0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

T. B.

Ynt: YANMAR 2X240 DIESEL YAKIT
« Yanıtla #15 : Mayıs 24, 2016, 16:49:50 »
Benim yazdıklarımın hepsi tecrübe eseridir, kendim bir motor yatçıyım, işlerimin yoğunluğundan dolayı şu an için tercihim bu yönde. Burada olmaktan sizlerle bilgi alışverişi yapmaktan, daha çok öğrenmekten keyif alıyorum. Ve üye olurken ki (epey zaman oldu) kimse bana burada sadece yelkenciler var, yelkenlin varsa üye olabilirsin demedi. Ben mavilikleri paylaşmak adına buradayım.... Bilginize, ilgililer.
*

S. Ç.

« Yanıtla #16 : Mayıs 24, 2016, 19:43:18 »
Tahsin korsan,aman yanlış anlamayın,sorunuzun cevabını çoğumuz bilmesekte bilenlerimiz var ve bu sayede bizlerde öğreniyoruz..Sonuçta size ilk cevabı yazan Hüseyin korsanımız mühendistir ve ayrıca pilottur..ondan da devamlı birşeyler öğreniyoruz..serzenişi bizlere,üstünüze almayın ve aklınıza ne gelirse sorun,muhakkak cevap alacaksınız..cevapları çarpıştırarakta gerçek doğruyu zaten yakalarsınız..

*

H. D.

« Yanıtla #17 : Mayıs 24, 2016, 20:02:24 »
Eyvallah   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. E.

« Yanıtla #18 : Mayıs 24, 2016, 20:14:30 »
Sadece yelkenliler üye olcak diye bir kural yok.

Teknesi olmayan, mühendis ve pilotlar üye olmasın diye bir düşünce var ama...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

T. G.

« Yanıtla #19 : Mayıs 24, 2016, 20:16:58 »
Dizel Makinelerde yakıt hesabı :

Tam yolda  her beygir saatlik tüketimi 180 gr /saat alabilirsiniz .
Toplam 480 BG
480 BG x 180gr / 1000 : 
sonuç 86 lt / saat
Şimdi burada dikkat edilecek hususlar.

1) 100 Lt yedek mazot alın.
2) Teknenin altı temiz olsun.
3) Tekne playn tabir edilen duruma geldiğinde gaz kesin
4) Yakıt göstergesine  tam anlamıyla  hakim olun.

Benim hesaplarıma göre 140 mil seyir kapasitesine sahipsiniz. ( sürat 20 mil ile 7 saat)
Marmara adasından yakıt takviyesi alın. En kötü ihtimalle yedekle Çanakkale limanına  girersiniz)

saygılarımla

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. D.

« Yanıtla #20 : Mayıs 24, 2016, 21:21:15 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sadece yelkenliler üye olcak diye bir kural yok.

Teknesi olmayan, mühendis ve pilotlar üye olmasın diye bir düşünce var ama...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben kuraldan bahsetmedim.Sadece o kadar çok çift beygir koşulu tekne kullanan yok ki tecrübesini yazsın anlamına gelecek şeyler yazdım.
*

T. G.

« Yanıtla #21 : Mayıs 24, 2016, 21:42:14 »
Hüseyin korsanım i kimsesinin tecrübesi yok diyorsun bilmeden lütfen yorum yapmayın.  En son komuta ettiğim teknenin 1650x2 HP idi

*

H. D.

« Yanıtla #22 : Mayıs 24, 2016, 21:49:08 »
bak ne güzel yazmışsın işte seninde tecrüben yok bahsedilen miktarda beygir gücündeki ikiz motorun nasıl mazot içtiğinden.
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #23 : Mayıs 24, 2016, 22:47:43 »
Sadece o kadar çok çift beygir koşulu tekne kullanan yok ki tecrübesini yazsın anlamına gelecek şeyler yazdım.
Ya Hüseyin hocam bırakın artık böyle forumun muhtarı gibi şu yok, bu var diye hüküm vermeyi!
Kimin ne iş yaptığı, hangi tekneleri kullandığını gösteren bir liste varsa bizimle de paylaşın öğrenelim lütfen..

Burada sadece amatörler yok, yıl boyunca her hafta başka bir denizi aracı kullanan deniz profesyonelleri de burada, ayıp etmeyin lütfen..
*

H. D.

« Yanıtla #24 : Mayıs 25, 2016, 00:14:05 »
Tamam da biri çıksın bu güç civarında motoru olan filan tekneyi şu sıfatla şu kadar süre kullandım,yakıt harcama miktarımda  böle böle  OLDU desin. Desinde yazılı teorik bilgiyi değil pratiği duyalım kritik yapalım.
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #25 : Mayıs 25, 2016, 01:09:30 »
Tamam da biri çıksın bu güç civarında motoru olan filan tekneyi şu sıfatla şu kadar süre kullandım,yakıt harcama miktarımda  böle böle  OLDU desin. Desinde yazılı teorik bilgiyi değil pratiği duyalım kritik yapalım.
En yakın hatırladığım bu var;
Geçen sezon sonunda transferini yaptığım 2x200HP Volvo Penta'lı Fairline Targa 34 planning seyir sürati 22kn ile gittiğinde toplamda 2.6lt/mil yakıyordu.
500lt deposu ile seyir hızında menzili 190-200 mil civarı oldu.

Ne olacak şimdi? Kritik mi yapacağız?

Kritikten önce merak ediyorum, "forumda bu tecrübeye sahip kimse yok" açıklaman hangi pratik tecrübene dayanıyordu?
Elinde bir liste varsa kim ne iş yapıyor, hangi tecrübelere sahip filan, açıkla herkes öğrensin..
*

E. B.

« Yanıtla #26 : Mayıs 25, 2016, 07:31:51 »
Benim yazdıklarımın hepsi tecrübe eseridir, kendim bir motor yatçıyım, işlerimin yoğunluğundan dolayı şu an için tercihim bu yönde. Burada olmaktan sizlerle bilgi alışverişi yapmaktan, daha çok öğrenmekten keyif alıyorum. Ve üye olurken ki (epey zaman oldu) kimse bana burada sadece yelkenciler var, yelkenlin varsa üye olabilirsin demedi. Ben mavilikleri paylaşmak adına buradayım.... Bilginize, ilgililer.

Tahsin korsanım, Hepimiz aynı nedenler ile buradayız. Katılım artsın, daha çok kişiler yazsın, seviyeli tartışmalar olsun , daha çok konuda bilgilenelim öğrenelim istiyoruz. Buradaki hemen hemen herkes de bu şekilde düşünür. Lütfen paylaşımlarınıza devam edin. En azından ben bu paylaşım sayesinde Yanmar 'ın böyle motorlar da varmış onu öğrendim. Konu da ciddi şekilde ilgimi çekti. Rüzgar olmadığı ya da yelken açamadığımız zamanlarda düşük beygir motorlar ile seyir yapmak inanılmaz sıkıcı . Basıp gidivermek kimi zaman çok cazip geliyor, o yüzden ben kendi adıma bu konuyu ilgi ile takip ediyorum.
*

K. T.

« Yanıtla #27 : Mayıs 25, 2016, 08:25:38 »
Ben net cevap veriyim aynı motor yan teknemde var ''tek makine'' saatte tam yolda 45 lt tüketimi var... Planing'e kalktıktan sonra gazı kesiiyor yakıt tüketimi yaklaış 25-30 litre... Yalnız şöyle bişey var onun makinada ekranda yakıt tüketimini anlık görebiliyorsunuz. Sanırım sizin teknede de bu olması lazım...

* Ayrıca Hüseyin abi ilk okulda bilmediği soru olduğunda parmak kaldırıp bu nasıl soru hocam diyen öğrenciler gibisiniz kusura bakmayın. Forumda gördüğünüz her başlığa yorum yapmak zorunda değilsiniz. Mesela Ersin abi'nin tekne sobası'nı sürekli takip ederim ama çoğu zaman yorum yapma gereği olmadıkça yapmam. Denizin üzerine her soru sorulabilir. Kaldı ki daha önce sorulmuş soruda olabilir. O soru yeni bir üye'ye bak yeni korsan o soru burada cevabı var denilebilir. Gerekirse tekrar cevaplaması yapılabilir. Amaç bilgiyi paylaşmak. Ama sizin yaptığınız ise ''genelde hep'' sorulan bir soruya soru ile cevap vermek oluyor. Bence bir küçük tavsiyesi. Bir konu hakkında fikriniz yoksa hiç konuşmayın ! Sonra sizin gibi abilerimiz sayesinde foruma giren bir girmeyen bin pişman oluyor. Yeni üyemizin sorduğu bir soruya ''sanırım bu soru yanlış yerde sorulmuş'' demek çok ayıp bir davranış... Bana aynı cevap verilse tamam ben başka yere gideyim o zaman cevabı verir çekilirdim... Lütfen bu tarz davranışlardan kaçınalıp... Yarın birgün denizde bir arıza yaşarsanız bu büyük motorlu teknelerden biri sizi çekip limana götürecek. Saygılar...
« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2016, 08:41:00 Gönderen: Kıvanç Tüfekçioğlu »
*

H. D.

« Yanıtla #28 : Mayıs 25, 2016, 08:51:53 »
En yakın hatırladığım bu var;
Geçen sezon sonunda transferini yaptığım 2x200HP Volvo Penta'lı Fairline Targa 34 planning seyir sürati 22kn ile gittiğinde toplamda 2.6lt/mil yakıyordu.
500lt deposu ile seyir hızında menzili 190-200 mil civarı oldu.

seyir sürati olarak 22 kn yaptığınıza göre ve mil başına 2.6 lt yakıt tükettiğinize göre saatte 22X2.6=57.2 litre yakıt tüketmiş oluyorsunuz.Bu yakıtı 2X200=400 hp tüketiyor.Hızınızdan Tam gaz gittiğinizi tahmin ediyorum öyle ise 57.2/400=0.143 litre yakıt beygir başına düşer.
Burada yakıtın litre hesabı yapıldı bazı yerlerde gramda denilmektedir bunu karıştırmıyoruz.
Özgür korsanım verilerinizle  0.143 litre saat beygir rakamına ulaştık bu net bir rakam,başka bir hesap yaparken referans olarak kullanılabilir.
Gelelim ezber bilgilere denmektedir ki bir dizeli tam gaz kullanıldığında  0.20 ile 0.25 litre arası tüketim olur.İyide aralarında epey fark var senin yaşadığın tüketimle 0.14-0.15 nerede 0.2-0.25 nerede.
İşte en baştan beri bunu söylüyorum burada bizzat yaşadığını söyleyecek insan yok diye,keşke bir kaç tane daha böyle yaşanmış bilgiler gelsede kağıt üstü bilgilerle bizzat yaşananları karşılaştırsak,hesapları doğruya en yakın şekilde yapabilsek.
Benim için işin  teknik felsefesi böyle.Bunu söylerken işin sosyal yönünde bilmeden kalp kırıcı  oldu isem eh artık bu yaşlı adamın kusurunu hoş görün derim
« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2016, 08:53:15 Gönderen: Hüseyin Durmaz »
*

S. K.

« Yanıtla #29 : Mayıs 25, 2016, 10:36:30 »
Hüseyin abi seni tanımadan önce bende senin hakkında hiç olumlu düşünmüyordum. Ama senin hakkında fikir sahibi olabilmek için bizatihi karşılıklı konuşmak gerek. üzerine fazla gelindiğini düşünüyorum açıkçası  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .  arkadaşlar Hüseyin abi baba adamdır. dışardan hoş görünmüyor bende öyle düşünüyordum çünkü. tanıyınca bu kadar antipatik olmadığını göreceksiniz...

Kıvanç Korsanım sana da katılıyorum. bu arada seperatör işini hallettim bilesin. teşekkürler...
« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2016, 10:37:50 Gönderen: Serdar Karademir »