0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. I.

Eline sağlık Seçkin. Gayet başarılı bir uygulama yapmışsın.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  (Murat'ınkine bak bi de  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )
Koku konusunda, benim deneyimim ilk çalıştırmada bir yarım saat kadar koku olmuştu. Ama sonraki kullanımlarda bir daha hiç koku olmadı. Senin yaptığın uygulamada da öyle olur diye düşünüyorum. Tabii bu yalıtım malzemesi olan isoflex hortum webastonun en çok kızan egsozt gibi bölümlerine temas etmiyorsa!



*

    B. O.

Merhaba değerli kaptanlar,
J. 45 DS kayigima 55 evo webasto taktiracagim.
Isınan havayi salondan emdirip sirkule etmek istiyorum.
Ancak; %70 gibi içeriden %30 dışarıdan almak istiyorum, zira mekanlarda iklimlendirme böyle yapılır.
Brulor sancak kica yakın dümen oturaginin altındaki porcuna koyulacak.
Ustam derki: sekiz metre den havayı emdirecegiz brulorden uzaklaştıkça emiş borusunu her 2 mt de bir Kalinlastirmamiz lazim
 Çap 90 la başlayıp 100 ve 120ile bitirmeliyiz. Bunun. İçin ekstra delik delmEmiz lazım.
Cevabim :, e delilver işin ne.

Emiste çok gürültü olur o mekanda yaşayamazsın.

İşte buna bir cevabım olamadı.
Siz ne diyorsunuz?

Biraz dışarıdan biraz içeriden ayarlayamam cihaz çalışmaz dedi.

Bu ada bir cevabım olamadı bunuda sie soruyorum.

Benim talebim ayarlı bir klape ile içeriden ve dışarıdan emecegim hava oranlarini ayarlamak şeklindeydi.

Deniyimi olan kaptanlar dan yardım rica ediyorum.

Saygilarimla


*

    A. Ç.

Tekne içinde tüm hacımlar birbiri ile irtibatlıdır. Salonun havası yavaş da olsa sonunda kıça ulaşır. Bu nedenle bana göre zaten zor olan hortum çekme ve mesafe nedeni ile kalınlaştırma işin unutup havayı cihazı taktığınız yerden alabilirsiniz. Tekne içine zaten yeter kadar taze hava değişik yerlerden  (örneğin ana girişteki kapı üstündeki kanallardan) girer ama illaki bu havayı ben doğrudan dışarıdan alacağım diyorsanız, emişe bir klape koyun ve bir ağzını cihazı taktığınız dolap içinde bırakırken ötekini dışarya bağlayın. bu ağız egsozların olduğu tarafta olmamalı, mümkün değilse egsoz çıkışlarına göre daha başa yakın bulunmalı ama marinada bu tür bir önlem de yetmeyebilir. Webasto'nun kendi egsozlarını emembilirsiniz.


*

    B. O.

Çok teşekkür ederim Ahmet korsanım. Dediğiniz gibi yapayım. Ancak brulörün yanma havasında ustam aynı mekandan almak istiyor. Porcuna o kadar debide hava nasıl girebilir? Tabiki aralardan bir miktar girebilir belki ama bana yetersiz gelir gibi geliyor.
Acaba yanma havasını; havuzluktan yapacağımız bir mendezden direk mi çektirsek? Porcuna menfez yapıp yanma havası ve dolaşan ısınma havası için btulörün ihtiyacı olan havayı serbest vakumlatsak; bu seferde porcunun içindeki hava soğur ve enerjimi kaybederiz?  Diye düşünüyorum. Ne dersiniz?


*

    A. Ç.

Yanlış hatırlamıyorsam, benim monte ettiğim cihazlarda yanma havası ile ısıtılacak hava tek bir yerden giriyordu. Tekne içine hava bir çok yerden zaten giriyor. Benim önerim cihazı doğrudan bağlamak ve tüm havayı içeriden emmektir. Tekneye değişilk yerleden giren hava hem yanma için gerekli havayı sağlar hem de yeteri kadar temiz hava girer. Kamarayı havalandıran bir çok açıklığın dışında motor bölmesi de dış havaya bağlıdır. Bu bölmelerin hiç biri hava açısından birbiri ile bağımsız değildir. 

*

    B. O.

Teşekkürler

*

    Y. E.

Webasto temiz hava girişi dışardan almak en doğru olanıdır bu yüzde 5 ile 8 arasında verim düşüklüğü olur ama sağlıklı hava girer.arabadaki içten içe sürekli hava akışı yapmayın uyarısı gibi şimdi kararı kullanıcı vermeli ya temiz hava yüzde 5 kayıp olarak yada cihazın çalışması ile o bölgedeki sıcak hava ile hele birde havalandırması yoksa portucun o bölgenin havası değişir bunuda içeri verir. Şimdi gelelim sorunuza evet emisi odadan alırsanız o odada ki kişi gece uyuyamaz sesten.ama yinede böyle bir sistem kurmak mümkün valfli yönlendirmeli ye koyarak yapılabilir ama bu ek maliyet demek sadece ek ye 250 TL civarı diyebilirim artı işçilik ve hortum düşünüldüğünde 650 TL bulur .emisteki hortum boyu 90 Lil hortumla maksimum 1.5 m geçmelili boyu.gcecekseniz çap büyütmelisiniz.her şey mümkün maliyete katlanmak şartı ile zaman ek işçilik ek malzemeler ile yapılabilir.
*

    B. O.

Çok teşekkürler