0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    O. U. .

Su Hattı Hasarı Hakkında
« : Mayıs 06, 2024, 00:18:26 »
Herkese merhaba, bir süre önce fark ettim ki tam su hattı bölgesinde avuç içi boyutlarında bir boya atması mevcut. Buradaki hasar neden oluştu ve ortaya çıkan bölge jelkot mu fiber mi henüz bilmiyorum ancak hasar olduğu için jelkot olsa dahi üzerine mikro çatlaklar olduğunu düşündüğüm için risk oluşturmaması adına jelkot tamiri uygulamak istiyorum. Bu işlem için karaya almam şart mıdır? Eğer öyle ise karada işlem öncesi kuruma için beklemeli miyim?

Şimdiden çok teşekkür.

 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    A. Ç.

Ynt: Su Hattı Hasarı Hakkında
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2024, 07:05:26 »
Alan sadece jelkot onarımı için biraz büyük görünüyor. Kazıyarak açıp bölgeyi biraz inceltlp vinilester reçine ve dokuma cam elyafı ile onarıp üstüne jelkot sürmenizi öneririm. Zehirli boya ile örtülü kalacağından ve bordaya çıkmadan onarabileceğinizi varsayarak dokuma cam elyafı ve epoksi ile de onarabilirsiniz. üstü boyanacağından jelkot gerekmez. Aynı işlemi vinilester reçine ile de yapabilirsiniz ama sağlamlık açısından epoksi öneririm. Tekneyi diğer bordasına doğeu yatırıp suda onarılabilse de en küçük dalga hareketi bile bölgeyi ıslatabilir. Baş ve kıçtan sabitlenebiliyorsa, direk tepesinden bir halatın diğer tarafta sabit bir noktaya gerilmesi ile rahat çalışacak kadar yükseklik sağlayabilirsiniz.


*

    O. U. .

Ynt: Su Hattı Hasarı Hakkında
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2024, 13:14:30 »
Ahmet Kaptanım ilgi ve yanıtınız için teşekkürler.
Ben içeride nem kalması ozmoza sebep olur endişesi ile karaya almayı düşünmüştüm. Ancak anladığım kadarıyla bu endişe yersiz. Tekneyi iskele tarafa doğru yatırıp söylediğiniz işlemleri uygulayıp kuruma süresince kuru tutmam yeterli olacak. Ekstra bölgenin kuruması için sudan ayırmama gerek yok.


*

    A. Ç.

Ynt: Su Hattı Hasarı Hakkında
« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2024, 16:35:11 »
Fiberglas ahşap gibi suyu emmez. suyun girişi çok yavaştır. Emilecek topam su miktarı da %2'yi hatta %1,2'yi geçmez. Fibere emilen su da üzerindeki jelkot kazındıktan sonra yaklaşık 2 ayda kurur. Onaracağınız yeri sudan kesip ıslaksa kurulayıp onarın.


*

    O. U. .

Ynt: Su Hattı Hasarı Hakkında
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2024, 11:18:50 »
Bilgi ve yönlendirme için çok teşekkürler. İlk sakin havada onarımı yapacağım.