0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar, yerli olarak yarı esnek panel arıyorum. 140 watt ve üzeri kalite/fiyat oranı uygun marka tavsiyeleri bekliyorum.
Benim paneller fermuarlı olarak böyle. 1.5 senedir bir problem yok. Fırtına vs dahil herşeye dayandı. Kışın aralık-nisan arası söküyorum.
Selamlar;Tunç korsanımın yardımı ve yönlendirmeleri ile, 2x215 Watt solar panel taktım ve çok memnunum.( Tunç korsanıma buradan da ayrıca teşekkür ediyorum. ) 3x110 Amper normal servis akülerini bu mevsimde bile yeterli düzeyde besliyorlar ve sahil bağlantısına ihtiyacım hiç yok. Seyir de de hiç bir zaman enerji sıkıntısı çekmedim. Mesleği güneş enerji sistemleri olan bir arkadaşımın tavsiyesi sayesinde Kyochera marka paneller takıldı, Mevcut olan bimini kasarasının üzerine 3000 TL masrafla ek konsol koyduk ki bu çok daha ucuza yaptırılabilir. (Teknem istanbulda olsaydı) Sonuç olarak esnek ve yarıesnek panellere göre daha verimli olduklarına inanıyorum. Sistemin tamamı konsol dahil 7000 TL ye mal oldu. Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap