyatları ne seviyede bilmiyorum. Irgat olmamasından dolayı zincir boyunu çok uzun tutmak istemiyorum.
« Son Düzenleme: Temmuz 03, 2018, 17:53:34 Gönderen: Yusuf Topaloğlu »
*

E. D.

« Yanıtla #106 : Haziran 07, 2024, 20:40:45 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Galvanik korozyonun iki şartı değişik voltajlara sahip iki metalin birbirine elektrik bağlantısı bulunması ve pil etkisi yapabilecek bir sıvının içinde olmalarıdır. Koşullar oluştuğunda metallerden biri aşınır (korozyona uğrar). Galvaik korozyon yavaş çalışan bir mekanizmadır, çok uygun koşullarda elektrik üretmesi için tasarlanan pillerin bile aylarca kullanılabildiğini biliyoruz. Bu nedenle deniz suyunda korozyonun etkilerini görmek senelerce sürebilir.  Her suda kalma zaman dilimi bu zamana katkıda bulunur. Unutulmaması gereken demir alındığında bile elektrik bağlantısı devam eder ve demir ile zincir arasındaki küçücük bir su damlacığı bile reaksiyonu sürdürür.
Ahmet kaptanım teknemde ırgat  zicirini uzatmak istedim, bu işi yapan firma iki sıfır galveniz zincirin birleşimi için krom ekleme baklası kullandı. Sizce bu baklayı değiştirmeli miyim?

*

A. Ç.

« Yanıtla #107 : Haziran 07, 2024, 21:15:52 »
Evet değiştirmelisiniz, ek baklası olarak piyasada galvanizli çelik parça vardı. Aslında zincire ek yapmanızı önermem, fazla kullanmıyorsanız, zincirin çımasına halat örmek daha sıhhatlidir, en doğrusu ise tek parça zincirdir. Zinciri değiştirmek daha doğrudur.

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #108 : Haziran 07, 2024, 21:32:01 »
Galvaniz ek baklası da çok çabuk paslanıyor.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. D.

« Yanıtla #109 : Haziran 07, 2024, 21:39:06 »
Zincir sıfır tekne üzerinde 60 mt ve 30mt örgü halat şeklinde geldi. Benim de içim rahat değil fakat tüm zinciri değiştirmek maliyetli olacak diye 30mt  zincir ek yaptırıp  30mt halatı da tekrar ördürdüm. Halat kısmı pek kullanılmayacak ya da acil durumlarda işe yarayabilir diye düşünüyorum.  Eki yapan arkadaşlardan galveniz bakla ile düzeltmeleri isteyeceğim. Reaimlerini de ekledim.Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

E. D.

« Yanıtla #110 : Haziran 07, 2024, 21:41:20 »
Galvaniz ek baklası da çok çabuk paslanıyor.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kaptanı  ne yapayım bilemedim iki ucu......değnek
*

E. D.

« Yanıtla #111 : Haziran 07, 2024, 22:03:49 »
60m zincir+30m halat gayet uygun ve yeterlidir. İlave zincir eklemeye gerek yok diye düşünüyorum. Eklediğiniz 30m zincire 20-30m halat ekleyerek yedek ikinci bir zincir halat kombinasyonuna sahip olabilirsiniz.

*

M. A.

« Yanıtla #112 : Haziran 07, 2024, 23:14:13 »

Ben de zinciri yıllarca galganiz ek ile kullandım, sonra zirciri galvanize gönderdiğim de usta ben bunları kaynak ile birleştireyim mi dedi (benim hiç aklıma gelmemişti) eklediler ve galvaniz yaptılar, böylece zincirim  tek parça olmuş oldu. Şimdi iki parça zinciri kaynakla birleştirseniz ve paslanmayı önlemek için birşeyler yapılamaz mı, yada ek baklayı yılda birkaç kez boyasanız falan.
*

E. D.

« Yanıtla #113 : Haziran 08, 2024, 10:08:06 »

Ben de zinciri yıllarca galganiz ek ile kullandım, sonra zirciri galvanize gönderdiğim de usta ben bunları kaynak ile birleştireyim mi dedi (benim hiç aklıma gelmemişti) eklediler ve galvaniz yaptılar, böylece zincirim  tek parça olmuş oldu. Şimdi iki parça zinciri kaynakla birleştirseniz ve paslanmayı önlemek için birşeyler yapılamaz mı, yada ek baklayı yılda birkaç kez boyasanız falan.
Kaynak olabilir haklısınız. Ek bakla zaten paslanmaz ama sağındaki solundaki galveniz olanları bozar mı diye endişe ediyorum.
*

E. S.

« Yanıtla #114 : Haziran 08, 2024, 13:50:10 »

Eklemiş 2 bakla ırgattan nasıl geçiyor anlayamadım? Yani kavaletaya takılmıyor mu?
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #115 : Haziran 08, 2024, 15:47:03 »
Kaynakla birleştirmede zincirleri birbirine kaynak yapmıyorlar, bir baklayı kesip ayırıyor, diğer zinciri içine koyup kestiği yeri kapatıp kaynakla dolduruyor.

Düzgün kaynak yapılırsa diğer baklalardan ayırt edilemez. En iyi çözüm.

Bu arada krom ek baklasının normal zinciri korozyon yapacağından çok korkmayın, bir tek bakla o kadar az korozyon yapıyor ki, farketmezsiniz bile.

Kocaman 27kg krom çapa bile 5 yılda filan riskli olabilecek kadar korozyon yapıyor, tek bir bakla herhalde sorunsuz 25 yıl gider..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. S.

« Yanıtla #116 : Haziran 09, 2024, 09:04:48 »
Kaynakla birleştirmede zincirleri birbirine kaynak yapmıyorlar, bir baklayı kesip ayırıyor, diğer zinciri içine koyup kestiği yeri kapatıp kaynakla dolduruyor.

Düzgün kaynak yapılırsa diğer baklalardan ayırt edilemez. En iyi çözüm.

Bu arada krom ek baklasının normal zinciri korozyon yapacağından çok korkmayın, bir tek bakla o kadar az korozyon yapıyor ki, farketmezsiniz bile.

Kocaman 27kg krom çapa bile 5 yılda filan riskli olabilecek kadar korozyon yapıyor, tek bir bakla herhalde sorunsuz 25 yıl gider..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap