0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

K. A.

yurt dışı çıkış ve giriş işlemleri
« : Mart 28, 2013, 20:05:19 »

yurt dışına çıkış süremi geçirdim nisan yada mayıs ayı içerisinde çıkış yapıp tekrar yurda dönüş yapıcam

tekne kuşadasından giriş yaptı ancak ben şu an tekirdağ dayım çanakkale den çıkış yapabilirmiyim,zamanında çıkış yapmadığımdan dolayı nekadar ceza ödicem

ayrıca yunanistana giriş yapmadan 2 3 gün sonra tekrar giriş yapabilirmiyim bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum

limnos adasına gitmeye kalkarsam vize almadan giriş yapabilirmiyim

*

A. Ç.

Ynt: yurt dışı çıkış ve giriş işlemleri
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2013, 20:24:14 »
Yabancı bayraklı  teknenin  yurt dışına çıkış süresinden mi bahsediyorsunuz? Sanırım tekne giriş çıkış yapmış. Sizin giriş çıkış işlemeniz gerekmemeli.

*

K. A.

« Yanıtla #2 : Mart 28, 2013, 20:41:32 »
ahmet korsanım evet 5 yılı doldurdum o nedenle teknenin çıkış yapıp tekrar giriş yapması gerekiyor

*

A. Ç.

« Yanıtla #3 : Mart 28, 2013, 20:49:08 »
Tekne Kuşadası'ndan giriş yaptı derken 5 yıl öncesinden bahsediyorsunuz sanırım. Tekne ile çıkış yapacaksanız Çanakkale olabilir, hatta Tekirdağ'dan da çıkış yapabilirsiniz. kimse size nereye gittiniz, hangi ülkeye girdiniz diye sormaz. Fiziki olarak giriş çıkış yapmanıza gerek yok. Kağıt üzerinde teknenin girip çıkması yeterli olur. Süreyi geçirdi iseniz müeyyidesini bilmiyorum.
*

K. U.

« Yanıtla #4 : Mart 28, 2013, 20:56:37 »
     Transitlog 1 yıl geçerlidir ve yabancı bayraklı tekneler en fazla 5 yıl Türk sularında kalabilir.
 Ancak yasa bakanlık uygun görürse bir 5 yıl daha uzatabilir demektedir yasa,yönetmelik.
Galiba limanlar hesabı,kitapı pek ciddiye almıyorlar.Transitlog yenilemesini hemen yapıyorlar.

Süren geçti ise ceza 1+1  2 transitlog idi hala öyledir sanırım.
 Korsan limana git ve transitlog yenilemesi yap. 5 yıl dolmuş yapamıyoruz derlerse çıkışı düsün.

Yurt dışı çıkış yetkili her limandan yapılabilir.
Transitlog ise bir önceki transitlog seyir dahilinde ki limanlarda yapılabilir.
Örnek.
   12 yılı tansitlog seyir bölgesi İzmir- Antalya deklere edildi ise.
   Samsun limanından çıkış yapabilirsin.Ama   Aliağa limanında bile (cezasız) transitlog yaptıramazsın.
  İzmir-Antalya arası limanlarda transitlog yaptırabilirsin.

*

T. G.

« Yanıtla #5 : Mart 28, 2013, 21:13:08 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tekne Kuşadası'ndan giriş yaptı derken 5 yıl öncesinden bahsediyorsunuz sanırım. Tekne ile çıkış yapacaksanız Çanakkale olabilir, hatta Tekirdağ'dan da çıkış yapabilirsiniz. kimse size nereye gittiniz, hangi ülkeye girdiniz diye sormaz. Fiziki olarak giriş çıkış yapmanıza gerek yok. Kağıt üzerinde teknenin girip çıkması yeterli olur. Süreyi geçirdi iseniz müeyyidesini bilmiyorum.

BEN İHBAR EDERİM . ŞİMDİ TEKİRDAĞ GÜMRÜK VE SAHİL GÜVENLİĞİ ARIYORUM . ŞİMDİ PITIŞ PITIŞ BODRUMA GEL BEN SENİN İŞLEMLERİNİ YAPARIM .YUNAN VİZENİDE ALMAYI UNUTMA

YAŞASIN TC BAYRAĞI

GEÇENGÜN AHS YATCILIĞA BENZER BİR TALEPLE GİTTİM HERŞEY ÇOK SIKI DEDİ MECBUR ÇIKIŞ YAPICAN
« Son Düzenleme: Mart 28, 2013, 21:16:08 Gönderen: Tümay Gören »
*

K. A.

« Yanıtla #6 : Mart 28, 2013, 21:17:40 »

yav tümay korsanım taş koyma işimize zaten debeleniyorum tekneyi kullancam diye

motor işinide hala halledemedim bak sonra kalırım bi yerlerde ufacık motorla

*

H. A.

« Yanıtla #7 : Mart 28, 2013, 21:35:04 »
Kemal korsanım, ben olsam Tekirdağ liman başkanlığına gider , Yunanistana gidiyorum diye çıkış alırım. Bir hafta sonrada tekrar gider geldim derim. Kimse gelince nerde Yunan transloğun diye sormuyor, zaten Yunanlılarda dönüşte transloğu geri alıyorlar. Buradaki hassa nokta senin pasaport işlemlerin . Liman başkanlığı pasaporta bakıyormu bilmiyorum, çünkü bu işlemleri hep aracı firmalara yaptırdım. Bu durumda öncelikle böyle bir firmayla temas kurman daha mantıklı gözüküyor. Kolay gelsin.
*

T. G.

« Yanıtla #8 : Mart 28, 2013, 21:35:46 »

yav tümay korsanım taş koyma işimize zaten debeleniyorum tekneyi kullancam diye

motor işinide hala halledemedim bak sonra kalırım bi yerlerde ufacık motorla

Motoru filan bahane ben yarın Tekirdağ otobüsüne biniyorum . Çantanı hazırla  beraber yavaş yavaş güneye iniyoruz . İtiraz istemem halatları koyverdin mi arkana bakmayacan . Bu ömür bir kere yaşanacak
*

T. G.

« Yanıtla #9 : Mart 28, 2013, 21:39:24 »
Kemal korsanım, ben olsam Tekirdağ liman başkanlığına gider , Yunanistana gidiyorum diye çıkış alırım. Bir hafta sonrada tekrar gider geldim derim. Kimse gelince nerde Yunan transloğun diye sormuyor, zaten Yunanlılarda dönüşte transloğu geri alıyorlar. Buradaki hassa nokta senin pasaport işlemlerin . Liman başkanlığı pasaporta bakıyormu bilmiyorum, çünkü bu işlemleri hep aracı firmalara yaptırdım. Bu durumda öncelikle böyle bir firmayla temas kurman daha mantıklı gözüküyor. Kolay gelsin.

YA NİYE ANLAMIYORSUN İHBAR EDERİM DİYORUM .
Mecbur bizle gezecek   Hakkı korsanım cennet koylar yalnız bizim değil Kemal korsanımız bu sene gelecek
pasaport çıkışı yapamaz vize sorarlar. gümrük anlarsa tecevüz eder . Zaten tekne orada kanunsuz duruyor
*

H. L.

« Yanıtla #10 : Mart 29, 2013, 09:22:45 »

Yurtdışı çıkışı aldıktan sonra memlekete giriş için yabancı ülke giriş-çıkış mühürü aranabilir.
*

M. B. A.

« Yanıtla #11 : Mart 29, 2013, 09:38:50 »
...halatları koyverdin mi arkana bakmayacan . Bu ömür bir kere yaşanacak

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

T. A.

« Yanıtla #12 : Mart 29, 2013, 09:40:32 »
Kemal korsanım, hiç uğraşmayıp oturduğunuz yerden işi aracı bir kuruma yaptırsanız...
*

Y. O.

« Yanıtla #13 : Mart 29, 2013, 12:14:25 »
Bende Nisan ayında çıkış/giriş yapacağım.
Gidiş ve dönüş toplam 2 deniz mili, bilin bakalım neresi !?
*

K. A.

« Yanıtla #14 : Mart 29, 2013, 19:45:55 »
Kemal korsanım, hiç uğraşmayıp oturduğunuz yerden işi aracı bir kuruma yaptırsanız...

bana da gezmek olsun bir limnos yapar dönerim değişiklik olur Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap