0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    F. C. A.

Yelkenli Istralya telleri hakkında
« : Mart 18, 2019, 13:05:40 »
Sevgili Korsanlar,

Beneteau Oceanis 321 model bir  yelkenli teknem var. Ana yelken direğinden öndeki hatch üzerine doğru uzanan bir çelik ıstralya halatı var. Baş ıstralya ile ana yelken direğinin ortasına inen bir çelik halat bu. Çok emin değilim ama iç ıstralya diyorlar galiba buna. Bu çelik telde bir miktar gevşeklik ve belli yerlerinde de tel atmaları var. Bunu değiştirmem gerektiğini yoksa yelken direğinin kırılabileceğini söyleyenler oldu. Bunu değiştirince de yelkenlerin ayar/trimlerinin yeniden yapılması gerektiğini söylediler ki bunun için oldukça ciddi fiyatlar istiyorlar.

Bu konudaki görüş ve tecrübelerinizi alabilir miyim? Durum gerçekten söylendiği gibi ise bu işi yapan referans verebileceğiniz kişi/kurumlar paylaşabilirseniz sevinirim.

Çok teşekkürler.


*

    A. Ç.

Ynt: Yelkenli Istralya telleri hakkında
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2019, 13:58:04 »
Tel atması varsa değişmesi gerekir. Değiştiğinde ise arma ayarları genelde etkilenir, belki küçük düzeltmelerle kurtarılabilir.


*

    S. Y.

Ynt: Yelkenli Istralya telleri hakkında
« Yanıtla #2 : Mart 18, 2019, 16:30:40 »
Fatih Bey,

Dikkatli okudugumda bana, ic istralyadan ( Inner stay ) daha cok, babystay ( ben oksuz istralya diyorum ) denen, yelken tasimayan ancak ana gorevi diregin bas-kic pompalama hareketini kontrol etmek olan donanimi gibi geldi( Bir onceki teknemde bendede vardi bu donanim ve cok faydalandigimi eklemeliyim ). Ahmet Beyin belirttigi uzere, tel atmissa degistirmelisiniz, hatta geri kalan armaniz icin bunu bir uyari gibi alip dikkatlice check etmenizide oneririm. Ancak bu degisimin genel anlamda tum arma ayarina pek bir etkisi olacagini tahmin etmiyorum, veya yine belirtilmis oldugu uzere belki cok kucuk duzeltmeler gerekebilir. Zira kendisi gerginligi ile kolayca oynanilabilinen ve duruma gore ayarlanan bir donanimdir ( eger ki babystay ise Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ) ve arma ayarini bozmasi beklenemez, tabii sahsi kanaatimdir bu.

SY