0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    L.

El GPS'i - Garmin Etrex 10
« : Ağustos 28, 2017, 16:50:42 »
Merhabalar. Forumda göremedim. Bu ürünü kullanan korsan var mıdır, bilgi paylaşırsanız sevinirim. Denizicilik için kullanılabilir mi? En uygun fiyatlı el GPS'lerinden biri olduğu için ilgimi çekiyor. Ayrıca uygun fiyatlı tavsiye edeceğiniz başka marka model paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2017, 16:51:55 Gönderen: Günhan Domaç »


*

    K. Ç.

Ynt: El GPS'i - Garmin Etrex 10
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2017, 17:29:37 »
iİlla el GPS istiyorum derseniz başka ama, 750 TL ye çok daha Pratik ve işe yarayacak navigasyon çözümleri geliştirebilirsiniz. Mesela 600-700  TL ye su ve toz geçirmez Sony Xperia tablet alıp üzerine Navionics yükleyip son derece kullanışlı bir seyir yardımcısı haline getirebilirsiniz.

Tablet çok büyük, şöyle cebe sığacak, suya ve şoka dayanıklı birşey gerek derseniz yine benzer paralara bir CAT tarzı zırhlı bir cep telefonu alır Navionics yükleyerek hem Android işletim sisteminin, hem de 4 inch dokunmatik artılarından istifade edersiniz, bunları da IP68 toz/su koruma standartına sahip bir cihazla yaparsınız.

Kanımca küçücük bir ekrana sahip siyah beyaz bir el GPS'inin yerine renkli 4inch ekranda, hem de acil durumda telefon olarak da kullanılabilecek ve içine Navionics ve daha bilimum faydalı program yüklenebilecek su geçirmez bir telondan daha fazla yarar sağlayabilirsiniz.


*

    L.

Ynt: El GPS'i - Garmin Etrex 10
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2017, 18:45:02 »
Kamil bey, haklı olabilirsiniz, bir araştırayım. Tablet büyük, onu düşünmem de, CAT telefon olabilir belki. Teşekkür ederim. Yalnız CAT telefonun Navionics çalıştıracak üst modeli nispeten pahalı, üstüne bir de Navionics'in kendi fiyatı binince neredeyse benim sorduğum el gps'inin iki katı fiyat olur diye düşünüyorum. Bir de Navionics benim için çok ayrıntılı, bana basit bir şey yeter, mevkimi göreyim yeterli.
« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2017, 18:49:44 Gönderen: Günhan Domaç »


*

    A. Ö.

Ynt: El GPS'i - Garmin Etrex 10
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2017, 12:12:19 »
Önceden Samsung Note 4 üzerinde Navionics kullanıyordum (yıllık 60 küsur TL ve üyelik sona erse bile telefonda kayıtlı haritaları kullanmaya devam edebiliyorsunuz). Telefon şarjını hızlı tükettiğinden çözüm aramaya başladım.

Geçen ay Raymarine Dragonfly 4 Pro aldım. 1200 TL. Sonar aynasını bağlamadım sadece entegre (dış anten montajı gerektirmiyor) GPS olarak kullanıyorum. Üzerinde C-Map harita var ve Navionics ile eşdeğer ayrıntı içeriyor.

Sonarı kapattığınızda elektrik tüketimi minimal (yarım watt kadar).  Tek külfeti 12 V elektrik bağlantısını yapmak.

Çok memnunum. Tavsiye ederim.


*

    M. A.

Ynt: El GPS'i - Garmin Etrex 10
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2017, 13:46:26 »
Merhaba Günhan Korsan,

benimki forum arşivinden küçük bir ek, teknik destek değil Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bu Garmin Etrex 10, sarı civciv, basit, kullanımı kolay, el altında, fazla ilgi istemeyen bir alet olduğundan teknede sevilerek tepe tepe kullanılıyor sanırım, biz de kullanıyorduk  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap başka yerlerde de konusu olmuştu ama bulamadım... Sarı civ civ için Özlem Baha Korsan'ın seyir anılarında bir not, aşağıdaki linkte Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    L.

Ynt: El GPS'i - Garmin Etrex 10
« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2017, 15:44:03 »
Cevaplarınıza çok teşekkürler.