0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. Ö.

yelken tasarımı
« : Temmuz 24, 2013, 18:46:48 »
Merhaba
sitede ki bilgilerden yararlanarak sailcad a bilgieri girerek tasarım yapmaya çalıştım ne olduğunu çözemediğim yerlere de yalan yanlış rakamlarla doldurup dxf dosyasını coraldraw programına aktarıp  Atatürk ün Kocatepe deki resmini yerleştirdim
şimdi de reklamcılık da kullandığımız 280gr dökme vinil le dijital baskı ile basıp dikiş yerine de  ısı ile kaynak yapmayı planlıyorum bu malzeme kaynak yapmaya uygun biz büyük baskıları bu şekilde birleştiriyoruz
baskı ve dikiş bittikten sonra kullanılacak olan ismini yine buradan öğrendiğim slider  denen kızak aparatlarını izmirde nereden bulabilirim ve bunları ne kadar ara ile takmalıyım
resim eklemeyi başarabilirsem tasarımı ekliyeceğim
*

Ö. K.

Ynt: yelken tasarımı
« Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2013, 19:20:53 »
Ertan Korsan, vinil sıcaktan etkilenen ve formunu bozan bir malzeme, 280gr da ağır gibi
Pilsa ve 180-220gr aralığında olursa kanımca daha iyi olcaktır.
Pilsayıda ısı ile birleştirebilirsiniz.
Arabalar  (slider) için: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap d

*

E. Ö.

« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2013, 23:49:17 »
Teşekkür ederim ömer korsan yatmar aklıma gelmemişti izmirde de yerleri var her modelden birer örnek alırım benim direğe uygun olanı tesbit ederim
sitede daha öncede pilsayı duymuştum brandacı bir arkadaşım beni yanılttı belkide dökme brandanın pilsadan daha sağlam olduğunu söyledi
elimde de dökme branda olunca uygun olacağını düşünmüştüm pilsaya baskı yapılıyormu bilmiyorum bir parça alıp denemem gerekir baskı makinam oluduğu için sailcad da cizilen kesim ve dikim yerlerini belirlemek için baskı yapmanın uygun olacağını düşündüm hazır makinaya girmişken de değişiklik olsun diye üzerine baskı düşündüm
resim eklemeyi beceremediğim için tasarladığım yelkeni paylaşamadım

*

Ö. K.

« Yanıtla #3 : Temmuz 25, 2013, 10:13:47 »
Ertan Korsan,  bazı reklamcılar basmadı, araştırınca buldum ve bastırdım. Ne yelkende ne baskı makinasında sorun olmadı...
Yatmar ve denizdükkani.com İzmir' li firmalar. Fiyat ve çeşitliliği  de gayet makul.

*

E. Ö.

« Yanıtla #4 : Temmuz 25, 2013, 18:11:24 »
teşekkür ederim Ömer korsan
pilsa ya baskı denerim nasıl olsa baskı makinam var sizde pilsa yamı baskı yaptınız.

*

E. Ö.

« Yanıtla #5 : Temmuz 25, 2013, 18:28:04 »
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. Ö.

« Yanıtla #6 : Temmuz 25, 2013, 18:30:01 »
resim eklemeyi deniyorum kusura bakmayın bu işi öğrenmedim

*

E. Ö.

« Yanıtla #7 : Temmuz 25, 2013, 18:35:05 »
coreldraw da baskıya hazırlık

*

E. Ö.

« Yanıtla #8 : Temmuz 25, 2013, 18:47:53 »
sailcad a girdiğim değerler konuyu bilenler yorum yapabilir mi lütfen
yanlış değerle imalat yapmayalım

*

E. Ö.

« Yanıtla #9 : Temmuz 27, 2013, 17:46:15 »
bugün pilsa kumaş alıp dijital baskı makinasında baskı denemesi yaptım pilsa ya baskı boyası tutmuyor
resim baskılı yelken için farklı bir kumaş denemem gerekiyor
*

A. Ç.

« Yanıtla #10 : Temmuz 27, 2013, 18:09:50 »
Yelken kesilmiş panellerden tor elde edilecek şekilde yapılır. Tor ise kumaş yapısına göre ve rüzgar gücüne göre değişir. Programı kullanmadım ama sanırım piyasada sık kullanılan dakron kumaşa göre  hesaplamalar yapıyor olmalı. Siz ise çok uygun olmadığına inandığım bir kumaş üzerine baskı denemesi yapıyorsunuz, baskı tutmuyor diye başka kumaş araştırıyorsunuz. Yelken bir reklam panosu değildir. O şekilde kullanılabilir ama asıl amacı tekneyi rüzgarla götürmektir. Her ne kadar internetten bedava indirilebilecek bir program olsa da programın hangi kumaş için kullanılabileceğine dikkat etmek gerekir.

Eski yelkenler  pamuk'tan yapılırdı ve yelken olduktan sonra belirli bir süre düşük rüzgarlarda esnetilip formunu bulması sağlanırdı. Formunu muhafaza etmesi için meşe gibi ağaçları kabukaları ile boyanırdı.

Demek istediğim üzerine baskı yapılabilecek bir kumaş her zaman yelken olmaz, güzel bir reklam panosu olabilir.
*

E. Ö.

« Yanıtla #11 : Temmuz 28, 2013, 14:39:57 »
ben yelken ve yelkenciliği hiç bilmem bu konu ile sahip olduğum bilgilerin tamamını bu siteden edindim pilsa kumaştan yelken dikildiğini sailcad programını buradan öğrendim.
Keşke tekne için ayırabildiğim bütçe daha fazla olsaydı bende sizler gibi dakron kumaştan yelken yaptırabilseydim
Ayrıca yelken üzerine Atatürk resmini basarak yelken reklam panosu haline gelmez
Amacım düşük bütçe ile elimdeki tekneyi hareketlendirip yelkene başlayabilmek yelken kullanmayı öğrenip buarada da bütçeyi düzeltip gerçek yelkene sahip olmak
*

Y. K. G.

« Yanıtla #12 : Eylül 17, 2013, 12:27:07 »
ertan bey ahmet beyin söylediği çok doğru yelken dizaynı yapılırken milimetrik hesaplar yapılarak görmüş oldugunuz şekli alıyor ayrıca baskı konusunda yelkenebıttıkten sonra uzerıne baskı yapabılecek bır makına daha dunyada yok oncesınde ıse parca parca uzerıne baskı yapsanızda yelkenı bırlestırmek ıstedıgınızde kaymalar olacaktır ıllakı yelken yapmak ıstıyorssanız bence sımdılık ıkıncı el yelken arastırın daha sonra butcenızı dogrulttuktan sonra yenı yelken yaptırırsınız
*

K. Ş.

« Yanıtla #13 : Eylül 24, 2013, 03:10:01 »
Ertan bey merhaba;
 Benim fikrim yelken üreten firmaları arayıp yelken imalatında kumas toplarının sonu genelde 3 -5 metre kalır bunada top sonu denir.Öncelikle bu fikri deneyin bir kaç firma var bu işi yapan yapacagınız işi söyleyin ve kumaşı alın, bu kumaş muhtemelen dacron kumaş olacaktır ve baskıya uygundur.
 Yelken dizayn programları çok pahalı ve kolay kullanılan bir program değildir,oradaki verilerin anlamlarını ve değerlerin neler olduğunu bilmelisiniz bunların hepsini bilmeniz imkansız eğitimini almanız gerekir malesef Türkiye de eğitimi yok.
 Yelken firmaları eğitimlerini bağlı bulundukları firmaların merkezlerine giderek hem yenilikleri hemde yeni dizaynları öğrenmeye giderler.
 Dacron kumaş temin edebilirseniz önce panelleri kesin( torunu nasıl verirsiniz bilemem) sonra baskı ve en son olarak panelleri önce cift taraflı bant ile birbirine 3 er cm bindirerek yapıştırıp daha sonra diker zig zag makine ile 2 sıra dikebilirsiniz.
 Kolay gelsin.

Moss Rigging

Rigger
Koray Şahin