0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. E.

Yarı esnek solar panel
« : Aralık 05, 2019, 22:05:32 »
Selamlar,  yerli olarak yarı esnek panel arıyorum. 140 watt ve üzeri kalite/fiyat oranı uygun marka tavsiyeleri bekliyorum.
*

M. E.

Ynt: Yarı esnek solar panel
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2019, 23:03:01 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Selamlar,  yerli olarak yarı esnek panel arıyorum. 140 watt ve üzeri kalite/fiyat oranı uygun marka tavsiyeleri bekliyorum.

Neden yarı esnek arıyorsunuz ?
Muhtemelen herhangi bir yere kolaylıkla konumlandırabileceğinizi düşünüyorsunuz diye tahmin ediyorum.
Güneş panelinin üzerine (örneğim %5lik bir kısmına) bir gölge düşse bile verimi ÇOK ÇOK ama ÇOK azalır...
Dolayısıyla güneş panellerini genelde kısmen bile olsa gölge almayacak şekilde yüksek bir yere konumlandırmak gerekir.
Bu durumda esnek değilde, iyi bir planlamayla "solid" panellere yönelmenizi tavsiye ederim.

*

R. E.

« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2019, 23:06:13 »
Üstadım ben geçen sene TESUP diye ingiltere bağlantılı bir firmadan almıştım. 1800 küsur lira yazıyordu. Kredi kartı bilgisi girip alınca vergi de bindirdiler 2200 mü 2400 mü hatırlayamadığım bir para ödedim.

İngiltere ile stoksuz çalışıyorlarmış. Epey beklettiler ödeme sonrasında teslim için. Ama üründen memnunum. Henüz bir yaz kullandım. Şimdi kaldırdım. Yaza takacağım. Ürün herhalde iyi..

Tesup diye aratırsanız bulunuyor. Turkiye'de elektrik üretimi olan bir firma.

*

S. B.

« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2019, 13:24:00 »
Bende bimini üstü fermuarlı yerleştirilmiş 2x 150w yarı esnek panel var. Bana yeterli. Aküleri yazın %75 şarjın altına hiç düşürmüyor. O da sabah erken.

Kromcu geçen sene 12.000 törkiş lira fiyat verince hemen esneklerden aldım.

Ben Bursa'dan Tera Solardan aldım. Geçen sene tanesi 1.100 Yl idi. Memnunum. Yeni fiyatlarını bilmiyorum sorun.
*

Ö. A.

« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2019, 13:45:32 »
Merhabalar

Tera Solar üniversite arkadaşımdır. 1200 TL ye verecek 150 W esnek paneli. İtalya dan geliyormuş parçaları . Ancak garantinin esnek panellerde 5 yıl olduğunu söyledi. Okan beyi arayabilirsiniz. 0224 513 05 88

*

H. T.

« Yanıtla #5 : Aralık 06, 2019, 14:07:43 »
Bu sene birkaç kurulum yaptım ve hepsinde panelleri ElektroMarketim'den tedarik ettim. Fiyat olarak piyasa seviyesinde ama müşteri memnuniyeti açısından gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. SunPower markasıyla, yanıkmıyorsam kendi imalatları panelleri satıyorlar.

Bu arada yarı esnek panel kullanacaksanız 20 dereceden fazla esnememesi gerektiğini mutlaka dikkate alın. Son uygulamalarımda panellerin altına yelken baleni yapıştırdım fazla esnemelerini önlemek için.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

S. B.

« Yanıtla #6 : Aralık 06, 2019, 15:40:54 »
Benim paneller fermuarlı olarak böyle. 1.5 senedir bir problem yok. Fırtına vs dahil herşeye dayandı. Kışın aralık-nisan arası söküyorum.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. T.

« Yanıtla #7 : Aralık 06, 2019, 20:38:10 »
Benim paneller fermuarlı olarak böyle. 1.5 senedir bir problem yok. Fırtına vs dahil herşeye dayandı. Kışın aralık-nisan arası söküyorum.

Bir teknede sorun yaşadım bu konuda. Motor için giren ustalar biminiyi sökerken bayağı itinasız davranmışlar. Kullanılamaz hale geldi panel. Tüm bağlantılar hasar görmüştü.
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #8 : Aralık 07, 2019, 01:13:27 »
Sanırım esnek panellerin tercih edilmesinin en önemli sebebi sabit panellerin montajı için gerekli krom konstrüksiyonun (Uff ne zor kelime! krom yapı diyelim şuna yav..) pahalıya mal olması ve/veya çirkin/kaba olması.

Bu ama bu duruma sebep olan krom ustalarının bu krom yapıyı abartması, tasarımı onlara bırakırsak en kalın borulardan, botu da taşıyacak kocaman bir matafora sunması.. Eh doğal olarak çirkin ve boru(!) gibi fiyatı olan birşey çıkıyor ortaya.

ama bu böyle olmak zorunda değil!    Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çok daha basit/hafif/estetik (ve ucuz) bir krom yapı ile sabit panellerinizin montajını yapabilirsiniz.

En büyük boy sabit paneller 13-15kg ağırlığında oluyorlar. 4 tane panel taksanız 60kg eder en çok.
Eğer tek derdiniz 60kg'lık panelleri bağlamaksa (yelkenli teknede matafora çok gereksiz değil mi!?) en ince borudan oldukça zarif ve ucuza bir krom yapı yapılabiliyor. Yükü taşıyan kısımları paralel/çift boru olduğunda esnemiyor ve hoş görünüyor.

Geçen yılbaşında (2019) işletmek için aldığımız Bavaria C46 Style'ın tentesi üzerine 3 adet 165w panel kayışlarla bağlanmıştı, Aralık ayının sert havalarında Kuşadası'ndan Fethiye'ye transfer sonrası ilk iş krom ustasını çağırmak oldu. Aşağıda fotoları görülen krom yapıyı sadece 2500TL 'ye yaptırdım. (Sezon boyunca her denize, her havaya girdik, taş gibi.. Ki bunun sayesinde sert havalarda veya yelken eğitimlerinde tenteyi komple kapatma imkanına da sahip olduk..)

Sonrasında 2019 yaz ortalarında Yıldırım Esiroğlu abimin teknesine (Dufour 30 Classic) aynısından yaptırdım, döviz zıplaması nedeni ile kroma zam gelmiş, 2750TL'ye yapıldı..

Yani sözün özü; sabit panellerden o kadar da korkmayın.. Estetik ve ekonomik bir krom yapı mümkün! Üstelik kıçta olduğu için havuzluğa sağladığı ekstra gölge ve direk/yelken'den uzak olduğundan üzerine gölge düşme problemi olmaması, performans olarak esnek panellerden daha verimli olması gibi avantajları da cabası.

*

Ö. T.

« Yanıtla #9 : Aralık 07, 2019, 01:44:30 »

Arkaya kibar bir matafora da sığıyor , halatları asmak için de iyi hem. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Aralık 07, 2019, 01:46:32 Gönderen: Öcal Turan »
*

A. K.

« Yanıtla #10 : Aralık 07, 2019, 01:45:29 »
Özgür  korsan tamamen aynı fikirdeyim . Aynı sıkıntıyı ben makina imalatında ustalarla yasıyorum . Ben de senin gibi kromdan yaptım . Dİrekt olarak vardavelalara pabuçlarla  bagladım. Tabii benim işçiligim hariç .

2 x 600 cm = 12 mt 1.5 mm krom boru 300 TL (des sanayi sitesi)
bukumcu  130 TL  (İmes)
(Argon arıza yaptı bir an evvel olsun diye ) normal Kaynak + pabuçlar işçiilik 200 TL (imes)

Cebimden çıkan para : 630 TL + kendi işçiliğim
*

N. D.

« Yanıtla #11 : Aralık 07, 2019, 19:44:30 »
Esneklerin cogunluklan bimini üzeri dikildigi, monte edildigi
ve genelde cok fazla gölgede kaldiklari (bir parcalarinin gölgede kalip devre disi
kaldiklarini) gözlemledim,bir cok arkadasimdan verimlilik acisinda sorun yasadiklarini dinledim.

Estetik olarak tabiki bimini üstü fazla gürünmüyor güzel oluyor, ama verimlilik acisindan
özgür korsanin resimlerindeki paneller kadar basarili olamiyorlar.

insallah teknenize ve gönlünüze göre olanini bulursunuz.
*

Ş. Ç.

« Yanıtla #12 : Aralık 07, 2019, 21:06:19 »
Selamlar;
Tunç korsanımın yardımı ve yönlendirmeleri ile, 2x215 Watt solar panel taktım ve çok memnunum.( Tunç korsanıma buradan da ayrıca teşekkür ediyorum. ) 3x110 Amper normal servis akülerini bu mevsimde bile yeterli düzeyde besliyorlar ve sahil bağlantısına ihtiyacım hiç yok. Seyir de de hiç bir zaman enerji sıkıntısı çekmedim. Mesleği güneş enerji sistemleri olan bir arkadaşımın tavsiyesi sayesinde Kyochera marka paneller takıldı, Mevcut olan bimini kasarasının üzerine 3000 TL masrafla ek konsol koyduk ki bu çok daha ucuza yaptırılabilir. (Teknem istanbulda olsaydı) Sonuç olarak esnek ve yarıesnek panellere göre daha verimli olduklarına inanıyorum. Sistemin tamamı konsol dahil 7000 TL ye mal oldu.

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #13 : Aralık 10, 2019, 15:12:00 »
ek olarak;
Esnek paneller de tente üstüne monte edilmek zorunda değil.
Aynı şekilde ince borudan zarif bir krom yapı ile kıç tarafa monte edilebilir ve hafif eğim de verilebildiğinden çok daha estetik olur.
veya tente üzerinde ama kumaşa yapışık değil ayrı basit bir krom aparat ile.

Örnekler;
*

U. S.

« Yanıtla #14 : Aralık 10, 2019, 15:25:00 »
Selamlar;
Tunç korsanımın yardımı ve yönlendirmeleri ile, 2x215 Watt solar panel taktım ve çok memnunum.( Tunç korsanıma buradan da ayrıca teşekkür ediyorum. ) 3x110 Amper normal servis akülerini bu mevsimde bile yeterli düzeyde besliyorlar ve sahil bağlantısına ihtiyacım hiç yok. Seyir de de hiç bir zaman enerji sıkıntısı çekmedim. Mesleği güneş enerji sistemleri olan bir arkadaşımın tavsiyesi sayesinde Kyochera marka paneller takıldı, Mevcut olan bimini kasarasının üzerine 3000 TL masrafla ek konsol koyduk ki bu çok daha ucuza yaptırılabilir. (Teknem istanbulda olsaydı) Sonuç olarak esnek ve yarıesnek panellere göre daha verimli olduklarına inanıyorum. Sistemin tamamı konsol dahil 7000 TL ye mal oldu.

Şafak Korsan panelleri bimini üstüne bu tarz monte ettikten sonra bimininizi açıp kapatabiliyormusunuz.