0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    K. T.

Yeni tuvalet tesisatı
« : Temmuz 01, 2019, 16:02:15 »
Merhaba korsan arkadaşlar
Teknemizin pis su tesisatı koku yaptığı için hortumları değiştireceğiz
Pis su deposuna pompalı tuvaletten direk bir hortumla bağlantı yapıp oradanda bir maceratör ile Deniz tahliyesi yapsam,bu arada depo ile maceratör arasına bir vana koymayı düşünüyorum
Bu yöntemle kokuyu kesebilir miyim.
Bu konuda teknik bilgi ve yardım rica ediyorum
Saygılar


*

    A. Ç.

Ynt: Yeni tuvalet tesisatı
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2019, 16:21:21 »
Koku, hortumlardan koku çıkması nedeni ile ortaya çıkar. Plastiği yumuşak hale getiren katkılar, molekülleri birbirinden uzaklaştırıyor ve aralarından koku molekülleri dışarı çıkıyor.  Bu nedenle makaratör, vana gibi tedbirlerin fazla yararı olmaz. Piyasada koku geçirmeyen hortumlar (az geçiren) satılıyor. Bu tür hortum kullanmanızı ve mümkün olduğu kadar kısa tutmanızı öneririm.


*

    İ. G.

Ynt: Yeni tuvalet tesisatı
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2019, 18:48:45 »
Ben denemedim ama hortumlari aluminyum bant ile sarmak da kokuyu onluyor diye yazilmisti forumda. Biraz arastirabilirsiniz.

POCOPHONE F1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi



*

    A. Ç.

Ynt: Yeni tuvalet tesisatı
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2019, 18:59:35 »
Metaller kokuyu geçirmez. Zamanında bir teknede denemiştim. Havalandırma kanallarında kullanılan koli bandı benzeri malzemesi şerit alüminyumdan yapılmış bant ile tüm hortumları sardım. Koku klamamıştı ama deniz şartlarında alümünyum bant ne kadar dayandı bilmiyoum.


*

    K. T.

Ynt: Yeni tuvalet tesisatı
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2019, 22:03:40 »
Teşekkürler
Düşündüğüm sistemin sakıncası olur mu

*

    B. B.

Ynt: Yeni tuvalet tesisatı
« Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2019, 10:57:44 »
Bunu bende düşünmüştüm sonucta denize girip çiş yapmak yerine tekneden yapiyoruz . Ama bana kolay  bir operasyon gibi gelmedi. Tekne delinecek , yeni hortumlar vanalar filan zor geldi. Birde pis su takinin bosaltma hortumu benim teknede 1 metre yukari çıkıp tekrar asagiya iniyor ki yelken seyrinde tekne yatınca oradan tersten su girmesin. Bende alüminyum folyo kapladim. Koku bayagi azaldi

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk